μη επισημη κυκλοφορια
Ναι αλλα αυτο νομιζω πως δε σχετιζεται με τον varg σα μουσικο αλλα με τη φαση με τον euronymous και τις εκκλησιες
Filosofem αλλα και μερικα ακομα ειναι πολυ κοντα π.χ. Hviss Lyset Tar Oss.
Εχετε προσεξει οτι στο εξωφυλλο του det som κατω δεξια υπαρχει εκεινη η φυγουρα που ειναι και στο ομονυμο αλμπουμ του συγκροτηματος
εγώ θα ψηφίσω aske. και ακολουθούν belus, fallen κ.ο.κ
ο varg vikernes είναι ένας πολύ γαμάτος μουσικός. άσχετα πάντα με τις δηλώσεις που κάνει, να τα διαχωρίζουμε αυτά. έχει προσφέρει πολλά στο black metal και όπως το κάθε είδος μουσικής έχει την δικιά του ιστορία, έτσι και οι burzum έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον χώρο του μπλακ μεταλ.
Πάντως ισχύει ότι καλοκαίρι δεν μπορείς να βάλει νορβηγικό black metal με την καμία ε. Που να ακούς παγωμένα ουρλιαχτά και να ιδρώνει ο κώλος σου, απλά δεν γίνεται. Το fallen είναι το μοναδικό άλμπουμ που αγόρασα σε cd φέτος και έχω να το ακούσω από το Πάσχα σχεδόν.
Δεν ηταν αναγκη να ενωθουν τα 2 θρεντς καθως ηχαν ελαφρως διαφορετικο θεμα. Τελος παντων
Θα πω το Belus, γιατί με αυτό ξεκίνησα να τον ακούω και ήταν όπως και να έχει καθοριστικό. Τα albums πριν το Filosofem δεν τα έχω ακούσει τόσες πολλές φορές για να πω ότι μου αρέσουν, αλλά από Filosofem και κάτω στηρίζω
Επίσης, συμφωνώ με το ότι είναι τρελός/άρρωστος/κλπ. κλπ. αλλά όταν έχει να κάνει με τη μουσική του, περιέργως δεν το σκέφτομαι καν!
Ξεθαψα Det Som Engang Var σημερα μιας και επιασε ωραιοτατη βροχη και
συνηδειτοποιησα οτι ειναι ο αγαπημενος μου Burzum δισκος.
Τα τραγουδια ολα ειναι ενα και ενα και εχω ιδιαιτερη αγαπη στο snu mikrokosmos tegn.
Bump γιατι φιλοξενειται στο rock overdose συνεντευξη του [U]λινκ εδω[/U] αρκετα ενδιαφερουσα. Εγω θα μεινω εδω :
Rockoverdose.gr: Αλήθεια, τι θυμάσαι από τις αρχές του ?90 στην Νορβηγική black metal σκηνή; Κατά τη γνώμη σου, το black metal έγινε διάσημο εξαιτίας των γεγονότων στην Νορβηγία ή λόγω της ποιότητας συγκεκριμένων κυκλοφοριών, όπως το ?A Blaze In The Northern Sky? ή το ?Det Som Engang Var?;
Varg: [B][SIZE=“4”]Όντας όλα σκουπίδια, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί να τα ακούσει[/SIZE][/B], αλλά όλη η ?φασαρία? στη Νορβηγία, συνέβαλλε φυσικά στην διάδοση αυτής της μουσικής.
[-X [-X #-o #-o
Αυτός δηλαδή θεωρεί ότι γράφει σκουπίδια; Και πως οι οπαδοί του πάνε κι αγοράζουν σκουπίδια προφανώς; Κ καθόμαστε εμείς σα μαλάκες κι εκθειάζουμε τη μουσική του;
Για την ακρίβεια κάθεστε και σχολιάζετε δηλώσεις Varg.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η μετάφραση πάσχει και ο Βίκερνες (που επίσης πάσχει :lol: ) εννοεί πως η μεγάλη πλειοψηφία της νορβηγικής bm σκηνής ήταν σκουπίδια.
Να τοποθετηθεί το rock overdose πάραυτα :!:
Διάβασα τη συνέντευξη και έχω μια ερώτηση.Κάλα να κράζει μπαγλαμάδες του τύπου Dimmu, αλλά και τους Immortal;Ο Abbath δεν τον έμπασε στη φάση και στον Demonaz (και τον Fenriz) δεν αφιερώνει το Hvis lyset tar oss;
αν το συνδιάσει κανείς με τη συνέχεια των λεγομένων του ή όσα είχε πεί νωρίτερα
Όπως είπα, ήταν απλά ένας μεγάλος λάκκος με οχιές και το μαγαζί του Euronymous ήταν η φωλιά των αρουραίων. Μόνο μερικά άτομα έλαμπαν μέσα σε όλο αυτό το σκοτάδι, αλλά η σκηνή σαν σύνολο, ήταν σάπια μέχρι το κόκαλο.
Καταρχήν εκπλήσσομαι που αποκαλείς τις φωτογραφίες περίεργες, έχοντας δει φωτογραφίες από κλόουν όπως οι DIMMU BORGIR, οι IMMORTAL, οι SATYRICON και άλλων black metal παροδιών όλα αυτά τα χρόνια
Εμένα προσωπικά, μου θυμίζουν πρώτα απ? όλα μια πολύ αρνητική και καταστροφική περίοδο της ζωής μου, όπου δεν είχα αληθινούς φίλους και περιστοιχιζόμουν μόνο από ψεύτικους αρουραίους και δηλητηριώδη φίδια.
εύκολα βγάζει κανείς νόημα για το τί θέλει να πεί ο …ποιητής!
Προφανώς και θεωρεί πως εκείνη την περίοδο πολλοί επωφελήθηκαν από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί και λίγοι είχαν κάτι να πούν πραγματικά.
Πράγμα που γενικότερα στη μουσική ισχύει. Σε όλες τις μεγάλες περιόδους για συγκεκριμένα ιδιώματα (N.W.O.B.H.M., Bay Area Thrash κλπ) λίγες μπάντες ξεχώρισαν πραγματικά και πολλές αναδύθηκαν στην επιφάνεια λόγο της απήχησης που γνώρισαν κατά καιρούς τα διάφορα ιδιώματα.
Συν το γεγονός πως ο Varg είναι αρκετά ιδιόμορφος χαρακτήρας (για να το θέσω υπερβολικά κομψά!), βγήκε η παραπάνω δήλωση.
Προσωπικά, αν και οι συνεντεύξεις του (και κατά συνέπεια οι απόψεις του) με απωθούν περισσότερο απ’όσο με έλκει η μουσική του, εδώ με βρίσκει σύμφωνο!
Ειναι αληθεια ομως… δεν πρεπει να προκαλουν εκπληξη τετοιες δηλωσεις. Πως περνουν τα χρονια.
Υ.Γ. Εχει κανεις το τευχος πενθχαουζ με το απιστευτο αφιερωμα στα οσα εγιναν στη Νρβηγια παρουσιαζοντας και αρκετα αυθεντικα γραμματα? 2004 πρεπει να ειχε κυκλοφορησει η 2005.
Κι εγώ νομίζω πως ξέρει πολύ καλά τι λέει. Απλά εμείς τα βλέπουμε από πολύ μακριά και σίγουρα πολύ πιο ρομαντικά.
Ρε παιδες θα με τρελανετε? Η ερωτηση ειναι αν το black metal εγινε γνωστο λογω των γεγονοτων ή [U][B]λόγω της ποιότητας συγκεκριμένων κυκλοφοριών[/B][/U] και ο βαργκ τα χαρακτηριζει [U][B]ολα[/B][/U] σκουπιδια.Δε λεει οτι επωφεληθηκαν διαφορες μπαντες και βγηκαν στην επιφανεια διχως να το αξιζουν.Τα βαζει ολα στο ιδιο τσουβαλι…
Δεν εχω ακουσει και πολυ black metal αλλα κυκλοφοριες οπως Darkthrone - Transilvanian Hunger ή Emperor - “In The Nightside Eclipse” ή το De Mysteriis το βαζουν κατω εκατο φορες το umskiptar του
νομίζω πως θα ήταν πιό σωστό να τα συγκρίνεις με το Filosofem ή έστω να συγκρίνεις το Umskiptar με το circle the wagons, το Prometheus ή το Ordo ad chao
Προφανώς και θα είναι ανόητος (μεταξύ όσων άλλων είναι) αν εννοεί πως όλα όσα αναφέρεις ήταν σκουπίδια. Γιατί και οι δικές του κυκλοφορίες θα έμπαιναν στο ίδιο τσουβάλι
Ότι ελάχιστοι έδωσαν σημασία μέχρι να γίνουν τα γνωστά γεγονότα είναι μία πραγματικότητα.
Μην μπερδευεις τις οποιες περιοδους.Τσεκαρε τι εβγαζε ο Varg την ιδια περιοδο που εβγαζαν και οι υπολοιποι αυτα που ανεφερες