Είμαι γκαβή ρε και δεν είδα ότι το τόπικ ήταν για cinema
Το φετινό 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί από 21 έως 31 Οκτωβρίου 2010.
Στις 11 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από 100 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους Απόλλων Cinemax Class (21/10 ? 31/10) και Τριανόν Filmcenter (21/10 ? 27/10), καθώς και στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (22/10 ? 30/10).
Το είχα ξεχάσει αυτό, θενκς! Αλλά τώρα που βλέπω το πρόγραμμα μεγάλη ξενέρα γιατί πέφτει ο Jerzy Skolimowski πάνω στους Einsturzende Neubauten. #-o
Resident Evil: Afterlife.
Καταπληκτικα εφφε, φοβερος ηχος αλλα το σεναριο ηταν για τον πεο… Μια ταινια που αξιζει να τη δεις ΜΟΝΟ σε 3D.
Για την ακρίβεια να τη δεις σπίτι σου. Η χειρότερη απ’ τις 4.
Χειρότερη και από το 3??? Νόμιζα ότι μετά από αυτό δε γίνεται χειρότερα.
Xωρα προελευσης.Αν ηταν ξενο θα το ελεγα μαλλον μετριο…Ισως ακαταλαβιστικο…Επειδη ειναι ελληνικο εχοντας μια γνωση πανω σε αυτα που καταπιανεται το θεωρω αξιολογη προσπαθεια αλλα οχι ακρως πετυχημενη.Προσπαεθι να χωρεσει παρα πολλα θεματα και νοηματα και τελεικα ο θεατης δεν αποκομιζει και πολλα απο αυτα εκτος απο ενα ασαφες ‘‘ολα γαμιουνται’’(spoiler)…Η σκηνοθεσια παρα ηταν αγχωτικη ακομα και οταν δεν χρειαζοταν πραγμα που εμενα με κουρασε(θελω πιο χαλαρα πραγματα ειναι η αληθεια)…Απο την αλλοι ειναι απο τις λιγες φορες που το καστ ειναι τοσο καλο ειτε εχει παρει καλη καοδηγηση.
Πρωτη του ταινια ειναι του Τζουμερκα θα δουμε τη συνεχεια.Πιστευω εχει πραγματα να πει αν τα βαλει κατω και ξεκαθαρισει λιγο ο ιδιος πρωτα.
[-X
Αν και έχω δεί μόνο το 1 και το 4 το afterlife αε 3Δ γάμησε.Το είδα την δευτέρα.
[SPOILER]όντως το σενάριο ήταν λίγο χαμένο,αλλα κατάφερε να με τρωμάξει σε στιγμές που δεν το περίμενα.Η αρχή που είναι στο εργοστάσιο και πλακώνεται,δεν χρειαζόταν καθόλου.Καταπληκτικά εφέ όμως και έξυπνες κινήσεις απο την πρωταγωνίστηρια που δεν τις περίμενες 8)8)
Μάρεσε περισσότερο απο όλα[/SPOILER]
θα μας τρελάνεις εσυ
[SPOILER]
[/SPOILER]
απ’όλα όσα είδα ενοείτε …
[SPOILER][SIZE=“4”][B]asshole[/B][/SIZE]:p:p[/SPOILER]
θα το τιμήσουμε το άθλημα τώρα που έβαλε χειμώνα \m/ λοιπόν αυτές τις μέρες είδα:
το Αυστριακό [B]Angst[/B] σε προβολή στο Dasein. Ο Gaspar Noe έχει πει ότι είναι επιροή του κι έχει συγκριθεί με Haneke και Zulawski. Μιλάμε για βία επομένως Ένας αποφυλακισμένος δολοφόνος αποφασίζει να σκοτώσει ξανά επειδή του αρέσει. Αρκετά σοκαριστικές καναδυο σκηνές και αρκετές οι δόσεις πειραματισμού. Έξτρα άρρωστη φάτσα ο πρωταγωνιστής.
το [B]Lacombe, Lucien[/B] του Louis Malle στο πλαίσιο του πανοράματος Ευρωπαϊκού κινηματογράφου με αγαπημένη φορουμική παρέα. Ένας 18χρονος Γάλλος στα τέλη του ΒΠΠ που δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται μπαίνει στη Γερμανική αστυνομία, αλλά ερωτεύεται μια Εβραία. Μέτρια σε σχέση με άλλες του Λουί Μαλ, αλλά μου άρεσε πολύ. Στα συν ότι παρακολουθούσε την ηθική και τη συμπεριφορά κι όχι την ψυχή κι επομένως δεν κούρασε η διάρκειά της (2 ώρες+) για το σενάριο μισής γραμμής.
ειδα…
εεεεεεεε…1)μ’αρεσε η ιδεα του οτι ηταν ισως παρανοικη η γκομενιτσα και θα μαρεσε να τελειωνε με αυτο σαν ιδεα…2)ειχε και κανα-δυο ωραιες σκηνες…3)στο τελος το πηδηξανε(μπορει και επειδη δεν καταλαβα πχ…ηταν η αιρεση παρανοικια?το παιδι ηταν οντως τερατομορφο?κτλ)
Παιδια ειδα χθες στην κινηματογραφικη λεσχη ‘‘Μεταξουργειο’’ στην Νεα Ιωνια Βολου το ‘‘White Ribbon’’ του M.Haneke και μπορω να πω οτι μου αρεσε παρα πολυ.Τι λετε?Το εχει δει κανεις?
Aααααα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ:thumbup:
Φίλε Jiopas ωραία επιλογή (αλήθεια το jiopas επίθετο είναι? γιατί αν ναι μοιάζει πολύ με το δικό μου:lol::p)
Για αυτή την ταινία μπορούμε να πούμε πολλά.
Για να μη κουράζουμε όμως τους μικρούς φίλους του φόρουμ(:p), μπορούμε απλά να εκθειάσουμε τον Χάνεκε ως ενα σκηνοθέτη πραγματικά ΤΟΛΜΗΡΟ με όλη τη σημασία της λέξης (όχι προκλητικό, τολμηρό) γιατί πραγματικά διεισδύει/υπεισέρχεται στον πυρήνα των πραγμάτων που πραγματεύεται…Εξετάζει όχι το πως τόσο όσο το γιατί των πραγμάτων.
Τεχνικά η ταινία είναι μια slow-paced κινηματογραφική ανθολογία! Συστήνεται σε όσους δεν την έχουν δει.
Καλό και αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται:):!:
To saw 3d…δεν εχει να προσφερει κατι παραπανω (και το σεναριο ξεχειλωθηκε οσο δεν παει η αληθεια ειναι) οπότε προτεινεται μονο στους die hard fan της σειράς (count me in)…οι παγιδες παντως ειναι σαδιστικοτερες απο ποτέ…:lol: (συμμετεχει και ο Chester των Linkin Park)
Ειδα χτες το Resident Evil: Afterlife. Μεταφερω απο αλλου που τα εγραψα, μην τα γραφω ξανα
Γουσταρω να βγαλουν και το επομενο σε 3D, γιατι μετραγε πολυ.
τι θα εχει και συνεχεια αυτη η παρωδια?
παντως περιμενω το ματσετε και ακονιζω τα μαχαιρια μου:roll:
το[I][B] red[/B][/I].#-o#-o#-o#-o
μπορω να πω τζαμπατα λεφτα μου. καταλαβαινω γιατι επελεξε να πεθανει ο Morgan Freeman…
πολλες υπερβολες (ειπαμε μποντ ειναι ενα! [I][B]ΕΝΑΣ!!![/B][/I] )
καλυτερα να την δειτε σε dvd.
εεεε…εσύ ο απο πάνω…σποιλερ…
και δεν εννοώ στο αυτοκίνητο…