@jonkyr γενικά καλά τα λες σα λογική, αλλά κάπου το χάνεις. Και εξηγώ:
Αναφέρεις τη “λογική” της UEFA ( η οποία βγάζει απόλυτη λογική ), αλλά που είναι όλα αυτά που λες, πέρα από τις δικές σου προσωπικές συναναστροφές με διαιτητές? Εννοώ πως μπορείς να περιμένεις ότι κάποιος θα συμφωνήσει με αυτό που λες, με επιχείρημα “μου έχουν πει”?
Βγάζοντας αυτό από τη μέση, θα συμφωνήσω μαζί σου περί της λογικής της προστασίαςτων ποδοσφαιριστών κλπ που αναφέρεις. Αυτό σχεδόν όλοι το καταλαβαίνουμε, αλλά μπαίνει τα εξής ερωτήματα: Ποιων ποδοσφαιριστών? Τι σημαίνει προστασία? Μόνο σωματική? Πως προστατεύθηκε ο Μπουφόν, ο Ιγκουαίν, από αυτή την απόφαση? Γιατί στο σφύριγμα αυτό, δεν έλαβε υπ’όψιν του όλα τα δεδομένα? Σφύριξε κάτι το οποίο έπληξε ποδοσφαιριστές.
Και συνεχίζω με το εξής. Ο διαιτητής έκανε λάθος σε αυτή τη φάση, αλλά το’δε, τό’δωσε. Συμβαίνουν αυτά. Όλοι το καταλαβαίνουν. Γιατί όμως εφαρμόζει αυτή την απόφαση, σύμφωνα με το σύστημα της Ουέφα που αναφέρεις, και σε άλλες περιπτώσεις στο ίδιο ματς δεν το ακολουθεί? Σύμφωνα με αυτή τη συνέντευξη του Έλληνα διεθνή διαιτητή ( και όχι από το έχω συναναστροφή με διαιτητές, αξιόπιστη πηγή), ο διαιτητής λέει επ’ακριβώς:
“Κάθε αγώνας χρειάζεται σκάουτινγκ, βλέπεις τις ομάδες, τον τρόπο που παίζουν, το πώς εκτελούν τα στημένα, το σύστημα. Προσωπικά, μου παρέχεται ένα πρόγραμμα από την UEFA, στο οποίο μπορείς να βρεις αγώνες απ’ όλο τον κόσμο, το οποίο πιστεύω σύντομα θα παρέχεται σε όλους τους Έλληνες διαιτητές από την ΕΠΟ. Ειδικά για έναν αγώνα στο εξωτερικό, στον οποίο μπορεί να πετύχεις αντίπαλο τον οποίο δεν παίζεις συχνά, πρέπει όλη η εξάδα να είναι προετοιμασμένη και να έχει μελετήσει πολύ. Κάθε διαιτητής έχει τη δυνατότητα να μελετήσει, το αν θα το κάνει ή όχι, είναι στο δικό του χέρι”
Τι θέλω να πω με αυτό? Γιατί ο Κριστιάνο δεν πήρε κίτρινες για τα θέατρα του σε αυτό το παιχνίδι? Όλοι παρακολουθούν τη Ρεάλ, όλοι βλέπουμε ότι βουτάει, και επιπλέον και κυριότερο, η ίδια η διοργάνωση λέει στους διαιτητές, μελετήστε για να ξέρετε τι αντιμετωπίζεται.
Άρα εκεί γιατί δεν εφαρμόστηκε κατά γράμμα το σύστημα της Ουέφα και να είχε αποβληθεί ο Κριστιάνο για 3-4 θέατρα που μέτρησα ότι έκανε? Αυτό δεν ήταν στη κρίση του διαιτητή? Γιατί το άφησε αφού σφύριξε με το γράμμα του νόμου στην τελευταία φάση?
Μα γιατί αν τις έδινε θα χάλαγε το παίχνιδι. Όπως το χάλασε με το πέναλτι. Το θέμα είναι ότι εμείς καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να φάει ο Κριστιάνο ( και ο Νειμάρ ε, μη νομίζετε ότι επειδή είμαστε Μπάρτσα δεν τα λέμε ) κόκκινη, αλλά πολλοί της Ρεάλ πρέπει να το βγάλουν καθαρό.
Του Ίσκο μου φαίνεται οφσάιντ, ο κορμός του είναι πιο μπροστά, ο μπουφόν λογικά έφαγε κόκκινη γιατί θα κατέβασε παναγίες, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση( και είναι και σωστή κατ’εμέ αν ισχύει )