Buyer's Guide

ρε σεις δε βαλατε το 2112?:stuck_out_tongue:

Ναι όντως!!!8O8O

Είναι σαν να λείπει το Ride The Lightning από αφιέρωμα Metallica
Το The Number Of The Beast σε αφιέρωμα Maiden
To Pink Bubbles Go Ape σε αφιέρωμα Helloween.:stuck_out_tongue:

Ok,γιου γκοτ δε πόιντ.

Kαι εγώ τρελάθηκα με την ελλειψάρα αυτή! 8O8O

με τόσους δίσκους, οποιοδήποτε άλμπουμ των Rush έλειπε από την περίοδο 76-82 (τουλάχιστον) θα συνιστούσε έλλειψη. Αλλά αφενός μεν έπρεπε να υπάρχει περιορισμός στις επιλογές ώστε να είναι εύκολο για κάποιον να επιλέξει ένα - δυό άλμπουμ και αφετέρου, με τόσες εκπληκτικές δισκάρες ανά περιόδους έπρεπε να υπάρχει εκπροσώπηση και εκτός της πιο prog rock εποχής τους (βλ Grace Under Pressure).
Πραγματικά το 2112 είναι μοναδικός δίσκος, κυρίως όμως εξαιτίας του ομώνυμου αριστουργηματικού έπους. Οπότε όταν έχεις να βάλεις 2-3-4 δίσκους αυστηρά προτεινόμενους ως αριστουργήματα (με ας πούμε κάποια αντικειμενικά κριτήρια, αν γίνεται αυτό με τους Rush βέβαια) τότε συνολικά τα άλμπουμ από το Farewell To Kings μέχρι και το Moving Pictures είναι αντικειμενικά καλύτερα και το ίδιο σημαντικά για την πορεία τους σαν μια μπάντα που συνεχώς εξελίσσεται. Από κει και πέρα και το Signals λείπει και το Hemispheres (ιδίως το Hemispheres), αλλά δεν γινόταν να μην αναφερθεί το Grace Under Pressure για τους παραπάνω λόγους. Ενδεχομένως το τελευταίο τους αμιγώς αριστουργηματικό άλμπουμ στην πορεία τους για κάτι τελείως διαφορετικό.
Από κει και πέρα, εννοείται το Counterparts είναι καθαρά φανμπόικη επιλογή και γιατί όχι εξάλλου.

Έχετε να φάτε αρκετό κράξιμο με αυτή τη στήλη. :):!:
Ειδικά από τον φέησμπουκ σχολιασμό. “Γιατί δεν βάλατε το τάδε δίσκο” κλπ…

Όπως και να’χει όμως είναι πάντα χρήσιμοι κάτι τέτοιοι οδηγοί για τους αρχάριους.

Φάνηκε αυτό, και είναι και δικό μου αγαπημένο, αν και πάλι από την συγκεκριμένη -πολύ αγαπημένη- περίοδο της μπάντας που ονομάζω “επιστροφή στις κιθάρες” (91-96) και την “τριλογία” Βοnes-Parts-Echo, το αγαπημένο μου είναι το Roll the Bones

Εδώ κάπου νομίζω πως έγινε το "φάουλ"στους υπολογισμούς.Και εξηγώ τι εννοώ…
Το 2112 είναι το νευραλγικό 4o(ουσιαστικά 3ο) άλμπουμ της κλασικής σύνθεσης του γκρουπ και αποτελεί ένα κερδισμένο στοίχημα από πλευράς των Rush.Ήταν το άλμπουμ που μετά την αποτυχία του φλυαρου Caress Of Steel είτε θα έβαζε τη μπάντα για τα καλά στο παιχνίδι,είτε θα τους έκανε ένα ακόμα απ τα χαμένα διαμαντάκια των 70’ς που παρουσιάζονται στο progsession.Τελικά το στοίχημα με την εταιρία το κέρδισαν και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους,απλά η στιγμή αυτή ήταν νομίζω σημαντικότερη ακόμα και απ το mainstream άνοιγμα με το Moving Pictures και το μπάσιμο στα μεγάλα σαλόνια.Όσο κι αν έφτασαν σε δυσθεώρητες καλλιτεχνικές κορυφές με τα επόμενα,ήταν το 2112 που τους επέτρεψε να τα βγάλουν και γι αυτό θα έπρεπε να χει,πιστεύω,περίοπτη θέση σε κάθε αφιέρωμα στους Rush.Άλλωστε και απ τους ίδιους,μέχρι και τον Jack Black αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς.

Ωραία η νέα στήλη. Και καλή φάση στο τέλος με το άτυπο ‘‘best of’’.

Πολύ καλύτερο από το Hemispheres το 2112 8).

ωραια στηλη 8)

οντως το να λειπει το 2112 ειναι φαουλ. οσους ξερω που ακουνε Rush με αυτο το album ξεκινισανε.

Η στήλη μας θα πάρει μια νέα μορφή την οποία μπορέιτε να τσεκάρετε αργότερα σήμερα στην κεντρική μας σελίδα.

Περιμένουμε και πάλι τη γνώμη σας.

σωστά βάλατε το Operation: LIVEcrime αλλά εγω θα έβαζα το Live Evolution για dvd οπου υπάρχει υλικό απο διάφορες περιόδους της μπάντας

επίσης αναμένεται τρομοκρατική ενέργεια στο φόρουμ απο deckard γιατί δεν βάλατε το Rage For Order ενα επίπεδο κάτω ενω είναι 485 επίπεδα και 48 σύμπαντα μεγαλύτερο.

*και απο εμενα γιατι μέχρι το promised δεν μπήκαν ολα σε μια κατηγορία με τίτλο [B][I]“πάνω απο όλους και ολα”[/I][/B] :stuck_out_tongue:

και το “Building Empires” έχει πολύ ενδιαφερον και στο “Mindcrime At The Moore” έχουν πιο πλούσο σκηνικό και το “Live Evolution” είναι γενικά πολύ καλό, αλλά το “Livecrime” είναι κάτι το εξωπραγματικό.

πολύς κόσμος έχει μια δικιά του κοσμοθεωρία για το “Rage For Order” που το βάζει πάνω από όλα τα άλλα. δεκτό και θεμιτό. εγώ βάζω λίγο πιο πάνω “ΟΜ” και “PL”.

έχεις κι εσύ τα δίκια σου…:smiley:

δεν έχεις άδικο. προφανώς μιλαμε για κάτι μεγάλο.

*το B.e. ηταν η πρώτη μου εικόνα απο queesryche. αξέχαστες στιγμές.τα βιντεοκλίπ, το ακουστικό μέρος, τα live βιντεο. την εχω δει τόσες φορές την βιντεοκασέτα που αν την ακουμπήσω με φτερό, η ταινία θα κοπεί.

Sabbath Bloody Sabbath στα masterpieces.

ΕΤΣΙ:D

Πρόφανλι!
:smiley:

Βέβαια ήθελα και Bark at the Moon αλλά δε γαμιέται.
Για να μην πω πως αξίζαν ξεχωριστό Buyer’s guide οι Sabbath κι ο Ozzy.

Η ιδέα του ενιαίου Buyer’s Guide είναι να προτείνεις από μία μεγάλη δισκογραφία τις στιγμές που ξεχωρίζουν (θετικά ή αρνητικά). Τόσο ο Οζζυ σόλο όσο και οι Σάμπαθ με τον Όζζυ δεν έχουν τόσες πολλές κυκλοφορίες ώστε να διαχωριστούν και ουσιαστικά θα έπρεπε να μπουν σχεδόν όλοι οι δίσκοι και να έχουμε παρουσίαση δισκογραφίας και όχι ακριβώς Buyer’s Guide.

Συν, φυσικά, ότι θα χανόταν η σύνδεση με την επικαιρότητα και την όλη περιοδεία μισοΣαμπαθ - μισοΌζζυ

Ω, ναι!

Kαι εγώ αυτό πιστεύω!

Wraio to keimeno gia ton Young, an kai ta sta album twn arxwn 80’s exw mia idiaiteri adinamia :roll:

Kai na to sxoliasw giati tha skasw

Τον έχουν αποκαλέσει νονό του grunge, … ταμπέλες οι οποίες επιστράφηκαν κάθε φορά με θόρυβο στα μούτρα κοινού και κριτικών.

Otan esourne mazi tou omws tous Sonic Youth na tou anoigoun tis sinaulies mia xara nonos twn nonwn itan:!: :smiley: