Chinese Democracy 23/11/2008

Μια χαρη μπορειτε να πειτε που ειναι πιο φθηνο το chinese democracy για να παω να το αγορασω…

http://www.play.com/Music/CD/4-/1125209/Chinese-Democracy/Product.html?cur=258

μεταφορικα δωρεαν…

και αν τσεκαρεις ακριβως απο κατω στο playtrade το βρισκεις καινουριο 11.93 παντα με τα μεταφορικα μεσα, απο το Αμερικα…απλα θα κανει κανα 10μερο να ερθει απο κει…ενω απο αγγλια 3-4 μερες

οσο για τις μετριες πωλησεις,πιστευω κι εγω οτι φταιει το ΑΘΛΙΟ προμοσιον…
ουτε μια διαφημηση,ουτε 1 σταντ στα δισκαδικα(στο DM για παραδειγμα το μετροπολις στην ομονοια ακομα εχει 1 τεραστιο πανο απο εξω…)…
και στην κριτικη του rocking.gr για το δισκο διαβασα κατι στο οποια τελικα συμφωνω αρκετα…το μονο πραγμα που λειπει απο το δισκο ειναι 1 τραγουδι σε στυλ you could be mine,ή κατι τετοιο τελος παντων σε κλασσικο στυλ gnr…ετσι για να μπορει να πει ο αξλ"αμα γουσταρα μπορουσα ανετα να βγαλω 1 δισκο σε παλιο στυλ…"…

εγω γαμωτο περιμενω να το παρω πακετο με αυτη τη μπλουζα…
http://www.play.com/Clothing/T-Shirts/4-/3434110/Guns-N-Roses-Big-Guns/Product.html?dpr=220429
μονο που η μλκια εδω και καιρο την εχει μονο σε S και ΧΧL…

Δηλαδη μονο εμενα δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου ο δισκος?!?!?!? :frowning:

Oχι,δεν εισαι μονο εσυ,μην κοιτας που οι απανταχου οπαδοι των “new gnr” πανηγυριζουν για το CD,υπαρχουν και αρκετοι που ειναι απογοητευμενοι με το αποτελεσμα του δισκου και δεν τους αρεσει κ τοσο.

Αυτος ο δισκος δεν εχει και πολυ σχεση με την μουσικη ταυτοτητα των GNR,δεν υπάρχει κανένας συνδετικός κρίκος με την ιστορία του γκρουπ και καμία rock n roll νοοτροπία. Απλα ειναι ενα μιγμα που περιεχει μουσικα στοιχεια απο διαφορα ειδη μουσικης και σιγουρα δεν ειναι και τοσο ευκολο να δεσουν ολα αυτα τα στοιχεια μεταξυ τους.Εδώ έχουμε να κάνουμε με εξάλειψη της χαρακτηριστικής εκείνης “βρωμιάς” που είχε κάποτε το γκρουπ.:-s

Και ενταξει οταν περιμενουν οι οπαδοι τοσο μεγαλο διαστημα εχοντας μεγαλες προσδοκιες πως θα ακουσουν ενα γαμηστερο δισκο που θα ειναι δυνατος,που θα τους θυμισει οτι οι GNR ειναι ακομα εδω παρολο που δεν ειναι πια “original” και ξαφνικα εισπρατουν κατι τελειως διαφορετικο προς το χειροτερο απο αυτο που περιμεναν,τοτε νταξ…

Καλυτερα ετσι,κατ εμενα,παρα να εκαναν οτι κανουν οι μεηντεν,μεταλικα,κτλ ολα αυτα τα χρονια-ασχετως αν βγαζουν κυριλε αλμπουμ-,δινοντας μας μια απο τα ιδια,διχως ιχνος εξελιξης και πρωτοτυπιας…ο δισκος γ@μ@ει και τον εχω λιωσει απιστευτα…κ σιγουρα,δε θελω 50αρηδες,να μου μιλανε για πρεζες,αλητειες κτλ,εφοσων εχουν ξεκοψει απο αυτη τη ζωη εδω και χρονια…

Εδω τιθεται ενα θεμα προς συζητηση, ειναι το CD εξελιξη του ηχου των GNR?Δλδ μπορει να θεωρηθει εξελιξη για τους GNR τα pop,idustrial,techno,jazz κοκ στοιχεια που προσθεσε ο Axl τα οποια ουδεποτε ειχαν καμια σχεση με το συγκροτημα ?Για μενα οχι,δεν ειναι εξελιξη αυτο το πραγμα,ειναι παραποιηση.

Εσεις θεωρειτε το CD εξελιξη και αν ναι πως φτανετε σε αυτο το συμπερασμα?:-k:-s Ποια ακριβως ειναι η εξελιξη και η πρωτοτυπια?Στους στιχους,στα σολο,στα ριφ,που ακριβως?

Εμενα τουλαχιστον σαν εξελιξη μου κανει…εκανε πιο συγχρονες τις κιθαρες,κρατησε μερικα σημεια του δισκου,πιο hard,που παρεπεμπαν σε αλλες εποχες,δλδ αρχες 90 και στα πρωτα τους αλμπουμ,εβαλε μεσα λιγο πιο industrial ηχο…συνδιασε και μερικα ειδη μουσικης,που εδεναν μια χαρα με αυτο που ειχε ηδη κανει,κανοντας το πιο πολυπλευρο…οσο για τα σολο,σορυ,αλλα σε αυτα τουλαχιστον,ναι,ειναι πιο συγχρονα,απο αυτα που θα περιμενε κανεις ή απο των βελβετ-που τετοια σολο φανταζομαι να περιμενε ο καθενας-…ακουγονται πιο φρεσκα…μια χαρα δλδ τα σολο του σλας,αλλα 2008,οταν ακουω τετοια,ε,καπως βαριεμαι…οσο για στιχους,νταξ,δεν τους εχω πολυπαρατηρησει,αλλα οτι εχω κατσει να παρατηρησω λιγο παραπανω,μου αρεσουν…δεν λενε μλκιες,σας γ@μ@με κτλ,που λεει το καθε ποζερι,αλλα τεσπα,εμενα μου αρεσουν…τι να πω,εμενα ολο το αλμπουμ,σαν εξελιξη μου κανει…οπως πρεπει πραγματικα,να παιζεται το hard rock το 2008…για παραποιηση,δεν ξερω…ειπα κ παλι,αν ηθελα γανζ οπως παλια,θα ακουγα βελβετ…αν θελω ενα σοβαρο και εξελιγμενο δισκο hard rock μπαντας,το 2008,θα ακουσω αυτο…

ρε ΚΙΜΙ τι λες?. τι θα πει εξελιξη και παραποιηση? και τι θα πει τι σχεση εχει με το συγκροτημα? Το ονομα της μπαντας μπαινει απλα γιατι στην μπαντα δεν δημιουργει ενα ατομο (αλλιως συνηθως εχει το ονομα του). Καμια μπαντα δεν πρεπει να ταυτιζεται με ενα συγκεκριμενο ηχο. Αν τα μελη αποφασισουν μετα απο 1-2-10 χρονια να παιξουν κατι αλλο πρεπει να αλλαξουν ονομα? η οταν η μπαντα ανηκει σε ενα ατομο πρεπει να αλλαξει ονομα αν θελει να αλλαξει τον ηχο της? Ειναι σαν να μου λες οτι το Skunkworks ειναι παραποιηση του ηχου του Dickinson. Δεν υπαρχει παραποιηση. Και το ποσο γαματους δισκους εχει βγαλει μια μπαντα σε ενα συγκεκριμενο ηχο δεν εχει καμμια σχεση στον αν θα πρεπει να τον ακολουθησει.Δηλαδη αυτα τα πραγματα ειναι αυτονοητα. Ακομη με αυτα τα κομπλεξ θα ασχολουμαστε?

Επισης για να εχει δικαιωμα καποιος να αλλαξει τον ηχο του πρεπει απαραιτητα να “προοδευει” και μουσικα?
Του καυλωσε να βαλει αλλα στοιχεια και καλα εκανε. Απλα πραγματα. Απο εκει και περα ειναι αυτο που ειπα και πριν. Σ’αρεσουν τα κομματια? το ακους. Δεν σ’αρεσουν? δεν το ακους. Δηλαδη περασαν 15 γαμμημενα χρονια λογικο να μην ακουγεται σαν “guns n’ roses” το αλμπουμ και ευτυχως δηλαδη.

Για να μην παρεξηγηθω θεωρω πολυ λογικο να μην αρεσει σε καποιον το αλμπουμ, οχι οτι εγω τρελαθηκα, απλα καποια κομματια ειναι πολυ ωραια. Αλλα οχι τωρα να καθομαστε να λεμε αν ειναι guns n’ roses η οχι. Ελεος.

Μία εξέλιξη είναι ότι το έβγαλε :p:lol::stuck_out_tongue:

Φίλε ΚΙΜΙ, σε θυμάμαι το 2006 που σου άρεσε η όλη φάση με τους new GnR - και τα καινούρια τραγούιδα…τι περίμενες να ακούσεις στον δίσκο…αυτα τα τραγούδια έχει…Όντως δεν είναι στο “παλιό” στυλ… εμένα δεν θα μ άρεσε αν ήταν στο παλιό στυλ…

Αν με πιάσει νοσταλγία για τα παλιά, θα βάλω το AFD και τα Illusion και είμαι οκ…σήμερα μου αρέσει να ακούσω κάτι διαφορετικό… Ευχάριστη έκπληξη ήταν το If the world πχ , κι ας το έχουν θάψει οι πιο πολλοι 8O

Σκατά. Δυστυχώς η άποψή μου δεν βελτιώθηκε.

Ακόμη κι αν το Madagascar και το TWAT ακούγονται, το υπόλοιπο δεν μου λέει πολλά. Κανένα ριφφάκι από δω κι από κει αλλά τίποτα το σπουδαίο.

οπως παντα η ευρωπη ακουει καλυτερη μουσικη απο την αμερικη :

‘Chinese Democracy’ Fires GNR To Euro Albums Summit
By Paul Sexton, London

Guns N’ Roses soars to the top of the new European Top 100 Albums survey with “Chinese Democracy” (Black Frog/Geffen/Universal)

www.billboard.biz

Chinese Democracy #1 in the world :

http://www.mediatraffic.de/albums.htm

Σωστος,ειναι εξελιξη οτι βγηκε το CD.Το 2006 μου αρεσε η ολη φαση γιατι απο ορισμενα leaks που ειχα ακουσει εμεινα ικανοποιημενος,αλλα οταν ακουσα το CD περιμενα το συνολο του δισκου να ειναι καλυτερο και αυτο με ενοχλησε σαν οπαδο των GNR γιατι ως GNR μπορουσαν να βγαλουν κατι καλυτερο.

Εαν αυτο το διαφορετικο που ακουσες σε ικανοποιοιει για GNR τοτε παω πασο,εμενα δεν με ικανοποιει και μου ακουγεται πολυ λιγο για το επιπεδο των GNR.

Tι περιμενα να ακουσω απο το δισκο,σιγουρα οχι flamengo και μια pop αισθητικη.Οσο για το αν ειναι εξελιξη η οχι εγω δεν το ακουμπαω αλλο το θεμα γιατι δεν βλεπω να με καταλαβαινει κανεις.:?

Eμένα με έχει γοητεύσει πολύ αυτή η μοντερνοποίηση των Guns and Roses. Περίμενα πως θα ακούσω ένα άλμπουμ βγαλμένο από τα '80s. Κοινώς ένα ξεπερασμένο άλμπουμ. Άκουσα όμως ένα άλμπουμ που μου θυμίζει σύγχρονο συγκρότημα. Η εξέλιξη του κάθε συγκροτήματος είναι συνήθως οι άξιοι συνεχιστές της μουσικής του συγκροτήματος αυτού. Οι Guns and roses για εμένα ήταν η εξέλιξη συγκροτημάτων όπως οι Led Zepelin και συγκροτήματα των '90s όπως οι Alice in chains η εξέλιξη των Guns and Roses. Το Chinese Democracy ακούγεται σαν εξέλιξη των συγκροτημάτων των '90s και αυτό είναι που μου αρέσει. Ότι δεν είναι κάτι που έχει κολλημένο στο παρελθόν. Οι Guns and Roses κάποτε ενέπνευσαν τους Αlice in chains, τους Faith No More και πάει λέγοντας. Τώρα σαν ένα συγκρότημα που ξέρει σε ποια εποχή ζει, oι Guns (ή ο Αxl anyway) είναι εμπνευσμένοι από αυτούς.

προφήτης θα είναι γιατί τα έχει καμια 10 χρόνια γραμμένα και έτοιμα τα τραγούδια!

πάντως από τους ACDC κανα μισό εκατομύριο πίσω έμειναν σε πωλήσεις.

ο δίσκος συνεχίζει να γαμάει πάντως.

στο άρθρο μου λέω κ για τον δίσκο…

όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά

http://www.rocking.gr/article5262.php

To diabasame. Xalara ki ego pontaro sto fanboyliki sou apo ola ayta fetos. Sto poly xalaro omos.

καλο το άρθρο…

πιστεύω ότι πρώτος στόχος του Axl, ήταν να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τους παλιούς… επίσης ότι θα έβγαζε καλύτερο δίσκο απ τους Velvet… το πέτυχε και αυτό…
τα κομμάτια δεν είναι “τα καλύτερα ever” όμως για σήμερα ακούγονται πολύ καλά και ας έχουν γραφτεί εδώ και κάποια χρόνια… επίσης απ τους στίχους φαίνεται ότι απευθύνεται στους παλιούς συνέχεια - με πίκρα, με θυμό, με εγωισμό , με όλα αυτά μαζί?

πάντως οι Guns και οι Velvet, μάλλον απέδειξαν, αν το δουμε με ψυχραιμη ματιά, ότι δεν μπορούν να φτάσουν την μαγεία των guns του 90…
όμως, πάντα θα αναρωτιέμαι τα εξης : όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι απέτυχε γιατι το CD είναι έτη φωτός πίσω απ τα Illusion και τα τραγούδια του τοτε, μήπως, λέω μήπως, για τα Illusion έλεγαν ότι ήταν ένα ξεπούλημα της rock ιστορίας των Guns?
επίσης αν αυτά τα τραγούδια (του CD) έβγαιναν σήμερα απ τους παλιούς θα λέγάμε ότι είναι καλύτερα?? μάλλον όχι…
αποδεικνύεται ότι αυτά τα τραγούδια ίσως έπρεπε να βγουν το 2000-2001… θα ήταν πολύ πιο πρωτοποριακά…
ίδωμεν τι θα γίνει παρακάτω… προσπάθεια επανένωσης?.. επόμενος δίσκος απ το νεο line-up? προσωπικά ποντάρω στο δεύτερο… οι καινούριοι δεν είναι μισθοφόροι… δεν είναι hired guns… και υπάρχει μεγάλος σεβασμός απ τον Axl γι αυτούς…άλλωστε κιθαρίστες όπως ο Thal , είναι αναγνωρισμένοι από όλους…