Poly kalo to Allegiance.
Για μένα είναι το χειρότερό τους… :dunno:
Όχι ότι το θεωρώ άσχημο, αλλά τα 3 προηγούμενα μου αρέσουν πολύ περισσότερο! :yes:
Ειδικά τα πρώτα 2! 8)
Σε αυτό έχουν μια πιο euro-power κατεύθυνση (συγκριτικά με το χύμα metal της πρώτης τους δισκάρας) που, προσωπικά, με χάλασε… 
Maiden1979, μου κάνει μεγάλη εντύπωση πού από τη μία σου αρέσουν μπάντες σαν τους Firewind & Mystic Prophecy και από την άλλη “απορρίπτεις” τους Kamelot, Pyramaze, Brainstorm και άλλες μπάντες… :-k
Emena m’arese perissotero apo to Forged by fire(ta alla dyo den ta axw akousei oloklira,mono songs), giati einai pio mainstream! Sigoura to vazw panw apo to Forged by fire pantws!
:-k
Ενδιαφέρουσα η απορία σου! 
Το σημαντικότερο που κοιτάω σε ένα metal δίσκο είναι οι συνθέσεις!
Να μου αρέσει το τραγούδι!
Πιο συγκεκριμένα, να έχει ωραίο riff, πιασάρικο refrain, solo του παλιού καλού καιρού και δυνατά, καθαρά και συναισθηματικά φωνητικά!
Και θέλω να είναι σχετικά “straight”… Δεν μπορώ τα πολύ τεχνικά…
Και με χαλάνε συνήθως τα πλήκρα…
Οπότε, οι Mystic Prophecy είναι ο ορισμός αυτού που περιέγραψα!
Refrain-άρες, sol-άρες και φωνάρα! :respect:
Οι πρώτοι 2, άντε και ο τρίτος Firewind είναι έτσι!
(Παρένθεση: Ακούω πάρα πολύ power (και us power και σκανδιναβικό και euro-power) από το 1994, αλλά από ένα σημείο και μετά (κάπου στα δεκα χρόνια ενασχόλησης, δηλαδή το 2004) άρχισα να το βλέπω κάπως αλλιώς…
Πολύ πιο αυστηρά και “επιφυλακτικά”…
Ειδικά το euro-power! )
Ο τελευταίος Firewind λοιπόν είναι καλός για το στυλ του, αλλά όπως προείπα το euro-power με κούρασε λιγάκι… :-s
Τους πρώτους 2 Kamelot (τα έχουμε ξαναπεί) τους λατρεύω!
Από εκεί και πέρα γίνανε πολύ περισσότερο Conception (που δεν μου αρέσουν καθόλου!), παρά Kamelot…
Μέχρι το The “Fourth Legacy” είναι Ο.Κ. για μένα…
Τα τελευταία, έχω προσπαθήσει, αλλά ακούγονται πολύ ξένα για μένα…
Όταν ακούς ένα δίσκο 10 φορές (αναφέρομαι στο “Black Halo”) και δεν σου αρέσει σχεδόν ούτε ένα track, ενώ στο “Dominion” π.χ. τη πρώτη φορά που άκουσα το “Crossing Two Rivers” ή το “Birth of a Hero” ανατρίχιασα, τότε δεν ξέρω τί φταίει… :dunno:
Τους Pyramaze, δεν τους έχω αναφέρει, αν θυμάμαι καλά, γιατί πολύ απλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα!
Αν και ο χαρακτηρισμός prog-power με αποτρέπει να το κανω σύντομα… 
Όσο για Brainstorm, προσπάθησα μέχρι τον τέταρτο δίσκο, τους είδα και live, δεν με “άγγιξαν”, οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω…
Ίσως γιατί δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που ανέφερα ή τουλάχιστον δεν τα ακούω εγώ κάπου… :roll:
Τις ίδιες απόψεις έχω κι εγώ αλλά από την αντίθετη μεριά
Θέλω να πώ πώς θεωρώ τη μουσική και των 2 αρκετά εμπορική. Άσε πού Mystic Πrophecy live τα κομματια τους με κουράσανε αφάνταστα! Νόμιζα πώς άκουγα συνέχεια το ίδιο τραγούδι! Προτιμώ Valley’s Eve κι από τους 2! 
Sanctuary - Into the Mirror Black
Θα απαντησω για τα παραπανω ποστ αλλα και γενικοτερα με ολη την αντικειμενικοτητα που με χαρακτηριζει:
Οι Stratovarius ειναι η καλυτερη μπαντα του κοσμου και παντα ηταν.Αν δεν υπηρχαν αυτοι τωρα δεν θα υπηρχε μουσικη.Πριν υπαρξουν αυτοι προυπηρχε το χαος.Η ανθρωποτητα θα ηταν διαφορετικη χωρις αυτους και σιναμα χωρις μουσικη.Θα πρεπει να τους ευχαριστειτε και να τους ευγνομωνειτε μονο και μονο που αναπνεουν.ΑΥΤΑ!!!
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
Blizzard Of Ozz-Ozzy Osbourne
The Battle Rages On-Deep Purple
“The Battle Rages On” ε; Εντάξει, δεν ήταν ανάγκη να το πάρεις, έχουν και καλύτερα. Πολλά κιόλας. Αλλά από το να έπαιρνες το “Slaves & Masters” :lol: .
Πάντως έστω και έτσι έχει 3 έπη μέσα: Το ομώνυμο, το “Anya” και το “Solitaire”. 8)
βασικα δεν μου λειπουν και πολλα δικα τους αλλα το προτιμησα γιατι εχει αυτα που ειπες και το “A Twist In The Tale” 
Τάδε έφη tolkki… και μην του αντιμιλήσετε γτ θα σας ευχηθεί καλή τύχη!!! :lol:
ΗΙΜ/Uneasy listening vol.2!!!

Κι εσύ έχεις ώρα την εντύπωση ότι δε θα σε πάρει χαμπάρι ο tolkki!!! :lol:
εχει βγει και vol.1?
Nαι αμέ…
έλα μωρέ και να με πάρει χαμπάρι τι έγινε??άλλωστε εδώ και κάτι μέρες ακούει το join me!!δεν τον παίρνει να μιλήσει!!
Επεσε στα ματια μου!Τον ειχα για προτυπο [-X
Tην πηρΑ χαμπαρι αλλα δε θα ασχοληθω μαζι της…Θα ασχοληθω μια και καλη οταν ερθει η ωρα

Ο καιροc γαρ εγγυc
Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh son 6.90
Σας πληροφορω οτι ολα τα στουντιο αλμπουμς τωμ Maiden επεσαν στο μετροπολις του Πειραια. Εκτος απο το AMOLAD βεβαια. 8)