Chinese Democracy 23/11/2008

επειδή εγώ είπα όχι πως δεν θα τα θυμόμαστε, αλλά ενδεχομένως να μην έχουν το διαχρονικό στοιχείο σου απαντώ ότι σε αυτά που έγραψες είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα μου ever GNR τραγούδια.

και είναι μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια όσων δεν άκουγαν τους GNR του MTV. Δεν υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο ένα τραγούδι πραγματικά καλύτερο του Dust N Bones π.χ. Το μεγαλείο των Illusions είναι πως σε τόσα τραγούδια είναι ελάχιστα (3-4 τα πραγματικά μέτρια).

επίσης, είμαι 1000% σίγουρος, όπως ακριβώς έγινε και με τους Metallica, πως κάποιοι θα καλυπτόσασταν Ο,ΤΙ και να έβγαζε.

δυστυχώς ή ευτυχώς το ότι αποφάσισε να συνεχίσει με το όνομα Guns N Roses μπορεί να του προσφέρει κάποια πολλά επιπλέον λεφτά, αλλά θα πρέπει να δεχτεί και την πίεση της κληρονομιάς. Και όταν μιλάμε για πραγματικούς δίσκους των GNR μιλάμε για το Appettite και τα Illusions. Και τα 3 ανήκουν στα καλύτερα album όλων των εποχών αυτής της μουσικής. Μαζί με το Highway To Hell, το Back In Black, το Black Album, το New Jersey, το Slippery When Wet, το Night At The Opera και άλλα.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Το Chinese Deomocracy δεν πλησιάζει καν εκεί.

Από την άλλη ίσως είναι άδικο να κριθεί έτσι.

Όποιος θριαμβολογεί με το Chinese Democracy ή αντίστοιχα το Death Magnetic μάλλον δεν έχει ζήσει πραγματικά μεγάλες κυκλοφορίες.

Και ξαναλέω ότι προσωπικά τα θεωρώ 2 από τα καλύτερα album που άκουσα φέτος.

Ο Outshined τα λέει ωραία.

Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τις μεγαλες προσδοκιες. Δηλαδη

Οι Guns N’ Roses ηταν παντα οι Axl και Slash. Και Izzy θα ελεγα. Ο διαχωρισμος γινεται περισσοτερο για να δειξουμε πως εχουμε τους Axl’s Roses και τους Velvet Revolver. Αν βγαλουμε το μαρκετιν, τα ονοματα και το πρεστιζ, μενει η ουσια. Δε ξερω, ειναι απ τις λιγες μπαντες που τις βλεπω σαν παζλ. Ο Αξλ εχει τη φωνη, το κυρος, αυτο το κατι που χαρακτηριζει εναν ΜΕΓΑΛΟ φροντμαν, αλλα και ηγετη. Οι αλλοι ομως ειναι αυτο που λεμε το ροκ εντ ρολλα. Γκρουβ, δε παουερ οβ δε ριφφ ρε αδερφε. Και πραγματικα, τους σημερινους Guns N’ Roses τους βλεπω οπως τους Velvet Revolver και φυσικα, εχω τις ιδιες προσδοκιες οσον αφορα το studiακο αποτελεσμα.

Δε χρειαζεται να σχολιασετε, ενα λεπτο σκεψης αρκει

τα δυο αλμπουμς των Velvet Revolver, περα απο ανεμπνευστα και αστεια μπροστα στο Chinese Democracy, δε μπορουν καν να συγκριθουν ουτε με Slash’s Snakepit, ουτε με τα προσωπικα του Izzy, του Duff ακομα και του Gilby. Κανενα groove, τιποτα ουσιωδες, κανενα λογο υπαρξης. καλο το rock n’ roll, αλλα το θεμα ειναι να φτιαχνεις τραγουδια και απο τους Guns αυτοι που πραγματικα ηξεραν να φτιαχνουν σπουδαια τραγουδια ειναι οι εξης 2 : Axl Rose και Izzy Stradlin. Ο Slash, τεραστιος κιθαριστας, φοβερη αισθηση μελωδιας και feeling, αλλα απλα μπορουσε να κανει ακομα καλυτερα, ηδη σπουδαια τραγουδια των αλλων 2. Ακομα και ο Duff συνθετιικα ειναι σημαντικοτερος. Ο Axl ειναι ο λογος που οι Guns ξεχωρισαν απο το συρφετο των hair bands και δεν υπαρχει μεγαλυτερη αποδειξη γιαυτο απο το Chinese Democracy.

Οι Metallica μου αρεσουν, το Death Magnetic ειναι αξιοπρεπες σε σχεση με St Anger, αλλα ειλικρινα να βαζεις DM και CD στο ιδιο τσουβαλι, ειναι πραγματικα ακυρο.

μετά εγώ βιάζομαι να κρίνω…

πάμε παιδιά. “Γεννίτσαροι του Death Magnetic” και “Μουτζαχεντίν του Chinese Democracy” βγάλτε τα νεροπίστολά σας.

ανά 3 μέρες επιτρέπεται στον Crabsody να παρεμβαίνει και να σας τη λεει για το Black Ice.

και να δούμε λίγο θέαμα.
λίγο κάτω η μπάλα παιδιά…

Ουδεμια επαφη. Το πηγαινα εντελως αλλου. Ενιγουει.

καλα μην ισοπεδοσουμε και τα παντα…ειπαμε πολυ καλο δισκακι το chinese αλλα και το contraband twn velvet revolver δισκαρος ηταν…δεν ειναι αναγκη να μπαινουμε σε ιλιθιες συγκρισεις…αλωστε πιστευω δεν ειμαστε πια 15 χρονων…

Eμένα πάντως με κερδισε απο την πρωτη ακρόαση…αν βαλετε στην ακρη προκαταλήψεις και προβληματισμούς (λογικό μιας και περασαν 15 χρόνια) ο δισκος προσφερει πολλές ευχαριστες ακροάσεις και μια πιο μοντερνα προσεγγιση των Guns n roses…

καλα τα λεει ο Αντυπας…:stuck_out_tongue:

Γενικά το να βάζεις τους Metallica με τους GNR στο ίδιο τσουβάλι είναι άκυρο. Άλλη μουσική, άλλη πορεία, το μόνο που μπορώ να συγκρίνω στις δύο μπάντες είναι το πόσο καραγκιόζηδες είναι ο Axl και ο Lars.

Χάθηκε η αλητεία. Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι…

γχουχου γκουχου, ιδου η “αλητεια” που μας ελειψε και η πραγματικη φετινη εκπληξη…

Το «This I Love» το βλέπω να το τσιμπάει κανένας Φοίβος για τον Πλούταρχο. :lol:#-o

ετσι ετσι…

Ειναι φοβερο το ποσο καποιοι δε μπορουν να δεχτουν το δικαιωμα του αλλου να λεει την αποψη του. «οπαδος», «βλακας» ο ενας, «15 χρονων», «ηλιθιες συγκρισεις» ο αλλος. Ε λοιπον για πολυ κοσμο το Contraband μονο δισκαρος δεν ειναι (κατι που ισχυει για αλλους τοσους για το Chinese Democracy). Ηρεμηστε. Αφηστε τον κοσμο να γουσταρει οτι γουσταρει. Ελεος.

για αραξε λιγο…οταν λες την αποψη σου πρεπει να σεβεσαι και την αποψη του αλλου…και εκμηδενιζωντας ετσι τους velvet revolver ενοχλεις αυτους που τους γουσταρουν…οπως θιχτηκες εσυ οταν ο outshined ελεγε τις δικες του αποψεις…

Η μονη διαφορα ειναι οτι δεν εβρισα κανενα.

αμα κολησες στο ιλιθιες συγκρισεις και το πηρες προσωπικα τι να πω…εγω γενικα το ειπα και δεν ειχα καπιοιον στο μυαλο μου…αλλα στο θεμα μας τωρα…την αποψη σου την λες οταν υποστηριζεις οτι δεν σου αρεσουν οι velvet revolver…οταν λες οτι ειναι ενα τιποτα μπροστα στο chιnese democrasy γινεσαι προκλητικος για αυτον που εχει αντιθετη αποψη απο εσενα…επομενως δεν ειναι λογικο απο την μια να προκαλεις και απο την αλλη να λες αφηστε τον καθενα να ακουει αυτα που γουσταρει…

Απαγορεύθηκε στην Κίνα ο νέος δίσκος των Guns ‘n’ Roses

Κινεζική Δημοκρατία τέλος για τους Guns ‘n’ Roses: ο καινούριος τους δίσκος, ο πρώτος ύστερα από 17 χρόνια, έπεσε θύμα της κινεζικής λογοκρισίας εξαιτίας του προβοκατόρικου τίτλου του Chinese Democracy.

Η πρόσβαση τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του άλμπουμ chinesedemocracy.com, όσο και στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος είναι μπλοκαρισμένη, ενώ η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της χώρας Baidu.com μπλόκαρε και κάθε αναζήτηση για το Chinese Democracy.

Οι χρήστες του διαδικτύου, ωστόσο, μπορούσαν να ακούσουν τα 14 τραγούδια του άλμπουμ μέσω του MySpace.com.

Από την πλευρά του, βέβαια, το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας δεν ήξερε τίποτα: «Είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Δεν ξέρω αν έχει απαγορευτεί, μπορεί να είναι απλά φήμη» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου σε ερώτηση σχετικά με το άλμπουμ και τους λόγους για τους οποίους απαγορεύτηκε στην Κίνα.

Η γνωμη μου ειναι, γιατι να μη το πω , δε καταλαβα. Εσυ μπορει να πιστευεις το αντιστροφο, δικαιωμα σου.