Champions League 2020-21

Εντωμεταξύ - και sorry για το double post - η Αγγλική κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα αγορών για να αντιμετωπίσει το έκτρωμα. Πράγμα ειρωνικό γιατί διαβάζω πολύ περί καπιταλισμού και απληστίας.

Ετοιμάζει λοιπόν μέτρα από “anti-trust” και “anti-monopoly” μέχρι να μη χορηγεί άδεια εργασίας σε ξένους αθλητές που θέλουν να υπογράψουν οι συγκεκριμένες ομάδες. Γιατί ναι μεν το κέρδος είναι βασικό κίνητρο στην ελεύθερη αγορά, αλλά άλλο τόσο θεμελιώδης είναι η ύπαρξη ανταγωνισμού.

Περισσότερα εδώ:

Μακάρι btw το “review of ownership structure” να κάνει την κάθε FSG και Glazer να χάσουν το 51% προς όφελος των φιλάθλων (aka Γερμανικό μοντέλο)

Μια χαρά τα λέει ο Νέβιλ. Δεν πάνε να γαμηθούνε οι κωλοάπληστοι, λέω εγώ. Το ότι αγοράσανε κάποιες ομάδες, δε σημαίνει ότι αγοράσανε μαζί και την ιστορία τους.

Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα ρε κατιμάδες, άχρηστοι, που δεν έχετε κλωτσήσει μπάλλα στη ζωή σας. Είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί και ο τελευταίος πιτσιρικάς που δεν έχει παπούτσια να φορέσει. Γι’ αυτό είναι το δημοφιλέστερο άθλημα, όχι για την κωλοτηλεόραση και το κωλοστοιχημά σας. Μακάρι να σπάσουν τα μούτρα τους οι άπληστοι.

7 Likes

Πολύ βολικό βέβαια όταν μιλάς για μια χώρα που δε δεσμεύεται πια από νομοθεσίες για ελεύθερη μετακίνηση για εργασία. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες?

Η Πρέμιερ είχε και παλιότερα κάτι αντίστοιχο θυμάμαι, για να πάει κάποιος ξένος εκεί έπρεπε να έχει συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα ή κάτι τέτοιο.

3 Likes

το θυμάμαι στο football manager που με περιόριζε πολύ :stuck_out_tongue: . Work permit

δεν ισχύει πια ;; Πόσο πίσω είμαι ;; :joy:

3 Likes

Ναι αλλά εκτός ΕΕ, με τις συμμετοχές αποδείκνυε πως έχει merit ως αθλητής για έκδοση βίζας, πολλές χώρες εφαρμόζουν παρόμοιες τακτικές(το οποίο δικαιολογεί και στο γιατί παλαιότερα οι εθνικές κλήσεις θεωρούνταν τόσο σημαντικές)

μην το πάρεις προσωπικά εννοείται, αλλά :rofl:

2 Likes

Ναι, αυτή είναι η μία πλευρά. Μια άλλη πλευρά είναι το να μη μπαίνουν τόσοι ξένοι, ώστε να παίζει και κάνας Άγγλος. Μια τρίτη πλευρά είναι το ότι αν μια ομάδα έβρισκε κάποιο λαβράκι, μπορεί περιμένοντας τη …συμπλήρωση των διεθνών συμμετοχών να το έχανε από κάποια άλλη, πιο πλούσια. Γεγονός πάντως είναι ότι υπήρχε περιορισμός και παλιότερα.

3 Likes

Και μια άλλη πλευρά είναι ο Πουσκας που σταμάτησε 2 χρόνια πριν τον αφήσουν να φύγουν, ο Κροιφ που έκανε πόλεμο με τον Αγιαξ ή τα συμβόλαια που κρεμοντουσαν απο παράγοντες που πατούσαν στην ανύπαρκτη νομοθεσία και την αμορφωσιά των ποδοσφαιριστών.

I mean υπάρχουν άπειροι τρόποι για να στηρίξεις τον περιορισμό, το θέμα είναι ποτέ αποφασίζεις ότι σε βολεύει ή όχι.

Πού ξέρεις, μπορεί και να φύγει τελικά, είτε μπει είτε δε μπει τετράδα.

3 Likes

Τίμιες δηλώσεις ο Κλοπ και εξοργιστικό πως δεν είχε ζητήθει η γνώμη αθλητών, προπονητών των συγκεκριμένων κλαμπ - Ασε των φιλάθλων.

Αυτή η αμερικανοποίηση του ποδοσφαίρου (btw εκπλήσσει κανένα οτι δε λέγεται “European” super league η διοργάνωση; ) νομίζω πως θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές.

1 Like

Κάποιες κακές γλώσσες μπορούν να πουν πως θα χρησιμοποιήσει τη Λίγκα ως πρόσχημα για να φύγει με ψηλά το κεφάλι, αφού ξεζουμισε την ομάδα του για τρίτη φορά σε 10 χρόνια, αλλά ντάξει δεν είναι και Ζοσέ, ο Κλοπο είναι αυθεντικά τίμιος

Δεν έχω πολύ χρόνο, διάβασα τα τελευταία 40-50 μνμ. Θα μπορούσα να γράφω ως αύριο για τους λακαμάδες της ΟΥΕΦΑ, αυτό το ελιτίστικο μαγαζί που “αποφασίζομεν και διατάζομεν” μόνο για όσους τους παίρνει να κάνουν τους σκληρούς. Στους άλλου κοκοκο και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Γραβάτα, τουπέ, ακριβά γούστα και μίζες κάτω από το τραπέζι, σκάνδαλα, διαφθορά. Υπάρχουν και ωραίοι τύποι εκεί μέσα, αλήθεια είναι. Αλλά υπάρχουν και ωραίοι πολιτικοί, ωραίοι μπάτσοι κλπ κλπ. Δεν φτάνουν και τους τρώει το σύστημα, δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό είναι η ΟΥΕΦΑ: ό,τι ακριβώς είναι και οποιοσδήποτε corporate οργανισμός εκεί έξω. Μην αυταπατάστε, από την ΟΥΕΦΑ θα λείψουν τα λεφτά που φέρνουν οι 12, γι’ αυτό γίνεται το πανηγύρι.

Σε όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να βάλω 40 καρδούλες και 40 angry emojis ταυτόχρονα διότι σχεδόν κάθε ποστ είχε δίκιο και άδικο. Μερικοί το πιάσατε εντελώς λάθος βέβαια, αλλά το βλέπω λογικό. Προς το παρόν περιμένω να δω τι πρόκειται να γίνει, καθώς η εμπειρία μου λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσει κανείς τις κωλοτούμπες ένθεκα κείθεν.

Μην ξεχνάτε ότι σήμερα η ΟΥΕΦΑ θα ανακοίνωνε το νέο φορμάτ του Τσ Λ. Και οι άλλοι νύχτα Κυριακής ανακοίνωσαν τη νέα λίγκα. Για εμένα λέει πολλά αυτό.

Υ.Γ.: Για κάτι Νέβιλ και κάτι Κάραχερ που έκαναν καριέρες με κάποιους άλλους Γκλέιζερ στο τιμόνι, απλώς γελάω. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πάρει τα κλειδιά από ένα μαγαζί που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο και οι μετοχές του έχουν αποκτηθεί νόμιμα, μπορεί να προσπαθήσει. Απορώ πώς σκέφτεστε ότι θα ρωτήσει ένας ιδιοκτήτης τον υπάλληλό του (παίκτη/προπονητή) ή τον οπαδό. Ο οπαδός είναι πελάτης, αν η επένδυση του ιδιοκτήτη αποτύχει θα είναι δικό του πρόβλημα.

Για να πάρει ο Σταν Κρόενκε την πλειοψηφία της Άρσεναλ, αγόραζε μία μία τις μετοχές από τους μικρομετόχους του 0.00000001% αφού ο Ουσμάνοφ δεν του έδινε ούτε νερό αν πνιγόταν. Ο Κρόενκε έδωσε μία μικρή περιουσία και είχε λόγο για να το κάνει. Για να δω ποιο τσουτσέκι τύπου Μπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να του τις πάρει πίσω. Αλλά κυρίως θέλω να δω τον τρόπο.

Αυτά τα λίγα/πολλά. Συνεχίστε, σας διαβάζω.

2 Likes

867d96312c34741c657e7a0b680e636b

Τι μπορει να εννοεις με αυτο? Στις ανακοινωσεις ολων των ομαδων εχει περιοπτη θεση γενικα η λεξη “European Super League” στα κειμενα. Δε νομιζω οτι εχουν ακομα ονομα για την διοργανωση που θελουν να κανουν. Και η ανακοινωση εγινε μαλλον νωριτερα απο οτι ηθελαν, μονο και μονο για να προλαβουν τις εξελιξεις με τις ανακοινωσεις της UEFA. Μην διαβαζουμε πραγματα εκει που δεν υπαρχουν, σιγα μην το πουν και NBA :stuck_out_tongue:

Ολα αυτα ο Κλοππ? Ρε μλκ… εδωσε πρωταθλημα στην Λιβερπουλ μετα απο 30 χρονια. Και πηρε κι ενα Champions League. Καταφερε περισσοτερα απο οποιονδηποτε προπονητη της Λιβερπουλ απο το 1990 εως σημερα.

1 Like

Καλά δεν ήταν και πολύ ψηλός αυτός ο πήχης :stuck_out_tongue:

1 Like

Όχι ρε, o Μουρίνιο κατηγορείται ότι ξεζουμίζει τις ομάδες τουςκαι την τρίτη χρονιά τις αφήνει καμμένες (συνήθως στα χέρια του επόμενου :stuck_out_tongue:). Ο @nnnkkk θα υπερασπιστεί και τον Μουρίνιο της Λεϊρία αν χρειαστεί, όχι μόνο της Ρεάλ :stuck_out_tongue:

1 Like

Δυο σκαλια πιο ψηλα απο τον πηχη που ειχε ο Μουρινιο στην Τοτεναμ

Βασικα θα κατσει να βρει βιντεο Μουρινιο ως παικτη και θα τον υπερασπιστει στην Μπελενενσες και την Ριο Αβε :stuck_out_tongue:

Νομίζω ότι έχουν στο μυαλό τους και (για να μην είμαι υπερβολικός και πω κυρίως) το κοινό της Ασίας και των ΗΠΑ.