Camel

Αν θυμαμαι καλα, το 2000 η συναυλια ηταν sold out.

Επισης…αν και ακουω Camel τα τελευταια 15 χρονια και σεβομαι (σχεδον) ολους τους δισκους τους, τα τελευταια πολλα χρονια αισθανομαι να με ελκει το RAJAZ λιιιγο παραπανω απο τα υπολοιπα. Ειδικα τα solos και ο ηχος τους ειναι εξωπραγματικος!

Angus, εχω μια αμυδρη εντυπωση πως δεν συνειδητοποιεις τι ονομα ειναι οι Camel.

Το 2000 οπως σωστα λεει και ο TheBox πρεπει να ειχε ξεπουλησει. Αν μιλησεις με ατομα που ητανε σε αυτη την συναυλια, η αν κανεις ενα γρηγορο google search, θα δεις πως οι περισσοτεροι μιλανε για την συμπαντικοτερη συναυλια που πηγανε, οι μισοι κλαιγανε απο συγκινηση (μαζι με τους Camel…) και οι αλλοι μισοι δεν πιστευαν αυτο που ζουσανε…
Και φυσικα επρεπε να χασω την συναυλια, το κεφαλι των δικων μου μεσα.

Ρε συ, μου αρεσουν οι Camel, αλλα δεν μπορεις να τους συγκρινεις σε δημοτικοτητα με Pink Floyd, αυτο λεω.

__Οπως τα λέτε ήταν το 2000. Θεσσαλονίκη να φανταστείτε είχε δύο ημερομηνίες. Ηταν μαγική συναυλία… την τρίτη φορά που τους βγάλαμε για encore, έπρεπε να δείτε τα πρόσωπά τους! :smiley:

__Οποιος έχει ακούσει τη λέξη “ντουέντε” και έχει ψάξει σε λεξικό τι σημαίνει, αν είχε βρεθεί σε εκείνο το λάιβ (εγώ ήμουν στο πρώτο της θεσσαλονίκης), ΞΕΡΕΙ τι σημαίνει… ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ.

__ΜΑ-ΓΕΙ-Α. απλά. μέθεξη.

__Και ήταν γεμάτες οι συναυλίες. ΔΕΝ μιλάμε για ρίσκο όποιος το αναλάβει. Ακόμα και μέσα στην κρίση. Είναι τόσο υψηλή η ποιότητα, που και να μην έχει κάποιος θα βρει, αλλά ΠΟΛΥ δύσκολα θα χάσει τέτοιο λάιβ.

__Πόσο τώρα που έχουν συμβεί τόσα απο τότε… (υγείας κλπ)

__…το ξέρω οτι υπάρχουν ηχογραφημένος αυτές οι συναυλίες. ήμουν ΠΟΛΥ κοντά στο να πάρω της θεσσαλονίκης. αλλά δεν κυκλοφόρησαν ούτε σε πολύ στενό κύκλο. …πρέπει κάποια μέρα να κυκλοφορήσουν one way or another…

Ετσι ακριβως…αν και το προγκρεσσιβ κοινο στην ελλαδα δεν ειναι και τοοοοσο μεγαλο, οι camel ειναι στο μπιγκ 4 (αντε μπιγκ 5) των 70’ς συγκροτηματων οποτε λογικα ΟΛΟΙ θα βρισκονται εκει…και εννοειται οτι το κοινο τους δεν ειναι ΜΟΝΟ οι προγκρεσσιβαδες, αλλα και οι 70’ς ροκερς, και καθε αλλη “μουσικη ταξη” με αυξημενο το μουσικο αισθητηριο της.

Μιλαμε ευκολα για 1000 ατομα στην πρωτευουσα και αλλα τοσα στην συμπρωτευουσα.

ΕΙΔΙΚΑ αν αναλογιστουμε οτι οι εμφανισεις τους στην Ελλαδα ειναι υπερσπανιες (εγω μονο μια θυμαμαι) και μαλιστα αν το γεγονος αυτο συνδιαστει με τις μαρτυριες και τις πρωτροπες αυτων που βρεθηκαν εκει το 2000.

Υ.Γ. …που υπογραφω???

εντιτ: αν με αξιωσει ο θεος να ακουσω το Ice λαιβ…θα κατουρηθω.

Είναι από τα λίγα prog συγκροτήματα που έχουν κοινό στην Ελλάδα μαζί με τους Rush και τους Pink Floyd (αν και αυτοί είναι mainstream).
Γενικά υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη στην Ελλάδα σε jazz ή prog μουσική αν εξαιρέσουμε τους παραπάνω :stuck_out_tongue:

Παντως εγω ξερω ΠΟΛΥ κοσμο στην Ελλαδα που απο τους Dream Theater, περασαν στις 70’ς επιρροες αυτων, και μειναν εκει.

Σε σχέση με τα λεγόμενα του Expresso, νομίζω ότι και οι Eloy μια χαρά κοινό έχουν, όπως και οι Van Der Graaf Generator, τηρουμένων των αναλογιών πάντα.

Ον τόπι: περισσότερα από μένα τον Οκτώβριο 8)

Εκλεισες για εξωτερικο; Κοιταμε με κατι φιλους τωρα και το υπολογιζουμε!

Όχι εξωτερικό ζω έτσι και αλλιώς. (Γενικά είμαι από τις περιπτώσεις που ο μόνος λόγος που θα έκλεινα εισιτήρια για να δω συναυλία σε άλλη χώρα, θα ήταν η συναυλία να γινόνταν σε κάνα ΑΝ κλαμπ στην Ελλάδα, πράγμα που μάλλον θα το κάνω σύντομα… ).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι μεγάλοι του prog rock δεν έχουν παίξει ποτέ στην Ελλάδα (Yes-Genesis-King Crimson κλπ).

Αυτό που λες δεν έχει να κάνει πάντως με το ότι ο κόσμος στην Ελλάδα είναι ασχετος με prog rock όπως έγραψες μία σελίδα πίσω. Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει δει τον Hammil 24 φορές δεν ξέρει τους Genesis και τους Yes. Άλλο το να είναι άσχετος, και άλλο να μην του αρέσουν οι συγκεκριμένοι.

Δηλαδή άν έπαιζαν οι Stratovarius,Helloween και οι Iced Earth sold out και οι Maiden-Metallica-Sabbath με 50 άτομα τι θα έλεγες; Οτι δεν είναι άσχετοι οι οπαδοί;

Για τους οπαδούς των Stratovarious θα το έλεγα έτσι και αλλιώς :lol::stuck_out_tongue:

Πέρα από την πλάκα, το παράδειγμα σου ειναι παρατραβηγμένο και δεν συγκρίνεται με αυτό που λέμε, οπότε δεν έχει νόημα να απαντήσω.

Εγω πιστευω πως υπαρχει κοινο γι αυτες τις μπαντες, απλα ειναι μεγαλυτερης ηλικιας και δεν ασχολειται. Γενικα μου φαινεται τραγικα απιθανο να μη καναν sold out οι Camel εστω και σημερα, οι μισοι και μονο να πηγαιναν που ηταν τη πρωτη φορα το εχεις σιγουρακι.

Κατα τ αλλα μη τσουβαλιαζετε οπαδους DT με προγκρεσσιβαδες, η πλειονοτητα των οπαδων DT ειναι οπαδοι DT. ;p

Τελικα εκει που θελω να καταληξω ειναι πως ΠΙΣΤΕΥΩ πως ανετα οι CAmel μαζευουν 1500 ατομα για ενα live στην αθηνα, στο gagarin πχ. Oi Yes και οι GENESIS καλως ή κακως, παιζουν σε αλλα μεγεθη.

Ναι, η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ μπορει…αλλα οταν συζηταμε για τετοια μεγεθη, ακομα και η μειονοτητα μας αρκει για το δεδομενο στοχο. Αλλωστε το φαινομενο που αναφερω, το εχω διαπιστωσει πολλες φορες με τα ιδια μου τα ματια…ΕΙΔΙΚΑ στην κλικα των μουσικων.

Δλδ τι να λεμε…και μονο κιθαριστες που γουσταρουν latimer να μαζεψει το μαγαζι…πλησιαζουμε ΗΔΗ το χιλιαρικο.

8O
Μακάρι να ήταν έτσι,αλλά μήπως τον μπερδεύεις με καναν Govan ή κανέναν Gus.G??

Όπως και να χει,το live δεν εμπεριέχει τεράστια ποσοστά ρίσκου,ειδικά αν έχει και ένα νορμάλ τικετ.

Προσευχές,μετάνοιες και κανα ταξιδάκι στο εκκλησάκι του Αγ.Ανδρέα του Καμέλιου με λαμπάδα σαν το μπόι μας.

O getta robo θα σας πει που ακριβως πρεπει να αναψετε λαμπαδα :wink: