Camel

Ξερει κανεις γιατι δεν υπαρχει κανενας δισκος σε βινυλιο πλεον

Τσέκαρε στα public αδερφέ. Νομίζω έχει και κατόπιν παραγγελίας.

Είχα τσέκαρει και μου είχε πει ότι δεν κυκλοφορούν μπορεί να έλεγε και μλκς

Ε δύσκολο να βρεις κάτι, έχουν πάρα πολλά χρόνια να βγάλουν δίσκο και νομίζω ότι δεν έχουν κάνει ποτέ κάποιες επανακυκλοφορίες παλιού υλικού. Υπομονή ή discogs :stuck_out_tongue:!

Όντως δεν έχουν κάνει τις deluxe 180 gr επανακυκλοφορίες, όπως άλλες μπάντες, αλλά πάντα μπορείς να βρεις τα κλασικά τους άλμπουμς π.χ. στο Μοναστηράκι ή σε κανένα παζάρι δίσκων. Απλώς θα βρεις τις παλιές εκδόσεις και θα πρέπει να τσεκάρεις σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Mirage, Snow Goose, Moonmadness και Rain Dances πρέπει να βρίσκονται σχετικά εύκολα, αλλά δεν παίρνω και όρκο. :stuck_out_tongue:

1 Like

Ειδικά τα δύο πρώτα, τα έχουν σχεδόν όλα τα δισκάδικα στο Μοναστηράκι. Και το λέω αυτό από τη βόλτα μου πέρσι το καλοκαίρι εκεί. Δε θυμάμαι να υπήρχε δισκάδικο, ν’ ανέτρεχα στους Camel και να μην έβλεπα αυτούς τους δίσκους. Θυμάμαι και το “Moonmadness” αρκετά καλά.

Όπως λέει και ο Αχιλλέας, απλά τσέκαρε σε τι κατάσταση βρίσκονται.

1 Like

Καλα τα λετε, τα κλασσικα των '70ς βρισκονται ευκολα μεταχειρισμενα. Τωρα για καινουργια…

Κοιτα και ντισκογκς παντως ρε.

1 Like

Όποτε σκέφτομαι το ντεμπούτο, το θεωρώ κάτω από τα 3 επόμενα. Όποτε ακούω όμως το ντεμπούτο το θεωρώ 100 στα 10.

Ευχαριστώ.

5 Likes

Καθόλου κατώτερο για εμένα, απλά λιγότερο “αλλού” και πιο straight από τα επόμενα. Του έχω μεγάλη αδυναμία. Τελειότητα από την αρχή ως το τέλος

3 Likes

Μιας και επανήλθε το εν λόγω θέμα, θα πω ότι δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς με το εν λόγω συγκρότημα, κυρίως επειδή δεν είμαι φανατικός της progressive σκηνής, αναγνωρίζω όμως την αξία τους, μάλιστα, έχω έρθει σε επαφή με κομμάτι τους και πραγματικά, είναι σε άλλο επίπεδο, σε συναίσθημα, σε παίξιμο, δεν περιγράφεται με λόγια, απλά παραθέτω το βίντεο…

8 Likes

Υποτιμημένος δίσκος το Stationary Traveller, αλλά έχει μερικές πολύ όμορφες συνθέσεις μέσα - και ένα εκπληκτικό εξώφυλλο.

Από τα ορχηστρικά, γεμάτα συναίσθημα, κομμάτια των Camel, παραθέτω ως συνέχιση της πώρωσης αυτό εδώ το έπος (από το ίδιο live)

3 Likes

Εγώ, ίσως αιρετικά, τον θεωρώ κλασικοτατο δίσκο το Stationary Traveller. Μοναδικό feeling και εκπληκτικές συνθέσεις.

4 Likes

Κάθε φορά που ακούω το Arubaluba καταλήγω ότι μάλλον είναι το αγαπημένο μου instrumental

3 Likes

Εγώ πάλι χωρίς να έχω εντρυφήσει στην συγκεκριμένη μπάντα, αν είχα συμμετάσχει στο γνωστό παιχνίδι από την αρχή θα έβαζα σίγουρα στην πεντάδα του 1976 το Moonmadness. Αν έχουν πιο τέλειο δίσκο οι Camel ακούω προτάσεις.

2 Likes

Χμμμμ, δύσκολο, όντως, μ’ αρέσει πιο πολύ απ’ το Snow Goose, αλλά έχω λιώσει το Mirage. Τρομερή τριάδα σε κάθε περίπτωση

4 Likes

Εγώ πάω με Mirage μάλλον.

Πάντως, έχοντας ακούσει πέρυσι όλη την δισκογραφία τους στα 80’s ξανά, ακόμα κι αν αισθητικά είναι πολυ διαφορετικοί, έχουν συνέχεια μαγικές στιγμές.

5 Likes

Για την υγεία του Andrew υπάρχουν κάποια νεότερα; Ήταν να κάνει κάποια επέμβαση, γι’ αυτό και είχε ακυρωθεί η πολυαναμενόμενη (και λίγα λέω) επιστροφή τους εδώ πέρα, όπως και όλη η περιοδεία.

Πέτυχα το εν λόγω βίντεο και αναφέρεται στο γεγονος

3 Likes

Να είναι καλά ο άνθρωπος!
Είτε τον δούμε, είτε όχι, μας έχει χαρίσει απίστευτες ώρες μαγικών ακροάσεων και αυτό δεν αλλάζει!

2 Likes

Επειδή η αγάπη για Camel ποτέ δεν είναι αρκετή, ακούω την τριάδα, Rain Dances, Breathless, I Can See Your House From Here.

Οκ, κάπως υποδεέστερα, λίγο πιο pop, sure.

Ξεκινά όμως το Rain Dances με First Light. Ανατριχίλες, ειδικά το χτίσιμο που οδηγεί στο σόλο σαξόφωνο του Collins είναι αποθέωση. Και διαφορετικός τρόπος κορύφωσης γι’ αυτούς. Συν πολλές underrated συνθέσεις (Unevensong κανείς?).

Breathless έχει ανάμεσα σε διάφορα καλούδια, μια από τις κορυφαίες στιγμές τους, το Echoes, πανέμορφη σύνθεση, όπως πάντα.

Και το I Can See… έχει 2 από αυτές, το Hymn to Her και το Ice… Απίστευτα πράγματα. Για να μην πως πως τραγούδια σαν το Wait, μέσα στην ανάλαφρη pop φύση τους είναι κομματάρες.

Αυτά.

6 Likes