Champions League 2009 - 2010

[SIZE=“4”]Αιχμηρός ο Γκουαρντιόλα, γκρίνια από Πέδρο και Πικέ
[/SIZE]

Ενοχλημένος από τη διαιτησία, αλλά και την απόφαση της UEFA να μην αναβάλει τον αγώνα με την Ίντερ υποχρεώνοντας τους Καταλανούς να μεταβούν οδικώς στο Μιλάνο (λόγω της ακύρωσης των πτήσεων από τη στάχτη των ηφαιστείων της Ισλανδίας) παρουσιάστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

«Δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με νόημα ο προπονητής τω πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να συγχαρούμε την Ίντερ. Εμείς δεν είχαμε καλό έλεγχο της μπάλας και χάσαμε πολλές μονομαχίες. Στον επαναληπτικό ελπίζω να έχουμε πιο φρέσκα πόδια και να παίξουμε καλύτερα και πιο επιθετικά. Υπάρχουν άλλα 90 λεπτά στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το σκορ μέσα στο γήπεδό μας που θα είναι κατάμεστο».

Από πλευράς παικτών, ο Ζεράρ Πικέ και ο Πέδρο εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία. «Είχα προωθηθεί, έκανα κοντρόλ με το στήθος και με έσπρωξε ο Λούσιο από πίσω. Ήταν πέναλτι», τόνισε ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα», ενώ ο νεαρός επιθετικός της ομάδας ανέφερε: «Ο διαιτητής δεν ήταν καλός και είναι πραγματικά κρίμα».

[SIZE=“4”]
Κατακραυγή και επίθεση Ματεράτσι κατά Μπαλοτέλι (video)
[/SIZE]

Κι όμως, σε μία βραδιά που η Ίντερ με μία σπουδαία εμφάνιση νίκησε την Μπαρτσελόνα με 3-1 και έκανε αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του Champions League, το κλίμα διαταράχθηκε στις τάξεις της ομάδας. Ο Μάριο Μπαλοτέλι εξόργισε τους συμπαίκτες, τον προπονητή του και τους οπαδούς της ομάδας για την αγωνιστική του συμπεριφορά, καθώς δεν υπάκουε στις υποδείξεις του Ζοσέ Μουρίνιο κι έδειχνε να παίζει για τον εαυτό του. Οι «τιφόζι» της Ίντερ τον αποδοκίμασαν έντονα μετά το τέλος του αγώνα και εκείνος έβγαλε και πέταξε επιδεικτικά τη φανέλα του με οργή στο χορτάρι.

Κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια δέχτηκε την επίθεση του Μάρκο Ματεράτσι, όπως δήλωσε ο άλλοτε συμπαίκτης του, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Ματεράτσι τού επιτέθηκε και όλοι στα αποδυτήρια είχαμε μείνει άναυδοι. Όταν η ομάδα σου νικά πρέπει να είσαι περήφανος κι όχι να κυνηγάς να δείρεις έναν 20χρονο», είπε ο Σουηδός φορ της Μπαρτσελόνα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο από την πλευρά του είπε για τον Μπαλοτέλι: «Είμαι στην Ίντερ από το καλοκαίρι του 2008. Προσπάθησα χιλιάδες φορές να εκπαιδεύσω ένα εξαιρετικό ταλέντο. Είναι ένας ημιτελικός Champions League, ο δεύτερος πιο σημαντικός αγώνας που μπορεί να παίξει κάποιος σε συλλογικό επίπεδο, και αυτό που έγινε ήταν πολύ άσχημο».

[SIZE=“4”]
Μουρίνιο: «Δεν φέρθηκαν σαν πρωταθλητές οι της Μπαρτσελόνα»
[/SIZE]

Βολές κατά των παικτών της Μπαρτσελόνα για τα παράπονά τους κατά του διαιτητή, αλλά και του Μάριο Μπαλοτέλι για την ενέργειά του να πετάξει τη φανέλα του με οργή μετά το φινάλε εξαπέλυε ο προπονητής της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, μετά το 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

«Μετά το τέλος του αγώνα είδα κάποια πράγματα στη φυσούνα που με προετοιμάζουν για το τι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα. Είδα τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στο διαιτητή. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχουν ?κοντή? μνήμη, γιατί και οι παίκτες που είχα παλαιότερα στην Τσέλσι διαμαρτύρονταν μετά από μία ιστορικά κακή διαιτησία στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα πέρυσι. Γιατί οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να μην φερθούν σαν πρωταθλητές και να παραδεχτούν πως έχασαν από μία ομάδα που έπαιξε καλύτερα;», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Παράλληλα χαρακτήρισε πανάξια τη νίκη της ομάδας του και μίλησε στην πρόοδο που έχει σημειώσει. «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα, όπως δεν είναι εύκολο να αμυνθείς ή να σκοράρεις απέναντι της. Εμείς νικήσαμε και το αξίζαμε, το 3-1 είναι ένα αποτέλεσμα που θα μας άφηνε ικανοποιημένους πριν από το ματς. Όμως ακόμη δεν είμαστε στον τελικό και έχουμε τον επαναληπτικό απέναντι σε μία ομάδα που είναι εξαιρετική όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Ό,τι κι αν κάνουμε, ακόμη και αν χάσουμε 10-0 στη Βαρκελώνη, η ομάδα μου μετρά έξι συνεχείς νίκες στο Champions League κι ακόμη κι αν δεν καταφέρει να πάρει το τρόπαιο φέτος, θα τα καταφέρει του χρόνου ή κάποια άλλη στιγμή σύντομα. Η Ίντερ έχει μετατραπεί από μία μικρή ομάδα της διοργάνωσης σε μία που νίκησε δίκαια την Μπαρτσελόνα και διεκδικεί με αξιώσεις το τρόπαιο».

Όσο για τη συμπεριφορά του Μάριο Μπαλοτέλι, που εξόργισε και τους συμπαίκτες του, αλλά και οπαδούς με την αγωνιστική του συμπεριφορά, ο Ζοσέ Μουρίνιο είπε: «Είμαι στην Ίντερ από το καλοκαίρι του 2008. Προσπάθησα χιλιάδες φορές να εκπαιδεύσω ένα εξαιρετικό ταλέντο. Είναι ένας ημιτελικός Champions League, ο δεύτερος πιο σημαντικός αγώνας που μπορεί να παίξει κάποιος σε συλλογικό επίπεδο, και αυτό που έγινε ήταν πολύ άσχημο».

sport-fm

πληροφορήθηκα ότι ο αγώνας μεταδόθηκε σε 16 προς 9, αλλά το μούγκα τον πετσόκοψε στα πλαϊνά για να χωρέσει στο 4 προς 3. γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? το ίδιο θα συνέβη και στους προημιτελικούς, γιατί θυμάμαι πάλι να παλεύω να συμπληρώσω την εικόνα, μιας και οι φάσεις ακροβατούσαν εντός - εκτός τηλεοπτικής εικόνας και η μπάλα καμμια φορά χανόταν απ’ το πεδίο μας. αν ισχύει πάντως αυτό, μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟΥΣ καραγκιόζηδες.

Χαλαρωσε.
Με την Ιντερ παιζει, οχι με τα παιδακια της Αρσεναλ.

μαλλον κατι τετοιο εγινε…
αλλιως ο ιταλος(αμπαλος ετσι και αλλιως) σκηνοθετης θα χασει την θεση του…
στις επιθεσεις της μπαρτσα στο β’ δεν ειδαμε ποτε την μπαλα οταν ηταν δεξια…
μαντευαμε τι γινοταν…:?

Τι εννοουσε ο Πεπε οτι δεν περιμεναν κατι διαφορετικο;;;

Σαν περσι ας πουμε που τους 'σφαξαν με την Τσελσι ξερωγω;;; :lol:

Το γκολ του Μιλιτο ηταν οφφσαιντ;;;

Δεν το 'δα αλλα ακουσα που το λεγανε στο μεγκα.

Το τρίτο κουότ του Κρίμσον, με τις δηλώσεις του Μουρίνιο για τα περσινά με την Τσέλσι, ουσιαστικά πρόλαβε αυτό που μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό να γράψω όταν είδα τις δηλώσεις των της Μπάρτσα. Εντάξει, εμένα με ξέρετε, δεν είμαι Μπάρτσα, αλλά τη γουστάρω. Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχείς επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, λυπάμαι που το λέω, αλλά οδηγούν σιγά σιγά σε μια αλαζονική και υπεροπτική στάση που έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο κάτω κάτω της γραφής κύριοι της Μπαρτσελόνα, όλα δανεικά είναι. Πέρυσι, καλύτεροι ξε-καλύτεροι απ’ όλους, περάσατε στον τελικό και καταφέρατε να το σηκώσετε με “πλάγιο” τρόπο. Πώς σας φαίνεται φέτος που αντιστράφηκαν οι ρόλοι;

Κατά τ’ άλλα νομίζω κι εγώ (χωρίς να αποκλείω τίποτα, Μπαρτσελόνα είναι αυτή) ότι ο επαναληπτικός στο Καμπ Νόου δε θα θυμίζει σε τίποτα το ματς με την Άρσεναλ. Αυτή η Ίντερ επιβεβαιώνει αυτό που έγραφα, όχι πολύ καιρό πριν, ότι είναι το πιο σκληρό καρύδι στην Ευρώπη και με την καθοδήγηση αυτού του τεράστιου κεφαλαίου που έχει στον πάγκο θα αντέξει στην πίεση της Μπάρτσα, θα πάει τελικό και εκεί λογικά θα το σηκώσει, γιατί καλή η Μπάγερν και κυρίως σκληρή, αλλά… απλά όχι τόσο σκληρή όσο η Ίντερ. Νομίζω ότι η πρόβλεψή μου για Ίντερ στην κορυφή θα βγει αληθινή, αν και με χαλάει λίγο στο ότι θα ήταν μεγάλη καύλα για όλους εμάς τους πολέμιους της Ρεάλ να δούμε τη μεγαλύτερη αντίπαλό της να το σηκώνει μες στο σπίτι της. Τεσπά, θα δούμε.

Πάντως εγώ λέω να ποντάρω πρόκριση Μπάρτσα, ειδικά τώρα που θα είναι και σε ωραία απόδοση!
Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στην έδρα και δεν ξέρω αν η Ιντερ θα μπορέσει να ξαναπιάσει απόδοση σαν τη χθεσινή εκεί μέσα!

Καλά είναι ν’απορείς πώς αυτή η Ίντερ που πάει να χάσει το πρωτάθλημα μέσα απ’τα χέρια της στην Ιταλία πήρε έτσι την Μπάρτσα …

Μαζί με Τσέλσι, οι πιο αντιπαθητικές ομάδες έβερ …
Αλλά ο Μουρίνιο μορφή.

Τα περί κορυφαίας ομάδας 20ετίας τα’χουμε φάει με το κουτάλι … έχω ξαναγράψει γι’αυτό το θέμα, ίσως όχι σ’αυτό το θρεντ αλλά αλλού.
Ομαδάρα μεν αλλά μερικές συγκρίσεις δεν γίνονται εκ των πραγμάτων.

Εύχομαι να της ρίξει πολλά η Μπάρτσα στον επαναληπτικό αν και δεν το βλέπω … φουλ άμυνα θα παίξει ο Μουρίνιο, σιγά μην το ρισκάρει … δυστυχώς για τα μάτια μας …

Παοκτσή, φύγε απ’το ακκάουντ του Ξεμνα:

ΚΛΑΙΩ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΦΙΛΕ ΝΤΟΥΝΤ:

(οκ δέχομαι ότι αυτό το ποστ έχει και άλλη έννοια, ευνοϊκή για τον συγγραφέα … :lol:)

Τέλος, γράφουν μερικοί ατάκες του στυλ “ο Μουρίνιο πήρε την ταυτότητα του Γκουαρντιόλα”. Θα’θελα να’ξερα αν αμφέβαλλε κανείς πριν απ’αυτό το ματς για το ότι ο Μουρίνιο είναι ΠΟΛΥ ανώτερος σαν προπονητής απ’τον (συμπαθέστατο κατά τ’άλλα) Πεπ …

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο forkboy
Χάρηκα με δίκαιη νίκη της Ίντερ, στο Μπερναμπέου θα επιστρέψει το κατενάτσιο, ο Σνάιντερ ωραίος, ο Μπαλοτέλι στ’ αρχίδια του

πραγματικα αυτος ο μπαλοτελι
επαιζε λες και ηταν
στη παιδικη χαρα χα!χα!

σωτηρακοπουλε(σπυροπουλε/σακελλαροπουλε) βγες απο το account του dude

Δεν χάνει την πρόκριση η Μπαρτσελόνα, εδώ θάμαστε και θα το δούμε παρέα. :wink:

Πολύ δύσκολος ο επαναληπτικός γιατί ο Μουρίνιο ήδη σχεδιάζει τη νέα πρωτοποριακή τριπλή άμυνα ζώνης. Πολύ χάλια η Μπάρτσα χτες πάντως .Ο διαιτητής απλά ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είπαμε οκ έδρα, αλλά μη μας σπας και τα @@. Στο μεταξύ ο Σωτηρακοσπυρόπουλος τι είχε πάθει με το Μουρίνιο? Τι κόλλημα είναι αυτό με τον προπονηταρά μας?

Οι Θεοί του ποδοσφαίρου πρέπει να στείλουν το Μουρίνιο σπίτι του και την Μπάρτσα στον τελικό. Θα κατηφορίζει το γήπεδο στη ρεβάνς και εκεί θα κλαίγονται τα Ιταλάκια…

Οφσαιτ γκολ, πεναλτυ καθαρο υπερ Μπαρτσα πνιγεται, κιτρινες καρτες καταπινονται, 1000χλμ με το λεωφορειο λογω γαμωηφαιστειου, η χειροτερη φετινη Μπαρτσα και η καλυτερη Ιντερ της εικοσαετιας, ενταξει συνομωτησε το συμπαν…
Τιποτα απο ολα αυτα δε θα συμβει στη ρεβανς!:wink: Καλως τα παιδια, καλως τα 3-0 και αντε γεια!
Ο μεγαλος αρχηγος Καρλες Πουγιολ και 40000 κατ-αλανια θα το σηκωσουν μεσα στην Μαδριτη.8)

7 παικτες απο τις ακαδημιες και λαϊκη δημοκρατια κοντρα στα δισεκατομμυρια του καθε Αμπραμοβιτς και Μορατι, ΝΙΩΣΤΕEE!..
Ο,τι και να γινει: MES QUE UN CLUB

Δεν γκρινιάζουμε για τη διαιτησία λέμε, δεν γινόμαστε γραφικοί τσελσάκηδες.
Και γενικά ήταν βλακεία που αναφέρθηκαν σε αυτή Πεπ και παίκτες.

Το ματς βέβαια δεν έπρεπε να γίνει, αλλά όπως και νάχει…

Τεσσάρα στο Καμπ Νου.
Τίποτε άλλο.

ειναι συνηθες το φαινομενο μια ομαδα οταν εχει κ ευρωπη να επικεντρωνεται εκει κ να τα σκατωνει στο πρωταθλημα.

τωρα οσο για τον μουρινιο, πρωτα θα πω οτι δεν ειχα πολυ-δει την μπαλα που επαιζε η πορτο οταν πηρε το τσουλου ωστοσο αν και τον εκτιμω πολυ σαν ικανοτητα να καταφερει να παρει αποτελεσματα θα πω οτι περα απο τον πρωτο 1,5 χρονο στην τσελσι που για μενα επαιζε υπερποδοσφαιρο απ οτι θυμαμαι ειδικα σε κατι ματς με μπαρτσα στο τσουλου κλπ δεν εχω δει καποια ομαδα του την τελευταια τετραετια να παιζει ομορφη μπαλα. ποδοσφαιρο να το ευχαριστιεσαι. ενω του πεπε εχω δει. κ ειναι κ ρουκι. θα μου πεις: ο πεπε εχει ενα επιτελειο “να” απο πισω του. συμφωνω. ομως παω στοιχημα οτι κ ο μουρινιο ενα ιδιο θα εχει…

Για όσους λένε για διαιτησία,

Φανταστείτε λίγο επαναληπτικό χωρίς Μέσι και μη μιλάτε πολύ

ηταν λιγο επιτηδευμενο αλλα δεν εκανε κ κανονικη αγκωνια. αυτο ειναι κανονικη πουστια: http://www.youtube.com/watch?v=c6NfhuZfUqw&feature=related

στο πρωτο 20λεπτο η διαιτησια στερησε φασεις απο την ιντερ κυριως αλλα μετα τη γαμησε λιγο τη μπαρτσα. για μενα ειδικα στο πεναλτι.

επειδησ τη ζωη το ψαξιμο κανει καλο. αν προσεξεις καλα θα δεις οτι ο μαικον την τρωει ουσιαστικα απο το χερι του σαμουελ. μονο ο ωμος του μεσι βρισκει τον μαικον κ παλι οχι τελειως στο προσωπο. ομως ο αγκωνας του σαμουελ… πανε τα δοντακια…

Μακάρι να μην έχει πάθει τίποτα, γιατί μ’ αρέσει σαν παίκτης.

Παίδια αν και είμαι κατά της μπάρτσας μη λέμε μεγάλα λόγια για την ίντερ, γιατί η μπάρτσα είναι ικανή για πολλά. Εγώ θέλω τελικό ιντερ-λυών :smiley:

μη με βρίζεις αισχρά.

λολ? ό,τι έγινε, έγινε πάνω στη φάση, τη μπάλα έβλεπε ο μέσσι. άσε που αμφιβάλλω αν του σπασε τα δόντια αυτός. ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.