Champions League 2020-21

Υπερασπίζομαι την ομάδα, αλλά εδώ έκανε φάουλ. Για ποιο λόγο να διώξει το Μουρίνιο 6 μέρες πριν τον τελικό?? Στο τοπικ της Πρεμιερ το πρωί λέγατε για Μακιαβελικους κακούς :stuck_out_tongue:

Δυο σκαλιά πάνω απ’το απόλυτο μηδενικό στην Ευρώπη είναι πολύ?

Οχι, δεν ειναι. Δεν εχω κανενα προβλημα με το να κραζω και τις δυο ομαδες σας, μην φοβασαι :stuck_out_tongue:

Είπαμε, Αμερικάνοι, Άραβες και Κινέζοι να φωνάζουν defence. Τι legacy και μαλακίες τώρα.

4 Likes

Εμείς απ’το πουθενά είμαστε στις 12 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου μάγκες, σύμφωνα με αυτό που μετράει, δηλαδή τα λεφτά.

Όλες έτσι κάνανε όνομα, πήραν παιχταράδες, κατακτήσανε τρόπαια. Χίλιες φορές πιο τίμιο απ’το μες κε αν κλαμπ και δις ισ ανφιλντ, ζούμε στο 2021, και οι περισσότεροι πέφτουν από το ενα σύννεφο στο άλλο. Μας βγάζουν ισολογισμούς και ότι κάναμε άριστη διαχείριση για να πάρουμε Βαν Νταικ και το νετ είναι 0 και μιλάνε για ρομαντισμους.

Οκ ο καθένας μπορεί να ζει στο συννεφάκι του γενικά, αλλά αν σας αρέσει το άθλημα (γενικά μιλάω οχι σε κάποιον εδώ μέσα προσωπικά) είναι ΧΡΥΣΗ ευκαιρία να φύγουν οι ομάδες αυτές, να πάρουν τα φράγκα μαζί τους και να γυρίσουμε στο “αληθινό” ποδόσφαιρο.

Το παράδειγμα της Γουιμπλετον και της ΑΕΚ 2014 δείχνουν πως ιστορία και ομάδα μπορούν να αλλάξουν πορεία αν χρειαστεί.

Καλα αυτο το λες εσυ, εγω δεν συμφωνω στο “μεγαλυτερες” σε καμια περιπτωση.
Το οτι θα κανουν δικη τους κλειστη λιγκα δεν σημαινει οτι ειναι και μεγαλυτερες.
Απλα πουλανε περισσοτερα μπλουζακια.

Αυτό το λέει το οτι είναι μία από τις 12 ομάδες, όχι εγώ. Τι να κάνουμε που έτσι αποφάσισαν

Αρα η Παρι και η Μπαγερν δεν ειναι στις 12 μεγαλυτερες ομαδες.
Φοβερη λογικη.

Ο λόγος είναι ακριβώς ο ίδιος για τον οποίο κάποιος βλέπει ΝΒΑ με ενθουσιασμό ενώ με την Ευρωλίγκα βγάζει σπυριά. Είναι καθαρά θέμα παράδοσης και του πώς έχει συνηθίσει ο καθένας. Άλλο παράδειγμα: όταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων παίρνεις τίτλο πρωταθλήτριας Ευρώπης παίζοντας 6 παιχνίδια. Από την άποψη του σασπένς μια χαρά βγάζει νόημα. Εμείς ειδικά το ξέρουμε. Από την άποψη του αν είναι αυτή καλή διαδικασία για να αναδειχθεί η πραγματικά καλύτερη ομάδα, είναι εντελώς άλλη συζήτηση. Το τι βαρύτητα δίνει ο καθένας είναι δική του υπόθεση.

Το δικό μου θέμα δεν είναι τόσο το πώς θα γίνει, αλλά το να φτάσουμε σε σημείο όπου οι ομάδες θα πληρώνουν (με τη μεταφορική έννοια) το κακό management. Το να βλέπω τώρα π.χ. τη United να κάνει τη μία άστοχη κίνηση μετά την άλλη και να μπαίνει τετράδα απλά επειδή μπορεί να ξοδεύει πακτωλούς ενώ π.χ. η Λέστερ και παίζει ωραία μπάλα και συνεχίζει να βγάζει παίκτες, με χαλάει. Το αν θα το πετύχουν αυτό μαζεύοντας όλες τις ομάδες που έτσι κι αλλιώς κοροϊδεύουν τον κόσμο με το FFP για να παίζουν μεταξύ τους ή με κάποιου είδους cap, αυτό ας το ψάξουν. Ίσως κάποιου είδους φόρος πολυτέλειας όπως έχει το NBA να ήταν μια καλή λύση αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στους ιδιοκτήτες.

Ναι μεν αλλά το ποδόσφαιρο ως προϊόν κινδυνεύει και από κάτι άλλο: τα παιδιά σήμερα κάνουν μπάνιο με ντοπαμίνη από πολύ νωρίς. Ή τουλάχιστον εγώ έχω την εντύπωση ότι πολύ λιγότερα παθιάζονται με τη μπάλα όπως εμείς κάποτε και θεωρώ ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος. Το να κάτσεις να δεις παιχνίδι 90 λεπτών που συχνά είναι γλαρόσουπα και οι φάσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο, για πολλά παιδιά (και μεγάλους προφανώς) είναι δύσκολη υπόθεση. Ειδικά πλέον που έχουν μπει στο προσκήνιο τα αθλητικά προσόντα και η φαντασία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δεν ξέρω αν το να μαζέψεις όλες αυτές τις ομάδες θα μεγιστοποιήσει την εμπορικότητα κάποιων παικτών που υπό άλλες συνθήκες θα έβλεπες με τοπ ανταγωνισμό σπανιότερα, αλλά σίγουρα στο μυαλό των ιδιοκτητών υπάρχει και αυτό.

Στην τελική, όλα θα κριθούν από 1. το πόσες ομάδες είναι πρόθυμες να ακολουθήσουν (12 είναι λίγες και ναι χωρίς Μπάγερν και άλλες δυνάμεις δουλειά δεν θα γίνει), 2. το πόσο θα κάνει ή δεν θα κάνει γκελ στον κόσμο, που μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν κάνει καθόλου (και ξαναλέω, αναμενόμενο, κατανοητό κλπ. κλπ.) και 3. το τι προτιμούν οι ίδιοι οι παίκτες, τεχνικοί κλπ… Οπότε, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, μην αγχώνεστε.

Εντελώς άστοχο σχόλιο, όπως θα σου έλεγε οποιοσδήποτε έχει δει έστω ένα παιχνίδι MLS.

4 Likes

Οι τρόποι είναι κυριολεκτικά πολλοί. Όχι για να του πάρει τις μετοχές - που θα είχε τρόπο αλλά μιλάμε για τον Μπόρις και όχι για τον Τζέρεμι Κόρμπιν.
Αλλά μπορεί κάλλιστα να μπλοκάρει τη συμμετοχή των Αγγλικών ομάδων με όρους αγορά. Η CMA (competition and market authority) έχει αυτό ακριβώς το ρόλο. Να μπλοκάρει εξαγορές, συγχωνεύσεις, είσοδο σε άλλες αγορές κοκ όταν θεωρεί πως θίγεται ο ανταγωνισμός. Και ο λόγος που έχει την ευχέρεια να το κάνει είναι ακριβώς επειδή αυτές οι εταιρείες είναι εισηγμένες.

Για να μιλάμε επί του τι μπορεί να γίνει στην πράξη πάντως, θεωρώ ότι απλά το συγκεκριμένο προτζεκτ θα τους δώσει απλά μια θέση στο τραπέζι με την Uefa ώστε να φέρουν το CH.L. πιο κοντά στα θέλω τους.

Έγραψα για τις πιθανές κωλοτούμπες, που είναι και η άποψή μου για την κατάληξη του θέματος. Αλλά συγγνώμη, δεν κατάλαβα τπτ από όσα έγραψες για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Έκανε συγχώνευση κάποιος σύλλογος; Και ο Μπόρις τι ακριβώς είναι εκτός από ένας τσαρλατάνος επιπέδου Τραμπ;

Να μπλοκάρει τι ακριβώς; Τη συμμετοχή των 6 στην Πρέμιερ Λιγκ; Γελούν και οι πυλώνες του παλιού Χάιμπουρι. Θέλω να δω την αξία της Πρέμιερσιπ στις αγορές της Άπω και Μέσης Ανατολής όταν η Λέστερ θα κατακτά τον τίτλο και η Λιντς θα βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη.

και κωλοτούμπες να γίνουν εκατέρωθεν η ρετσινιά κόλλησε

Οταν πέσουν τα φράγκα, θα έχουν ξεχαστεί όλα. Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά. Να θυμίσω ότι η Μαν Σίτι δεν έπρεπε να κάνει μεταγραφές λόγο FFP;

Δεν έχω δει τι έχεις γράψει. Εννοείς κωλοτούμπες από τους 12 και τελικά να μην προχωρήσει το European Super League? Απλά θα έχουν πιέσει την UEFA η οποία θα τους δώσει παραπάνω λεφτά;

Ακριβώς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό.

1 Like

Δε μου φαίνεται περίεργο που η Domino’s δε θέλει τα λεφτά των κινέζων

Όσο κι αν προσπαθείς πάντως, μου τη “λέτε” επειδή η Τοτεναμαρα δεν είναι μεγάλη ομάδα με τα στάνταρ σας, και δυο μέρες τώρα φωνάζετε για όλα αυτά που διαμορφώνουν τα στάνταρ σας.

Τουλάχιστον έτσι θα γλιτώσετε και το να περιμένετε άλλα 30 χρόνια, αυτό που το πας

1 Like

Σόρι, μάλλον δεν το έκανα κατανοητό - “we take action against businesses and individuals that take part in cartels or anti-competitive behaviour”. Νομίζω πως είναι ο ορισμός της παρούσας κατάστασης. Δεν γράφω τι πιστεύω πως θα γίνει, απλά σου λύνω την απορία με ποιο τρόπο μια κυβέρνηση μπορεί να βάλει φρένο ή να τους φέρει στο τραπέζι, και μάλιστα με εργαλεία που έχει ήδη στα χέρια της. Όπως βλέπεις ο ορισμός του τι συμπεριλαμβάνεται σε “anti-competitive behaviour” και ποια είναι τα “Actions” είναι δημιουργικά ασαφής όπως θα έλεγε και ο Βαρουφάκης.

Επίσης, είναι καλό να αναρτηθούμε και ποια θα είναι η αξία της P.L. όταν η πρώτη θέση και η 14η θέση θα έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. Καμία. Έχουμε το παράδειγμα μιας κλειστής λίγκας και πόσο καλό έκανε στα εθνικά πρωταθλήματα.

Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα κι όχι αν η UEFA και η FIFA είναι επίσης μαφίες που έχουν γεμίσει το καλεντάρι για το κέρδος (τους), έχουν κάνει τις διοργανώσεις τους ημίκλειστα κλαμπ και πλέον οι πιθανότητες να δεις ένα τελικό Monaco - Porto είναι όσες και να διώξει ο Μπόρις τη Λίβερπουλ από την P.L.

Θεωρώ πως οι 12 υπερεκτίμησαν τα χαρτιά που είχαν στα χέρια τους και οι δηλώσεις τον εκάστοτε Νεβιλ, Κάραχερ, Κλοπ, Μίλνερ απλά θα τους δώσουν μια έξοδο να πουν πως (τώρα) θα συμβουλευτούν τους “stakeholders” τους, θα λάβουν υπόψιν τις ανησυχίες τους και θα κάνουν την κωλοτούμπα τους πιο εύκολη. Μπορεί να είναι απλά το θέλω μου βέβαια και να πέφτω τελείως έξω.

1 Like

Ειναι αργα, ωρα για υπνο. Κραταω μερικες σημειωσεις για αυριο:

1. Τι ειναι καρτελ και αντι-ανταγωνιστικες συμπεριφορες; Εχεις δικιο, τοσο δημιουργικα ασαφες που θα κριθει στα δικαστηρια αυτο. Καρτελ + ποδοσφαιρικη ομαδα ειναι απλως ενα συντομο ανεκδοτο, δεν στεκεται καπου ουτε με πατεριτσες.
  2. Ακομη κι αν ο Μπορις τα καταφερει, τα δις βρισκονται πλεον στην ESL για τους 6 και οχι στην EPL. Θεωρητικα βεβαια, διοτι δεν εχω δει τπτ με τα ματακια μου.
  3. Αυτο με την EPL δεν το καταλαβα. Νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα. Οι 6 θελουν το πρωταθλημα για να “ζεσταινονται”. Μονη χαμενη θα ειναι η EPL απο αυτο. Ειτε τους εχει ειτε οχι. Εκτος αν παλι δεν το επιασα.
  4. Μονακο - Πορτο ειδα μια φορα, περασαν 17 χρονια. Ακομη και χωρις τους 12, παλι Μπαγερν ή/και Παρι θα βλεπω στον τελικο. Αντε καμια Ναπόλι και καμια Ρομα. Να υποθεσω οτι το ανεφερες για θετικο παραδειγμα; Ή οτι ο Μπορις ΔΕΝ μπορει να διωξει τη Λιβερπουλ;
  5. Θεωρω οτι 12 επιχειρησεις αυτου του βεληνεκους δεν υπερεκτιμουν ετσι απλα τα χαρτια τους. Αυτο το κανει ο Θεμης Αδαμαντιδης σε καμια χαρτοπαιχτικη λεσχη. Εδω, χλωμο.

Και ολα τα παραπανω στη βαση οτι υπαρχει μια ανακοινωση. Τπτ χειροπιαστο ακομη. Ας περιμενουμε λιγο να δουμε που θα παει αυτο.

Αυριο περισσοτερα, καληνυχτα.

3 Likes

Στα γρήγορα, ναι το ίδιο λέμε - χαμένα θα είναι τα εθνικά πρωταθλήματα είτε μείνουν, είτε φύγουν. Αν φύγουν θα είναι περισσότερο χαμένα, όπως άλλωστε θα είναι και οι 12 ομάδες (γιατί προφανώς στους υπολογισμούς τους συνυπολογίζουν έστω και μειωμένα έσοδα).

Το 4. το αναφέρω σαν παράδειγμα ενός Ch.L. που ούτως ή άλλως και η ίδια η UEFA το έφερε στα μέτρα των μεγαθηρίων και εξάλειψε τον ανταγωνισμό με όσα προανέφερες (πχ την ποινή-χάδι στη Σίτι). Δηλαδή δεν υπερασπίζομαι το μοντέλο αυτό επειδή με βρίσκει αντίθετο η Super League. Με ανησυχεί / ξενερώνει πως το νέο αυτό προτζεκτ το πάει στα άκρα πλέον με επακόλουθο την πλήρη απαξίωση των εγχώριων διοργανώσεων σε επανάληψη όσων έκανε η Uleb στο μπάσκετ (το point που προσπάθησα να εκφράσω!).

Συμφωνώ πάντως πως θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμα και πως το timing μόνο τυχαίο δεν ήταν.

3 Likes

Ναι, γι’ αυτο στη λεμε, πως το θες :stuck_out_tongue:;