Candlemass - Trouble - Ghost - Hell - Lord Vicar 8/10/11 @ Fuzz Club

Lord Vicar

Trouble

Ανεβαίνει Ghost και σε λίγο Solitude…θα ακολουθήσουν κι άλλα…#-o

Σ’ ευχαριστούμε DrDoomMetal ! Lord Vicar The Funeraaaaal Pyreeeee <3 :wink: :wink: :wink: :wink:

και Troubleeeee <3

Ακουστε το πρωτο κομματι στο videακι των Trouble… ο νεος δισκος θα ειναι τιγκα Warrior Soul… εγω γουσταρω παντως! :stuck_out_tongue:

ποιό το νόημα να γίνει μία μπάντα σαν τους Trouble οι “νέοι” (???) warrior soul?

Πάντως το γενικό παράπονο που άκουγα ήταν “γιατί το παίζει τόσο diva ο τύπος?”.

Κι εμένα αυτό που άκουσα δε με ικανοποίησε, αλλά γούστα είν’αυτά. Μου έκαναν εντύπωση οι ταχύτητές τους πάντως.

Η χθεσινή βραδιά ήταν απλά ΘΕΙΚΉ!

Lord Vicar: ΘΕΟΙ! δεν έχω κάτι άλλο να πώ. Πολύ καλή σκηνική παρουσία και σαν άτομα απο κοντά είναι απίστευτοι! Ο τραγουδιστής μου είπε ότι χαίρεται πολύ που ήρθαν Ελλάδα με το συγκρότημα γιατί δεν έχουν λεφτά να έρθουν διακοπές εδώ :lol:

Hell: επίσης ΘΕΟΙ! ένα απο τα αγαπημένα μου παλιά/καινούργια συγκροτήματα! O David Bower είχε έρθει απο πάνω μου στην σκηνή και του έδειξα το μπούκλετ απο το Human Remains και φαίνετε να συγκινήθηκε πάρα πολύ! Μετά το show τους ήρθε κάτω μπροστά απο το κάγκελο το πήρε και το έδωσε σε όλους να το υπογράψουν!!! Στο τέλος απο κοντά του λέω “You are awesome” και μου λέει “NOOOO YOU are awesome!”

Ghost: Και αυτοί μ άρεσαν πααααάρα πολύ! το Opus Eponymous είναι ένα άλμπουμ που λιώνω πολύ τελευταία και είμαι ο μόνος που ξέρει το πραγματικό όνομα του Papa Emeritus, αλλά δεν πρόκειται να το αποκαλύψω! Η διασκευή των Beatles ήταν πολύ καλή, και γενικά τα τραγούδια τους είναι πολύ ωραία! Τώρα αυτός είναι καμμένος Σατανιστής αλλά εγώ δεν δίνω σημασία!!!

Trouble: Δεν γνωρίζω την μπάντα πολύ καιρό, αλλά απο ότι υλικό τους έχω ακούσει μέχρι στιγμής μ αρέσουν! Και ότι άκουσα και χθές μου έκανε εντύπωση. Βέβαια ο ήχος δεν ήταν σήμαχός τους και η φωνή του Kory Clarke χάνει λίγο. Το νέο τους υλικό τίγκα Warrior Soul αλλά δεν με χαλάει, και το κιθαριστικό δίδυμο απλά γάμησε! Κρίμα που δεν του πέτυχα για αυτόγραφα…

Candlemass: Εντάξει… εδώ δεν έχω λόγια! Οι άνθρωποι ήταν θέοι. Τους είδα πρώτη φορά οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω, αλλά μπορώ να πώ ότι η φωνή του Robert Lowe ήταν πολύ καλή, τα τραγούδια του Messiah τα πε ωραία, αλλα τί ήταν αυτό με το μουρμουρητό των στοίχων; Η εμπειρία του Epicus Doomicus Metallicus με τον Johan φωνητικά ήταν μαγευτική! Με τον Johan μάλιστα έπιασα και κουβεντούλα μου ελεγε οτι παιζει μουσικη ολη του την ζωη, αλλα δεν πληρωνεται καλα, :-k και οτι εφυγε απο τους candlemass γιατι ειχε δικα του σχεδια,δικη του μπαντα, αλλα τωρα κανει και σολο αλμπουμ, μαζι με αλλους καλλιτεχνες που ειναι ομως σε στυλ judas priest heavy metal!

Μπορεί κάποιος να μου δώσει φωτογραφίες απο όλα τα συγκροτήματα; Η καμερά μου καπούτ και δεν γουστάρω κιόλας να βγάζω φωτογραφίες την ώρα που τα δίνουν όλα στην σκηνή οι υπόλοιποι, είναι σαν να μην σέβεσαι τον καλλιτέχνη!

Ghost…

Κάποιος φώναξε: Την ευλογία σου πάτερ…lol

Πάντως φοβερή η εισαγωγή από το Eyes Wide Shut

Ας γραψω και εγω για αυτη την υπεροχη βραδια.

Μπηκα στο μαγαζι ενω επαιζαν οι Lord Vicar και ειδα την μιση τους εμφανιση. Δεν ειχα ακουσει τιποτα και δεν ηξερα το υλικο τους. Δεν με τρελαναν ειναι η αληθεια, doom με ωραια σημεια, αλλα η φωνη δεν ακουγοταν καλα και γενικα μετριοι.

Ακολουθησαν οι Hell. Ειχα ακουσει τον δισκο τους και μου αρεσε αρκετα χωρις να ξετρελαθω. Αλλα live οι τυποι ηταν φοβεροι και τα τραγουδια ηταν καλυτερα και απο τον δισκο. Παρα τον κακο ηχο στην μεγαλυτερη διαρκεια του set τους, τα εδωσαν ολα. Ο κιθαριστας Kev Bower με τα ραστα και το ολο στυλ ηταν σαν βαμπιρ απο ταινια, ο μπασιστας Tony Speakman δεν ξερω με τι εμοιαζε πιο πολυ, αλλα ηταν σιγουρα βγαλμενος απο θριλερ, ο ντραμερ πιο απαρατηρητος και ο Andy Sneap μορφη. Αλλα ολα τα λεφτα ηταν ο τραγουδιστης David Bower, φοβερος frontman-performer. Σημερα εμαθα οτι ειναι ηθοποιος, κατι που ημουν σιγουρος οταν εβλεπα τις κινησεις του. Εβγαζε μια απιστευτη θεατρικοτητα πανω στην σκηνη και σε συνδυασμο με τις δουλεμενες κινησεις ολων των μελων της μπαντας το αποτελεσμα ηταν πολυ ομορφο… Δεν βαρεθηκα στιγμη και τους ειδα με μεγαλο ενδιαφερον.

Σειρα πηραν οι Ghost. Ο δισκος τους μου αρεσε αλλα ως εκει. Επιτηδες δεν ειχα δει καποιο βιντεο για να μην ξερω τι να περιμενω και ειχα την περιεργια. Μου αρεσε οπως βγηκαν τα μελη της μπαντας στην σκηνη και η ολη ατμοσφαιρα, οι στολες, ειδικα του τραγουδιστη-παπα, τα λιβανια. Ο ηχος πολυ καλος και τους κοιταγες με ενδιαφερον. Αλλα μετα απο 3-4 τραγουδια ψιλοβαρεθηκα. Εβλεπα το ιδιο πραγμα και η τοση στασιμοτητα με κουρασε. Οποτε συνολικα μια απλα καλη εμφανιση και τιποτα παραπανω. Πολυ υπερβολικο γενικα το hype τους και μου κανει εντυπωση.

Στη συνεχεια την σκηνη κατελαβαν οι πολυ υποτιμημενοι Trouble. Πολυ καλη μπαντα και το απεδειξαν και χτες. Ο ηχος τους δεν ηταν ο καλυτερος δυνατος αλλα τα εδωσαν ολα. Κομματαρες να διαδεχονται η μια την αλλη και ο Bruce Franklin να ειναι απλα εκπληκτικος, τον χαζευες και γουσταρες. Ο Rick Wartell επισης πολυ καλος και με κεφια. Και παμε στον
Kory Clarke. Αν και προκειται για πολυ καλη φωνη, δεν μου κολλαει τοσο με τους Trouble, ειδικα στα κομματια της πρωτης doom περιοδου τους. Και η σκηνικη του παρουσια πολυ ποζερια ρε παιδι μου. Παντως το καινουριο κομματι που μας επαιξαν μου φανηκε πολυ καλο. Τρελα γουστα στα The Tempter (κομματαρα, μου ελειπε η φωνη του Eric Wagner εκει), At The End Of My Daze, Assassin και R.I.P. Ο λογος που επαιξαν λιγοτερο ηταν επειδη ειχε παει πισω το χρονοδιαγραμμα πιστευω. Περασα πολυ καλα και θα ηθελα να τους ξαναδω.

Και παμε στο κυριως πιατο της βραδιας. Candlemass ή αλλιως οι μοναρχες του doom metal. Ξεκινημα με Mirror Mirror και ο πρωτος χαμος, συνεχεια με If I Ever Die και Hammer Of Doom και μετα το At The Gallows End… Εκει αρχισε ηδη να κλεινει η φωνη μου και να εχω γινει μουσκεμα. Και στα καπακια Samarithan και ανατριχιλες… Και μετα…η ανατριχιλα σε ολο της το μεγαλειο.

Ανεβαινει στην σκηνη ο Johan Langqvist και μεταφερομαστε στο 1986. Και ξεκιναμε… Ολο το Epicus Doomicus Metallicus με τον αυθεντικο τραγουδιστη και ολο το κοινο να αποθεωνει την μπαντα. Solitude και [B]ΝΑΙ[/B], η φωνη ειναι ακομα εδω… Και αλλες ανατριχιλες. Demons Gate και να κοπανιομαστε σε doom ρυθμους με την κομματαρα. Crystal Ball και απο την αρχη του τραγουδιου που λεει “Black heart, your soul is mine…mine, mine” μεχρι και την τελευταια νοτα να εχω περασει σε αλλη διασταση πωρωσης και εκστασης. Black Stone Wielder και χερια σηκωμενα σε ολο το μαγαζι. Under The Oak, να τραγουδαω με ολη μου την δυναμη και οσους κοιταω γυρω μου να ειναι σε μια ευφορια και να νιωθουν οτι αυτο που ζουν ειναι μαγικο. Και μετα A Sorcerer’s Pledge και οσα ενιωθα σε ολη την συναυλια να ειναι τωρα στον μεγιστο βαθμο… Ερμηνεια-ονειρο απο τον Johan στο πιο επικο κομματι του δισκου και αυτο ηταν ανετα το highlight της συναυλιας. Τι κομματαρα Θεε μου. Στο τελος ολο το κοινο να αποθεωνει την μπαντα και τον Johan για αυτη την μαγικη αποδοση ολοκληρου του [B][SIZE=“3”]ΕΠΟΥΣ[/SIZE][/B]…

Και μετα απο αυτη την ηδονη βγαινει παλι ο Lowe για να μας αποτελειωσουν με το The Well Of Souls, απο τα αγαπημενα μου κομματια τους και να τρελαινομαι. Και η πωρωση συνεχιζεται και στο Emperor Of The Void. Μετα ο Lowe προσκαλει τον Johan να ανεβει στην σκηνη και μαζι τραγουδανε το μαγευτικο Darkness In Paradise που σπανιως το παιζουν. Τελος της συναυλιας και αφου τους χειροκροτησαμε οπως τους αξιζει, ενιωθα τοσο ευτυχισμενος… Αυτο που εζησα σε αυτη την συναυλια δεν θα το ξεχασω ποτε, ηταν τοσο δυνατα τα συναισθηματα μου. Εκπληκτικη αποδοση απο μια φανταστικη μπαντα σε μια ιδιαιτερη γιορτινη βραδια.:bow2:

Και παμε και στα αρνητικα της συναυλιας. Αρχικα με πειραζει πολυ αυτη η αδυναμια του Lowe να θυμαται τους στιχους. Κατανταει εκνευριστικο να κοιταει συνεχεια κατω και το χειροτερο ολων ειναι οταν δεν θυμαται τι λεει και μουρμουριζει, μασαει τα λογια του ή το κανει να φαινεται και καλα οτι εχει προβλημα ο ηχος. Ελεος, κανει κακο στην συνολικη εικονα της μπαντας αυτο. Πρεπει να το κοιταξει ο Leif δεν ειναι δυνατον. Το μεγαλυτερο αρνητικο ομως ηταν αυτοι οι ηλιθιοι εργαζομενοι του Fuzz και η βλακεια που τους δερνει. Δεν ειναι δυνατον να μην αφηνεις τον κοσμο να βγει εξω, τι εχουμε χουντα? Αυτο το χαλι δεν το εχω ξαναδει, ηταν απιστευτα τραγικες οι δικαιολογιες τους. Ντροπη…

Συνοψιζοντας μια μερα γεματη metal με 5 μπαντες, 1 μεγαλη εκπληξη (Hell) και τους Candlemass σε μια ιστορικη συναυλια να ειναι εκπληκτικοι. Αξεχαστη θα μου μεινει αυτη η συναυλια.

lol επος, καλη δουλεια με το μονταζ με τις 2 καμερες :slight_smile:

ας πω και γω για τα της συναυλίας.
lord vicar δεν πρόλαβα δυστυχώς. κατέφθασα στο φαζζ σχεδόν στη μέση του σετλιστ των hell.
ακολουθούν οι ghost. έχω να πατήσω χρόνια σε εκκλησία και μ’αρέσε αυτή η μυρωδιά με τα λιβάνια κτλπ. :stuck_out_tongue:
έβγαλα θετική εντύπωση πάντως.
ύστερα οι trouble. δεν τους γνώριζα πολύ καλά. μόνο κάτι κομμάτια σκόρπια έχω ακούσει, αλλά μου κίνησαν το ενδιαφέρον και θα τους ψάξω περισσότερο σύντομα. ήταν η προετοιμασία για την κορυφή της βραδυάς.
στους candlemass κύλησαν δάκρυα. γέλαγα λίγο με τις γελοιότητες του ρομπερτ ο οποίος προσπαθεί να μιμηθεί τον messiah, τον χαρακτήρα των κλασικών candlemass τέλος πάντων, αλλά αποτυγχάνει. τις συνθέσεις του μια χαρά τις τραγούδησε, αλλά με χάλασε στα παλαιότερα τραγούδια τους. το έπος…απλά περιττά τα λόγια μου. under the oak και τίποτα 'λλο…βέβαια περίμενα την έκδοση του epicus και όχι του tales of creation του συγκεκριμένου κομματιού (για την εισαγωγή δλδ).
βουίζουν τα αυτιά μου, σαν να βρίσκομαι σε πηγάδι

[SPOILER]μάλλον βρίσκομαι ακόμη στο πηγάδι των ψυχών…[/SPOILER]

χέηλ στα παιδιά που γνώρισα.

Τώρα που έφτιαχνα τα videakia από Candlemass σκεφτόμουν οτι οι τύποι πρέπει να προσπάθησαν πολύ για να κάνουν το DVD Ashes to Ashes έτσι όπως το έκαναν…

Ωραίο πακέτο (αν και πολλές ώρες για να είμαι κλεισμένος στον απαράδεκτο χώρο του Fuzz)… το μόνο κακό τελικά ήταν ότι ξενέρωσα με το μικρό σετ των TROUBLE, τους έχω πλέον συνηθίσει με τον Clarke και γουστάρω το ίδιο πάντως κάθε φορά που τους βλέπω.

Από κει και πέρα η ευχάριστη doom έκπληξη ήταν οι LORD VICAR για μένα (doom ρε), διασκεδαστικοί οι HELL, ξεκουράστηκα στον χαλαρό εξώστη στους GHOST (τους είχα δει πριν 4 μήνες Γαλλία, ίδιο στήσιμο, ίδιο τροπάριο) και φυσικά μετά απολαύσαμε όλοι μαζί το Epicus, όσο για τον Lowe αστο να πάει άστο (που λέει και ο Πάριος)…

κάποια βιντεάκια από το live:
[B][U]LORD VICAR ?[/U][/B]
HELL ?[B][U]on earth as it is in hell/plague and fire[/U][/B]-
GHOST ?[B][U]death knell[/U][/B]-
TROUBLE ?[B][U]assassin[/U][/B]-
CANDLEMASS ?[B][U]at the gallows end[/U][/B]-
CANDLEMASS ?[B][U]solitude- (ft. Johan Langqvist on vocals)[/U][/B]

DrDoom, τεραστιο :bow2: και :respect: για το απιστευτο βιντεο του Solitude. Τωρα που το ειδα, σκεφτομαι οτι οι τυποι επρεπε να ριξουν απλα μια ματια στη δουλεια σου για να κανουν κανενα dvd της προκοπης. Μπραβο σου.

Τεραστιο το νοημα Τραμπ γιατι το τελευταιο Trouble ηταν στη καλυτερη μετριο για τα δεδομενα τους. Στις δικες μου εντυπωσεις, σα να ξανανοιωσαν με τον Kory. Περιμενουμε το δισκο για να κρινουμε εκ του αποτελεσματος.

Ωραια τα βιντεάκια παιδια, ευχαριστούμε!

http://www.metal-archives.com/artists/Mary_Goore/13802

Σύμφωνα με το archives είναι αυτός. Δεν έχω ιδέα αν ισχύει. Τώρα το κοίταξα από περιέργεια

το ανταλλαζεις με το ονομα του μπασιστα? :stuck_out_tongue:

Videos και κριτική…
http://drdoomslair.com/2011/10/09/candlemasstroubleghosthelllord-vicar-live-at-fuzz-08-10-2011/

Αυτός είναι!!!

το ανταλλαζεις με το ονομα του μπασιστα?

Το έμαθα και του μπασίστα χθές! :stuck_out_tongue: