Μια ταινία του Lars Von Trier , με την Bjork πρωταγωνίστρια(είχε πάρει και το πρώτο βραβείο στις κάννες , για την συγκεκριμένη ) …
Δυνατή η ταινία , λίγο ανώμαλη , λίγο τραγική , λίγο μιούζικαλ και ειρωνική … Στο μυαλό μου , αυτό που πραγματευόταν ήταν πως αντιδρούν/ξεφεύγουν από την πραγματικότητα / καταλήγουν , άτομα με μεγαλύτερη, από τον μέσο όρο , ευαισθησία και πολύ μικρότερες αντιστάσεις στις δυσκολίες …αλλά μπορεί να κατάλαβα και πίπες …
Ήταν η πρώτη μου επαφή με Τρίερ ( καθαρά από τύχη / ατυχία ) …Έχουν πάρει σειρά τα Dogville , Breaking The Waves και Μanderley …
5 κλεινονται μεσα σε ενα ασανσερ
το ασανσερ σταματαει
ενας ενας αρχιζει να πεθαινει
καποιος απο αυτους ειναι ο διαβολος οπως αναφερει και ο τιτλος της ταινιας
ετσι απλως βλεπεις την ταινια
για να δεις αμα θα πετυχεις τη μαντεψια
για το ποιος ειναι ο διαβολος
το γιατι το κανει αυτο ο διαβολος
το εξηγει ο αφηγητης στην αρχη της ταινιας
οπωτε η μονη αγωνια που εχεις
ειναι το τι μπορει να γινει για να σωθουν οι αλλοι 4
σεναριο για μικρα παιδια
ερμηνειες που δεν πειθουν
κλασσικα κλισε θριλερ
buried i guess, χωρις να εχω δει κανενα απο τα δυο…οσους γνωστους μου ειχα που ειδαν το devil κλαιγαν τα λεφτα τους-siamalan σε σεναριο τα λεει ολα…αντιθετως το buried εχει αρκετα θετικη αντιμετωπιση προς το παρον και σαν ιδεα επισης με ιντριγκαρει και μενα να το δω πολυ…
Nταξει μωρές για ένα χαλαρό βράδυ καλό είναι το Devil. Αν περιμένετε να δειτε την νέα “Λάμψη” ξερω γω ε, προφανως θα κλαίτε την ώρα σας. Αλλά αν καταλαβετε ότι έχετε να κάνετε με ένα απλό θριλεράκι θα περάσετε καλα.
Εγώ είδα τις προάλλες -αφού με έπρηξε μια φίλη μου να πάμε- το A Woman, a Gun and a Noodle Shop, στην καλύτερη περίπτωση μέτριο το ταινιάκι. Ήταν σαν να ήθελε ο Yimu να περάσει με το ζόρι το σενάριο του blood simple μέσα από το στυλ του μικρόκοσμου του Do the right thing του Spike Lee, αλλά κάπου απέτυχε.
ειδα σημερα [B] το δολωμα γενους θηλυκου[/B].
οκ καλουλα ταινια.ξεχωρισα την τρελη ερμηνεια του εντουαρτ νορτον(πολυ ψυχακιας
) και τα καλη της μιλα.ο ρομπερτ ντε νιρο κλασικη αξια.εχω μια απορια την οποια και θα εκθεσω σε σποιλερ.ας μου απαντησει καποιος. θα μεινω με την απορια και δεν θα κοιμαμαι μετα:p
[SPOILER]1.ο ρομπερτ ντε νιρο τι μερους του λογου ηταν?γιατι δεν τον πηγαινε η κορη του?και γιατι ειπε στην μανα της πως αντεξε τοσα χρονια?
[/SPOILER]
την είδα και εγώ αυτή…ψιλοκαλή…Norton ηθοποιός όπως πάντα!!!:D:D
έμπλεκε πολύ τη θρησκεία…
[SPOILER]από ότι φάνηκε ο de niro ήταν πιο ψυχάκιας από τους φυλακισμένους…μόνο και μόνο το γεγονός ότι πήγε να πετάξει την κόρη του από το παράθυρο λέει πολλά…η γυναίκα του ήθελε να τον αφήσει από την αρχή, αλλά κρατήθηκε λόγω του παιδιού…τώρα η κόρη του είτε ήξερε τι είχε γίνει τότε είτε απλά ο de niro ήταν ψυχάκιας στην οικογενειακή του ζωή και για αυτό η κόρη του είχε απομακρυνθεί… [/SPOILER]
[SPOILER]το περι θρησκειας που λες ισχυει.βασικα εμπλεκε και δογματα ή αιρεσεις δεν καταλαβα ακριβως τι ηταν.ουτε κ αυτο με την μελισσα στην αρχη το επιασα :-s
απλα με τον ντε νιρο ηταν τελειως ξεκαρφωτο και θεωρω οτι τον αφησαν σεναριακα “μισο” ρολο.λογικα μαλλον η κορη του ηξερε τι ηταν αλλα αφου δεν το εδειξαν απορισα [/SPOILER]
Πολύ καλό. Αρκετά κλειστοφοβικό, για αυτό αν έχετε θέμα μην το δειτε στο σινεμά. Προς το τέλος με έπιασε ταχυπαλμία, αλλά το ξεπεράσα 8) Ταινία που στηρίζεται σε ένα μόνο ηθοποιό και αν και δεν είχα σε πολλή υπόληψη τον Reynolds ήταν υπέρ το δέον καλός.
[SPOILER]έπρεπε να αναπτύξει περισσότερο το χαρακτήρα του de niro…νομίζω πάντως ότι αυτό ήθελε να δείξει…ότι ήταν ψυχάκιας…η μέλισσα πιστεύω παρέπεμπε στη γυναίκα του που προσπάθησε να ξεφύγει αλλά τελικά φυλακίστηκε…και για τη θρησκέια ήταν σαν ο de niro να είναι θρησκευόμενος αλλά να μην πιστεύει πραγματικά ενώ ο norton τελίκα πίστεψε σε κάτι…[/SPOILER]
δεν με έκανε να φοβηθώ…καλή ταινιούλα αλλά θεωρώ άστοχη την επιλογή του ηθοποιού…κάποιος άλλος θα την υποστήριζε καλύτερα…γενικά πολλά υποσχόμενο concept αλλά με ξενέρωσε το αποτέλεσμα…κυρίως λόγω της ερμηνείας του Reynolds (δεν υπήρχε και κανένας άλλος να σώσει την κατάσταση…:p:p:p)