Τι να πει κανείς για τους Φαν ντερ Σαρ και Γκιγκς. Ο μεν θεωρώ ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης μας συνολικά γιατί αν δεν ήταν αυτός κάτω απ’τα δοκάρια θα’χαμε φάει πολλά περισσότερα ενώ ο γίγαντας Ράιαν έκανε όλες τις ασίστ, τι να λέμε τώρα …
Αν και ξέρω ότι κατά 99% φέτος δεν το παίρνουμε με τίποτα λόγω διαφοράς δυναμικότητας του ρόστερ μας με αυτό της Μπάρτσα ή της Ρεάλ Μαδρίτης, είμαι υπερευχαριστημένος εδώ που είμαστε.
Και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στον τεράστιο Φέργκιουσον που φρόντισε να επανέλθει ο Ρούνεϊ σε τοπ φόρμα, τον χρησιμοποιεί πανέξυπνα ως επιθετικό χαφ (αν μπορεί να τον πει κανείς έτσι, πάντως σου δίνει την εντύπωση ότι είναι παντού στο γήπεδο), έχει αναδείξει έναν πιτσιρικά που μέχρι πέρυσι έπαιζε στο πρωτάθλημα Μεξικού σε σκόρερ και έχει βοηθήσει τον Νάνι να φτάσει στη μέγιστη απόδοση (συνολικά φέτος) που μπορεί να πιάσει (εκτός αν βελτιωθεί κι άλλο).
Και ο Ντρογκμπά πάντως τεράστιος φορ, οφείλω να το πω κι αυτό. Ο Τόρρες έμοιαζε με περιφερόμενη πλαστική κούκλα (και) σήμερα.
Στο Α’ επιμένω ότι στάθηκε καλά, μαζί με Ανελκά, Μαλουντά και Εσιέν.
Και στο Β’ καλός ήταν αλλά δεν σκέφτηκε σωστά στη φάση της αποβολής.
Μόνο σεβασμός για τη σεντερφοράρα Ντρογκμπά, που εκτός του γκολ διδάσκει σε 2 φάσεις το πώς πρέπει να κοντρολάρει την μπάλα ο επιθετικός με πλάτη για να πάρει πλεονέκτημα.
Παντως ο Τορρες εχει σιγουρα τα σωματικα/αγωνιστικα χαρισματα ενος παρα πολυ καλου στραικερ, αλλα ισως τελικα να μην ειχε τα αντιστοιχα πνευματικα για να μπορεσει να ανταπεξελθει στις προσδοκιες της Λιβερπουλ που τον απεκτησε σαν [B]ηγετη[/B]. .Αλλωστε και με την Εθνικη Ισπανιας μετριες εμφανισεις εχει κανει συνολικα απο τη στιγμη που θεωρηθηκε βασικος. και φυσικα το ιδιο απογοητευτικα συνεχιζει και στην Τσελσι.
Μακαρι βεβαια να λεω μλκιες και απλα να ειναι σε ασχημη φαση,οποτε στο μελλον να ξαναδουμε σπουδαια πραγματα απο αυτον.Αν παλι οχι ,τον βλεπω να επιστρεφει συντομα στην ομαδα μου και να πεταει παλι 30 γκολακια τη σεζον για πλακα !
>>ΝΤΙΝΤΙΕ ρε,τι να λεμε τωρα !Το γκολ που βαζει ,ειναι απο αυτα που ξεχωριζουμε τα πραγματικα σεντερ φορ ,απο τους wanna be a CF !
λοιπόν, τελικά φέτος τίποτα δεν πήγε καλά για την τσέλσι. και ειδικά σε μια χρονιά που η γιουνάιτεντ έχει μια τρομερή εύνοια της τύχης (και ίσως και όχι μόνο…), δε μπορείς να πας πουθενά. ένα χρόνο πριν βλέπαμε την τσέλσι να παίζει το ποδόσφαιρο που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. τι άλλαξε τελικά σε αυτόν τον ένα χρόνο?
οι τραυματισμοί βασικών στελεχών. ντρογκμπά, λαμπάρντ, τέρυ και άλεξ τραυματίστηκαν σε ένα σημείο που η ομάδα έδειχνε να συνεχίζει με την περσινή φούρια. δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της σεζόν να φορμαριστούν και να μπουν στο κλίμα, και χωρίς τις σημαίες σου δε μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους σου. εδώ οφείλονται και τα όποια προβλήματα στην άμυνα.
ο τόρες είναι η καταστροφή αυτής της ομάδας. πάνω που ο ντρογκμπά έδειχνε να συνέρχεται, ήρθε ο ισπανός με τη μαρμελάδα ανάμεσα στα μπούτια να “κλέψει” τη θέση βασικού. δεν είναι απλά κακός. είναι απών. η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. μπορεί να τον θεωρώ υπερτιμημένο σαν παίκτη, αλλά δεν είναι τόσο κακός. μεγάλο στοίχημα για την επόμενη χρονιά.
ο ντέκο και ο τζο κόουλ βοήθησαν πολύ στα τέλη της περασμένης σεζόν. έφυγαν, αλλά τα κενά τους δεν αναπληρώθηκαν. ο ραμίρες είναι ο πιο σοφτ παίκτης που έχω δει στην ομάδα από τότε που την παρακολουθώ (τον καλού δεν το θεωρώ παίκτη). ο ζιρκόφ το ίδιο. πολύ λίγοι γαι την τσέλσι.
ανελκά και μαλουντά είναι άνιωθοι. το κατέχουν το τόπι, αλλά δε σκίζονται για την ομάδα. στα δύσκολα είναι απόντες. νοσταλγώ γκουντγιόνσεν, τζίμυ φλόυντ χάζελμπαινκ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που τα έδιναν όλα για τη φανέλα.
ο αντσελότι δεν εμπνέει την ομάδα, και κάνει κακή διαχείριση του υλικού. δε νοείται να αφήνεις έξω τον ντρογκμπά, έναν παίκτη που σου έχει προσφέρει τόσα πολά όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερά υψηλό επίπεδο, για έναν τελειωμένο φοβισμένο ισπανό που χάνει τις κόντρες ακόμα και από τον τραυματία φέρντιναντ… πέραν του ότι δε γίνεται ο μπεναγιούν να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου το σάββατο, και σήμερα να μην τον βάζεις καν… και αυτά σημερινά μόνο παραδείγματα.
αυτά εν ολίγοις. υπόκλιση σε ντρογκμπά και εσιέν, απλά συγκινητικοί. ειδικά ο δεύτερος όλο το κέντρο μόνος του σε όλο τον αγώνα. όσο για τον ντρογκμπά, όταν δε θα υπάρχει πια στην ομάδα, τότε θα έχει ολοκληρωθεί μια επιτυχημένη εποχή που κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναέρθει. το κορυφαίο σέντερ φορ στον κόσμο. κανείς άλλος δεν έχει τέτοια διάρκεια. κατά τα άλλα, δε γίναμε τσέλσι για τις επιτυχίες. δε σκοτιζόμαστε στις αποτυχίες. αυτή η ομάδα θα έχει μέλλον στα 10’s. και η ιστορία της χρωστάει ένα τσάμπιονς λιγκ…
παιδια χαλαρωστε με τον τορρες. θα στρωσει. ειναι αρχη. στο τελος θα γαμαει ασχημα.
ο ντρογκμπα θεος, ο αγαπημενος μου “βαρυς φορ” της τελευταιας 10ετιας. (ελπιζω να μην ξεχασα κανα ιερο τερας).
ΟΛΟΙ οι αλλοι χαλια σημερα. ο ραμιρες σκατα ολο λαθη. λαθος μπαλιες, τσαμπα σουτ, σπαταλημενες επιθεσεις και η κοκκινη φυσικα.
ο λαμπαρντ δεν ξερω αν εινια απλως ντεφορμε η το χανει με τον καιρο.
ο τερι μακρια απο την αρχηγιλια του που σπαει κοκκαλα.
ο εσσιεν πολυ καλος οκ.
φρικτος ο καλου. τσαμπα βγξκε ο οχι καλος μα και οχι αρνητικος ανελκα.
ο τορρες κλασσικα εκτος κλιματος (ειπαμε ομως)
απο κει και περα, θαυμαζω φεργκιουσον για το οτι εχει φτιαξει ΟΜΑΔΑ. αυτο μονο. ελαχιστους απο αυτους που εχει θα εβαζα σε μια τοπ ομαδα (τα 2 στοπερ και τον ρουνει) και ενω η τσελσι εχει μακραν καλυτερο υλικο αυτος παει να τα σηκωσει ολα με το τεραστιο ΜΥΑΛΟ του. σπουδαιος.
μπαρτσα κλασσικα μαμησε, ωραιο ματς με ΠΑΡΑ πολλες φασεις, ηταν για καραοβερ. χαθηκαν μυθικα τετ α τετ… (βασικα η μπαρτσα δεν επαιξε καλα-το “μαμησε” παει στο 2/2 και γκολ 6-1).
ΕΝΤΙΤ: τωρα ειδα το ποστ του αποπανου: συμφωνω απολυτα για ντιντιε. το παληκαρι εχει εκπληκτικη δυναμη. ειναι καταπληκτικος οταν πρεπει να βαλει σωμα. σου δημιουργει την αισθηση οτι ειναι “αερινος” αλλα και “βραχος” οταν κινειται. δηλαδη εχει τρομερο ξεπεταγμα (της μιας κινησης) και τρελη ισορροπια και δυναμη για να το υποστηριξει. τον θεωρω εκπληκτικη ποιοτητα και αν και ειμαι τσελσι απο πολυ παλια πιστευω θα του αξιζε μια ομαδα που να σηκωσει πιο πολλους τιτλους και κυριως το τσουλου. τον παω απιστευτα γιατι ΔΕΙΧΝΕΙ (δεν μενει στα λογια) οτι ΑΓΑΠΑΕΙ πραγματικα την ομαδα. απο τους ελαχιστους που το κανουν αυτο. εκπληκτικος παικτης και ανθρωπος (το τελευταιο μου τ βγαζει, δεν ξερω και πολλα).
Γενικα, στην Αγγλια υποστηριζω Λιβερπουλ και, φυσικα, Λιντς. 8)
Ωστοσο, δεν εχω κανενα προβλημα να πω οτι η Γιουναϊτεντ τα τελευταια χρονια (ισως και παραπανω) ειναι η κορυφαια ομαδα στον πλανητη.
Ναι, μεγαλυτερη απο τη Μπαρτσελονα και την καθε Μπαρτσελονα.
Γιατι ειναι ΠΑΝΤΑ εκει.
Ειτε εχει ροστερ, ειτε δεν εχει, ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ.
Και παροτι, φιλαθλος της Λιβερπουλ (δε θα με ελεγα οπαδο, αφου δεν ασχολουμαι τοσο), πραγματικα θαλω να δω τη Γιουναϊτεντ να σηκωνει το τροπαιο με τη ΜΑΓΚΙΑ της κοντρα στους (οχι αδικα) πολυδιαφημισμενους αστερες των Ισπανων (και των δυο).
(Καποιοι, βεβαια, προτιμουν να το λενε τυχη …εγω το λεω ΜΑΓΚΙΑ.-)
Άμα δεν έγραφες τέτοιες μικροπρέπειες (ακα ΜΑΛΑΚΙΕΣ), θα σου 'λεγα και μπράβο για τις σωστές επισημάνσεις.
Αν η “τύχη” έχει και όνομα (Φαν ντερ Σαρ), θα συμφωνήσω όμως …
Αλλά ναι, η Μάντσεστερ όταν παίρνει παιχνίδια απ’ το πουθενά θα είναι κωλόφαρδη ενώ η Λίβερπουλ ξέρω 'γω θα το παίρνει με τη βαριά φανέλα της :!:
Για σέντερ φορ, ο Ντρογκμπά σίγουρα είναι απ’ τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, σ’ αυτό το στυλ επιθετικού. Εμένα μ’ αρέσει ο Φαν Νιστελρόι. Αλλά για κορυφαίος, δεν ξέρω. Θα έλεγα Ρονάλντο αν και ποτέ δεν είχε τη διάρκεια των άλλων, οι οποίοι ακόμα τα παστελώνουν, νομίζω ότι τα πράγματα που έκανε αυτός (όπως τότε που πέταξε χατ τρικ για πλάκα μέσα στο Ολντ Τράφορντ ή το να πάει στο Μουντιάλ μετά από φριχτό τραυματισμό και να κάνει ό,τι έκανε) δεν τα 'κανε κανείς.
Το αν ήταν “βαρύ” φορ, βέβαια, πάει ανάλογα με την εποχή για την οποία συζητάμε Eπί Μπαρτσελόνα και Ίντερ είχε άλλη σωματοδομή.
Ότι και να πούμε άξιζε και με το παραπάνω να περάσει η Man Utd. Βασικά έπαιξε για την πρόκριση. Η Chelsea ποτέ δεν το πίστεψε. Μόνο ο Drogba και παραλίγο να γυρίσει το ματς μόνος του!!!
O Lampard από τότε που γύρισε από τραυματισμό δεν έχει παιξει όπως τον μάθαμε. Δε ξέρω αλλά σαν να έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ελπίζω όχι όμως γιατί είναι μεγάλη παιχτούρα και τον συμπαθώ!
Σε αυτο ειναι μανουλα ο Παρκ και ας μην φαινεται τοσο. Παλια τον εκραζα συνεχεια αλλα τελικα τον εχει μαθει μπαλιτσα ο Σερ Αλεξ. Μεχρι και την φανελα ματωσε χτες!!!
η γιουναιτεντ ειναι πολυ τυχερη φετος (κατι γκολ μετα το 80’, πολλα ματς 1-0) και η τσελσι συναμα πολυ ατυχη. το δευτερο ισχυει πιο πολυ περισσοτερο απο το πρωτο αλλα και η μαντζεστερ δεν λες οτι ειχε την τυχη πλατη. τουλαχιστον συγκριτικα η μια με την αλλη νομιζω πως οι κοκκινοι ειναι πιο τυχεροι.
ο ροναλντο την εποχη που του βγηκε το παρατσουκλι το “φαινομενο” ηταν οτι καλυτερο στον πλανητη. ηταν μοναδικος, δυνατος σαν τον γουρουνι και πιο γρηγορος απο τον παρκ με τεχνικη που δεν εχει ουτε ο μεσσι (ε, αντε αυτος να την εχει χαχαχ!)… ηταν μοναδικος. το “μετα”, μετα δηλαδη τους τραυματισμους, ηταν πολυ καλο αλλα οχι εξωπραγματικο οπως το ξεκινημα του. γενικα ειναι εκτος συναγωνισμου το παλικαρι. αν δεν ειχε τραυματισμους και θυρεοειδη και εκανε μια καριερα αναλογη με τα πρωτα του χρονια, θα ξεπερναγε ΑΝΕΤΑ τον κυριο ΠΕΛΕ. (ειπα τοσα “αν” ε, μην αρχισετε…)
το ότι όλα σου πάνε κατ’ευχήν φέτος, νομίζω πως είναι γεγονός. δύο ευκαιρίες θα κάνεις σε όλο τον αγώνα με τον αντίπαλο να χάνει τα άχαστα? αυτές οι δύο ευκαιρίες θα γράψουν μέσα. και μεταξύ μας, πέραν της άδικης αποβολής του ραμίρες, χθες μόνο στον αντσελότι δεν έδωσε κάρτα ο μπεκειρένσα. ;p
και στην τελική ξέρεις πολύ καλά ότι δε γίνεται να μην πω κάτι πικάντικο μετά από αγώνα με τη γιουνάιτεντ.
εχμ…ναι, ισχύει το τελευταίο.
βασικά ο ντρογκμπά όλα αυτά τα χρόνια έχει διάρκεια και τραβάει μόνος του την επίθεση της τσέλσι. χωρίς αυτόν, η ομάδα φαντάζει εντελώς ακίνδυνη μπροστά. και όσο και αν η τσέλσι είχε όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετικούς παίκτες, ποτέ δεν είχε τους παικταράδες που είχε ο ρονάλντο για βοήθεια. πάντως νομίζω ότι ο ντρογκμπά είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο σέντερ φορ στο παιχνίδι με το σώμα. ο τρόπος που κοντρολάρει τη μπάλα με το στήθος, οι τοποθετήσεις που παίρνει, που τον βοηθούν να κερδίζει τις περισσότερες κόντρες, και ο τρόπος που γυρίζει το κορμί του, είναι υψηλή τέχνη.