OK μάγκες. Ό,τι πείτε. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Αλλά όχι μόνο στη Γη ε. Σ’ όλο το ηλιακό σύστημα. Και στο παραδίπλα. Fuck, σε όλο το σύμπαν.
Ναι, θα το υπογράψω κύριε λοχαγέ. Όχι, δεν το λέω έτσι.
οκ,ισως να μην ειναι(ακομα) η καλυτερη ομαδα ολων των εποχων.ειναι ομως μακραν της δευτερης,σταθερα η καλυτερη ομαδα της τελευταιας τριετιας και στον τελικο χθες επαιξε μπαλαρα(κυριως στο δευτερο μερος)ειτε το αναγνωριζετε ειτε οχι.οσοι δεν συμφωνειτε πηγαινετε να δειτε μουρινιο ή ιντζακι να βαζει γκολ με το στομαχι ή απο μπιλιαρδο μες στην περιοχη και να γινεται ηρωας.(νταξει υπερβαλλω εδω λιγο,αλλα τεσπα:p)
Το πηρε η καλυτερη ομαδα και δικαια… αλλα εμεις θα συνεχισουμε να την αντιπαθουμε! γιατι ετσι…
Ετσι οπως παει η δουλεια, τα επομενα χρονια η Μπαρτσελονα δεν θα σηκωνει το CHL οποτε βαριεται η οποτε θα τη σταματαει ο Μουρινιο. Ο μονος που ξερει και μπορει να την κοντραρει
παντως για να μην παρεξηγηθω,συμφωνω οτι ο μουρινιο ειναι μεγαλος προπονητης,ο μονος που μπορει να αντιμετωπισει την μπαρτσα και μπορει να το κανει παιζοντας και καλη μπαλα με εξυπνη τακτικη,αλλα διαφωνω καθετα με την προσεγγιση του σε αυτα τα ματς.εγω πχ,προτιμω χιλιες φορες να βλεπω την μπαρτσα να αποκλειεται,εχοντας παιξει ομως απιστευτα την μπαλα που ξερει(οπως περσι στο κυπελο με τη σεβιλλη ή με την ιντερ).
Επειδή έχει αρχίσει να μου τη σπάει αυτή η μαλακία, ε λοιπόν παιδάκια μάθετε ότι το να εκνευρίζει κάποιον από ένα σημείο και μετά το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα δε σημαίνει ότι είναι οπαδός του κατενάτσιο. Εγώ το χω γράψει ευθέως ότι προτιμώ το αγγλικό στυλ, δηλαδή το γρήγορο, δυνατό ποδόσφαιρο, όπου δεν περιμένεις την ομάδα να αλλάξει τη μπάλα 123456789 φορές για 15 λεπτά έξω από τη μεγάλη περιοχή μέχρι να γίνει τελική προσπάθεια. Κι ας γίνονται έτσι λάθη, κι ας μην φαίνονται τα πράγματα “τέλεια”.
Αν υπάρχει κάτι που απεύχομαι, αυτό είναι η “ρομποτοποίηση” του ποδοσφαίρου, βήμα προς την οποία αποτελεί η κυριαρχία τα τελευταία χρόνια της Μπαρτσελόνα σε διασυλλογικό επίπεδο και της Ισπανίας σε εθνικό.
Μα αυτη ειναι η ομορφια του ποδοσφαιρου.Που ειναι το σασπενς οταν παιζει η barcelona?Ξερεις οτι θα παιξει με αυτον τον τροπο και οτι ο αντιπαλος στο τελος θα χασει.Που ειναι ο τελικος τυπου Milan-Liverpool…Καταλαβαινω βεβαια αυτους που υποστιριζουν barca και γω τα ιδια θα λεγα
μα κι εμενα μου αρεσει περισσοτερο το αγγλικο ποδοσφαιρο,εξ ου και ο λογος που ημουν με την μαντσεστερ χθες,γιατι ο τροπος παιχνιδιου της ειναι πιο κοντα στην κλασικη ποδοσφαιρικη πραγματικοτητα.αλλωστε για αυτο το τονισα κιολας οτι υπερβαλλω στο σημειο που μιλαω για τον μουρινιο και τον πιπο,αλλα οσο και να εκνευριζει καποιον ο τροπος παιχνιδιου της μπαρτσα(κατανοητο,και εγω φετος κουραζομουν να την παρακολουθω σε αρκετους αγωνες)δεν μπορω να δω για ποιο λογο η ΧΘΕΣΙΝΗ εμφανιση μπορει να χαρακτηριστει μετρια.ενα παιχνιδι που ηταν καθαρα το καλυτερο της για φετος,μαζι φυσικα με την πενταρα στη ρεαλ.
ε το αν κάποιος αντιπαθεί την μπάρτσα ή οχι εξαρτάται από το τί ποδοσφαιρο του αρέσει.και εγώ συμφωνώ με γράκχο οτι η ρομποτοποίηση δεν είναι ωραία.
μου αρέσει και εμένα το γρήγορο ποδόσφαιρο με το οποίο βγαίνεις στην επίθεση με 2-3 μπαλιές.
πιστεύω οτι αν η μπαρτσελόνα μειώσει στο μισό τις εναλλαγές της μπάλας στην επίθεση θα μου αρέσει πιο πολύ το στύλ της.
Ετσι καταλαβαίνεις και τον Γκουαρντιόλα που βαρέθηκε, και δίκιο έχει.
Κατέκτησε 2 Τσ Λιγκ, η ομάδα του δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί καθόλου εύκολα, στο πρωτάθλημα έχει αντίπαλο μόνο την Ρεάλ, και ανταγωνισμός σαν την Πρεμιερ Λιγκ δεν λες ότι υπάρχει.
η μπαρτσα η αληθεια ειναι οτι παιζει με καρασυγκεκριμενο στυλ παιχνιδιου. τσουκου τσουκου πασουλες, να βρουμε χωρο για την καθετη να βγει ο αλλος τετ α τετ, να πασαρει στον αλλο που θα το βαλει στην κενη εστια και αν τυχει να υπαρχει κανας αμυντικος κοντα να ξαναπασαρει σοτν ακομη πιο σιγουρο. εινια απολυτως κατανοητο οτι σε καποιους μπορει αυτον να την ψιλοσπαει. και εγω θα ηθελα ο βιγια να σουταρει πιο συχνα (οπως χθες) και να υπαρχουν 1-2 ακομη με το απροβλεπτο σουτ του αφελαυ και ο μεσσι να σουταρει τοσο συχνα οσο σουταρε περσι η προπερσι (εκτος περιοχης ολα αυτα). αλλα ποδοσφαιρικα μιλωντας, αυτο που κανει η μπαρτσα ειναι καταπληκτικο. δεν ειναι παραλογο καποιος να την βαρεθει αλλα ρε παιδια ειναι τελειο, δε ξερω πως γινεται να μην καραγουσταρετε! (ξερω βασικα αλλα ειναι κριμα…)
μάλλον οσοι δεν γουστάρουν μπάρτσα δεν τους αρέσει ο αργός σχετικά τρόπος ανάπτυξης.
την μπαρτσελόνα δεν την ενδιαφέρει να πάει σε γρήγορες επιθέσεις για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.ξέρει οτι σε κοντρόλ επιθέσεις με τις συνεχείς κοντινές πάσες και με την ποιότητα των παικτών που έχει κάποια στιγμή θα δημιουργηθει κενό στην αντίπαλη άμυνα.
αντιθέτως αρέσει πιο πολύ η ομάδα που παίζει με την μια μεν αλλά που βγαίνει με γρήγορο τρόπο στην επίθεση με 1-2 πάσες.
Παιδες μην το κουραζετε. Το πηρε η καλυτερη ομαδα στον κοσμο και η καλυτερη ομαδα στην ιστορια του αθληματος απ’ οτι φαινεται. Απλα πραγματα… Μεγαλη μαγκια που εδωσαν να το σηκωσει ο Αμπινταλ…
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ…
μεγαλε γρακχε συγγνωμη ρε συ αν σε ενοχλησε η γνωμη μας…καταλαβαινω εισαι μεγαλυτερος…ΠΡΕΠΕΙ να συμεριζομαστε οτι λες…κατω η καταραμενη μπαρτσελονα που παιξε και χθες αδιαφορη μπαλα…glory flory man utd
Ρε Άνγκους γαμώ το κέρατό μου, αφού δεν έχεις δει τον Άγιαξ των 70’s, τη Λίβερπουλ των 80’s, τη Μίλαν των early 90’s, τον Άγιαξ πάλι των mid-90’s και τόσες άλλες θρυλικές ομάδες του παρελθόντος, πώς μπορείς να το λες αυτό το πράγμα;
Αυτή η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τα πάντα, γιατί χρειάζεστε την ικανοποίηση αυτής της “κατασκευής”;
έντιτ
Παπαρδέλα γκαζμά δεν είμαι ΜανΓιου, πρώτον αυτό, και δεύτερον εγώ αυτό που είδα είναι ότι εσάς ενόχλησε το ότι κάποιοι δε συμμερίζονται την άποψη που θέλει άκριτα τη Μπαρτσελόνα το δώρο του Θεού στο ποδόσφαιρο ή κάτι τέτοιο.
Απο τη στιγμη που με αυτο τον τροπο παιχνιδιου κερδιζει τα παιχνιδια και τα τροπαια και αυτος ο τροπος την καθιστα ανικητη, τοτε μαγκια της και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ που παιζει ετσι.
Αν μπορουν ας παιξουν και οι υπολοιπες ομαδες του πλανητη ετσι με αυτο το ‘‘πφφ ελα μωρε κουραστικο καταντα’’ τροπο παιχνιδιου.
Που να επαιζε και κατενατσιο με κλωτσιδια και αντεπιθεσεις, τι θα ακουγοταν δηλαδη. :lol:
Που και παλι ΜΑΓΚΙΑ της οποιασδηποτε ομαδας να παιζει με οποιονδηποτε τροπο (παντα μεσα σε αθλητικα και fair-play πλαισια βεβαιως) της δινει το επιθυμητο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Δεν έχω κάποια διαφωνία σ’ αυτά που λες, αλλά γιατί έκανες quote αυτό το ποστ;
Έχω εξηγήσει ήδη τη θέση μου, ποιό ποδόσφαιρο προτιμώ εγώ κτλ.
Στο οτι αυτη η ομαδα οντως ειναι ‘‘το δωρο στο ποδοσφαιρο’’, μιας και τετοια κυριαρχια επι καθε αντιπαλου που βλεπουμε απο αυτη τα τελευταια χρονια, ειναι οντως κατι το πρωτοφανες.
Τωρα αν καποιοι λενε οτι ετσι χανεται το ενδιαφερον της παρακολουθησης, ε δεν φταιει η μπαρτσελονα για αυτο, ας φτασουν και οι υπολοιπες ομαδες στο επιπεδο της να γινουν τα πραγματα και παλι ανταγωνιστικα.
Τελος, ειναι παραλογο και γελοιο οι ΕΛΛΗΝΕΣ να ‘‘κουραζονται’’ βλεποντας τετοια απιστευτη επαφη με την μπαλα απο τους παικτες της και ως ομαδα συνολικα, οταν καθε κυριακη πονανε τα ματια μας απο το ‘‘γιομα του μπακ να κυνηγαει ο σεντερ φορ’’ και το ‘‘μια, δυο πασες, χαμενη μπαλα - ο αντιπαλος μια, δυο πασες χαμενη μπαλα ξανα’’ του ελληνικου πρωταθληματος.
Όλα καλά, μόνο που μάλλον ξέχασες να διαβάσεις τη δεύτερη πρόταση του ποστ που κουόταρες, και βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια.
Γιατί;
Τί σχέση έχει το από πού είσαι με το τί ποδόσφαιρο σ’ αρέσει να βλέπεις;
Ε οταν ο Ελληνας βλεπει τις δικιες του ομαδες να κακοποιουν το αθλημα καθε βδομαδα, ε δεν μπορει παρα να ανοιγει το ματι του και να γουσταρει οταν βλεπει την τεχνικη της (καθε) Μπαρτσελονα, χωρις να χρειαζεται να μπαινει σε δευτερες σκεψεις του στυλ ‘‘ναι οκ ωραια, αλλα εγω προτιμω τον αλλο τροπο αναπτυξης που παιζουν στην Αγγλια πχ’’.
Δηλαδη μακαρι οι ομαδες μας να ειχαν εστω μια υποψια οποιουδηποτε ορθου συστηματος αναπτυξης και να μπορουσαν να το εφαρμοσουν στοιχειωδως και εγω παραπονο δεν θα ειχα ‘‘γιατι παιζουν το στυλ της Μπαρτσα και οχι το στυλ της Λιβερπουλ’’.
Δηλαδή τί ακριβώς σε εμποδίζει απ’ το να κόψεις τη Superleague και αντ’ αυτής να βλέπεις κάθε Κυριακή Premier League ή Primera Division;