Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Το είδα χθες και μου άρεσε πολυ. Δεν ξέρω γιατί στράβωσαν όλοι με αυτην την ταινία. Είχε πολύ καλή b-movie ατμόσφαιρα και ομολογώ την καταβρήκα. Αν μάλιστα την είχαν γυρισει και σε ασπρόμαυρο θα ξαναπηγαινα να την δω. :smiley:

πολυ ωραιο! :smiley: Τζονι :bow2: τον αγαπω!

Είδα κι εγώ Shutter Island.
Πολύ καλό, δραματουργικά εξαιρετικό, και εκπληκτικές ερμηνείες. Φυσικά η ανατροπή στο φινάλε είναι το τεράστιο ατού στην ταινία το οποίο είναι πραγματικά ευρηματικό. Υπάρχουν βέβαια αρκετά σημεία στην ταινία που προδίδουν τι γίνεται στ’ αλήθεια αλλά νομίζω κανένας δεν μπορεί να το φανταστεί ολοκληρωμένο.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι: Ο Ντι Κάπριο είναι όντως ψυχοπαθής και φυσικά ότι του λέει ο γιατρός στο φινάλε ισχύουν. Στο τέλος, όταν τον ρωτάει ο Τσακ πώς τα βλέπει τα πράγματα (για να δει αν είναι επιτέλους καλά και να μην ξανα έκανε reset η μνήμη του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) αυτός δείχνει ότι έκανε ξανα reset, με αποτέλεσμα ο Τσακ να κάνει νόημα στους άλλους γιατρούς, ότι και καλά δεν άλλαξε τίποτα και να του κάνουν τη λοβοτομή. Στην πραγματικότητα όμως ο Ντι Κάπριο είχε αλλάξει αλλά το “παίζει” έτσι για να του κάνουν τη λοβοτομή, γιατί καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεχάσει.
Για μένα εδώ βρίσκεται όλο το μεγαλείο της ανατροπής και όχι στην ανατροπή αυτή καθεαυτή.

Κ εγλω την είδα σήμερα κ κατάλαβα γιατί στράβωσαν όλοι…

ναι αυτο. και πιστευω οτι ειναι η μονη ερμηνεια που μπορεις να δωσεις.

:thumbup: και κυριως στο bold. “με το που ξεκιναει η ταινια προσπαθει να στο πει, αλλα ειναι πολυ νωρις για να το καταλαβεις”!

Τελικα πολυ καλος ο Dennis Lehane, μολις εμαθα οτι ειναι δικο του ημουν ετσι 8O πρωτο βιβλιο Mystic River και 2ο αυτο, μαλλον πρεπει να ψαξω και τα αλλα του! Ααα και ο Leo μαμησε για μια ακομα φορα!

Eν τω μεταξυ η ταινια ειναι και σαν φορος τιμης σε χιτσκοκ κτλπα.Πολυ ωραια ατμοσφαιρα.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Αρκετά καλό, το ευχαριστήθηκα, τουλάχιστον εγώ. Αν το πάμε με βάση τη μυθολογία, υπήρχαν 2-3 κρα, όπως:
1)Ο Δίας είναι είναι πηδήκουλας, δηλαδή έχει λίγα παιδιά,
2)Πως είμαστε όλοι αμερικάνοι, καθώς ο Όλυμπος είναι πάνω από την Νέα Υόρκη,
3)Πως ο Κέρβερος δεν είναι ένας σκύλος με 3 κεφάλια, αλλά 3 σκύλοι, που του κλάνουν τα πάντα…

Αν εξαιρέσεις αυτά, οι υπόλοιπες μεταφορές ήταν μια χαρά. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αν και θα το κάνω. Περιμένουμε τις μεταφορές, και στα επόμενα βιβλία.

Now playing: Poem - Eagerly Await
via FoxyTunes

Χθες είδαμε το Shutter Island.
Αν εξαιρέσουμε την κλισέ πλέον προσέγγιση του σεναρίου, είναι μια καλή ταινία (η οποία θα ξεχαστεί γρήγορα)/

8O8O8O8O

ΚΑΚΙΣΤΟ. τόσα πεταμένα λεφτά είχα χρόνια να δώσω στο σινεμα (οκ οκ, απο το G I Joe).

ΑΘΛΙΟ

επίσης είδαμε το παραμύθι για παιδάκια - κοροϊδεύω πλέον τον κόσμο (καλά τα γράφουν στο mftm) - alice in burdeland

πέρα από την πεντάμορφη Αλίκη, μετά από 20 ώρες εκτός σπιτιού κ ημέρα εργάσιμη, θεωρώ τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι δεν κοιμήθηκα

συμφωνώ απόλυτα για το Percy Jackson αν και ημουν προετοιμασμένος για μια “αμερικανια” και δεν είχα και κανένα πρόβλημα για αυτο αυτοι το υπερμαμισανε…

Συμπληρωνοντας τον παραπανω, εγω δεν νυσταξα στην Αλικη,απλα απο ενα σημειο και μετα,ηθελα απλα να φυγω γιατι βαριομουνα…

Απλα,η ταινια με εκανε να θεωρω πλεον τον Πλανητη των πιθηκων του ιδιου,ως υποτιμημενο διαμαντακι…Το Alice in Wonderland,ειναι ταινια για ηλικιες κατω των 10, που θελουν να βλεπουν ζωακια να μιλανε και να χαιροντε,να βλεπουν κακο vs καλο και μοναχα ψηφιακα περιβαλλοντα,ειναι για οσους γουσταρουν Ναρνιες,Εραγκον,Dark seeker και λοιπα νηπιακα και τελος,για ολους οσους αγαπανε εμετικο Ντισνεικο μοτιβο ‘‘ο καλος ηρωας,που μετα απο τη μαχη εναντια στο κακο,ανακαλυπτει οτι ειναι ξεχωριστος και ζει τη ζωη του χαρουμενα,με τις ευλογιες ολων των καλων ανθρωπων,ετοιμος να πορευτει και να γινει ενα με το αμερικανικο συντηρικο πρωτυπο ζωης’’…

Α ρε Μπαρτον, εφυγες απο τη Ντισνευ στα 80ς,επειδη δεν σου αρεσαν τα μη ρεαλιστικα,ολοφωτεινα και υποκριτικα παραμυθια της και τωρα γυρνας ενα,υπο την προστασια της,το οποιο ειναι και το χειροτερο μακραν της εν λογω Πολυεθνικης…τραγικη ταινια,κριμα για ολα…seriously,εχω καιρο να δω τετοια π@π@ρια…το μονο που θυμηζει Μπαρτον,ηταν τα σκηνικα λιγακι και απο κοντα και τα ενδυματολογικα…και ο Ελφμαν,προβλεψιμος και παρα πολυ λιγος…ολοι οι ηθοποιοι λιγοι…κριμα και το καταπληκτικο,φιλοσοφικο,γεματο καταπιεσμενη σεξουαλικοτητα και μαστουρα παραμυθι του Καρολ,εγινε στη κυριολεξια ενα σκουπιδι και μισο,γεματο ομιλουντα χαριτωμενα ζωακια,μηδενικους χαρακτηρες,ΑΘΛΙΑ και αστεια εφε και γενικοτερα,τραγικα κλισε και πεζο…

Ουφ,ξεδωσα,γτ πραγματικα,ειναι ΤΟΣΟ κακο που σε εκνευριζει…

Ο Magee θα πρεπει να ελιωσε στα γελια,αμα το εχει δει δλδ…πιπ@ μεγατονων…

καλα τα λετε αλλα κατοπιν εορτης δυστυχως ,το 10αρικο το σκασατε και πηγε στην τσεπη της disney…

καλα ο μπαρτον ειναι απο τις μεγαλυτερες φουσκες τελευταια αν και τον εχουμε κανει ιερη αγελαδα

ασε που εχει παρει εργολαβια και βαζει σε ολες τις ταινιες τη γυναικα του ,τον κολλητο του(και πες ενταξει καλα ο ντεπ ειναι και δυνατο διαπραγματευτικο χαρτι),τον πεθερο του κοκ

πουσαι ρε κιουμπρικ…οτι εβγαζες ηταν διαμαντακι ή τουλαχιστον αξιοπρεπες(βλεπε eyes wide open)

Kιουμπρικ και Μπαρτον…οκ:roll:…

Α ρε Κουροσαβα…οτι εβγαζες εσπερνε…:roll:…

Για το καστ δεν ξερω, εφοσων οι Ρικμαν,Καρτερ,Ντεπ,Σποιλ,Λη κτλ ειναι μια χαρα ηθοποιοι,ας τους βαζει για παντα,κλαιν μαιν…ας αρχισει να γυριζει παλι ταινιες μονο,με την ιδια τρελα,αναρχια και φρεσκαδα των πρωτων του βηματων…

με ξενέρωσες τελείως και έχουμε πει αύριο να πάμε να το δούμε :?

1o bold…ran…στην criterion collection εκδοση 8O

συμφωνω στο 2ο bold.σαν να εχει βαλει και αυτος τον auto pilot.

Up in the air.

Μετριότατο.

Alice in Wonderland. Πολυ καλο αφου παιζει ο θεος Johnny Depp!!!

alice meeeeh

βλεπόταν αλλά ως εκεί. Γενικότερα είναι η μοναδική ταινία που ο Μπάρτον με απογοήτευσε απο όσες του έχω δει. Θα μπορούσε να είναι απείρως καλύτερο απο αυτή την παιδική βλακιούλα. Κρίμας.

Σοβαρα κριτηρια…