Champions League 2020-21

3 Likes

Στον H θα γίνει χαμός!

Ωραίος κι ο δικός μας!

Μιας και δεν υπαρχει καταλληλο τοπικ, να πω καπου εδω οτι ηταν τραγικο το οτι στην Γαλλια αποφασισαν πως η σεζον τελειωσε τον Μαρτιο λογω COVID, με τις ομαδες να εχουν παιξει 28 απο τους 38 αγωνες. Ειναι κριμα για ομαδες οπως η Λυον, η οποια σιγουρα θα ειχε βγει στην Ευρωπη και ισως και στο Champions League αν δεν ειχε παρθει αυτη η ηλιθια αποφαση.

Οσον αφορα το επερχομενο Champions League, ψιλοαναμενομενα τα βλεπω τα πραγματα στους περισσοτερους ομιλους. Τυχερος φανταζομαι ο Ολυμπιακος αφου θα μπορουσε να ειναι σε ομιλο με Γιουβεντους + Μπαρτσελονα, Μπαγερν + Ατλετικο ή Παρι + Μαν. Γιουν.

Ενδιαφερον θα εχει ο ομιλος της Ρεαλ, αυτος της Λιβερπουλ και αυτος με Ζενιτ Ντορμουντ και ΛΑτσιο.

1 Like

Μια χαρά όμιλο ο Ολυμπιακός. Καλές ομάδες αλλά ένα πραγματικό μεγαθύριο. Μπορούμε από 2οι μέχρι 4οι

Ενδιαφέροντες πιστεύω θα είναι και οι όμιλοι D, G, H

1 Like

Αν και ειναι απο Europa League, βαριεμαι να ανοιξω τοπικ που θα παει και ακλαφτο.

Τωρα ας πουμε οτι η προκριση κριθηκε απο αυτο το γκολ. Εχω απλα λιωσει.

6 Likes

Αν δεν συμμαζευτεί η United δεν πάει πουθενά, έτσι όπως παίζει ως τώρα είναι 50-50 να περάσει μαζί με την Λειψία.

Η μεταγραφική περίοδος πότε λήγει;

ΛΟΥΤΡΟ αληθειας αν βγαλουμε τον Φιρμινο απο την λιστα του Χααλαντ. Και μαλλον θα εβαζα τον Σον αντι του Κεην.

Ελπιζω να συνεχισει ετσι και να πιασει την κορυφη σε 2-3 χρονια, λατρεμενος παιχταρας.

Ο Kane είναι απίστευτο σεντερ φορ, αν πάρει και μια σοβαρή κούπα θα θεωρείται και με τη βούλα απ’τα κορυφαία, κάπως έτσι και ο Aubameyamg. Werner ούτε καν, για τους υπόλοιπους συμφωνώ, Cristiano με διαφορά πρώτος ακόμη, Firmino, Lewa, Aguero ακολουθούν ανάλογα τη χρόνια, τη φόρμα κλπ.

1 Like

Lewandowski για μενα ο νουμερο 1 χωρις δισταγμο και κουβεντα.

Timo Werner παιχταρας, δικαια στην λιστα.

Harry Kane πολυ καλος παικτης αλλα με τοσους τραυματισμους θα δουμε.

Ο Haaland γραφει ποιους θεωρει καλυτερους απο αυτον, οχι ποιους εχουν παρει περισσοτερες κουπες και τι εχουν στο παλμαρε τους.

Χιλιόμετρα μακρυά ο Cristiano απ’όλους τους υπόλοιπους. Ο Werner ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα, πάρα πολλοί παίχτες γράφουν στην Μπουντεσλίγκα, δε λέει κάτι. Kane δεν έχει τόσους τραυματισμούς που το είδες? Την τελευταία εξαετία στην Πρέμιερ έχει κατά σειρά 21,25,29,30,17,18 γκολ ( και έχει και αρκετά στην Ευρώπη ) ενω έφτασε τα 100 γκολ στην Πρέμιερ γρηγορότερα απ’όλους πλην του Shearer.

Δεν είπα για κούπες ως κριτήριο, αλλά και αυτοί που είπα ανταποκρίνονται χρόνια τώρα στο ανώτατο επίπεδο. Kane και Aubameyang δεν το έχουν κάνει αυτό, για να δείξουν αν είναι όντως τόσο παιχταράδες.

O Kane αν και δεν ειναι ο τυπος φορ που γενικα γουσταρω να βλεπω προσωπικα, ξεχωριζει απο το εξης χαρακτηριστικο -που οποιος εχει παιξει κ μπαλα εκτος 5x5κτλ στη ζωη του θα καταλαβει ισως μια παραπανω γτ ειναι τοσο σημαντικο (και συγγνωμη αν το παραπανω «gazzetoσχολιο» ισως ακουγεται ελιτιστικο ή κατι, δεν εχω καμια τετοια προθεση, βγαινει απο καθαρα προσωπικες εμπειριες) : παιρνει τη μπαλα και δεν την μαλακιζει, σουταρει σωστα και με την μια. Δεν παει να εχει 10 σωματα μπροστα, οταν βρεθει κοντα στο τερμα δεν το ζαλιζει, εχει αντιληψη, καλα γυρισματα και καλη τοποθετηση που δεν κολλαει ακομα κ αν φαινομενικα του κλεινουν το οπτικο πεδιο, γυρναει κ σουταρει γρηγορα και αμεσως… ειναι απιθανο προσον για εναν καλο φορ αυτο, ποσο μαλλον για τον Κεην που εχει κ δυνατο σουτ, και καλο κοντρολ κ τοποθετησεις και πολυ καλη αισθηση της εστιας.

Δυστυχως μετα τον τραυματισμο του ‘18 εχει πεσει παρα πολυ, ουτε τα ιδια σουτ παρνει ουτε τοσο καλες τοποθετησεις πια, ελπιζω προφανως να επανελθει στα ιδια επιπεδα γιατι εγω προσωπικα κ παλι απολαμβανα να βλεπω ενα φορ τυπου Κεην -που δεν ειναι το φορτε μου-, to do πραγματικα the right thing!

Werner και εγω ουτε κατα διανοια, τυπικο φορ που θελει 10 τελικες να βαλει ενα γκολ, κορυφη Ροναλντο ακοπη χωρις καν σκεψη + καρδουλα σε Aubameyamg, επισης προσωπικη αδυναμια

2 Likes

Burn out λέγεται κυρίως. Δεν έχει τόσα χρόνια ένα αξιόπιστο back up και παίζει στην τσίτα. Πολλοί επίσης βλέπουνε τώρα τις ασσιστ του, αλλά ο Kane δεν ήταν κλασσικό φορ περιοχής, πάντα τραβιόταν προς τα έξω και έφτιαχνε παιχνίδι ή σκόραρε από μακρυά. Βέβαια ο κυριότερος λόγος σε αυτό ( την ελευθερία και την ασφάλεια να παίξει έτσι ) ήταν ο Moussa ο Dembele που ήταν το νο1 μες στο γήπεδο και κράταγε όλο το κέντρο μέχρι να τραυματιστεί και να τελειώσει ουσιαστικά η καριέρα του.

1 Like

Ο Ροναλντο που θέλει δηλαδή 15 προσπαθειες πλεον για να βάλει γκολ όλα καλά ε?

Όταν η συζήτηση γυρνάει σε στατιστική με χάνεις @nnnkkk, και περίμενα περισσότερα από σένα. Βέβαια το πώς ορίζει κανείς τον καλύτερο σεντερ φορ είναι και υποκειμενικό σε μεγάλο βαθμό αφού άλλος γουστάρει ποσότητα, άλλος τεχνική, άλλος αλλα πράγματα. Αδικεις τον Τιμο Βερνερ, είναι πολύ μεγάλος παικταράς και μικρός.

Λεβαντοφσκι ως σεντερ φορ ίσως ο πιο αδικημένος, την δεδομένη χρονική στιγμή είναι άνετα καλύτερος από Κριστιανο και απορώ που το συζητάμε κιόλας. Έχει πέσει πολύ το καγκουρι

Δεν το κατάλαβα αυτό.

Και ναι και όχι. Ναι, γιατί το σέντερ φορ αρχικά φαίνεται απ’τον αριθμό των γκολ. Όχι, γιατί μπορεί να παίζει με διαφορετικό τρόπο η ομάδα του και να του στοιχίζει σε γκολ. Ένα τυπικο παράδειγμα είναι ο Benzema, όπου είναι/ήταν απ’τα κορυφαία σέντερ φορ έβερ, αλλά έκανε πίσω γιατί είχε δίπλα του το καλύτερο σέντερ φορ έβερ. Δεν τον εμπόδισε όμως στο να βάλει και πολλά γκολ, αλλά και να βοηθάει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του. Αντίστοιχα ο Φιρμίνο που “βαφτίστηκε” σέντερ φορ, για να βοηθάει τη Λίβερπουλ.

Ο Werner ναι είναι μικρός, γι’αυτό είπα πως ούτε καν, κάτσε να δούμε τι θα κάνει στην Αγγλία και το συζητάμε. Στην Μπουντεσλίγκα πολλοί παίχτες κάνουν καλές σεζόν, αλλά δεν είναι τόσο καλό το επίπεδο. Ο Lewa είναι η εξαίρεση, έμεινε στην Bayern γιατί είναι η μόνη ομάδα πρώτης γραμμής ( και είχε και τον Πεπ τότε ) στο πρωτάθλημα, άρα γιατί να φύγει? Ποιο world class σέντερ φορ θυμόμαστε τελευταία που έπαιξε τα καλά του χρόνια στην Μπουντεσλίγκα πλην του Lewa? Άντε ο Klose με πολύ στρετσάρισμα του όρου world class…

Ακόμη και τώρα ο Κριστιάνο τα παστελώνει ασταμάτητα, φαντάσου να έπαιζε και στην περσινή Bayern… Ίσως να έκανε καλύτερη χρονιά ο Lewa πέρσι, αλλά δε λέει κάτι, δεν είναι ότι τον άφησε και σκόνη πίσω του τον Κριστιάνο, 37 γκολ σε 46 ματς λέει το wiki

:sweat_smile: living in the moment ok σε συγχωρω, τι να πει κι ο αυθεντικος Ροναλντο

Παιχτουρα ο Μπενζεμα και αδικημενος ως δευτερο βιολι.

Δε με ενδιαφερει να δω τι θα κανει καποιος “στην Αγγλια” για να τον κρινω ως σεντερ φορ, και διαφωνω με αυτον τον ελιτισμο επιπεδου, αλλωστε καποιοι παικτες που πανε περιφημα στην Αγγλια, μετα πανε Ισπανια ή Ιταλια και τα πανε σκατα, οποτε ολα αυτα ειναι πολυ σχετικα.

Οταν το 1/3 των γκολ του Κριστιανο ειναι πεναλτι και οταν σουταρει 10 φορες ανα ματς λογικο να τα παστελωνει, εχουμε διαφορετικο ορισμο για τα παστελια μαλλον. Και το πας παλι στα στατιστικα, οποτε δεν ξερω γιατι απορησες στην αρχη του ποστ σου. Εγω σχολιασα στο ποιος ειναι καλυτερος σεντερ φορ, οχι ποιος εβαλε τα περισσοτερα γκολ σε μια χρονια. Αν ειχα ομαδα, θα ηθελα πολυ περισσοτερο τον Λεβαντοφσκι με οσα κανει και με τον τροπο που σκοραρει ασταματητα και με λιγοτερες προσπαθειες, παρα τον Κριστιανο, εσυ ας διαλεγες τον Κριστιανο τι να σου πω.

Η Γιουβεντους ειναι η ομαδα μου και πριν ερθει ο Κριστιανο επαιζε πολυ καλυτερη και πιο ορθολογικη μπαλα, και προχωρουσε και περισσοτερο στο Champions League #facts Για μενα ο Λεβαντοφσκι ειναι πολυ μεγαλυτερο πυροβολικο σε μια ομαδα την δεδομενη χρονικη στιγμη, ασχετα που εχει παικταραδες να τον πλαισιωνουν.

Θέλησε να φύγει πριν 1-2 χρόνια, αλλά τον βάλανε κάτω και του είπανε “δεν πας πουθενά.” Τους έπαιρνε να το κάνουν, από τη στιγμή που απ’ όσο ξέρω δεν έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του.

Για πες μας τώρα γιατί έβαλες 7 στους καημένους τους Εβραίους :stuck_out_tongue:

Αυτά που κάνει ο Κριστιάνο επί 13-14 χρόνια αφήνουν πολύ πίσω το πόσο ταλέντο είχε και τι υπερπαίχτης ήταν ο Ρονάλντο

Η “Αγγλία” έχει να κάνει με το ότι είναι κλάσεις ανώτερο πρωτάθλημα ποιοτικά απ’τη Μπουντεσλίγκα. Καλώς ή κακώς τα τελευταία η Ισπανία, η Αγγλία και το Τσ Λου είναι εκεί που παίζεται στο ανώτερο επίπεδο το άθλημα και άντε να βάλουμε με αστερίσκο τα Euro και Μουντιάλ που παίζει και μεγάλη τυχαιότητα λόγω της φύσης της διοργάνωσης.

Ποιος παιχταράς έπαιξε στην Αγγλία και δεν τα κατάφερε στην Ισπανία ή στην Ιταλία? Οι παιχταράδες παίζουν παντού, δεν έχουν κολλήματα.

Μα είπα, για το σέντερ φορ το να βάζει γκολ είναι το πρωταρχικό μέτρο σύγκρισης, που όπως και να το κάνουμε είναι στατιστικό. Για τα άλλα που λες, μάλλον δε βλέπεις συχνά τον Κριστιάνο, δηλαδή το πως κινείται και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι είναι σε απλησίαστα επίπεδα. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά, είναι πάντα εκεί που πρέπει να βάλει τα tap in, απασχολεί 2 και 3 αμυντικούς συνέχεια, ανοίγει χώρους για τους υπόλοιπους, όποτε βρίσκει ευκαιρία σουτάρει, έχει άριστες εκτελέσεις πέναλτι, είναι γκολτζής με το κεφάλι, στα σημαντικά ματς είναι πάντα εκεί. Ε τι άλλο θες από ένα σέντερ φορ? Καλώς ή κακώς, ένας επιθετικός δεν κρίνεται από το πόσα χάνει αλλά από το πόσα βάζει κυρίως. Ας χάνει 20 σε κάθε ματς ( που δε χάνει τόσα πολλά ) και ας βάζει 2-3. Δεν ενοχλεί κανέναν.

Όπως δε λέει κάτι για το Μέσι που δεν έχει πάρει μουντιάλ, έτσι δε λέει και κάτι για τον Κριστιάνο που δεν πήρε Τσου Λου ακόμη με τη Γιουβέντους. Πέρσι ας πούμε γύρισε μόνος του το 2-0 απ’την Ατλέτικο, δε φταίει ο Κριστιάνο για την αποτυχία ( αν το θεωρήσουμε αποτυχία ) στο Τσου Λου. Τώρα για το άλλο δεν μπορώ να πω κάτι, αν εσύ προτιμάς τον Λεβαντόφσκι οκ, είναι προτίμηση, μια χαρά παιχταράς είναι.

Δεν την ξέρω την ιστορία, αλλά ενισχύει το point μου. Αν ήθελε να πάει σε άλλη ομάδα που τον παίρνει θα το έκανε, δε θα έμενε στην Bayern.

Σε ευχαριστώ, το περίμενα, αλήθεια σου λέω.

Στη Ρεάλ ήθελε να πάει. Οπότε, μάλλον πουθενά δεν τον παίρνει να πάει αν δεν τον αφήσουνε :smiley:.

Άρα είναι ΟΚ να βάζεις 7 όταν ο άλλος πιάνει τα @@ του, αλλά δεν είναι ΟΚ να βάζεις 8 όταν ο άλλος σε προειδοποιεί ότι δεν παίζεις με μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα, αλλά με την καλύτερη ομάδα του κόσμου, εντάξει, καλύφθηκα :stuck_out_tongue:

Btw, η “Αγγλία” είναι πλέον το μόνο πρωτάθλημα από τα κορυφαία που ο πρωταθλητής δεν είναι γνωστός από την προηγούμενη χρονιά. Στη Γερμανία η Μπάγερν έχει 8 συνεχόμενα, στην Ιταλία η Γιουβέντους έχει 9, στην Ισπανία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν πάρει 15/16 τελευταία, ενώ στη Γαλλία η Παρί έχει πάρει 7/8 τελευταία. Στην Αγγλία τα τελευταία 10 χρόνια, το έχουν πάρει 5 διαφορετικές ομάδες. Οπότε, είναι και το μόνο μεγάλο πρωτάθλημα με ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής.

Η κορυφη του Ροναλντο ηταν πιο πανω απο την κορυφη του Κριστιανο, ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Ως σεντερ φορ, οχι ως παικτης γενικοτερα.

mmmkkkay

Δεν αμφισβητω ολα τα παραπανω, απλα ο Λεβαντοφσκι τα κανει καλυτερα, sorry not sorry. Εν ετει 2020.

ΠΑμε παλι, μιλαμε καθαρα για λιστα με σεντερ φορ. Ο Haaland δεν ανεφερε καν τον Μεσσι. Δε νομιζω να θεωρει τον εαυτο του καλυτερο απο τον Μεσσι. Τωρα για το ποιος φταιει και ποιος δεν φταιει για την εμφανιση της Γιουβεντους τα τελευταια 2 χρονια στην Ευρωπη σε αντιθεση με το πριν, δεν ειναι μια απλη ασπρο μαυρο ερωτηση. Σιγουρα παντως η ομαδα επαιζε πιο ομαδικα χωρις τον Κριστιανο, ενω απο τοτε που ηρθε, πρωτον παραγκωνιστηκε ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ Ντυμπαλα, και δευτερον ολοι ψαχνουν τον Κριστιανο για να σκοραρει και να τους σωσει, το οποιο μπορει να λειτουργησε με την Ατλετικο, ομως δε θα λειτουργει απεναντι σε μη λουζερ ομαδες.

Δεν μιλησα για αποτυχια ή επιτυχια, απλα η Γιουβεντους ειχε καλυτερη και πιο σταθερη παρουσια στο Champions League απο το 2013 εως το 2018 απο οτι απο το 2018 εως σημερα, τι να γινει τωρα.