το μόνο σίγουρο είναι πως ο δανίκας σε σχέση με πολλούς άλλους κριτικούς έχει άποψη και την εκφέρει.και άσχετα άν πολλές φορές διαφωνώ μαζί του τον προτιμώ χίλιες φορές από κάτι άλλους που λένε μόνο την υπόθεση της ταινίας χωρίς να κάνουν καθόλου κριτική.
πάντως μου άρεσε ο τρόπος που ξεμπρόστιασε το hurt locker και τον τρόπο που στηρίζει τον πόλεμο της αμερικής στο ιράκ την ώρα ποπυ όλοι το αποθέωναν.
Έτσι είναι, αλλά δεν είναι μπλοκ-μπάστερ και έτσι είναι υποτιμιμένη:):!:
εχω την εντυπωση παντως οτι πλεον βγαινουν πολυ περισσοτερα σκουπιδια για πιτσιρικαρια-αμερικανακια-multiplex
και πολυ λιγοτερες (εως καθολου) ταινιαρες-ταινιες με ουσια κ περιεχομενο
και με χαλαει πολυ αυτο
(παντα σε σχεση με τις προηγουμενες δεκαετιες ε )
Κάποια στιγμή μπερδεύτηκε λίγο… Δηλαδή ενώ ξεκίνησε σαν σάτιρα των ταινιών με υπερήρωες κάποια στιγμή πήγαινε να γίνει άλλη μία τέτοια ταινία. Στο σύνολό του καλό πάντως. Έσπειρε η ατάκα του πιτσιρικά στο τέλος της ταινίας (αναφορά στο “Μπάτμαν”):
Όπως είπε και κάποιος μεγάλος: “Και που να δουν εμένα”.
Τωρα την είδα την κουβέντα περί Δανικα.
Τον διαβαζω περιστασιακά άλλες φορές έχει πλακα άλλες όχι. Αναρωτιέμαι όμως ώρες ώρες σε τι διαφέρει αυτός απο τους παλαβούς στην Αμερική εποχή μακαρθισμου όταν εκάναν κόσκινο τα σενάρια των ταινιων του Χολιγουντ ψάχνοντας για κομμουνιστική προπαγάνδα. Το ίδιο κάνει και αυτός δυστυχώς ψάχνοντας ανάλογα στοιχεία για ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Όσες γνώσεις και αν έχει όταν κάνει κριτικές σε ταινίες του Χόλιγουντ γίνεται υπερβολικά γραφικός.
Είδα απόψε το IRON MAN 2 .
O.K. δεν περίμενα και να με ενθουσιάσει. Προσωπικά, τη βρήκα χειρότερη από την πρώτη.
Μέτριες ερμηνείες από το κατά τα άλλα all-star cast και γελοίοι διάλογοι σε πολλά σημεία.
Το γνωστό αλάνι, ο Robert Downey Jr. , πετάει μερικές (απλά) ωραίες ατάκες αλλά κι αυτές αραιά και που.
Ο Mickey Rourke είναι προσωπική αδυναμία και γι’αυτό…no comment!
Ο Don Cheadle αν και συμπαθητικός, κατά τη γνώμη μου δεν κολλάει στο ρόλο του War Machine.
Ο αλητάμπουρας Sam Rockwell δεν θα έλεγα ότι παρέδωσε και ρεσιτάλ ηθοποιίας.
Ο Samuel Jackson παίζει τόσο λίγο (ξενέρα) , που είναι σε φάση “απλά πέρασα να πω ένα γειά”.
Και φυσικά, οι Gwyneth Paltrow & Scarlett Johansson ομορφαίνουν το τοπίο, κάνοντας την ταινία πιο ευχάριστη!
Α, επίσης ο υποτιτλισμός ήταν πραγματικά για κλάμματα… ό,τι να 'ναι μετέφραζε!
Φυσικά ένας 15άρης (target group) δεν πολυ-σκαμπάζει από αυτά, οπότε τα σούπερ-ντούπερ special effects είναι το ζητούμενο. Ε εντάξει, αυτά τουλάχιστον είναι αρκετά εντυπωσιακά!
Καλύτερη στιγμή της ταινίας?
Τα Shoot To Thrill και Highway To Hell του soundtrack!
Πέρασα να πώ και εγώ ακριβώς αυτά. Ο φίλος brein.d3d με κάλυψε…
και εγώ είδα χτες το iron man 2 . συμφωνώ με το quote από πάνω .
η ταινία γενικά ήταν κουραστική με ανούσιο σενάριο , λίγες μάχες κ όχι τόσο εντυπωσιακές , ο ντάουνι με τον τζακσον και τις γιοχανσον/πάλτροου πάλευαν να σώσουν την ταινία όσο μπορούσαν … σίγουρα περίμενα κάτι περισσότερο από ένα πολυδιαφημισμένο μπλοκμπαστερ σαν αυτό …
μεγαλύτερη ξενέρα ο Don Cheadle π αντικατέστησε τον Terrence Howard . (ρόουντι - ο αφροαμερικανός φίλος του σταρκ κ αξιωματούχος της αεροπορίας )
ο τύπος ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΞΥΛΑΓΓΟΥΡΟ . η χημεία του Howard με τον ντάουνι στην πρώτη ήταν φοβερό ατού … αντιθέτως ο Cheadle όπως τον είδα ούτε με τον εαυτό του δν είχε χημεία …
τεσπα είναι καλή ταινιούλα για πίτσα κ παρέα … αλλά με τίποτα για κινηματογράφο .
αναμένω τον captain america ( με κλούνεϊ πρωταγωνιστή … #-o ) μπας και ανταφιμθεί το φανμποι που κρύβω μέσα μου . αυτό σίγουρα δν θα το δω στον κινηματογράφο …
???
υπαρχει τετοιο επος…?
2012-3 αν δν κάνω λάθος … και μετά αναμονή για avengers … ή θα είναι φοβερές ταινίες ή ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ !
εδιτ. το κοίταξα στο imdb … ευτυχώς δν θα είναι ο κλούνεϊ πρωταγωνιστής αλλά ο Chris Evans … για να δούμε …
και γω iron man ειδα
μουφα
γιατι ρε γαμωτο?
το 1ο ηταν ωραιο
εδω ηταν μια ταινια χωρις ουσια
τραγικη η σκηνη μαχης μεσα στο σπιτι μεταξυ του iron man και του don cheadle
οι μαχες και γενικα οι σκηνες δρασης πολυ μικρες
και στην ουσια εδειξε οτι ηταν πολυ ευκολο να εξοντωσουν τα ρομποτ και τον rourke
και τσαμπα ολη η ταλαιπωρια
κριμα…
Είδα χθες επιτέλους το Ghost writer. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη από τις τελευταίες του Πολάνσκι. Οι ηθοποιοί πολύ καλοί και του Μπρόσναν του πάει και ο ρόλος. (υποσημείωση: Παίζει και η Σαμάνθα από το Sex and the city και είναι τρελό μιλφόνι) Το σενάριο πολύ καλό, αλλά η σκηνοθεσία και η ατμόσφαιρα είναι που απογειώνουν την ταινία. Εντάξει μην περιμένετε Τσάινα τάουν και Ένοικο, αλλά τέτοιο πολιτικό-ψυχολογικό θρίλερ, δεν βγαίνει εύκολα την σήμερον ημέρα.
ειδα κ γω τις προαλλες το iron man…χειροτερο απ’το 1 κ ψιλοσυμφωνω με τους προηγουμενους αν κ δεν το βρηκα τοσο ανουσιο…
με ξενερωσε η μαχη στο τελος, τοσο ευκολα πεφτει κοτζαμ μικι ρουρκ?? θα μπορουσαν να την τραβηξουν λιγο οπως τραβηξαν ολες τις πρηγουμενες μαχες της ταινιας…
The Big Sleep, με εκλεκτή φορουμική παρέα
λίγο δυσνόητη πλοκή, αλλά έπος η ταινία και με φοβερούς διαλόγους!
“Is it any of your business?”
“I could make it my business.”
“I could make your business mine.”
“You wouldn’t like it. The pay’s too small.”
θεούλης :lol:
robin hood έτσι και έτσι είχε κάποιες στιγμές αλλά ήταν λίγο μονότονη.
Σε πια αίθουσα παίζει αυτή η ταινία;:):!:
ριβιερα, θερινός στη βαλτετσίου στα εξάρχεια.
[SIZE=“5”]ΕΣΥ,ΝΑΙ ΕΣΥ[/SIZE], η κοπελα απο το φορουμ που πηγες μαζι του σινεμα,[SIZE=“5”]ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ[/SIZE],τσαλιμακια τετοια κανει αλλα εχει σκοτεινους σκοπους
και λιγα λες…
Με φθηνο εισητηριακι κιολας,εκατσα μεχρι τελους με το ζορι…
της κοπανησα και το φτυαρι που της αξιζε…
http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=7153
Απογοητευσις σε ολο της το μεγαλειο…
τι big sleep λεει ο dude,εδω να δεις το sequel,the huge sleep…
kick-ass χτες, γάμησε κι έδειρε.
ωραίοι οι δυο πιτσιρικάδες (kick-ass και red mist), super το πιτσιρικάκι (να δούμε τι θα πει και στο αμερικάνικο let the right one in), θα κάψει καρδιές σε μερικά χρόνια, ΗΡΩΑΣ ο cage σαν απόστρατος μπατμαν, καλό συμπλήρωμα το μωρό που ζμπρωξε ο πρωταγωνιστής.
απορώ, ο δανικάς που κατηγόρησε την ταινία ότι σπρώχνει την πιτσιρικαρία στο σουπερηρωιλίκι, την είδε? :?
σκηνή όλα τα λεφτά, το χούφτωμα στήθους από τον kick-ass, έκλαψα :lol:
μελανό σημείο, το to be continued σε στυλ spiderman.
μα νομίζω πως είναι προφανές πως το κάνει για να σατιρίσει το πρώτο spiderman.
πάντως το χούφτωμα του στήθους είναι όλα τα λεφτά…