Champions League 2010 - 2011

Η ΗΡΑΚΛΑΡΑ ειναι το πιο βαρυ ναρκωτικο ρε !!! :smiley:

Παλιοτερα (οταν πηγαινα γυμνασιο-λυκειο) ασχολιομουν μονο με ευρωπαικο ποδοσφαιρο.
Ε μετα ξεκοψα, γιατι δεν υπηρχε πλεον ‘‘ταυτιση’’ και ‘‘δεσιμο’’ με τις ομαδες.
Δηλαδη οι διαφορες ευρωπαικες ομαδες που υποστηριζα, αρχισαν να με ενδιαφερουν λιγοτερο το τι θα εκαναν, ουτε χαιρομουν ιδιαιτερα ουτε στεναχωριομουν ιδιαιτερα με τα αποτελεσματα τους…

δεν κόβεται η superleague…:stuck_out_tongue:

έντιτ1:
σύν αυτό που λέει ο night sky.η αεκάρα είναι αρρώστεια!!!

Ε τότε ας προσέχατε παίδες.
Γιατί κι εγώ π.χ. “την Πανάθα μου την αγαπώ” κτλ. κτλ. αλλά ξέρετε από πότε έχω να παρακολουθήσω ματς Superleague; Αφήστε, μη ρωτήσετε γιατί ούτε γω δε θα θυμάμαι να σας πω.
Όπως καταλαβαίνεις Night Sky εμένα δε με πολυαφορά αυτό που είπες για τους Έλληνες. Μάλλον πιο πολύ εσένα αφορά, οπότε ναι, απ’ αυτή την άποψη λογικό είναι να νιώθεις ότι δε σε παίρνει να πεις τίποτα για τη μπάλα της Μπαρτσελόνα.

Επισης τα τελευταια χρονια παρατηρω οτι δυσκολα θα κατσω να δω παιχνιδι στο οποιο παιζουν ομαδες που μου ειναι αδιαφορες.
Δηλαδη δεν ψηνομαι να κατσω να δω απλα και μονο ‘‘για το θεαμα’’, που παλιοτερα δεν εχανα κανενα παιχνιδι, τουλαχιστον απο τα νοκ-αουτ και μετα.
Αμα δεν εχεις και λιγο την αγωνια για το αποτελεσμα, δεν λεει…:roll:

απλα κορυφαια ομαδα, εχουν γραφτει τα παντα για αυτην, τι παραπανω να πουμε…την αντιμετωπιζεις μονο με ξυλο και [B]ασταματητο [/B]τρεξιμο και σιγουρα οχι με 2 επιθετικους, οσο και να γυρναει ο παρκ και ο βαλεντσια. το εκανε και ο ζοσε στο καμπ νου και εφαγε 5, δεν μπορω να καταλαβω πως το εκανε ο σερ αλεξ

τωρα συγκρισεις με παλιοτερες ομαδες, προσωπικα ουτε μπορω να κανω γιατι ο,τι εχω δει ειναι σποραδικα ματς, αλλα πλεον δεν νομιζω πως εχουν και ιδιαιτερο νοημα, καθως εποχη με εποχη το ποδοσφαιρο ειναι εντελως διαφορετικο σε ολα τα επιπεδα…μπορεις μονο να συγκρινεις μια ομαδα με την επιτυχια σε συγκριση με τους ανταγωνιστες της

ενα μεγαλο μπραβο στον μεγαλο alex ferguson που μπηκε μεσα στο γηπεδο και επαιξε στα ισια την μπαρτσελονα…

ενταξει εχασε απο μια ανωτερη ομαδα αλλα ειδαμε τουλαχιστον μπαλιτσα δεν ξεφτιλισε το ποδοσφαιρο με 11 παικτες πισω απο την σεντρα(η και καλα ιδιοφυης τακτικη) οπως θα εκανε καποιος αλλος προπονητης που αντιμετωπισε προσφατα την μπαρτσελονα με μονο σκοπο το αποτελεσμα…

εγω παλι αγαπαω αυτη την ομαδα οχι απ το ποδοσφαιρο που παιζει (κυριως στα τελευταια χρονια) αλλα απ-την νοοτροπια της
δηλαδη δν κανει ποτε μεταγραφες βεληνεκους με σπαταλη λεφτων (αντε μια τον χρονο ας πουμε φετος βιγια)…
οι περισσοτεροι παιχτες της βγαινουν απ την καντερα και ξερουν ηδη τη σημαινει μπαρτσα, ξερουν ηδη τη σημαινει ολοκληρωμενο ποδοσφαιρο και ξερουν ηδη τη σημαινει ομαδα και οχι να παιζουν ατομικα… χτες απ τους παιχτες της μπαρτσα που παιξανε η μιση ομαδα προερχεται απ τις ακαδημιες (βαλντες, πουγιολ, τσαβι, ινιεστα, σερχιο, πικε, μεσι, πεντρο) και αν αυτο δεν ειναι τυχαιο οπως δεν ειναι τυχαιο οτι η μπαρτσελονα μπι μπορουσε ανετα να ανεβει φετος και πριμειρα ντιβιζιον αν την αφηναν :stuck_out_tongue:
μια ομαδα που βαζει καπτεν τον αμπινταλ απλα για να τον επιβραβευσει για τον αγωνα που κανε
μια ομαδα που στηριζεται σε προπονητη που μεγαλουργησε στη μπαρτσα
μια ομαδα που τοσα χρονια δεν εχει σπονσορα και μαλιστα πληρωνε τη ιουνισεφ συμβολικο ποσο για το λογοτυπο της
μια ομαδα που εχει εξελιξει το σκαουτινγκ τις ωστε να παιρνει πιτσιρικαδες απ ολο τον κοσμο στα 12 τους και να τους κανει παιχτες και συνειδητοποιημενους αθλητες (φετος πχ η μπαρτσα γ ηταν η πρωτη στα φερ πλευ…
καμια ομαδα στον κοσμο δεν υπαρχει για μενα πιο ολοκληρωμενη απ τη μπαρτσα και αυτο σιγουρα δεν συνεβη φετος η περσυ αλλα εδω και πολλα χρονια…
εγω για το παιχνιδι της πιστευω οτι απλα ειναι η ωριμη εξελιξη ενος τρομερου σχεδιου που θεσπιζει τοσα χρονια αυτη η ομαδα (και που χαιρομαι που την παρακολουθω απ το 97) :slight_smile:

Έβλεπα τις δηλώσεις του Γκουαρντιόλα για τον Μέσι και ψιλοτσαντίστηκα. Νταξ, παικταράς ο Μέσι, κάνει τη διαφορά στην ομάδα του, αλλά ΔΕΝ είναι κι όλη η Μπαρτσελόνα μόνος του. Η Μπαρτσελόνα, ή μάλλον ο τρόπος παιχνιδιού της που κάνει τη διαφορά, είναι κάτι Ισπανάκια όπως Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς(όσο κι αν τον σιχαίνομαι). Να ήταν σε καμιά Σίτι ο Μέσι να δεις αν θα τα έκανε αυτά που κάνει στη Μπάρτσα. Είπαμε, κάνει τις καλύτερες σεζόν που έχουν γίνει από παίκτη τα τελευταία 5 χρόνια, θες να τον εγκωμιάσεις, αλλά δεν τα λες αυτά…

Εχεις μερικο δικιο στα αποπανω, αλλα απο την αλλη, αν δεν υπηρχε ο Μεσι σε αυτην την ομαδα, θα ειχε αποκλειστει η Μπαρτσα προ πολλου μαλλον. Ειναι το κερασακι στην τουρτα. Ειναι ο παικτης που εβαλε φετος 53 γκολ σε 55 αγωνες, ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ τις ασιστ του απο 11 σε 24 φετος. Εκπληκτικοι παικτες οι Ινιεστα και Τσαβι, και αναντικαταστατοι μαλλον, αλλα αν ειναι μια φορα αναντικαταστατοι αυτοι, ο Μεσι πρεπει να ειναι 3 φορες αναντικαταστατος. Ομορφα και τα γκολ του Βιγια και ολα, αλλα αυτη η μαγεια που βγαζει αυτος ο υπερπληρης παικτης ειναι το κατι αλλο…

Βλεπω μπαλα περιπου 15 χρονια σοβαρα, και ο Μεσι δεν κανει την καλυτερη σεζον που εχει κανει παικτης τα τελευταια 5 χρονια, αλλα μαλλον κανει την καλυτερη σεζον που εχω δει ποτε απο ποδοσφαιριστη, με δευτερο το Ζινταν. Για μενα ο Μεσι εχει ολα τα φοντα να τον ξεπερασει. Για Πελε οκ, δε θα κανω σχολια γιατι εχω εμπαθεια με τον τροπο που μυθοποιηθηκε ενας απλα πολυ καλος παικτης που επαιζε απεναντι σε ανυπαρκτες αμυνες. Ο Μαραντονα αλλο κεφαλαιο… Εγω οταν ειμαι παντως 60 χρονων και λεω ιστοριες σε τυχον εγγονια κτλ, για το Μεσι θα μιλαω, οχι για τον Μαραντονα.

εξαιρετικο σχολιο. συμφωνω 100%

στα υπολοιπα νομιζω οτι εδω στην ελλαδα οι γνωστοι αγγλολαγνοι εκανα αναλυσεις μηπως πεισουν περισσοτερο τους εαυτους τους οτι εχει ελπιδες η man utd παρα οτι πραγματικα ειχε.

ειδαμε…τεσσερα barca γκολ προχθες και την καλυτερη ομαδα που εχουν δει τα ματια μου ποτε. εχω δει απειρο αγιαξ σε βιντεο αλλα δεν ειναι δειγμα αυτο να κρινω εαν η μπαρσα ειναι η καλυτερη. εαν δεν ειναι ο αγιαξ του 70 τοτε ειναι ειμαι βεβαιος οτι αυτη η μπαρσα ειναι.

η προχθεσινη μας εμφανιση εχω την εντυπωση οτι θα κανει καλο στο ποδοσφαιρο.

visca!

Για την ακρίβεια, όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει εύκολα ότι αυτή η Μπάρτσα είναι ένας εξελιγμένος Άγιαξ των 70ς (από πλευράς απαιτούμενης φυσικής κατάστασης). Είναι το ολλανδικό total football που της μεταλαμπάδευσε ο Κρόιφ σε συνδυασμό με το αδιάκοπο ισπανικό τρέξιμο.

απιστευτο αυτο το στατιστικο με τις ασσιστ (περι διπλασιασμου ο λογος)! δεν το ειχα προσεξει. ειναι κατι που δινει ακομη μεγαλυτερη αξια σε αυτον τον τεραστιο παικτη…

και εγω πιστευω οτι ΑΝ καποτε δεν πιαστει ντοπε, ΑΝ δεν μαλακιστει σαν πολλους αλλους και βαλει τη μπαλα σε 2η μοιρα (δεν ειναι στ στυλ του ευτυχως) και ΑΝ αυτη η μπαρτσα δεν πεσει πολλα επιπεδα (με μια λαθος επιλογη νεου προπονητη οταν ερθει η ωρα να φυγει ο γκουαρντιολα η κατι αλλο) ΤΟΤΕ ο μεσσι ΘΑ ξεπερασει τον μαραντονα και οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο εχει παιξει ποτε μπαλα και επισημα…

εντιτ: επισης μου εκανε τρομερη εντυπωση και ομολογω οτι δεν το περιμενα οτι η μπαρτσα ετρεξε περισσοτερα χιλιομετρα απο τους αγγλους. (108 η μπαρτσα και 103 η γιουναιτεντ νομιζω). δηλαδη παρα το οτι οι αλλοι ηταν για μεγαλα διαστηματα πισω στο σκορ και επρεπε να τρεξουν και να “κυνηγησουν” πιο πολυ το ματς (τη μπαλα επρεπε να κυνηγησουν βεβαια στο συγκεκριμενο ματς) και παρα το οτι οι αγγλικες ομαδες φημιζονται για τα τρεξιματα και τις αντοχες τους ηρθε η μπαρτσα και τι κι αν νικαγε? ετρεχε με λυσσα κτλ κτλ.

Είναι τελείως ΑΣΤΟΧΗ η σύγκριση μεταξύ παιχτών που έχουνε αγωνιστεί σε διαφορετικές εποχές!Το ποδόσφαιρο αλλάζει συνεχώς , μέθοδοι προπόνησης , γήπεδα , αγωνιστικά συστήματα , κανονισμοί , βοηθήματα…ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Συνεχώς κάνουν αυτό το παιχνιδάκι της σύγκρισης τα μέσα και μπαίνει στο ίδιο τριπάκι και ο κόσμος!Τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές μπορεί να είναι σωστά αλλά το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο…ότι δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα!:smiley:

το θεμα ειναι οτι καθε μεγαλη ομαδα οπως ο αγιαξ πχ μετα απο καποια χρονια πεφτει.ειμαι πολυ περιεγος να δω την πτωση της μπαρτσελονα(γιατι θα γινει καποια στιγμη αν και πιστευω οχι αμεσα)πως θα ερθει.θα φυγει καποιος ο μεσσι πχ?και να παει?θα κουραστουν οι παιχτες?

βασικα εγω το βλεπω ως οτι η ρεαλ ΑΝ κρατησει τον μουρινιο θα σκυλιασει απολυτα και με πουστοτακτικες θα παρει και 1-2 αποτελεσματα που φετος δεν πηρε και σε 1 η 2 χρονια θα παρει πρωταθλημα. μακαρι να μην γινιε ετσι. οσον αφορα το τσουλου κανεις δεν ξερει. η μπαρτσα αυτη την εποχη εχει την αιγλη και ολοι την τρεμουν οποτε τη δυναμικη θα την εχει. απο την αλλη τα νοκ αουτ ματς δεν ειναι οπως το πρωταθλημα που ξερεις οτι στη χειροτερη θα ερθει 2η. ολα παιζουν.

παντως ο μεσσι παιζει και να μην φυγει ποτε. οπως φυσικα και οι τσαβι, ινιεστα, πουγιολ και πιθανοτατα ο βιγια που μολις ηρθε και δεν ειναι και μικρος (27 η 28 νομιζω).αντιθετα οι πεδρο, ντανι αλβες και βαλντες μου κανουν κααααποια στιγμη να την κανουν. πικε και μπουσκετς τους κοβω και αυτους να μενουν σχεδον για παντα αλλα ειναι μικροι και ειναι ρισκο να πουμε οτι θα μεινουν αλλα 10 χρονια εκει… πολλα θα εξαρτηθουν και απο τον νεο κοουτς αν και οταν ερθει…

Αλλο το ποδοσφαιρο που παιζοταν τοτε και αλλο τωρα. Εχω δει πολλα ματς σε βιντεοκασετες, dvd κτλ. Αλλα αν σκεφτεις οτι το σημερινο ποδοσφαιρο ειναι πιο απαιτητικο απο αποψη φυσικης καταστασης, τα συστηματα ειναι πιο δουλεμενα και οι αγωνες που δινει μια ομαδα καθε χρονο περισσοτεροι, τοτε ναι, αυτη η Μπαρτσελονα ειναι η μεγαλυτερη ομαδα που επαιξε ποτε ποδοσφαιρο γιατι το παιζει οπως το παιζει σε πιο απαιτητικη και σκληρη εποχη.

διαβασα τα προηγουμενα σχολια για τον μεσσι…συμφωνω οτι ειναι φαινομενο…

και αυτο που μου κανει τεραστεια εντυπωση ειναι το ποσο ομαδικος ωριμος και ουσιωδης ειναι…π.χ. μπορει να περασει ολη την αντιπαλη ομαδα αλλα στο τελος θα δωσει την ασσιστ αν εχει την ευκαιρια και δεν θα το τελειωσει μονος (οπως προχθες σε αρκετες φασεις)…

και επισης χωρις ανουσιες τριμπλες στο κεντρο του γηπεδου(π.χ. στυλ ροναλντινιο που του πιαναν οι μια στις 3 και οι δημοσιογραφαρες τις εβλεπαν γεματες θαυμασμο και τον συγκριναν με τον μαραντονα)[-X[-X

συμφωνω 100%

Καμία σωτηρία.

Σωτηρία Belus