μπορει καποιος να κανει μια συντομη ενημερωση για το περιεχομενο των στιχων και γιατι απαγορευτικε στην κινα?
Οι στίχοι δε νομίζω πως έχουν καμιά σχέση με τη “Κινέζικη Δημοκρατία”, με μόνη εξαίρεση ίσως, το Madagascar.
According to The Sun, record label bosses are fuming after GUNS N? ROSES frontman Axl Rose ROSE went missing for two months ? costing the band a No1 album.
After spending 15 years and £15million recording their big comeback Chinese Democracy, only top spot was good enough.
But they lost out to THE KILLERS? Day & Age in Sunday?s UK album chart rundown - with BRANDON FLOWERS? group notching up sales of 200,000 during the week - 80,000 more than Guns N? Roses.
Bosses at label Geffen are blaming unpredictable Axl for the disappointing sales after he went AWOL for two months before the release date.
Despite all the effort put into one of the most extravagant rock albums of all time, staff could not contact Axl to get him to promote his rock epic.
In fact, they failed to make contact with him from the day he delivered the final cut.
Chinese Democracy?s first week US sales are between 300,000 and 500,000. Yet their 1987 debut album Appetite For Destruction went on to sell a staggering 28 million, so they have a long way to go with their new effort.
An insider said: ?Everyone knows Axl is a bit of a maverick genius and won?t do anything he doesn?t want to do.
?The label is really glad to have him back. But it is frustrating because the album would have had a much better chance of going to No 1 if he had only been prepared to show his face.
?People have been trying to contact him for two months and he?s been completely AWOL.
?You would have thought after spending 15 years on an album you might do a few weeks promotion.?
Το Madagascar αποκλείεται να έχει σχέση με την Κίνα, μιλάει για τη δική του κατάσταση όταν του έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρει μόνος του. Ίσως το ομώνυμο να έχει κάποια σχέση, δεν μπορώ να καταλάβω και πολύ τους στίχους στο συγκεκριμένο τραγούδι.
Πάντως η αλήθεια είναι πως το άφησε στην τύχη του το album. Και δεν ξέρω από feedback, αλλά από πωλήσεις από οτι μου λένε, λίγα πράγματα.
το ομωνυμο τραγουδι του δίσκου είναι το μόνο που έχει σχέση με την Κίνα, με σαφή υποννοούμενα για το καθεστώς - γι αυτό και απαγορεύτηκε ο δίσκος στην Κίνα μέχρι νεωτέρας…
Τα Madagascar, Sorry, Prostitute αλλά και γενικά όλα τα κομμάτια έχουν (και) σχέαη με τους προηγούμενους Gunners… σαν να μιλάει σε αυτούς φαίνεται κάποιες στιγμές… εκτός του This I Love, ένα κομμάτι που ακούγεται ότι γράφτηκε την προ-Illusion εποχή, και ήταν η “συνέχεια” στην σειρά Dont Cry, November Rain, Estranged…
Είχα πρωτοακούσει τον τίτλο το 95-96 οταν υποτίθεται ότι είχαν αρχίσει τις ηχογραφήσεις οι Axl/Slash…
όχι και η πιο αξιόπιστη πηγή… τα itunes το βγάζουν πρώτο παντού, οι επίσημες πωλήσεις δεν έχουν βγει ακόμα… είναι γεγονός πάντως ότι η προώθηση από πλευράς του γκρουπ είνια ανύπαρκτη - ίσως έτσι “απαντούν” στην κόντρα της τελευταίας στιγμής με την δισκογραφική για τα δικαιώματα (αυτή η “τελευταία στιγμή” κόστισε ενάμιση χρόνο )
το Chinese democracy μιλάει για τους Falun Gong, μία κινέζικη πολιτική ομάδα που έκραζε το σύστημα εκεί και τους φιμώσανε…
Η Falun Gong , ειναι μια παραθρησκευτικη οργανωση, βουδιστικης τασης με μελη σε ολο τον κοσμο. Εκδιωχθκε απο την κινεζικη κυβερνηση το 1999 νομιζω, λογω της αλματωδους αναπτυξης της. Εχει παραρτημα και στην Ελλαδα με την επωνυμια Falun Dafa.
according to The Sun είναι το δημοσίευμα, όχι οι πωλήσεις.
το ότι οι Killers ξεπέρασαν τους GNR (όπως αν δεν κάνω λάθος και οι Metallica και οι ACDC) σε πωλήσεις πρώτης εβδομάδος είναι πραγματικότητα. Χωρίς να σημαίνει και κάτι φοβερό αυτό.
από εκεί και πέρα, κακό σε αυτούς κάνουν που δεν το προωθούν. Δεν πουλάνε intellectual μουσικής όπως π.χ. οι Tool για να κάνουν ένα αντίστροφο - αντιεμπορικό promoting που ενδεχομένως θα κόλλαγε με το image της μπάντας.
ναι, σωστός… μπήκα και sto Billboard και το είδα… Οι πωλήσεις όντως έτσι είναι. Τα υπόλοιπα στο δημοσίευμα ίσως δεν είναι έτσι - δεν το ξέρω αλλά κρίνοντας απ την Sun… Σε πωλήσεις 1ης εβδομάδας τους ξεπέρασαν και οι Velvet απ ότι φαίνεται #-o Στα itunes charts φαίνεται να πηγαίνει καλά…
Πάντως κάνει εντύπωση που ο Axl και οι υπόλοιποι έχουν εξαφανιστεί απ τα ΜΜΕ… Ίδωμεν… Έχω την εντύπωση πάντως ότι πολύ σύντομα (αν και η λέξη σύντομα παίρνει μία άλλα διάσταση όταν αφορά τον Axl :lol: ) θα ακολουθήσει ο επόμενος δίσκος…
Σύμφωνα με το Billboard, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Αμερική, το “Chinese Democracy” των Guns N’ Roses πούλησε κάπου ανάμεσα στις 250.000 και 260.000 κόπιες. Οι πωλήσεις αυτές είναι αρκετά χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις και προσδοκίες της Geffen (που κυκλοφόρησε το δίσκο), η οποία έκανε λόγο για πωλήσεις ανάμεσα στα 300.000 και τα 784.000 αντίτυπα.
Οι φήμες που κυκλοφορούν, πάντως, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια της εταιρίας προς το πρόσωπο του Axl Rose, μιας και ο ίδιος έχει χαθεί από προσώπου γης, μην έχοντας παραχωρήσει ούτε μία συνέντευξη για την προώθηση του άλμπουμ.
Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι πως κατά πάσα πιθανότητα οι πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας του “Chinese Democracy” θα είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του ντεμπούτο των Velvet Revolver (οι οποίοι ως γνωστόν αποτελούνται από τους πρώην συνεργάτες του Axl στους Guns N’ Roses: Slash, Duff και Matt Sorum), το οποίο το 2004 είχε πουλήσει την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του 256.000 αντίτυπα.
Από κεντρική rocking.gr
Σχετικά με το μπολνταρισμένο: Μου δίνει την εντύπωση του “άντε να βγει να τελειώνουμε”. Ίσως και ο ίδιος ο Axl να κουράστηκε από αυτή την ιστορία.:-k
ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι οπαδοί του Axl είναι η απαξίωση των VR.
και οι 2 δίσκοι που έβγαλαν είναι το λιγότερο αξιόλογοι κατά την προσωπική μου άποψη.
το περισσότερο μέτριοι είναι, αλλά όπως είπες είναι η δική σου άποψη κ την σεβόμεθα !
Αφου προωθηση 0 ρε για το δισκο…ειχα ξαναπει καπου,ο ξαδερφος μου λονδινο,μου ειπε πως απο μενα το εμαθε πως βγαλαν δισκο,την επομενη μερα παρατηρησε λεει 1-2 αφισες σε κατι μαγαζια κ αυτο ηταν…δεν μπορω να ξερω γτ εγινε παντως,τοσο κακο Marketing…ουτε που με καιει κ ιδιαιτερα,απλα νταξ,κανουν καλη προωθηση σε καθε αμπαλο και εδω που ο δισκος γ@μ@ει κ δερνει,ουτε μια διαφημηση…
Ποιος αλλος εκτος απο εμενα μολις ακουσε τα πρωτα 12 δευτερολεπτα του Τhere was a time ειπε “Τωρα θα βγει ο 50Cent και ο Puff Daddy”??
Ωραια τα reviews του ροκιν αν και η γνωμη μου σαφως συγκλινει με αυτην του μιστερ Μουστακα.
Εγω παντως πιστευω πως ο Axl δεν ηθελε να κυκλοφορησει το cd αυτο το χρονικο διαστημα.
Σαν να πιεστηκε και γιαυτο εγιναν ολα πολυ γρηγορα…
Ισως και να κανω λαθος.
…ίσως και όχι, ποτέ δεν ξέρεις. Τόσα χρόνια=τόσα (πολλά) λεφτά εκ μέρους της δισκογραφικής κι αν δεν κάνω λάθος, κάπως έτσι δεν κυκλοφόρησε και το Greatest Hits τους; Εδώ λεφτά, εκεί λεφτά, που είναι τα λεφτά; Οέο;
έχεις ιδέα πόσο αστείο ακούγεται αυτό?
ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?
Τη γνώμη μας…
οκ, βιάστηκε να το βγάλει μετά από 14 χρόνια.
ο χρόνος είναι σχετικός είναι η αλήθεια.
ο χρονος ειναι παντα σχετικος με τον Axl
Ουγκ.