Champions League 2020-21

Τελευταίο

6 Likes

Νομίζω καλύτερο τώρα. Και δεν άλλαξα τίποτα ε, παρακαλώ να πιστωθεί αυτό :joy:

1 Like

Σε όλα τα επίπεδα ισχύει αυτό που γράφεις για την Ευρώπη.

2 Likes

Οχι οπως ειναι. Πρεπει να μπει σαλαρι καπ.
Και αρκετες αλλες αλλαγες.

3 Likes

Καλά, όταν φτάσει τα 20 UCL η Ρεάλ, τα 20 συνεχόμενα πρωταθλήματα η Μπάγερν, τη χιλιοστή ανακοίνωση “συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε” ο Βαγγέλας, ίσως αποφασίσει να εφαρμόσει σοβαρό FFP, cap ή ότιδήποτε παρεμφερές η UEFA =P

1 Like

η ένσταση μου είναι ότι αφενός το NBA είναι national league , αλλά το σημαντικό είναι ότι το NBA έχει draft και κολλέγια

εδώ ο τελευταίος θέλουν να είναι πάντα τελευταίος και ποτέ να μην πάρει ευκαιρίες να γίνει πρώτος

Στο NBA οι τελευταίοι μετά από κλήρωση και πιθανότητες ( υπέρ τους ) ντραφταρουν πρώτοι τα μεγαλύτερα διαθέσιμα ταλέντα . Δεν είναι το ίδιο και δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει το ίδιο , κιόλας

2 Likes

Με μόνιμα συμβόλαια, δεν έχει τύχη πιστεύω. Το σάλαρι καπ αν μπει πρέπει να είναι πανευρωπαϊκό. Βασικά αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει, ποιος θα πάει να κόψει τη διακίνηση χρήματος;

Γενικώς η Ευρώπη δεν είναι μια χώρα, οπότε όλα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τεράστιες συνέπειες τις οποίες σχεδόν κανείς δε φαίνεται διατεθειμένος να πληρώσει. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν ιστορία από πίσω τους, δεν είτε ομάδες του NBA ή του NFL που δημιουργήθηκαν ακριβώς για να παίξουν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και πριν απλώς δεν υπήρχαν. Η Λίβερπουλ, η Ρεάλ, η Γιουβέντους, η ΜανΓιου, δεν ανήκουν στον κάθε Χένρι, Πέρεθ, Ανιέλι ή Γκλέϊτζερ έβαλε λεφτά (και έβγαλε συνήθως τα πολλαπλάσια), ανήκουν (ακόμα) στους πραγματικούς τους αιμοδότες. Οι διοικήσεις το management κάνουν στην ουσία, χωρίς την “αρρώστια” αυτών που παρακολουθούνε, μιλάμε για άδειες φανέλες.

1 Like

Το πρόβλημα δεν είναι το drafting, και το MLS έχει draft. Αλλά είναι κλειστή λίγκα. Και με πάνω από 20 ομάδες, το πρόγραμμα θα ξέφευγε εντελώς, δε μπορείς να παίζεις και σε εγχώρια λίγκα και σε ηπειρωτικό πρωτάθλημα με round-robin σύστημα. Το πρόβλημα είναι πώς θα φτιάξεις σύστημα στο οποίο μπορεί μια ομάδα να φτάσει να παίζει στο τοπ επίπεδο από τις χαμηλές κατηγορίες, δηλ. προβιβασμούς/υποβιβασμούς

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν ιστορία από πίσω τους, δεν είτε ομάδες του NBA ή του NFL που δημιουργήθηκαν ακριβώς για να παίξουν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και πριν απλώς δεν υπήρχαν.

Καταλαβαίνω πώς το λες αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, πολλές ομάδες προϋπήρχαν και δημιούργησαν ενδιάμεσα λίγκες μεταξύ τους. Και στο MLB και στο NHL μέχρι να φτάσουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα, υπήρχαν αρκετά ενδιάμεσα στάδια.

Παραιτείται ο Γούντγουορντ από την Man Utd…Άντε να τον ακολουθήσουν οι Γκλέιζερς !!!

καλά τα λέτε όλοι , αλλά αυτά είναι τα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ στο αντίστοιχο άθλημα

η Ευρώπη δεν είναι χώρα

Και χωρίς να ξέρω , φυσικά , δε νομίζω τον μέσο Άγγλο να τον ενδιαφέρει κάτι άλλο περισσότερο από την κατάκτηση της πρεμιερ . Παράδειγμα και αν τους έχω κόψει καλά τόσα χρόνια

Στο NBA δηλαδή έχεις κίνητρο να βγεις τελευταίος. Πώς στο καλό είναι ανταγωνιστικό ένα τέτοιο πράγμα, αλήθεια δεν μπορώ να το καταλάβω. Το μόνο που μετράει είναι η πρώτη θέση, υπάρχει ένας και μοναδικός τίτλος και είναι το μόνο που έχει σημασία. Ούτε προβιβασμοί, ούτε υποβιβασμοί, ούτε τίποτα. Τα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη (ακόμα) έχουν νόημα, αν τα πας πολύ καλά μπορεί να το κερδίσεις, αν τα πας πολύ σκατά έχει συνέπειες, μιας και μπορεί να πέσεις κατηγορία. Είναι πιο δύσκολο να είσαι αδιάφορος.

Ακριβώς έτσι μπορεί να μην είναι, αλλά δεν είχαν και 70 χρόνια ιστορία, όπως το Πρωταθλητριών, ή 100+, όπως το αγγλικό πρωτάθλημα. Επίσης, το ποδόσφαιρο έχει άπειρα λεφτά, τα οποία μπορούν να υπάρχουν σε πολλές ομάδες/χώρες/πόλεις κλπ. Αυτό που θέλουν να κάνουν με τις κλειστές λίγκες δεν είναι να αυγατίσουν τα λεφτά, είναι τα να μαζέψουν στα χέρια λιγότερων και να τα μοιράσουν “δίκαια” μεταξύ τους. Να πάνε να γαμηθούνε, το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα είπαμε :grinning: και ελπίζω να παραμείνει τέτοιο, έστω και στον προβληματικό βαθμό που υπάρχει σήμερα. Από το να γίνει χειρότερα…

1 Like

Πως μπορεί να μπει salary cap, σε ένα σύστημα που δεν είναι κλειστό? Δε βγάζει καθόλου νόημα.

Ε γι’ αυτό έγινε το FFP ρε, είναι ένας τρόπος ελέγχου των εξόδων. Τρύπιος μεν, αλλά είναι ένας τρόπος.

Και το ffp είναι προβληματικό όχι γιατί δεν τηρείται, αλλά γιατί υπάρχουν άλλες συνθήκες σε κάθε χώρα. Αν δεν υπάρχει κλειστή λίγκα, θα υπάρχουν ανισότητες πάντα

1 Like

Και κλειστή λίγκα να υπάρχει , θα υπάρχουν ανισότητες. Δεν έχουν όλοι οι οπαδοί (=πελάτες) τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες να πάνε στο γήπεδο, να πληρώσουν για τηλεόραση, φανέλες κλπ. Προφανώς είναι προβληματικό το FFP, σίγουρα και το salary cap δεν είναι τέλειο πάντως.

1 Like

γιατί με κλειστή λίγκα θα πάψει η Ελλάδα πχ να έχει φορολογία στο θεό ;;;

ό,τι ανισότητες έχει η ευρωλίγκα θα έχει και στο αντίστοιχο ποδοσφαιρικό

Καμία σχέση το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Στο μπάσκετ με μπάτζετ 40 εκατομμύρια σηκώνεις Ευρωλίγκα, στο ποδόσφαιρο μπάτζετ 40 εκατομμύρια έχει ο Ολυμπιακός.

2 Likes

καλά , ναι . Για ανισότητες λέω . Και με κλειστή λίγκα εφόσον οι ομάδες εδρεύουν σε διαφορετικά κράτη και στηρίζονται από διαφορετικούς λαούς , θα υπάρχουν

οι άλλοι είναι χώρα - έθνος

Ναι αλλά αυτό είναι πρόβλημα του πώς λειτουργεί το υπάρχον συστημα της λοτταρίας, όχι του draft γενικά. Υπάρχουν διάφορα άλλα συστήματα με αντικίνητρα, π.χ. ξεχωριστή βαθμολογία που τρέχει από τη στιγμή που αποκλείεσαι μαθηματικά από τα playoffs, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες παίρνουν θέση στο draft. Έτσι δεν έχεις κανένα κίνητρο για tanking απ’ τη στιγμή που αποκλείεσαι

Το MLB και το NHL ξεκίνησαν πολύ πριν το Πρωταθλητριών οπότε δεν είναι θέμα ιστορίας με αυτή την έννοια, είναι θέμα συνήθειας του κόσμου όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ αλλά τη συνήθεια την καθορίζουν οι ιθύνοντες. Αν οι αποφάσεις είναι λογικές, νομίζω ότι ο κόσμος ακολουθεί. Δεν θα χάλαγε τους οπαδούς των μικρομεσαίων ομάδων (= περισσότερων) να ομαλοποιηθεί το ανταγωνιστικό πλαίσιο νομίζω.

Και ενώ έχεις δίκιο για τα κίνητρα των ιδιοκτητών, αυτό είναι άλλο θέμα σε σχέση με το ότι αν δεν αλλάξει κάτι ως προς τον ανταγωνισμό, εμένα μου φαίνεται ότι το ποδόσφαιρο θα έχει πτωτική πορεία ως προϊόν. Ξαναλέω, δεν το κρίνω αυτό από τον σημερινό 30άρη, 40άρη κ.ο.κ. που έχει μεγαλώσει με άλλα ερεθίσματα. Αν σήμερα σχεδιάζεται το ποδόσφαιρο ως προϊόν με αυτόν τον γνώμονα, σε μερικά χρόνια δε βλέπω να έχει το ίδιο αφοσιωμένο κοινό. Αν κάνω λάθος, ok

Αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που το NBA έχει soft cap. Αλλά και στο NHL που είναι hard και θεωρητικά π.χ. οι καναδικές ομάδες έχουν δυσκολότερο έργο στο να προσελκύσουν ελεύθερους παίκτες λόγω κλίματος, φορολογίας κλπ. σε σχέση με ομάδες π.χ. στη Φλόριντα, δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην ποιότητα των ομάδων. Μια χαρά ομάδα μπορείς να φτιάξεις πάραυτα.

Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, το θέμα είναι πώς θα φτιάξεις κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις

3 Likes

Πως θα αλλάξει κάτι για τον ανταγωνισμό ;; Αυτές που υπερχρεώθηκαν για να φέρουν επιτυχίες να πάνε να γαμηθούν και να κόψουν τα ανοίγματα αν δεν μπορούν , αντί να βγάζουν τα δόντια τους στους αδύναμους προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι θα είναι αιωνίως οι καλύτεροι

Δεν ξέρω αν το να παίζουν οι ελιτ μεταξύ τους και οι υπόλοιποι να είναι οι πλεμπαίοι είναι … κάτι καλύτερο . Ούτε μια κλειστή λίγκα με τον θάνατο των εγχώριων διοργανώσεων

αλλά αυτή είναι απλά η δική μου άποψη . Ενός τύπου που έχει κόψει ήδη το ποδόσφαιρο ( σχετικά ) αλλά χάρηκα πάρα πολύ που πέρυσι η Αταλάντα έκανε πορεία . Κάποιοι μπορεί να μην το γουστάρουν αυτό , σεβαστό ( disclaimer : γενικά μιλάω )

1 Like