Candlemass - Trouble - Ghost - Hell - Lord Vicar 8/10/11 @ Fuzz Club

Δε μου απάντησε κανένας (προφανώς) στο παράδειγμα που έδωσα… Ας είναι δεν επιμένω :slight_smile:

Λογικη η απορια σου, αλλα τωρα ειναι 4 οι μπαντες και δεν εχουμε 2007.

απανταω εγω
μα δε διαφωνουμε στο θεμα διοργανωσης.σαφως οι περισσοτεροι μας πιανουν κοροιδα με τα εισιτηρια συνηθως.
απλα εκανα μια συγκριση τοπικη,πως να το πω.με ταριφα το 30 πλεον στις μεγαλες μπαντες μονες τους το 40 για 4 οκ μου φαινεται [U]προσωπικα[/U].αν αρχισω και κανω συγκρισεις με εξωτερικο ε ας το θα πεσουμε σε καταθλιψη.

στο παραδειγμα που εθεσες δεν υπαρχει δευτεραντζα,αλλα ποσα τετοια υπαρχουν τα τελευταια χρονια?
α και δεν εχω να παω στο λαιβ γιατι μενω επαρχια και τα μεταφορικα γαμανε.δυστυχως για εμας τους εκτος αθηνων ειναι και αυτο :frowning:

Η σύγκριση που κάνεις δεν είναι και τόσο σωστή για τους παρακάτω λόγους:

1. Η εν λόγω συναυλία έγινε πριν από 4 χρόνια και από τότε πολλά κόστη (π.χ. φόροι (Φ.Π.Α., φόρος δημοσίων θεαμάτων), φόροι αμοιβών καλλιτεχνών, ενοικίαση εξοπλισμού, πτήσεις, κ.λ.π.) που σχετίζονται με μια συναυλία έχουν ανέβει.

2. Έγινε στο Gagarin 205 και όχι στο Fuzz Live Music Club, που είναι μεγαλύτερος και αρκετά ακριβότερος χώρος.

3. Έπαιζαν δύο ξένα συγκροτήματα και όχι τέσσερα.

4. Ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκε να πετάξουν τότε (από πλευράς συγκροτημάτων) εν συγκρίσει με το σήμερα, ήταν μειωμένος κατά 50%, και δεν πέταξαν κάποιοι από Αμερική προς Ελλάδα, όπως συμβαίνει τώρα (και μάλιστα αρκετά άτομα).

Αν βάλεις λοιπόν κάτω ΟΛΑ τα έξοδα, θα δεις ότι η τιμή είναι λογικότατη, σε σχέση με το τι πληρώνεις και το τι βλέπεις. Και μάλιστα η συγκεκριμένη συναυλία χρειάζεται με τις τιμές που ανακοινώθηκαν πολλά εισιτήρια για να καλυφθούν απλώς τα έξοδα.

Δε διαφωνώ midnight g ότι βάσει των σημερινών δεδομένων η τιμή έχει κάποια βάση. Το πρόβλημα είναι πως ακριβώς αυτά τα “δεδομένα” τα σημερινά και πάλι οι γνωστές φραγκοφονιάδικες εταιρείες τα’χουν θέσει. Κ όσο για το πόσα τέτοια υπάρχουν τα τελευταία χρόνια απαντώ με το “θα έπρεπε να υπάρχουν” !

Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει και ταράζει το πορτοφόλι του Έλληνα, τόσο οι κάθε ντίντιδες πάνε κ ανεβάζουν τις τιμές κ θέτουν νέα στάνταρ ακρίβειας. Πιθανολογώ πως κάποια στιγμή θα πάρουν πούλο. Και ή δε θα φέρνουν τίποτα ή θα ακυρώνουν τις συναυλίες κάθε τρεις και λίγο. (πράγμα που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται σ’ένα βαθμό).

Να πάτε στο λάιβ. Προφανώς άν δεν έχεις δει τις μπάντες θες να τις δεις κ δε θα σ’εμποδίσει το εισιτήριο. Κ εγώ έδωσα ένα σωρό λεφτά για τον Waters επειδή ήθελα να δω το σόου. Δεν αλλάζει όμως το ότι κάποια στιγμή δε θα’χουμε να δίνουμε λεφτά για μαλακίες. Κ θα τα δίνουμε προφανώς για τις σημαντικότερες ανάγκες μας. Και οι ντίντιδες θα παίρνουν απανωτούς πούλους και εγώ πολύ θα το γουστάρω! :smiley:

Off topic τέλος. (ή έστω “μερικώς off topic” αφού για την τιμή του λάιβ συζητάω)

Edit: exodus κάποιοι φόροι έχουν ανεβεί, οκ. Έχουν ανέβει και για μας όμως αντίστοιχα. Τα αεροπορικά εισιτήρια για τα άτομα που πετάνε από κει ως εδώ είσαι σίγουρος ότι τα αναλαμβάνει η διοργανώτρια εταιρεία; Για κάθε άτομο ξεχωριστά απ’αυτά δηλαδή; κάνα 200άρι ευρώ δηλαδή τουλάχιστον ανά άτομο μόνο το πήγαινε;

Για δική σου ενημέρωση μόνο το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για την εν λόγω συναυλία αγγίζει τα 13.000 Ευρώ και πετάνε συνολικά 33 άτομα, εκ των οποίων οι επτά από Αμερική και βεβαίως πληρώνονται από τον διοργανωτή.

Για αυτό σου είπα βάλε κάτω πρώτα ΟΛΑ τα έξοδα και μετά δες αν υπάρχει λογική στην τιμή. Η κάθε τιμή εισιτηρίου προσπαθεί να ταιριάξει τα έξοδα, με την πιθανή προσέλευση και να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλή.

Το θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευκολία.

Οι συναυλίες που έχουν “μπεί” σε πληροφορώ είναι πολλές.

Εγω παντως για να πω την αληθεια πιο ακριβοι μου φαινονται οι Benediction που θα παιξουν μονοι τους με 20 ευρω παρα το συγκεκριμενο. Τη προηγουμενη φορα ειχαν ερθει στο Gagarin κι οχι κανα club τυπου 7 Sins ή An μαζι με τους Pestilence και τους Grave, που παλι τοτε ειχαν παιξει ολοι κανονικα και το εισιτηριο ειχε 32 ευρω. Βαλτε τα κατω μπακαλικα εστω και θα δειτε τη διαφορα.

Η τιμη ειναι υψηλη εννοειται αλλα εμενα μου φαινεται δικαιολογημενη γιατι βλεπω τα πραγματα αναλογικα κι αυτο περι Αμερικης ισχυει.

οποιου του φαινετε ακριβο ας μην ερθει…
candlemass με Längqvist δεν προκειτε να ξαναδουμε ποτε στην Ελλαδα αλλα και πουθενα αλλου… και μονοι τους να ηταν θα τα αξιζαν τα 40…
ποσο μαλλον τωρα που ειναι 4 μπαντες και με fullset

κ η εναλλακτικη αν δεν ειχε 40, θα ηταν 2ημερο με 2 μπαντες απ αυτες +μια ελληνικη 30ευρω η μερα…δεν βγαινουν αλλιως τα εξοδα…
οποιος δεν θελει να τα δωσει ας μην ερθει, τελος…

Θα τα δωσω, αλλα ειναι ακριβο ναι. [U]Λογικα[/U] ακριβο ομως. Θελω να πω, δεν θα αγορασεις Ferrari με 20.000 ευρω, ετσι δεν ειναι? Οκ, λιγο ακυρο το παραδειγμα, αλλα καταλαβαινετε τι εννοω.

Εγω θα πω το αλλο παντως, οταν ειχαν ερθει οι Trouble μονοι τους ή οι Candlemass μονοι ειχαν 25 ευρω και λεγαμε τι ωραια παλι καλα. Αμα ομως υπολογισεις σε αυτο το πακετο αεροπορικα, διαμονες, μαγαζι, αμοιβες, και μπακαλικα εστω να τα δεις, η παραγωγη τους εχει βγει ακριβη.

Εγω θα ελεγα να ακουσετε το ομωνυμο album των Trouble, μιας κι αποτελουν ενα βασικο λογο που εχει διαμορφωθει ετσι η τιμη του event, κι εδω που τα λεμε τους Trouble δεν τους εχει καταλαβει ο κοσμος στην Ελλαδα. Απιστευτα πολλες μπαντες τους εχουν εικονισμα, και δε μιλαω μονο για καλλιτεχνες του παραδοσιακου ηχου.

Edit: Αυτο που λεει ο Martian. My point exactly.

ααα,ελλειπης ενημερωση απτην πλευρα της παραγωγης…[-X
στην τιμη που βλεπετε δεεεν ειναι μονο οι σμασ και οι υπολοιποι…
λοιπον στην τιμη των 40 ευρω περιλαμβανονται

ξερεις μεχρι που μπορει να φτασει αυτη η #-o…αξιοπεριεργη λιστα…αστο καλυτερα…:slight_smile:

Για το όλο live, είναι μια νορμάλ τιμή
…και καλό το χρονοδιάγραμμα
…μια χαρά δηλαδή
:):!:

Εγώ δε θα τα δώσω γιατί έχω δει και τις 2 μπάντες. Εκτός κ άν μου τη βαρέσει να δω Candlemass λόγω Lanquist κ μόνο. Λογικά πάντως δε θα μου τη βαρέσει :stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η αλήθεια, ένας λέει έτσι άλλος αλλιώς. Τέλοσπαντων. exudus μπορεί να’χεις κ δίκιο. Αλλά είναι λογικό να έχουν “μπει” και αρκετές συναυλίες εδώ που τα λέμε. Άν στην τελική είναι να βγαίνει πολύ το κόστος ας μη φέρνουν κάποιες μπάντες ή ας τις φέρνουν μεμονωμένα. αν το χωρίζαμε σε 2 ημερομηνίες μία για κάθε μπάντα με 25 ευρώ έκαστη κανείς δε θα παραπονιόταν κ θα φαινόταν και μια χαρά τιμή. Και κάποιος που θα’θελε να δει μία εκ των 2 μπαντών και όχι και τις 2 κατ’ανάγκη θα ήταν επίσης ευχαριστημένος. Και θα τους έκλειναν και στο Gagarin που είναι και φτηνότερος χώρος από το fuzz όπως ανέφερες φίλε exodus (μιας κ δε θα υπήρχε ανάγκη μεγάλου χώρου).

Εγώ πήρα σήμερα εισητήριο μιας και έχω το χρήμα αυτές τις μέρες διαθέσιμο και μάλλον διακοπές δε θα παίξουν. 'Ηθελα εξάλου να προλάβω και τα 40άρια. Προς ενημέρωση για όσους θέλουν να πάνε αυτές τις μέρες: το tickethouse το απόγευμα είναι ανοιχτό μόνο μέχρι τις 18.30 τις καθημερινές. Οπότε όσοι δεν προλαβαίνετε λόγω δουλειάς, καλύτερα στο Metal Era στην Εμμανουήλ Μπενάκη που είναι και τα απογεύματα ανοιχτό.

Τώρα για το θέμα μας, επειδή βλέπω συζητείται πολύ το θέμα των τιμών και των διοργανωτών στα προηγούμενα post, θα ήθελα αν ξέρει κανείς εκ των έσω πληροφορίες να μας πει, πώς κατανέμεται τελικά το σύνολο των εσόδων ενός live μεταξύ των διαφόρων μερών. Δηλαδή: τι ποσοστό παίρνει ο διοργανωτής, τι ο ιδιοκτήτης του χώρου και τι τα συγκροτήματα (και αν τα ποσοστά αυτά είναι στάνταρ ή μεταβάλλονται βάσει διαφόρων παραγόντων, π.χ. το όνομα της μπάντας κλπ). Πιστεύω θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον αν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο.

Δεν ξερω τι λετε εσεις, εγω παντως το εισητηριακι μου το τσιμπησα, σημερα το απογευμα (respect στην κοπελα με το τζιν σορτσακι, αν θυμαμαι καλα γιατι ζαλιστηκα και με την …ζεστη, πιο πισω απο ταμειο 8) ) Χαλαρα πιστευω, οποιος παει το Σαββατο θα προλαβει τα 40αρια (για να μην πω και το αλλο Σαββατο).
22 χρονια ειναι αυτα που περασαν να δω τους Candlemass ξανα, αξιζει τον κοπο και με Längqvist να τραγουδαει Epicus. Doomicus…

edit…για τον αποπανω…πω πω…κωλοφαρδος ημουν δηλαδη…18.15 πηγα…βιαζομουν και θα βαριομουνα να κατεβω πιο κατω…

χειριστη ανγκουσεφταπιελια αυτη εδω θα ελεγα,χιλιοειπωμενη μαλακια και νοημα μηδεν.

κ ομως ολο το νοημα εδω ειναι…στη τελικη ετσι ειναι… γιατι να καθομαστε να το αναλυουμε δηλαδη??
οκ ακριβο για καποιους αλλα οποιος δεν θελει δεν παιρνει…τι κερδιζεις με το να καθεσε να κραζεις για τις τιμες??

Πω εγώ Σεπτέμβρη θα τσιμπίσω το ticket μου
fuck:(

Πιστεύω αρχές Σεπτέμβρη, θά’χει ακόμα 40άρια…πιστεύω, ελπίζω…τέλος πάντων και τα 45 δεν είναι καταστροφή:):!:

Καλά σίγουρα θα υπάρχουν 40αρια αρχές Σεπτέμβρη.Τα 5 ευρώ όμως στην τελική δεν είναι και μεγάλη διαφορά