Champions League 2020-21

Πάλι καλά που έκανε το 2-0, μέχρι το 85’ ανοιχτό το είχε αφήσει το ματς. Ο Τούχελ απορώ γιατί δεν άρεσε στην Παρί, πραγματικά. Την Τσέλσι τη μεταμόρφωσε.

1 Like

Πραγματικά, τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες, απόλυτα κυρίαρχοι, ευτυχώς η μπάλα δεν τιμώρησε.

1 Like

Ναι, εμεις και το 70% του παγκοσμιου πληθυσμου.

Χθες βρηκα δυο ανθρωπους που δεν τον θεωρουν καλυτερο του Κριστιανο Ροναλντο (δεν εχω γνωρισει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ in person ανθρωπο που να το θεωρει αυτο και γνωριζω γυρω στα 200 ατομα που παιζουν ποδοσφαιρο εδω μεσα απο ολους τους κυκλους που εχω δημιουργησει)

Μαντεψε τι εθνικοτητας ειναι αυτοι οι δυο που βρηκα χθες.

Καλύτερη ομάδα ήταν η Λίβερπουλ, σε εκείνα τα 2 ματς δεν ήταν καλύτερη.

Πόσα λεφτά έβγαλες?

Εγώ είμαι Πεπ τώρα, Μέσι του χρόνου πάλι.

Ε αυτό είναι το potential της, ο Lampard δεν είναι προπονητής, είναι μια καλή απάντηση στους “κι εγώ αν είχα τόσα λεφτά για μεταγραφές θα ήμουν προπονητάρα”. Πάντως της λείπει ένα καλό σέντερ φορ για να είναι ομαδάρα, και με κάποιο τρόπο πρέπει να αναπληρώσει τον Thiago Silva που μεγαλώνει.

Αμερικανοί?

Άσε, τον είχε χτυπήσει και ο Ρόμπερτσον στο δεύτερο ματς :sleepy:

Πάλι δύο αγγλικές στον τελικό. Διαφορετικές από αυτές που πήγαν πριν 2 χρόνια. Και στο Europa League, πάλι μπορεί να είναι δύο αγγλικές.

Έχουμε 2021 και νομίζω αντιλαμβάνεστε πόσο boomers είστε όσοι λέτε για φανέλες. Στο ποδόσφαιρο σχεδόν πάντα κερδίζει ο καλύτερος. Η ρεαλ το πήρε 4 φορές την προηγούμενη δεκαετία παίζοντας και με Σίτι και με Παρι τις οποίες κέρδισε πολύ απλά γιατί είχε καλύτερη ομάδα. Έτσι και σήμερα κέρδισε η καλύτερη ομάδα και σχετικά εύκολα κιόλας.

Πραγματικά έβλεπες κάτι άσπρες φανέλες και νόμιζες πως ήταν η Σουόνσι και όχι η ρεάλ. Νταξ υπερβάλω αλλά η ρεαλ πλην 15 λεπτών στο 1ο ματς δεν είχε να επιδείξει τίποτα.

Τσελσι καθαρά και δίκαια τελικό λοιπόν όπως και η Σίτι. Ελπίζω σε καλύτερο Αγγλικό εμφύλιο φέτος

1 Like

Ο Μέσι παίζει και να μη θυμάται καν αυτό το παιχνίδι, ο άλλος θα το λέει στα εγγόνια του :stuck_out_tongue:

Ε είχε και ένα τόσο δα σπρώξιμο…

Ευτυχώς που δε θα είναι ο Μανέ να σημαδεύει χέρια, όπου ο Μανέ btw έχει λιγότερα γκολ φέτος απ’τον Bale :stuck_out_tongue:

1 Like

ΞΕχασα να το παιξω ο ηλιθιος, ειλικρινα ηθελα να το παιξω ασο για Τσελσι ε.

Προφανως οχι, αν και καταλαβαινω το ποιντ σου, εχουν φαει αρκετη πλυση εγκεφαλου οι Αμερικανοι με τον Κριστιανο. Δεν ειναι λογω ασχετοσυνης η απαντηση, ειναι λογω bias :wink:

Αυτο ειναι το λεγομενο κατοπιν εορτης επιχειρημα, μια φαση να ειχε παει διαφορετικη στον δευτερο ή στον πρωτο αγωνα (το τετ α τετ του μαλακα του Ντεμπελε) και να ειχε αποκλειστει η Λιβερπουλ, κανενας δε θα την εβγαζε καλυτερη της Μπαρτσελονα εκεινη την χρονια.

Μπορώ να το κοιτάξω αργότερα αλλά IIRC και λίγο πριν φύγει ο Lampard καλά έπαιζε, σε μεγάλο βαθμό απλά δεν τον πήγαν τα αποτελέσματα και δεν υπήρχε άλλη υπομονή. Αυτά περί μεταμόρφωσης λίγο υπερβολές μου ακούγονται, και ο αδερφός που είναι Chelsea και βλέπει όλα τα παιχνίδια λίγο-πολύ τα ίδια λέει

Και τη Μπάγερν επειδή είχε καλύτερη ομάδα την κέρδιζε :stuck_out_tongue:;

Λες ε; Εδώ θα θυμάται τον Μανωλά, αυτό θα ξέχασε :joy:;

:+1:

Στο ποδόσφαιρο παίζουν άνθρωποι και οι άνθρωποι έχουν ψυχολογία, η οποία επηρεάζεται λιγότερο ή περισσότερο από διάφορες αιτίες. Και το 2021 και το 1951 άνθρωποι είναι μέσα στο γήπεδο, όχι ρομπότ. Οπότε, εφ’ όσον ως άνθρωποι μπορούν να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, αυτοί οι παράγοντες θα παίζουν τον ρόλο τους. Εδώ βλέπετε όλους τους ποδοσφαιριστές να έχουν γούρια, να σταυροκοπιούνται κλπ και θα μας πείτε ότι μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και αγνοούν τους οπαδούς που φωνάζουν, αυτούς που έχουν απέναντι, την παράδοση, τις “κατάρες”, την τύχη, τη μοίρα, και προτάσσουν τον ορθολογισμό. Ναι παιδιά, σίγουρα, boomers είμαστε :stuck_out_tongue:

Συμφωνω με το γενικοτερα νοημα, αλλα για μενα πολυ ατυχες το παραδειγμα σου :stuck_out_tongue:

Ναι, στο ποδοσφαιρο, κερδιζει τις περισσοτερες φορες ο καλυτερος, αλλα οχι παντα.

Κι αυτο γιατι απο τα 4 που πηρε, τα 3 ειναι κλεμμενα, με την διαιτησια να κανει οργια σε καθε αναμετρηση της Ρεαλ απεναντι της Μπαγερν, η οποια ηταν ολες αυτες τις χρονιες (2016-2018) καλυτερη της Ρεαλ, κι ομως δεν το κατεκτησε.

Η δευτερη μου ενσταση εγκειται στο οτι στο ποδοσφαιρο κερδιζουν πολλες φορες οι λεπτομερειες, ενω οταν εχεις εναν μονο αγωνα για το τροπαιο (τελικος), τοτε πολλα μπορουν να γινουν.

• Ηταν αδικο καποιο απο τα τροπαια της Ρεαλ το 1998, το 2000, και το 2002? Οχι, δεν ηταν. Θα ηταν αδικο αν ειχαν κερδισει η Γιουβεντους, η Βαλενθια ή η Λεβερκουζεν στους αντιστοιχους τελικους? Οχι, κανενα δε θα ηταν αδικο ουτε τοτε. Η Γιουβεντους ειχε ομαδαρα και ο τελικος κριθηκε στην μια φαση. Η Βαλενθια την εποχη εκεινη επαιζε μπαλα με τον Αιμαρ που την σκεφτομαστε τωρα και κλαιμε με αυτα που βλεπουμε απο καποιες “υπερομαδες” (κι ας εχασε πανδικαια και πεντακαθαρα και πανευκολα στον τελικο). Η Λεβερκουζεν ηταν απο τις καλυτερες Λεβερκουζεν που εχουμε δει, απλα ηταν ασταθης (αποδειξη το οτι λιγους μηνες μετα εφαγε 6 γκολ απο τον Ολυμπιακο :joy: )

• Σου θυμιζω Ελλαδα το 2004 και Τσελσι το 2012 (εμφανως καλυτερη η Μπαγερν) που δεν ηταν οι καλυτερες ομαδες στο τουρνουα κι ομως κερδισαν. Απλα το θεμα ειναι πως οταν αυτο γινεται λογω εκπληξεως ή σωστης τακτικης σε εναν σημαντικο αγωνα, τοτε ειναι θεμιτο και αποδεκτο και μαλιστα κατ’εμε ειναι και γαματο, δινει αλατοπιπερο στο ποδοσφαιρο. Οταν γινεται με διαιτητικη σφαγη (Wolsburg το 2016 , Bayern το 2017, Bayern το 2018) ε σε πιανει μια αηδια :stuck_out_tongue:

Και η Μπαγερν και η Παρι ειναι καλυτερες ομαδες απο την Τσελσι, αλλα η πρωτη βρηκε στον δρομο της την δευτερη, και η δευτερη βρηκε την Σιτι. Καποιες φορες και το bracket διαμορφωνει το αποτελεσμα, ευτυχως ή δυστυχως.

Δεν ειπε κανεις οτι η ψυχολογια δεν επηρεαζει, απλα οταν μιλαμε για επαγγελματικο αθλητισμο, αυτοι οι ανθρωποι μεχρι ενα σημειο εχουν μια τεραστια εμπειρια και εκατονταδες αγωνες στο βιογραφικο τους, ωστε να εχουν κανει το σωστο conditioning για να παιζουν εκει που παιζουν. Οι κινησεις τους, οι αντιδρασεις τους και οι αποφασεις τους ειναι μεχρι ενα σημειο αυτοματοποιημενες. Φυσικα και καποια extreme περιστατικα (αρρωστια, θανατος κοντινου προσωπου κτλ) θα επηρεαζουν εναν παικτη, αλλα η θεωρηση οτι καποιες φανελες εχουν μεγαλυτερο βαρος απο αλλες ειναι για μενα απλα εξωφρενικα λανθασμενη.

Καταρες, παραδοση, τυχη, μοιρα κι ολα αυτα δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο φυσικα και σε κανεναν αγωνα, γιατι με βαση πολυ απλες αρχες της στατιστικης, δεν οδηγουν σε κανενα συμπερασμα μετα απο 2-3-5 ή και 10 αγωνες. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι ορθολογιστες οι ποδοσφαιριστες ή οχι, εχει να κανει με το οτι ανεξαρτητα απο αλλους παραγοντες θα παιξουν οσο καλυτερα μπορουν και αυτο ειτε θα ειναι ειτε δε θα ειναι αρκετο. Σιγα μην χασουν επειδη το ειπε ο κυρ Βαγγελης στο καφενειο οτι χεστηκαν πανω τους διχως καμια μα καμια αποδειξη ή επειδη ο Θεμης ο Καισαρης εγραψε ενα ωραιο αρθρο που εξηγει το DNA της Λιβερπουλ ξερω γω. Οταν εχει καλη ομαδα η Ρεαλ και η Λιβερπουλ, κερδιζουν. Οταν δεν εχουν καλη ομαδα, χανουν. Ειναι τοσο απλο εν τελει.

2 Likes

Μεγάλε @QuintomScenario με έσωσες από πολύ γράψιμο να ξέρεις ευχαριστώ μαν.

Λοιπόν σε αυτό που λες εσύ και ο @nnnkkk για την μπάγερν μαζι σας. Η Ρεαλ είχε το σπρώξιμο του αιώνα. Το παράδειγμα μου είχε να κάνει με την Σίτι και την Παρί {Τις λεγόμενες μικρές φανέλες} μπορεί η μπάγερν να άξιζε κάτι παραπάνω αλλά από αυτες τις 2 ήταν εμφανώς καλύτερη η ρεαλ. Ούτε φανέλα ούτε τίποτα. Εκεί πήγαινε το παράδειγμα μου χαίρομαι που ο quintom με έπιασε στο γενικό νόημα αν και δεν το διατύπωσα καλά.

@pantelis79

Αυτό ακριβώς θα σου απαντήσω και εγώ. Αν ο Χάλαντ και ο κάθε Χάλαντ έπιρεαζόταν τόσο από τους αντιπάλους οπαδούς τότε στην Ευρώπη θα πρωταγωνιστούσαν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, Ο Ερυθρός αστέρας η Βίσλα Κρακοβίας και όποια ομάδα τέλος πάντων είχε κάφρους οπαδούς. Άνθρωποι είναι δεν λέω και επίσης η απουσία κόσμου είναι τεράστιος καταλύτης αλλά είναι επαγγελματιες που παίζονται για πάρτη τους εκατομύρια δεν νομίζω ένας σύλλογος να στηριχτεί σε παίχτες που βασίζονται σε λαγοπόδαρα.

Τέσπα χάθηκα λίγο στην μετάφραση δεν είχα σκοπό να προσβληθεί κανένας απλά διάβασε το πολύ ωραιο πόστ του quintom

2 Likes

Ειλικρινά δεν θέλω να ακουστώ σαν γκρινιάρης γέρος, απλά θέλω να πω πως το φετινό CL είναι μακράν το πιο άχρωμο, άνοστο και αδιάφορο από όσα έχω δει. Είδα σήμερα από το 30 και μετά και πραγματικά ήταν πολύ φτωχό θέαμα, η Ρεάλ δεν μπορούσε να βγάλει 1-2 απλές συνεργασίες, ήταν για γέλια. Κανένας ρυθμός, τίποτα. Η Τσέλσυ έκανε τα αυτονόητα αν και αν δεν έβαζε δεύτερο ίσως να έμπλεκε χωρίς λόγο στο τέλος. 2-0 χωρίς να ιδρώσουν ε. Για Παρί γελάει ο κόσμος, τι να λέμε.

Προβλέπω μάλλον βαρετό τελικό. Σίτυ θα προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι της, φουλ κατοχή και υπομονή στην ανάπτυξη χωρίς ρίσκα και Τσέλσυ επίσης ομάδα με λίγα ρίσκα, προσοχή στον ανασταλτικό τομέα και αντεπιθέσεις. Θα κριθεί στο γκολ, 2-1 στην καλύτερη, δίνω προβάδισμα στην Σίτυ. Μακάρι να πέσω έξω και να παιχτεί ωραία μπάλα.

3 Likes

Δε συμφωνω με αυτα που λετε για Παρι Σεν Ζερμεν παντως οι δυο αποπανω. Για μενα ο δικαιος τελικος φετος θα ηταν 2 εκ των 3 (Μαντσεστερ Σιτι , Μπαγερν, Παρι). Δυστυχως με τα brackets που διαμορφωθηκαν δε θα μαθουμε ποτε :stuck_out_tongue: Απλα σε ολη την χρονια, αυτες οι 3 επαιξαν την καλυτερη μπαλα με βαση οσα ειδα.

Η Μπαρτσελονα οπως παντα τα τελευταια 5 χρονια ικανη για το καλυτερο και το χειροτερο, η Ρεαλ με ανω ταβανι (που μολις φανηκε) , η Τσελσι τυχερη με τις κληρωσεις στα knock out, η Μπορουσια ατυχη με τις κληρωσεις στα knock out (θα την εβλεπα ανετα να φτανει τελικο ως outsider), η Ατλετικο μαλλον τελειωνουν τα ψωμια της, η Γιουβεντους σε ελευθερη πτωση απο τοτε που πηγε ο Κριστιανο στην ομαδα και την εκανε χειροτερη, οι υπολοιπες το πολυ για 8αδα βαρια.

3 Likes

@QuintomScenario Συμφωνώ στα πάντα, μέχρι και στα σημεία στίξης. Ακόμα και για Παρί (που δεν χωνεύω), η οποία όμως ρε συ αποδείχθηκε πολύ λίγη στο τέλος. Όντως μέχρι εδώ είχε πάει πολύ καλά, αλλά τώρα που ζόρισαν τα πράγματα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει καθόλου.

Νομίζω ο πιο “δίκαιος” τελικός θα ήταν Μπάγερν - Σίτυ.

Σε γενικές γραμμές, κακό θέαμα όμως. Έσωσαν την κατάσταση η τρελή πρόκριση της Πόρτο στην Ιταλία (αγαπημένο ματς φέτος) και το Παρί - Μπάγερν που είχε χαβαλέ. Συνολικά ελάχιστοι πραγματικα διακριθέντες ατομικά, ενώ καμιά ομάδα δεν έπαιξε σπουδαία μπάλα, πολύ νερόβραστα παιχνίδια.

4 Likes

αισιόδοξο σε βρίσκω

θυμάται κανείς ή έστω κατά τη γνώμη του , κάποιον τελικό ΤΣουΛου με ομάδες από την ίδια χώρα και να ήταν καλός . Εγώ κανένα

Ρεαλ - Βαλενθια αδιάφορο τριμπαλο
Μιλαν - Γιουβεντους δε βλεπόταν για μένα
Μαν Γιου - Τσελσι δε βλεπόταν για μένα
Μπαγερν - Ντορτμουντ Ντάξει αυτός δεν ήταν και χάλια . Ωραία Μπαγερν εποχής Ριμπερι / Ρομπεν και Ντορμουντ με Λεβαντοφσκι και γενικά ήταν ομαδάρα τότε
Ρεαλ - Ατλετικο Μαπα για μένα
Λιβερπουλ - Τοτεναμ από μένα είναι όχι κι ας είμαι Λιβερπουλ που χάρηκα την κατάκτηση

3 Likes

Ομάδες θα ευνοούνται και θα αδικουνται κάθε χρόνο από τις διασταυρώσεις. Το έχουμε δει και στο Τσου Λου και στο Γιούρο και στο Μουντιάλ γενικα όπου υπάρχουν νοκ άουτ.

Είναι από τα ωραια μιας τέτοιας διοργάνωσης (ανάλογα και την ομάδα που υποστηρίζεις βέβαια😅). Έτσι όπως δημιουργήθηκαν τα brackets αυτός ήταν ο πιο δίκαιος τελικός.

Συμφωνώ με τον @martian επίσης για το Σίτι-Μπαγερν

4 Likes

Σειρα μου να συμφωνησω μεχρι και σε καθε σημειο στιξης με αυτο το ποστ :joy:

1 Like

Ρεαλ - Ατλετικο δεν ήταν τόσο άσχημα (οκ, όχι και υπερματσάρες αλλά καλά πέρασα). Μπάγερν - Ντόρτμουντ προσωπικά μου άρεσε, σίγουρα το καλύτερο που έχω δει με ομάδες από την ίδια χώρα. Ρεάλ - Βαλένθια ήμουν πολύ μικρός και δεν το είχα δει, οι αναμνήσεις αρχίζουν από το (φρικτό) Μιλαν - Γιούβε.

2 Likes

Νομίζω πάντως ότι δε λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά ΟΚ.

“Μέχρι ένα σημείο”, το λες και μόνος σου. Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο που τα αφήνεις να παίξουν, όπως και γενικότερα στη ζωή. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επεηρεάζεται και από τι ο καθένας από τους παίχτες που παίζουν. Προφανώς στην πραγματικότητα καμιά “κατάρα” δεν παίζει ρόλο ως “κατάρα” και καμιά “παράδοση” δεν παίζει ρόλο ως “παράδοση” (η τύχη είναι άλλο θέμα και δεν ελέγχεται, αλλά τελικά δεν παίζει και ΤΟΣΟ μεγάλο ρόλο), παίζουν όμως τον ρόλο που τις αφήνεις να παίξουν μέσα στο μυαλό σου. Και μέσα σε ένα ματς, που η ψυχολογία κάποιου μπορεί να έχει μεγάλες μεταπτώσεις ακόμα και από λεπτό σε λεπτό, παίζουν ρόλο με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς καμιά ομάδα δε χάνει σε ένα γήπεδο επειδή έχει χάσει εκεί τις προηγούμενες 10 φορές, όμως δεν αποκλείεται στην επόμενη ήττα να παίξει κι αυτό έναν μικρό ρόλο.

Από την άλλη, αν ο Χάαλαντ και ο κάθε Χάαλαντ δεν επηρεάζονταν καθόλου από τους οπαδούς και τις έδρες, τότε με βάση τη στατιστική οι έδρες δε θα έπαιζαν κανέναν απολύτως ρόλο. Ε, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που στο σταύρωμα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ το οποίο αποτέλεσε την αφορμή γι’ αυτή την κουβέντα η κάθε ομάδα κέρδισε στο γήπεδό της και έχασε εκτός.

Παίζουν ρόλο αυτά τα πράγματα παιδιά, αν ήταν μαθηματικά και στατιστική μόνο το ποδόσφαιρο τότε θα ήμασταν και όλοι πλούσιοι από το στοίχημα :stuck_out_tongue:.

Και πώς να μην είναι, όταν 1)ο προγραμματισμός έχει εκτροχιαστεί (πέρσι είχαμε 3 μήνες κενό, μετά ορισμένοι έπαιζαν μέχρι Αύγουστο, μετά χωρίς διάλειμμα ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα, το CL κουτσουρεύτηκε έναν μήνα αλλά μόνο χρονικά, ανάμεσα υπάρχουν ματς Εθνικών) και οι παίχτες έχουν βγει εκτός ρουτίνας και ρυθμού και 2)δεν υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Δε γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς στο γήπεδο ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε. Όσο άχαρο είναι για εμάς που το βλέπουμε, άλλο τόσο κι ακόμα περισσότερο είναι γι’ αυτούς που παίζουν. Άθλιο θέαμα (δε μιλάω ποδοσφαιρικά), εγώ δεν μπορώ να δω, σοβαρά τώρα. Μου φαίνεται πολύ μαλακία χωρίς κόσμο.

Γενικώς οι τελικοί του CL δεν είναι συνήθως και τίποτα αξιομνημόνευτα παιχνίδια. Συνήθως όταν είναι μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα είναι ελαφρώς χειρότεροι, ναι. Και κερδίζει αυτός με τη μεγαλύτερη φανέλα :stuck_out_tongue:

1 Like