Μα εγώ δεν αμφισβήτησα ότι έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα με τα λεφτά που έχει ρίξει. Αυτό που λέω είναι ότι το μόνο που έχει κάνει, είναι να ρίξει λεφτά. Στις δύσκολες στιγμές ποτέ δεν έχει στηρίξει την ομάδα, ποτέ δεν έχει κρατήσει έναν προπονητή κόντρα στην κριτική κτλ. Όταν η ομάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο με στραβοπατήματα και τα σχετικά, η λύση γι’ αυτόν είναι μία και μόνο: αλλάζουμε προπονητή. Α, ψέματα, εκτός από μία φορά: πρόπερσι που στήριξε όλη τη χρονιά τον Αντσελότι! Είναι πραγματικά τραγελαφικό, έναν προπονητή έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια κι αυτός ήταν εκείνος (μαζί με τον Βίλας Μπόας) με τον οποίο η ομάδα είχε τη χειρότερη εικόνα της!
Εγώ θα ήθελα έναν ιδιοκτήτη που εκτός από λεφτά να έχει και μια άλφα μυρωδιά από μπαλίτσα και να μην αφήνει να χάνονται για την ομάδα προπονητές-κεφάλαια, που αν κρατούσαμε έναν απ’ αυτούς για χρόνια μπορεί και να είχαμε σήμερα το στάτους της Γιουνάιτεντ που λέει ο λόγος.
Κατά τ’ άλλα μπράβο του που έφερε και Μουρίνιο και Ντρογκμπά και Μακελελέ και πολλούς άλλους και πιάσανε τόπο τα λεφτά, αλλά τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το '05-'06 ήταν έργο κυρίως ενός μεγαλοφυούς προπονητή που από κάμποσους μεγάλους παίκτες έφτιαξε ένα σούπερ ΣΥΝΟΛΟ. Αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να φτάσεις στην κορυφή, απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από λεφτά.
Ο Αμπράμοβιτς όμως δεν το κατάλαβε ποτέ αυτό. Όταν δεν του άρεσε ένας προπονητής νόμιζε ότι απλά θα τον διώξει, θα πάρει έναν άλλο, θα κάνει και δυο-τρεις μεταγραφές και οι επιτυχίες θα έρθουν από μόνες τους.
Το ξαναλέω: έχει ρίξει πολύ χρήμα το οποίο βοήθησε να ανέβει επίπεδο η Τσέλσι κι αυτό δεν αλλάζει, αλλά από μπάλα είναι ΑΣΧΕΤΟΣ. Όσο πιο γρήγορα αναλάβει τον σύλλογο κανένας σχετικός με το άθλημα (και όχι απλά ένας φιλόδοξος για δημοσιότητα λεφτάς), τόσο το καλύτερο για τον σύλλογο.
έντιτ
Κρις, ίσως έχεις δίκιο για τον Ντι Ματέο, και μπορώ να παραδεχτώ ότι σε σχέση μ’ αυτό προσεγγίζω και συναισθηματικά το ζήτημα (δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, οπαδός είμαι), γιατί πολύ απλά όπως είπες κι εσύ είναι ο άνθρωπος που έφερε το ευρωπαϊκό (btw, ναι, το πιστεύω απόλυτα αυτό, γιατί μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Μέγας Ντιντιέ να ήταν μια ομάδα μόνος του, αλλά αν δε συμμάζευε ο Ρομπέρτο το χάος που άφησε πίσω του ο Βίλας Μπόας δε θα γινόταν ΤΙΠΟΤΑ). Έχει άμεση σχέση όμως με όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα. Η απόλυση του Ντι Ματέο, πέρα απ’ το ότι με πληγώνει σαν οπαδό, είναι η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής για τις εγκληματικές επιλογές του Αμπράμοβιτς όλα αυτά τα χρόνια.
Για τον Προτάσοφ δεν έχω απάντηση γιατί για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι ποιά ήταν η κατάστασή σας όταν τον διώξατε. Αλλά σε ό,τι αφορά την Τσέλσι, ε ναι διάολε, ακόμα κι αν μένεις εκτός των 16 του CL δε διώχνεις τον προπονητή με τον οποίο πριν λίγους μήνες το πήρες. Σε τελική ανάλυση πρώτος στόχος για φέτος δεν είναι καν λογικό να ήταν (πάλι) το CL. Το πρωτάθλημα έπρεπε να χτυπήσουμε. Στο πρωτάθλημα ποιό είναι το πρόβλημα; Το ότι είμαστε τέσσερις βαθμούς από την κορυφή;