Burzum / Varg Vikernes

Ο τύπος βρήκε ευκαιρία να προκαλέσει μπας και πουλήσει και κατιτίς παραπάνω. Ο καθένας κρίνεται απο τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Γενικέυσεις του τύπου όλα ήταν σκουπίδια και μηδενισμός είναι παντελώς άστοχα και ιδίως για γκρούπ που πρωτοστατούν στην μπλακ μεταλ σκηνή για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μπορείς να πάρεις στα σοβαρά τα λεγόμενα ενός τύπου όπου με τις πράξεις του ήθελε να απαγορεύσει απο τους υπόλοιπους να πιστεύουν σε κάτι διαφορετικό απο αυτόν;
Προσπαθεί να επιβάλλει την γνώμη του και στο μουσικό κομμάτι σαν να μας λέει οτι αληθινή μουσική είναι μόνο η δική του και οι υπόλοιποι το κάναν για τα λεφτά.

Τότε είμουν 15 χρονών και παρακολουθούσα το τι γινόταν με το μπλακ μεταλ μέσω περιοδικών. Όντως, τότε το είδος έγινε γνωστό και απογειώθηκε, αλλά πάντα κάπως έτσι γίνεται με πολλά πράγματα. Κάποιοι ίσως έβγαλαν λεφτα απο αυτό αλλά κάποιοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα επειδή προφανώς ο κόσμος με την στήριξη του τους δίνει ακόμα την ευκαιρία να το κάνουν.

Δε νομίζω να βγαίνει κερδισμένος (από εμπορική σκοπιά) ο Varg, από τις κατά καιρούς δηλώσεις του.
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει…

…το Filosofem, αν και δεν είμαι καν φαν του τύπου, αυτός ο δίσκος είναι απ’τα λίγα πού’χω ακούσει:):!:

αυτά λέει και ο κόσμος ασχολείται μαζί του.
μάλλον κερδισμένος βγαίνει, απ’τη στιγμή που όλοι λέμε τι γαμάτος μουσικός που 'ναι, αλλά λέει μαλακίες. αν δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις θα 'χε θαφτεί μέσα στον χρόνο…

δεν εχω ακουσει νοτα απο τα 2 τελευταια albums του,οποτε πασο
αλλα δεν βλεπω κατι στραβο ή προκλητικο στην συνεντευξη

στους 10(ενας αριθμος ειναι) καλους/γαματους δισκους που βγηκαν τοτε
λογω των γεγονοτων και του ρευματος θεοποιηθηκαν και αστεια συγκροτηματα
με αδυναμους δισκους

μονη διαφωνια η συγκριση dimmu borgir με κλοουν
οι δευτεροι σαφως υπερτερουν :stuck_out_tongue:

Αν υποθέσουμε ότι το “τότε” είναι η περίοδος 92-95, ποια είναι τα αστεία συγκροτήματα που θεοποιήθηκαν?

http://www.youtube.com/watch?v=G441ixeUQo4

:stuck_out_tongue:

Ένας μπάρμπας μου στο χωριό…

1 Like