Σε μείωση τιμών στα CD στοχεύει η Universal

[B]H Universal Music Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα πως θα δοκιμάσει χαμηλότερες τιμές (κάτω από $10) σε καινούργιες μουσικές κυκλοφορίες, με σκοπό να φέρει πίσω πελάτες που απέχουν πλέον από την αγορά λόγω της απαγορευτικής τιμής των CDs.

Η δοκιμή αυτή ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις καινούργιες κυκλοφορίες της εταιρείας.

«Είναι απολύτως λογικό να περιμένεις από κάποιον αφοσιωμένο οπαδό να πληρώνει περισσότερα λεφτά για κάποια deluxe έκδοση αγαπημένου καλλιτέχνη με περισσότερα κομμάτια ή κάποια άλλα προτερήματα, αλλά ένας απλός μουσικόφιλος δε θα δώσει $15 για ένα απλό CD», δήλωσε εύστοχα ο Jim Urie, υπεύθυνος στο τμήμα διανομής της Universal.

Ειδικοί στο χώρο πάντως εκτιμούν πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποφέρει άνοδο στις πωλήσεις κατά 30%, νούμερο πράγματι εντυπωσιακό, αλλά πάντοτε υπάρχει και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει πως οι πωλήσεις δεν θα είναι αρκετές ωστε να βγει το επιθυμητό κέρδος από κάθε κυκλοφορία.
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι πωλήσεις δίσκων έχουν πέσει παραπάνω από 50% μέσα στην τελευταία δεκαετία και μονάχα κάποια ριζοσπαστική κίνηση όπως αυτή μπορεί να σώσεί την κατάσταση.
[/B]

Καταρχάς αν μπορεί κάποιος, ας εξηγήσει τι ενοοείται στη 2η παράγραφο. Θα πέσουν οι τιμές των CD της εταιρείας αυτής 30% και άμα δουνε ότι δουλεύει, θα τις ρίξουνε κι άλλο? (ντάξει ονειρεύομαι μάλλον…)

Το θέμα είναι αν αυτό θα εφαρμοστεί στην Ελλαδάρα.
Βασικά τα μόνα CD που με ενδιαφέρουν από την Universal είναι μια σειρά από επανακυκλοφορίες που τις έχουν βαφτίσει “Deluxe/** Anniversary Editions”, και στα αξιολάτρευτα Metropolis κοστίζουν ή 22,5 Ευρώ (μόνο το Space Ritual των Hawkwind είχα βρει τόσο) ή 23,9 (μόνο το Electric Ladyland) ή 26.5 (όλα σχεδόν). Αλλά βεβαίως δεν άγγιξα ούτε ένα. Έχω αγοράσει μόνο 2. Τα
Wishbone Ash - Argus (18 ευρώ)
Def Leppard - Hysteria (17 Ευρώ)
Οι περισσότεροι θα σκεφτούν “ε 30% τα ρίχνει η Universal, 21% ανεβαίνει ο ΦΠΑ, οι βενζίνες και μεταφορικά…ΕΛΑ ΜΩΡΕ τώρα, τι να αλλάξω τις τιμές ?”

Εύχομαι να βρω Street Survivors 18 ευρώ το λιγότερο. Γιατί είναι ΜΕΓΑΛΗ κοροιδία να δίνεις 26 ευρώ για 2CD. Mόνο στην επαρχία γίνονται αυτά.

με αφορμή τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και λοιπά, σιγά μην ρίξουν τις τιμές στην Ελλάδα… μακάρι να το κάνουν αλλά δεν το πιστεύω… το πολύ - πολύ να επωφεληθούνε από το πιο χαμηλό κόστος να αφήσουν ίδιες τις τιμές της χοντρικής και να κερδίσουν πιο πολύ από την πτώση της αρχικής τιμής από την μητέρα εταιρία… αυτή είναι μια προσωπική εκτίμηση βέβαια και όχι βεβαιότητα… μακάρι να χαμήλωναν την τιμή πώλησης προς τα δισκάδικα… όλοι θα έπερναν μια βαθιά οικονομική ανάσα, αλλά οι έλληνες δεν σκέφτονται έτσι. Το μόνο που θέλουν είναι να δείχνουν στους διευθυντές τους αύξηση κερδών… έστω και σε ασκήσεις επί χάρτου μόνο… άλλωστε πιο πολύ νοιάζει τις μεγάλες πολυεθνικές πλέον να πουλήσουν cd σε εφημερίδες παρά ασχολούνται με το πως θα πουλήσουν από μόνοι τους τίποτα… ειδικές εκδόσεις cd που στην λιανική εδώ κάνουν 20-22ε τα αγοράζει κανείς από το play κλπ με 11,99… τι να σου κάνει και το δισκάδικο όταν 12 - 14ε του δίνουν χοντρική; και ειδικά τα metal δισκάδικα που θεωρούνται “μικροί” πελάτες δεν απολαμβάνουν ούτε εκπτώσεις, ούτε ευνοικούς όρους πληρωμής απο τις εταιρίες… ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες τα έχουν όλα!!!

[-X

Εδώ που μένω πάντως τα δισκάδικα έχουν ρίξει τις τιμές τα τελευταία χρόνια…κατά 1-2 ευρώ…άρα πάμε σε ένα Μ.Ο στα 22? το cd! Άντε γεια ρε νούμερα που παραπονιέστε μετά!

Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό(στην Ελλάδα)…Κάτι τέτοιο θα με χαροποιούσε πάντως, καθώς αυτός είναι και ο λόγος που απέχω εδώ και 2 χρόνια από την αγορά CDs…

Εκτιμουνε ρε παιδι μου πως αμα γινει η μειωση στις τιμες που σκοπευουν (δηλαδη απο 10 δολλαρια και κατω εκαστο) τοτε οι γενικες πωλησεις των CD θα ανεβουν κατα 30%. Εκτιμησεις παντως ξαναλεω.

Λογικα αυτο ισχυει για την αμερικη μοναχα, σο φαρ, αλλα αμα πιασει ποιος ξερει… Απο την αλλη πρεπει να σκεφτει κανεις και τι καλλιτεχνες εχει στο ροστερ της η Universal και τι σημασια εχει αυτο

παντως ειναι μια κινηση που δειχνει πως γινονται προσπαθειες να φερουν κοσμο παλι στα δισκοπωλεια, μερος το οποιο εγω, και πολλοι αλλοι αποφευγουμε πλεον

Mακαρι…Ευτηχως που τουλαχιστον καποιος καταλαβε οτι σε τετοιες περιοδους κρισης τα cd δεν πρεπει να αποτελουν πολυτελεια για αυτους που αγαπουν την μουσικη…

εκπληκτικό νέο! τώρα θα μπορώ επιτέλους να αγοράζω τους αγαπημένους μου δίσκους χωρίς να χρειάζεται να κόβω απ’το φαγητο!!!

τώρα πέρα απ’την πλάκα, τιμές στο δεκαευρω και κάτω, υπάρχουν χρόνια τώρα από άπειρες εταιρειες ανεξάρτητες ή μη. και μιλάμε για περιπτώσεις που δεν παράγουν μαζικά ώστε να έχουν κόστος στα κάτι σεντς το σιντι.

βλέπω κάτι τέτοια και ευχομαι πραγματικά να αρχίζουν να κατεβάζουν όλοι μαζικά Χ 5

Kαλή ιδέα αλλά πολύ αργά. Ο κόσμος έχει εξεικειωθει σε μεγάλο βαθμο με το freeloading. Ούτε 2 σεντ δε θα έδιναν οι μισοί, ακόμα και αν τους περίσευαν τα λεφτά. Το πείραμα το έκαναν οι Radiohead και πολλοί, δεν δώσανε ΤΠΤ, ελάχιστοι δώσαν, πολλά, και οι πιο πολλοί, δώσανε 6-7 $. Αλλά οι Radiohead, είχαν εδραιωμένο κοινό, όμως !
Πάντως η universal, ήδη πχ, δίνει lady gaga 11e 2cd, (Τελική στα μαγαζιά) αλλά, άλλα διπλά τα έχει 23e.
Οτι να’ναι, δηλαδή!
Επίσης στην Ελλάδα, δε φέρνουν τα μισά CD που βγάζουν, το οποίο είναι λαλακία και φυσικά, σιγά μην κυλήσει η εκπτωση στον καταναλωτή. Στη βενζίνη, που αυξήθηκε πχ. 9 λεπτά, καμποσα πρατήρια την πήγαν 30+ λεπτά πάνω. Ελληνικές πατέντες !

χ1000…έτσι είναι τα μικρά metal δισκάδικα είναι πια μη βιώσημα, και τα μεγάλα ανεβοκατεβάζουν τιμές, κυρίως ανεβάζουν, και απορώ πως βγαίνουν κιαυτά:):!:

Μακαρι να γινοταν κατι τετοιο οι εταιριες το εχουν παρακανει με τις υψηλες τιμες… Ειδικα στην οικονομικη περιοδο που βρισκομαστε το βλεπω σαν μονοδρομο, αλλιως ολο και θα πεφτουν οι πωλησεις των cd…

Παιδιά μόνο η μεταλλάδες είναι πια πιστοί στην αγορά cd.
Βασικά εγώ είχα μείνει να πέρνω μόνο AC/DC και Priest αλλά αφού οι μεν πάνε να μας τα αρπάξουν πια και οι δε βγάλαν το nostradramous δεν αγοράζω τπτ και κάνω και οικονομία.
Α ψέματα, αν βρω κανένα σπάνιο promo CDC μπορεί να το χτυπήσω.
Οπότε στα @@ μας για την κάθε εταιρία που κατάλαβε πια οτι όσο ανέβαζε τις τιμές για να βγάλει κέρδη, τόσο έπερνε απο τα 3 του Ολιζαντεμπεου.

μειώνουν δεν σ αρέσει, αυξάνουν, δεν σ’ αρεσει, έ τι να κάνουν οι ανθρωποι … ? :stuck_out_tongue:

Ναι.
Μειώνουν τώρα που φάγαν το αγγούρι και τα ψέματα τελειώσαν.
Γενικά δε μου αρέσει να τους τα σκάω. :slight_smile:

Τι να σε πώ, έχω ένα φετίχ με φρεσκοαγορασμένο βινύλιο και CD.
Άλλο πράμα ! Τουλάχιστο, σκέψου, οτι είναι ένα απο τα πράγματα που πάνε κάτω.
Μπορεί να δώσει έναυσμα να τα κάνουν και άλλοι τομείς της βιομηχανίας. Τ’ αμάξια πχ
φτηνήνανε (προσφορά κ ζήτηση) αλλά απολύθηκαν και άτομα που δουλεύανε σ αυτό τον τομέα. Η μια ή, η αλλή, αλλά ίσως να έρχεται και στα ίσα της κάπως η αγορά.

Μιας και ζω χωρίς cd αλλά όχι χωρίς φαϊ,προτιμω το δεύτερο.Η μουσική κακά τα ψέματα έχει αλλάξει μορφή και τα cd είναι είδος προς εξαφάνιση.
Μην ξεχνάς και τις πιέσεις που δεχόταν το κάθε γρουπ απο τις εταιρίες για δίσκο κάθε τρεις και λίγο με αποτέλεσμα να βγάζουν πολλές μαμακίες.
Αν χρεωκοπήσουν οι δισκογραφικές θα είναι κάτι πάρα μα πάρα πολυ καλό.

πρεπει να αλλαξει ο τροπος διαθεσης της μουσικης
Υπαρχει τετοια υπερποσφορα μουσικης νεας + της συσσωρευμενης παλιας που πλεον η αξια ενος cd δεν ειναι αυτη του παρελθοντος . Η αξια μιας κυκλοφοριας πρεπει να ειναι περιπου στα 3 ευρω το πολυ .

Το κοστος μια παραγωγης , με την τεχνολογια μπορει να μειωθει αρκετα . Πλεον δεν χρειαζονται τα πολυδαπανα studio για να βγει κατι αξιοπρεπες και στο κατω κατω , ποιος καταλαβαινει την διαφορα ?

αντε να μειωθούν οι τιμές.Θα το κάνουν όλες οι δισκογραφικές σιγά σιγά γιατί πρέπει να αρχίσουν να πουλάνε.Μετά απο την μείωση κέρδους απο το downloading ήταν αναμενόμενο

οχι, δε νομιζω οτι ευθυνονται οι εταιρίες για τις μούφες που βγάζουν οι καλλιτέχνες.
πχ, αξλ. 14 χρονια, για μια πατάτα. άλλοι πάλι, γράφουν 10 κομμάτια και δεν τους νοιάζει αν είναι καλά, απλα βγάζουν δίσκο, για να περιοδεύσουν και να τα πιάσουν.

και αυτό το πολυ φιλοσοφημένο, τρία ευρώ, απο πού βγαίνει? σε CD δε γίνεται να βγείσ με 3ε επομένως, μιλάς για digital, άλλα εγώ δε βλέπω λόγο α) να δώσει κάποιος έστω και 1 ευρώ για ένα mp3, με κομπρεσαρισμένο ήχο, β) να δώσω 1 ευρώ, αν υπάρχει τζάμπα. γ) να κινδυνεύω να το χάσω αν πάθει κάτι ο σκληρός μου (προσφατα φίλος έχασε 120 GB) Επίσης σε ένα κάλο ηχείο και με έναν καλό ενίσχυτη, άκους αρκετή διαφορα. Απο ηχειάκεια των 10ε όχι. Επίσης και μια αξιοπρεπής digital ηχογράφηση θέλει κάποια φράγκα, εκτός αν μιλάμε για τα κάνω όλα μονος μου σε ενα pc… και αυτό θα βγεί καλό μόνο αν παίζει black.

Καλα ενταξει, μην λεμε οτι θελουμε, δεν ειναι και τοσο μικρο το κοστος για την ηχογραφηση, την μιξη και το mastering ενος cd, τα 3 ευρω για νεα κυκλοφορια ειναι λιγο υπερβολικο, αλλα 5-6 θα μπορουσαν ανετα… Αλλωστε θα αρχισει να υπαρχει παλι κινηση στην αγορα και αυτο βραχυπροθεσμα, αλλα και μακροπροθεσμα ειναι καλο για τις δισκογραφικες αν θελουν να επιζησουν… Γιατι με τιμη απο 17 ευρω και πανω σε νεα κυκλοφορια, ενω υπαρχει η επιλογη του downloading, δεν εχουν πολλα ψωμια μπροστα τους…

stadar. απλά πρέπει οι δισκογραφικες να συνασπιστουν και να ανοιξουν δικες τους διανομές και δισκάδικα.