Εκφοβισμος / Bullying

Σιγουρα για καποιο λογο θα σας εχουν κοροιδεψει οι συμμαθητες/φιλοι σας στο δημοτικο, στο γυμνασιο, στο λυκειο η οπουδηποτε αλλου κατα την διαρκεια της εφηβειας σας.
Οι λογοι που τα παιδια κοροιδευουν και εκφοβιζουν τους συμμαθητες τους, συμφωνα με ερευνες, ειναι συνηθως πραγματα που θα φαινοταν αστεια σε καποιον ενηλικα, μπορουν ομως να δημιουργησουν τεραστιες ανασφαλειες και ψυχολογικα προβληματα.
Σε πολλες χωρες, υπαρχουν αρκετες επισημες ιστιοσελιδες, καποιες απο αυτες εχουν μαλιστα δημιουργηθει απο εφηβους και στεκονται κατα αυτου του φαινομενου. Εαν ενδιαφερεστε μπορειτε να κανετε search χρησιμοποιωντας φρασεις οπως kids against bullying / teens against bullying etc.

Σε αυτο το θρεντ μπορει ο καθενας να μιλησει για αυτο το πραγμα που τον κοροιδευαν περισσοτερο οταν ηταν μικρος, να μας πει πως τον εκανε να νιωθει και κατα ποσο τον επηρεασε σε αυτο που εγινε οταν ενηλικιωθηκε.

Ντάξει η εικόνα είναι πολύ τατιάνα στεφανίδου ή όπρα, αλλά κατα τ’ άλλα είναι σοβαρό θρεντ.

Στο σχολείο, στην αρχή, με χλέπωναν και με ψιλοτραμπούκιζαν καμιά φορά οι μεγαλύτεροι πάνκιδες, μετά όμως μπήκα στους κύκλους τους:p:lol:

Κατα τ’ άλλα έχω τσακωθεί και με φίλο μου που τραμπουκιζε άλλο παιδί. Γενικώς είμαι κατά αυτής της ιστορίας και στα σχολικά μου χρόνια υπήρξα θερμός υποστηρικτής τραμπουκιζόμενων. Μέχρι και ξύλο είχα παίξει παλιότερα για τραμπουκισμό που δε μ’ αφορούσε.

Ελπιζω να μην ειναι τρολλ θρεντ :-k

:lol::lol::lol:

στο δημοτικο ειχα υπαρξει και γω θυμα καθως η μανα μου ηταν η γυμναστρια μας. σε πολλους δε αρεσε και την πληρωνα εγω.
στο γυμναστιο δυστυχως ημουν μερικες φορες εγω ο θυτης σε τετοιες περιπτωσεις. στο λυκειο εβαλα μυαλο και τα εβαζα με τους νταηδες

Στο γυμναστιο; :stuck_out_tongue:

Ημουν χαμηλων τονων και απεφευγα οτιδηποτε τετοιο…Ομως μου την σπαγε απειρα αυτο αν και οταν εφτανα στις τελευταιες ταξεις λυκειου(ημασταν λυκειο στο ιδιο κτιριο μαζι με γυμνασιο) θα ευχαριστιομουν παρα πολυ να δειρω μερικα μαλακισμενα(κομπλεξικος:p)

Μια φορα ειχα παιξει ξυλο με εναν επειδη χτυπουσε(η κατι τετοιο) ενα σκυλο8)

Εδω στην Ελλαδα ομως νομιζω οτι υπαρχει περισσοτερο τ bullying λογω ρατσισμου περισσοτερο(ολων των ειδων)

Α και το αβαταρ σου wrong ειναι απο μια αρκετα καμενη ταινια με Buscemi ε:P

αν το ‘καμενη’ στο λεξικο σου σημαινει ‘καραγαματη’, τοτε ναι

Για χρόοοονια με φώναζαν κοντή. Επιτέλους στην Γ’Γυμνασίου πήρα ύψος απότομα και γλίτωσα την καζούρα. Επίσης με κορόιδευαν γιατί στα διαλείμματα γούσταρα να κάθομαι στην βιβλιοθήκη ή στους υπολογιστές. Αυτά. Δεν τους απαντούσα και τους άφηνα να βρίζουν μέχρι να βαρεθούν να ασχολούνται με την πάρτη μου.

off topic
Χμμ κοιτα ευχαριστη ταινια δεν με ειχε ξετρελανει ομως…Το καμενη το λεω περισσοτερο επειδη επαιζε buscemi σε κλασικο ρολο loser.Παιζει να δεχοταν και bullying μικρος:D

Αν στο δικο σου λεξικο παντως η “ιστιοσελιδα” ειναι “ιστοσελιδα” τοτε ειναι χαλαρα για πεταμα.

Eμενα μου κολλούσε χωρίς λόγο και αιτία ένας τυπας όταν πηγαινα β΄λυκείου. Ο τύπος ήταν εξωσχολικός αλλα ερχόταν και εκανε παρέα με τα “αλάνια” του σχολείου και ετσι και κατι τον ειχε πιασει τον μαλακα και με “καρφωνε” συνέχεια σε φαση τσαμπουκα. Εντωμεταξυ αυτοι ήταν μεγάλοι “αλήτες” κ ετσι και “δεν σε έπαιρνε” να τα βαλεις μαζι τους οπότε έκανα και εγω τον μαλακα γιατι χεζόμουνα μην τυχόν και φαω ξυλο. Μια μέρα λοιπόν έφαγα μια άδικη αποβολή από έναν θρησκευτικό και με αυτή την απουσία έφτανα τις 51 αδικαιολογητες (εμενα από απουσιες δηλαδη, ευτυχώς μου την έσβησαν στο τέλος της μέρας), τσακώνομαι με τον θρησκευτικό, βγαίνω γκαζωμένος από τα νεύρα μου στην αυλή, πετυχαίνω τον μαλακα να με “καρφώνει”, φωνάζω ασυναίσθητα ένα “δεν γαμιέσαι και εσύ”, έρχεται προς το μέρος μου για τσαμπουκα (αλλο που δεν ήθελε), παίζουμε ένα βρωμόξυλο στο τέλος του οποίου είχα ματωμένη μύτη από μια κουτουλια που μου έριξε αλλα μετα δεν με ξανακοίταξε ποτέ… :stuck_out_tongue:

Αν ο θρησκευτικός δεν με απέβαλλε και δεν θα είχα νευριάσει ποτε και έχοντας τα λογικά μου θα συνέχιζα να κανω τον μαλακα, ε…

Δεν είχα και δεν έχω ξαναπλακωθεί στην ζωή μου εκτος από τοτε…

Εγω παλι δε μπορουσα να κανω την κοτα ακομα και αν ηξερα οτι θα τις φαω. Απλα δε μου καθοταν καλα το να ερθει καποιος να μου ριξει μια φαπα και εγω να κατσω ετσι.
Εκτος απο εναν νταη στο Λυκειο τον οποιο φοβομουν και δεν αντιδρουσα. Παρομοια ιστορια με του Manson. Ερχεται για τσαμπουκα, καθεται απο πανω μου και αρχιζει να μου ριχνει μικροσφαλιαρες προκαλωντας με να αντιδρασω. Τις αγνοουσα… Μου λεει “θα σε βαραω μεχρι να κανεις κατι”… ε, εφαγα μια, δυο, τρεις, στο τελος ηρθε η εκρηξη και ορμηξα πανω του και τον αρχισα στις μπουνιες.
Το καλο ηταν οτι ο τυπος δεν το περιμενε οτι θα κανω κατι, οποτε τον αιφνιδιασα και εαγε αρκετες. Ευτυχως οι υπολοιποι μας χωρισαν (ενω ζητωκραυγαζαν παραλληλα γιατι τον ρεζιλεψα) γιατι το πιο πιθανο ηταν οτι θα τις ετρωγα μολις συνερχοταν.

Περιμενα οτι θα με πιασει αλλη μερα και θα με σαπισει, αλλα αντι γι’αυτο με βρηκε και ζητησε συγγνωμη και εξηγηθηκε :?
Απο τοτε ολο χαμογελα και γεια ηταν

Εμενα παντα οταν τυχαινε με κανανε Bullying δεν μπορουσα να μην αντιδρασω ρε φιλε, ειτε θα απαντουσα με ξυλο(τις ετρωγα τις περισσοτερες φορες, σπανια εδινα κ ολας) κλπ ειτε θα νευριαζα τοσο πολυ που θα βγαζα καπνους(αστειο θεαμα για αυτους)… Αυτοι βρισκαν διασκεδαστικο το οτι αντιδρουσα, και αρα συνεχιζαν… Μεγαλη πουστια…

__Ρε άσχετε, πώς θα σερφάρει ο άνθρωπος χωρίς ιστίο; :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: (άσε που τα έγραψες ανάποδα) :stuck_out_tongue:

__:lol: :lol: hocam, θεός, πέθανα στα γέλια, με άκουσαν οι γείτονες βραδιάτικα! :lol:

__Ον τόπικ: με ενοχλούσε τρομερά αυτό το φαινόμενο από ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ μικρή ηλικία. Αλλά παρά ταύτα, δε θυμάμαι παραδείγματα… μάλλον τους αποθάρρυνα γιατί ήμουν έτοιμος για καυγά, άρα δεν ήμουν εύκολος στόχος…

__Γιατί δυστυχώς, στους εύκολους στόχους καταφέρονται…

Εμενα παντως μου εκαναν πολυ πλακα γιατι ειχα στραβα και πεταχτα δοντια. Bugs Bunny με λεγανε. :frowning:
Ευτυχως μετα απο μερικα χρονακια με σιδερακια κλπ εστρωσα

στο δημοτικο ετρωγα συνεχεια φαπες γιατι ημουν σκατοφλωρος. κι υστερα ηρθε το χεβυ μεταλ.

Εγώ ήμουν χοντρούλης.Βασικά πάρα πολύ χοντρούλης.
Και έτσι όπως πάω με βλέπω να ξαναζωντανεύω το ένδοξο παρελθόν.

:lol::lol::lol::lol:

ευχαριστη ταινια?? 8O
μηπως την ειδες μεχρι την μεση? :lol:

καλη μου χοκαμ η οπως σε λενε και ο αλλος που γελασε τοσο πολυ με το καταπληκτικο αστειο του τυπογραφικου μου λαθους γιατι δεν μας λετε και εσεις τις ιστοριες σας; η γενικα να πειτε κατι σχετικο με το θεμα? η να αυτοκτονησετε? διαλεξτε κατι.