Αυθεντικά και Bootlegs

Υπερβολικο σε βρισκω φιλε. Sorry κιολας.:frowning:

Σε αυτό έπρεπε να δώσεις βάση

Σε thread αγγελίας άνοιξε και το μεγάλο θέμα για bootleg βινύλια που πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολο να γίνουν. Όπως αποδεικνύεται όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα υπάρχουν πολλά λαμόγια (πολλά από αυτά Ελληνικά) που πλέον κοπιάρουν με αρκετή ακρίβεια και βινύλια.

Μπορεί να μου πει κάποιος τις διαφορές μεταξύ bootleg και κανονικού MANOWAR-Louder Than Hell ?

Εγώ δεν μπορώ να σου πω ούτε για cd ούτε για βινύλιο. Εσύ όμως πες για ποιο από τα δύο σε ενδιαφέρει.
Άσχετο:Γενικά στο ebay παίζει πολύ σαβούρα. Μόλις κάνω μια μετακόμιση που θέλω θα αρχίσω και εγώ να ξεσκαρτάρω. Είμαι σίγουρος όμως ήδη για κάποια:cry::cry:

:lol::lol::lol::lol:

Οι δύο πρώτοι κάνουν καραμπάμ ή μου φαίνεται ?
Μάλον ιδέα μου θα είναι :roll:

Τεσπά πέρα από την πλάκα, λίγα άτομα, έχουν πηδήξει μια ολόκληρη χώρα στο ebay.

Αλλά και οι “ξένοι” είανι καραντήπ ζώα ρε πστμου. Εδώ ο άλλος μπιντάρει 40 δολλάρια για το grin την ίδια στιγμή που ο πωλητής πουλάει μια κόπια την εβδομάδα και δεν παίρνει κανείς χαμπάρι. Που πα ρεεεεεεεεεεε.

Κοίτα, επειδή είμαι ανώμαλος, έχω το αυθεντικό και ψάχνω το bootleg, αλλά δίνω 15-20 Ευρώ. Συλλογή είναι αυτή…εκτός κι αν μου βρείτε τρόπο να γιατρευτώ.

ένα bootleg και απόδω περικαλώ :stuck_out_tongue:

Για να μην λέμε όμως μόνο για τους Έλληνες ρίξτε μια ματιά και σε αυτό το παλλικάρι που έχει ξεφτιλίσει τους IRON MAIDEN [B]spilo5699vg[/B]. Ειδικά αυτό το FEAR OF THE DARK το έχει δώσει πιο πολλές φορές από ότι το ίδιο το συγκρότημα. Για να σπάσω πλάκα το χτύπησα και εγώ. Φυσικά δεν τον έχω πληρώσει και τον ρωτάω ποια έκδοση είναι και μούγγα. Τώρα θα τον ρωτήσω αν τα φτιάχνει μόνος του και αν μπορεί να μου το βγάλει σε ροζ!!!

Ξέρει κανείς από που προέρχονται αυτά τα bootleg βινυλίων; Ποιός τα φτιάχνει και πού;

Έχω παρατηρήσει πολλά στο ebay από έγχρωμα Bob Dylan μέχρι ύποπτα Iron Maiden, αλλά και Tool σε μικρά δισκάδικα (και μάλιστα και στο εξωτερικό). Νομίζω πως συχνά τελευταία δίσκοι της δεκαετίας του ?90 κυκλοφορούν σε bootleg γιατί υπάρχει ζήτηση.

Και εγώ καίγομαι να μάθω. Όχι τίποτα άλλο να βρώ καμιά άκρη και εγώ να πλουτίσω8). Αλήθεια αν αναφέρω τον απατεώ πωλητή στο ebay θα βγει τίποτα ή μπορεί να βρω και τον μπελά μου;

Εν τω μεταξυ ο τυπος εβγαλε κ αλλο κομματι προς πωληση. Τελικα μου φαινεται οτι υπαρχει πολυ θρασος. Βεβαια φταινε κ οι μαλακες. Δεν βλεπουν οτι εχει πουλησει ενα σωρο ολοκαινουργια αντιτυπα;

To βασικο προφιλ του Dark Side, γεματο BOOTLEGS!!! http://www.ebay.co.uk/sch/kiriaki21/m.html?hash=item3a6dfc65aa&item=250953360810&pt=Music_on_Vinyl&_trksid=p4340.l2562

Ο τυπος ειναι απιστευτος, και τα πουλαει μονο αυτος σε ολο το κοσμο :lol: ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Επιστημονας, θυμαμαι κατι προμο και καλα SISTERS σε 10 κομματια και εχει πουλησει μονο επο ενα προφιλ 20 κομματια καi απο κανα δυο αλλα των υπαλληλων του προφιλ αλλα τοσα. Ηταν και ευκολο να διακρινεις ποιος ειναι διοτι πουλαγε κυριως πραγματα που εβγαζε αυτος και απο τις σκαναρισμενες ‘‘φωτογραφιες’’:lol: Καποια προφιλ ειχαν εδρα και αλλες χωρες!

To ebay δεν θα ασχοληθει ευκολα παρολο τις καταγγελιες για counterfeit items. Π.Χ. τα ΤΗΕ Χ FACTOR απο IRON MAIDEN, ξερω 3 να την εχουν πατησει να το εχουν καταγγηλει και ο Dark Side τα πουλαει καθε εβδομαδα. βεβαια αυτος που θα τα παρει γνωριζει οτι ειναι BOOTLEG αλλα στην αρχη τα παρουσιαζε ως πρωτες εκδοσεις.

Για να μην μιλησουμε για το Shill Bidding που πονταρουν οι ιδιοι στις δμοπρασιες τους.

Καημενο βινυλιο τι τραβας κι εσυ…τα παντα γινονται,ορεξη να εχεις :stuck_out_tongue:
Θελει λιγο προσοχη στο ebay…

Επικά bootleg κι εκεί.

Έχει πολύ δίκιο ο φίλος μας και σε ό,τι αφορά το shill bidding.

Άποψη μου είναι ότι το δίκτυο των απατεώνων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ τους.

Βασικά έχω μια αρχή: πάνω από 1 κόπια σπάνιου δίσκου σε άριστη κατάσταση από τον ίδιο έλληνα πωλητή = μακριά και καθόλου αγαπημένα κι όλας.

Εν τω μεταξυ εχει φαση η κατασταση και στο feedback,σε αρνητικα σχολια,η απαντηση του…για παραδειγμα

“items were new, buyer is a total racist and for sure drives trucks for a living!”

:lol:

Ναι ρε παιδιά αλλά δεν είναι το ίδιο με άλλες περιπτώσεις. Αρκετά από αυτά που πουλάει ούτως η άλλως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ επίσημα. Οπότε προφανώς και είναι bootleg. Οι άλλοι σου πουλάνε και καλά επίσημες κυκλοφορίες…

Δηλαδή το αμερικανάκι που αναφέρω παραπάνω που έχει πουλήσει ένα σωρό fear of the dark και δεν ντράπηκε να μου πει ότι έχει ακόμα 11!!! δεν είναι απατεων; Μη θαβουμε μόνο τους Έλληνες

Ισχύει για όλους φυσικά. Επειδή η κουβέντα ξεκίνηση με αφορμή τα ελληνικά bootleg και επειδή το έχουν παραχέσει λίγο οι δικοί μας τώρα τελευταία, γι’αυτό το είπα. Αλλα φυσικά και δεν αλλάζει κάτι αν κάνει το ίδιο Βραζιλιάνος, Αμερικάνος, Γερμανός κτλ., απλά δεν έχουν πέσει στην αντιλήψη μου τόσοι πολλοί ξένοι που να κάνουν αυτές τις αλητείες τόσο συστηματικά.

Κάποια στιγμή θα πέσουν οι φάπες κι αλίμονο σε αυτόν που θα τις φάει :lol::lol::lol::lol: