Champions League 2021-2022

Κοροϊδευόμαστε τώρα; Ποια ιδεολογία που μπορεί να την ασπάζεται ο καθένας μας αντιπροσωπεύει η Μπαρτσελόνα; Μήπως εννοείς ότι υποστηρίζει ότι αντιπροσωπεύει μια τέτοια ιδεολογία; Έχει κάποια σχέση με τη Ζανκτ Πάουλι μωρέ :joy:;

Κι εγώ πιτσιρίκος πρόλαβα τον Ρας και τον Μπαρνς, τι να κάνουμε τώρα :stuck_out_tongue:. Επίσης, πολλοί γίνανε λόγω του ChL του 2005, το έχουν πει κι εδώ κάποια παιδιά.

2 Likes

Κι ένα σχόλιο για τα προημιτελικά:

Η Ρεάλ πιστεύω ότι βασικά μπήκε λόγω τερματοφυλάκων. Δικού της και της Τσέλσι. Ο Κουρτουά την έσωσε 2-3 φορές σε πολύ δύσκολες φάσεις, χτες έσωσε ένα πάρα πολύ καλό στο 0-3 και λίγο μετά σκόραρε ο Ροντρίγκο από τη μαγική πάσα του Μόντριτς. Από την άλλη, ο Μεντί έκανε το τραγικό λάθος στο 1-3 στο πρώτο ματς και χτες το πρώτο γκολ το έφαγε όρθιος. Έπρεπε να είχε πέσει τουλάχιστον.

Η Ατλέτικο, να πάει να γαμηθεί κι αυτή κι ο Σιμεόνε της και η κωλο-νοοτροπία της. Πούλο, δε θα λείψει σε κανέναν. Αχώνευτη ομάδα και αλήτες κιόλας, όπως είδαμε για μια ακόμα φορά σήμερα. Κατόρθωμα για την Σίτυ το ότι την πέταξε έξω, μπράβο της.

Η Μπάγερν, ας πρόσεχε. Κλείστηκε πολύ πίσω η Βιγιαρεάλ, αλλά δεν της άρεσε ο Φλικ της Μπάγερν να τον κρατήσει. Παλιότερα την υποστήριζα φανατικά, αλλά αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι δε μου λέει σχεδόν τίποτα. Έχει γαμήσει εντελώς τον ανταγωνισμό στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια κι αυτό μου την έχει σπάσει πολύ.

Η Λίβερπουλ καθάρισε την πρόκριση στο πρώτο ματς και σήμερα ξεκούρασε παίχτες. Είχε βατή κλήρωση και είναι τυχερή που αποκλείστηκε η Μπάγερν και θα παίξει με τη Βιγιαρεάλ στον ημιτελικό. Ο Κλοπ πρέπει να κάνει διαχείριση γιατί έχει ακόμα πάρα πολλά ματς και πάρα πολλά να κερδίσει και να χάσει, είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ευτυχώς στο κέντρο και μπροστά όντως έχει βάθος, όπως λέει ο @nnnkkk και έχει δίκιο. Έχει δρόμο ακόμα η χρονιά, αλλά στο ΤσΛ πιστεύω ότι θα προκριθεί στον τελικό.

1 Like

Διαχρονικά μπορεί να βρει κάποιος πολλά γεγονότα και καταστάσεις ώστε να ταυτιστεί με την φιλοσοφία-ιδεολογία της Μπάρσα.

Από γεγονότα μέσα στον εμφύλιο, με δολοφονία προέδρου μέχρι πιο «ασήμαντα» σκηνικά αντίστασης. Κάτι τελικούς κυπέλλου 11-1 με βοήθεια από τα «σκυλιά» του Φρανκο και πολλά αλλά που βαριέμαι να γράψω τέτοια ώρα :stuck_out_tongue_winking_eye:

Και ακόμα πιο πίσω από την ίδρυση της από τον Γκαμπέρ.

Αν κάποιος κάνει φοκους μόνο στα τελευταία (χονδρικά) 20 χρόνια, με τους χορηγούς στην φανέλα (μετά από 100 και χρόνια ε), με αγορές εντυπωσιασμού και κινήσεις νεοπλουτισμού. Την απομάκρυνση από την μασια, σκάνδαλα κλπ κλπ. Τότε ναι δεν την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες ομάδες όπως παλιότερα.

Απλά κάποιοι μεγαλώσανε και με την ομάδα του Κρόιφ και τους Ολλανδούς αργότερα (όχι εγώ ένας φίλος μου :stuck_out_tongue_winking_eye:).

3 Likes

Έχω 3 φίλους/γνωστούς που μένουν μόνιμα Βαρκελώνη, έχοντας σαν κριτήριο και το πως είναι πολιτικά οι Καταλανοί. Αυτό υποτίθεται αντιπροσωπεύει η Μπαρτσα (έγραψα και πριν τις αμφιβολίες). Αντίστοιχα και η Σαν Παουλι. Δηλαδή μπορεί να σ’ αρέσει η μπάλα και να θες να υποστηρίξεις μια ομάδα, γιατί ο πυρήνας των οπαδών της έχουν ίδιες πεποιθήσεις με εσένα. Που είναι το περίεργο σε αυτό? Δε λέω ότι είναι έτσι τα πράγματα, ούτε το γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται πολύ λογικό να μπορέσει να ισχύει κάτι τέτοιο.

3 Likes

Δε μιλάμε για αυτούς που ζούνε στη Βαρκελώνη ή στο Λίβερπουλ όμως, που υποστηρίζουν την ομάδα της πόλης τους :smiley:.

Σίγουρα δεν είναι η μόνη ομάδα με παραδείγματα σαν αυτά που αναφέρεις. Το ποδόσφαιρο παίζει τον πρωταρχικό ρόλο.

Το κλου είναι πως η Λιβερπουλ τον παίρνει (για να επιστρέψουμε σε αμιγώς ποδοσφαιρικές συζητήσεις)

1 Like

Εννοείται πως δεν είναι η μόνη ομάδα με παραδείγματα τέτοια. Είναι πολλές ευτυχώς (Ζανκτ Παουλι, Λιβόρνο, Ραγιο :wink:) την Μπιλμπάο δεν την βάζω γιατί έχω ενστάσεις.

Το ποστ που έκανα δεν ήταν για να πω πως η μπαρσα είναι μοναδική. Αλλά στο ερώτημα σου με τι μπορεί να ταυτιστεί κάποιος με τον σύλλογο.

Το ποδόσφαιρο παίζει πρωταρχικό ρόλο σωστά! Και η μπαρσα έχει ποδοσφαιρική ταυτότητα :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Μες κε ουν κλουμπ ρε, το ξέρουν κι οι πέτρες, όντως εκτός από σύλλογος είναι και μια εταιρεία-χρυσωρυχείο :stuck_out_tongue:

1 Like

Πάλι καλά να λες, γιατί με τα λεφτά που ζητήσατε φτιάξατε ομάδα και το παίζετε ιστορία

Κάθε ομάδα έχει ποδοσφαιρικη ταυτότητα για τους οπαδούς της .

Ενώ αντίθετα, το παίχτη που ζητήσατε και πήρατε εσείς τον κάνατε πρώτα να σας βάλει 2 γκολ στην οχτάρα και μετά να καταλήξει στη Βίλα!

1 Like

Καλά ο κουτινιο παίζει να πήρε και μπόνους κατάκτησης από την Μπάρσα με τους όρους που υπέγραφε ο Μπαρτο.

Δυστυχώς έπεσε απότομα ο Κουτινιο, γι’αυτο και πήγε στη Βιλα, να βρει το φιλαράκι του που έχει εμπειρία σε αυτά

1 Like

Εγω με αυτα παντως διασκεδαζω περισσοτερο, το πως καποιοι ειναι δεμενοι τοσο πολυ με μια ακρως καπιταλιστικη εταιρια που εν τελει η υπαρξη της μπορει και να ειναι οριακα προβληματικη για ενα σωρο κοσμο που εργαζονται ως υπαλληλοι σε αυτην την εταιρια και δεν λες κι οτι εχουν τις καλυτερες συνθηκες εργασιες (αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα), που ειναι διατεθειμενοι να συρουν ενα σωρο ειρωνειες, προσωπικες προσβολες, και αλλα τετοια ομορφα, προς ενα ατομο που ουτε καν ξερουν. Ειπαμε, η πρεζα ειναι γλυκια.

Εχει πλακα, γιατι εγω οσες καφριλες και να εχω γραψει για μια ομαδα του κωλου, δεν εχω εκφραστει προς κανεναν με προσωπικη επιθεση, και εν τελει ο καθενας μπορει να εχει οποιες αδυναμιες και οποια παθη σε ναρκωτικα θελει, δεν ειναι δικο μου προβλημα. Αλλα οκ θα το σταματησω εδω, γιατι βλεπω θιγεται πολυς κοσμος για την ομαδα της προτιμησης του, και ειχα ξεχασει τα τελευταια χρονια ποσο ασχημη ειναι η βαση του χουλιγκανισμου.

Μισό λίγο, μετά τον ήπιε στον επαναληπτικό ο Ρονάλντο. Έτσι δεν είναι;

Edit: Λάθος τα θυμόμουν, sorry…

Επειδη ειδα τις φασεις σημερα (εκτεταμενα στιγμιοτυπα) , το γκολ στο 94’ (που δε θα αλλαζε τιποτα, ας μην κοροιδευομαστε) ηταν καπου μισο μετρο μπροστα, οχι και 1-2 μετρα, οχι οτι εχει καμια σημασια.

Τα αλλα 2 οφφσαηντ παντως ηταν με το ζορι 30 εκατοστα μπροστα, και στο ενα μαλιστα μονο το χερι μπροστα (που το βρισκω εντελως ηλιθιο ως κανονα, κανονικα θα επρεπε να μετραει μονο η θεση των ποδιων στο γηπεδο, αν ειναι δυνατον να καθονται να μετρανε χερια, ωμους, κεφαλια, πεη κτλ για το ποιος παικτης ειναι πιο μπροστα σε κλασμα του δευτερολεπτου).

Λιγο λιγοτερο προθυμοι να ηταν να σκοραρουν οι παικτες της Μπενφικα θα μπορουσε να εχει γινει δραματικο το ματς :sweat_smile:

Καλά ηρεμήστε με την Benfica, rotation έκανε φάνηκε οποίος είδε το μάτς. Όλη η ομάδα στόν παγκο ήταν. Αυριο παιζουμε με City ξανά

Btw και το ενα γκολ ηταν εντελως οριακα κανονικο. Επισης, στο 3-3, εκπληκτικο τελειωμα απο τον επιθετικο της Μπενφικα.

Σιτι-Ρεαλ σε 1 ώρα και κάτι τι βλέπετε; Δεν χάνει η αχώνευτη ρεάλ λέω εγώ

Ολα εξαρτωνται απο τον Μπενζεμα και την κλαση του λεω.

1 Like