Μολις γυρισα.Αρκετα καλο και το 5
τρέξτε να δείτε το [B]Drive[/B], φρέσκο πράμα και απλά τέλειο. του Nicolas Winding Refn, που γύρισε το Bronson και τα Pusher. πήρε και βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στις Κάννες. έχει ξύλο και ρομάντζο, για όλα τα γούστα.
:blow::blow: το έχασα στις νύχτες πρεμιέρας γμτ
Εγώ είδα το “A Dangerous Method” του Κρόνενμπεργκ. Για άλλη μια φορά αποφάσισα πως ο Κρόνενμπεργκ δε μου ταιριάζει. Η Κίρα Νάιτλι ήταν κωμικά κακή, η ταινία πολύ flat (το ότι είναι από θεατρικό δε μου λέει τίποτα) και αρκετά σημεία ήταν αμερικανιές. Θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο. Ο Βίγκο Μόρτενσεν ήταν μόνο αξιοπρεπής, αλλά και πάλι είναι ο Βίγκο Μόρτενσεν. Πόσο καλός ηθοποιός μπορεί να είναι;
Αυτο δεν εχει βγει καν στις αιθουσες ρε.
Στο festival εδώ πέρα την είδα. Δεν χάνετε τίποτα πάντως
Τούτη από καινούργιες. Με μία πρόταση, θα μπορούσε να χαρακτηρίστει κάτι και σαν το Grand Theft Auto: The Movie! Μου το θύμισε απίστευτα πολύ, από τους δρόμους μέχρι τα κτήρια, αλλά και τον πρωταγωνιστή που μπλέκει σε δουλειές, και καταλήγει να βγάζει λεφτά παράνομα. Ήταν πολύ καλά γυρισμένη, άν και σε όσους γουστάρουν περισσότερη δράση μπορεί να φανεί και λίγο αργή, την συγχωρούμε λόγο της ατμόσφαιρας και του σεναριού το οποίο μας αφήνει να θέλουμε κι άλλο! Θα μπορούσε όντως να είναι και παραπάνω από 2ώρο γιατί το έκανε καλά. Τέλος να πώ ότι θυμίζει κάτι απ’τα παλιά όλη η ταινία γενικά, άν και δε νομίζω να αφορά το παρελθόν η ιστορία μας. Αξίζε!
Το είδα και εγώ το Drive, από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!!
ο Gosling αξίζει να φτάσει μέχρι τα oscar για αυτό το διαμάντι (και όχι για το υποδεέστερο The Ides of March )
σε αυτή την ταινία αποδεικνύει ότι εκτός από ωραίος άντρας είναι και γ*** τους ηθοποιούς!
μ άρεσαν πολύ οι λακωνικοί διάλογοι και η ατμόσφαιρα της ταινίας
συνδυάζει όμορφα τη δράση και το δράμα,ακόμα και το splatter, ωραίο και το soundtrack
Για το drive μιλάτε,μη με γελούν τα μάτια μου.Χθες πήγα να το δώ.
[SPOILER]Ακόμα αναρωτιέμαι πως σας άρεσε.Καταρχάς με το ξεκίνημα,βλέπουμε ροζ γράμματα αλά καλλιγραφικά λες και βλέπουμε τσόντα.Η υπόθεση ήταν των 5 σειρών.Μόνο που ο σκηνοθέτης το τράβηξε,το τράβηξε,ειδικά με τους διαλόγους.
Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι με ξύπνησε όταν ξεκίνησαν τα splatter και οι πυροβολισμοί.Υπήρχαν και οι αμερικανιές,όταν ο πρωταγωνιστής τρακάρει τον αλογομούρη και το δικό του αμάξι μένει ανέπαφο,όπως επίσης και στο τέλος,που μαχαιρώνεται,αλλά επιζεί.λες και είναι ο Θεοχάρης απο το καλημέρα ζωή.
Τελείωσε η ταινία,αλλά δεν μου άφησε την αίσθηση της ευχαρίστησης και του κορεσμού όπως οι υπόλοιπες ταινίες.Με έκανε να περιμένω και άλλο.
Τώρα φταίει ο τίτλος,η τα πρώτα 20 λεπτά,που ουσιαστικά προιδέαζαν τον θεατή ότι θα χει κόλπα με αυτοκίνητα,κηνυγητά με αστυνομία και εν τέλη δεν είχε τίποτα.
5/10 για το πολύ καλό soundtrack που το εξισορροπεί
[/SPOILER]
Μάλλον περίμενες περισσότερη δράση και βία. Μόνο που δεν πηγαίνει κανείς να την δεί γι’αυτό, αλλά για τον τρόπο που γυρίστικε που όντως χαρακτηρίστικε μέχρι και film noir. Δε δίνουν βάση δηλαδή στις σκηνές βίας, αλλά στο υπόλοιπο…
Ισχύει ότι δεν έχει συνέχεια ξυλίκι όπως υπόσχεται το trailer, κι εγώ γι’ αυτό πήγα να την δω, αλλά εδώ έχουμε το προφιλ ενός “ήρωα”. Και την ευαισθησία του την έχει, και τα νεύρα του τα έχει. Και να περιμένεις να δεις μόνο βία, πιστεύω πως μπορεί να σε κερδίσει και το υπόλοιπο αν χαλαρώσεις λίγο, η σκηνοθεσία είναι προσεγμένη. Αυτό για τα καλλιγραφικά δεν δικαιολογείται γιατί και ο τίτλος στο poster έτσι είναι
Voider, αυτό για το film noir στο αθηνόραμα το διάβασες; το βρήκα λίγο υπερβολικό.
Πάντως και με το Bronson του ίδιου, έτσι την έπαθα.
το trailer σε προϊδεάζει για πιστολίδι,βία,δράση,αυτοκίνητα που διαλύονται κ.τ.λ. αλλά όλη η ταινία στηρίζεται στον χαρακτήρα του Gosling και τις αντιδράσεις του…
[SPOILER]επίσης στο τέλος δεν έδειχνε ξεκάθαρα ότι επιζεί…[/SPOILER]
To είδα και γω χθες και μου άφησε μέτριες εντυπώσεις. Υπερβολικά αργή εξέλιξη για ένα τόσο κοινότοπο σενάριο, στον πρωταγωνιστή θα μπορούσαν να γράψουν και 5 σειρες παραπάνω να πει, καταντούσε εκνευριστικός ώρες ώρες και btw δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι επέζησε. Το αφήνει λίγο στο φλου το τέλος.
Ευχαριστουμε για το ΣΠΟΙΛΕΡ. Να σεχει ο θεος καλα.
παράληψη sorry.
να σου πω την αλήθεια μέχρι να πάρω τα εισιτήρια δεν είχα ιδέα ποιά ταινία θα δούμε.
Άκουσα drive και λέω εντάξει,θα δούμε αμάξια,γκόμενες,πιστολίδι αμερικανιά εν ολίγοις.
Ίσως αν ήξερα τι πρόκειται να δω,να χα διαφορετική άποψη.
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον voider για το gta feeling που βγάζει και ίσως αν ήμουν σκηνοθέτης θα το πήγαινα πιο παραπέρα.Θα την γύριζα την ταινία στα 80s.Θα την απογείωνε.
Θα την ξανα-δω σίγουρα για να μπορέσω να την κρίνω καλύτερα.Και επίσης,το είπα και θα το ξανα-πω.Το soundtrack είναι πολύ ωραίο.Αυτός που το πρότεινε,ήξερε τι έκανε
@nihilist
[SPOILER]Τι λες;Αφού τον δείχνει να οδηγεί.Η τουλάχιστον έτσι λέει και η wikipedia
The story ends with the ?Driver? driving through the night.[/SPOILER]
Όχι, σε ξένο site ΠΡΙΝ δώ τη ταινία, αλλά νομίζω το ίδιο γράφει και το wikipedia. Και το Bronson μιά χαρά μου φάνηκε, άν και σε ορισμένους που στοιχηματίζαν σε υπερβολικό ξύλο, πάλι μπορεί να μην είναι αυτό που περιμέναν ακριβώς…
Δε ξέρω ποιό απ’όλα είδες αλλά σε κάθε trailer γενικά μπορούν να κάνουν τη ταινία να φαίνεται πιο ενδιαφέρον και γαμάτη απ’ότι είναι, για να πάς να τη δείς! Το ίδιο ισχύει και με τις αφίσες, αλλά στα trailers συγκεκριμένα συνήθως επιλέγουν σκηνές δράσεις, επειδή ξέρουν ότι αυτές πουλάνε περισσότερο. Η ταινία όμως όπως είπαμε δεν αξίζει μόνο γι’αυτό.
Εγώ προσωπικά εκτός απ’αυτό θα το έκανα παραπάνω από 2ώρο πρόσθετωντας κι άλλες σκηνές με κλεψιές, θα αγόραζα και τα δικαιώματα απ’τη Rockstar για το όνομα γιατί το σκέτο “Drive” είναι υπερβολικά κοινότυπο και όντως μπορεί να σε επηρεάσει για αυτό που λές, και θα το έκανα τη ταινία Grand Theft Auto! Ήθελε πιο ξεχωριστό τίτλο ρε γμτ, έστω να προσθέταν μία λέξη δίπλα, να το λέγαν Drive Noir πχ ή ότι άλλο…
χθες πηγα κ ειδα το γαλα!πολυ καλη μεταφορα του απο το θεατρο!δειτε το!!
πολύ συμπαθητική ταινία, γενικά ήταν καλύτερη από ότι περίμενα (κυρίως λόγω Steve Carell που δεν είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς)
πέρασε ευχάριστα η βραδιά,είχε έξυπνο χιούμορ και ανατροπή!
πόσο επική η σκηνή του τσακωμού…?,είχα πέσει κάτω από τα γέλια…
Ενθαρρυντική κριτική για Crazy Stupid Love! Είμαι ακόμα καχύποπτη λόγω θορύβου κι επειδή το τρέιλερ φάνηκε αρκετά αδιάφορο αλλά κι η καχυποψία πολλές φορές πέφτει έξω.
Για παράδειγμα:
[FONT=“Palatino Linotype”][SIZE=“4”]Drive[/SIZE][/FONT]
(πιο μπαντ-αςς μπουφάν δεν γίνεται.)
(όντως οι τίτλοι αρχής ήταν ψιλοφέιλ, αλλά το αντιπαρέρχομαι, ήθελαν να δώσουν ρετρό χαρακτήρα.)
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φαν του Ράιαν Γκόσλινγκ. Είναι πολύ ανέκφραστος. Έλα όμως που σ’ αυτή την ταινία και σ’ αυτό τον συγκεκριμένο ρόλο αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο του ατού! Ήταν εξαιρετικός στο ρόλο, η φωνή του δεν υψώθηκε ποτέ αλλά παρόλα αυτά η έντασή του έβγαινε σε κύματα, τα λόγια του ήταν λίγα αλλά περιεκτικά, κράταγε αποστάσεις από την Κάρεϊ αλλά τα μάτια του έλαμπαν όταν την έβλεπε, τι να λέμε τώρα. Το λιγότερο υποψηφιότητα, αν και δεν μυρίζομαι θείο Όσκαρ.
Σε αντίθεση με τα πιο πολλά που διάβασα εδώ, εγώ περίμενα κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο. Πρώτον, είχα διαβάσει κάτι για “ελάχιστα διαλογικά μέρη” και είχα ανατριχιάσει, γιατί με εκνευρίζουν οι ταινίες που οι ήρωες είναι στη μούγκα συνέχεια και όταν κάποτε λένε και καμιά κουβέντα τρομάζεις απ’ τον ήχο και πετιέσαι απ’ το κάθισμα. Ως εκ τούτου, η καχυποψία που προαναφέραμε εκτινάχθηκε στα ύψη. Είχα στο νου μου κάτι πολύ πιο ψευτοκουλτου, με δράση και σπλατερίδια ίσα για δείγμα, που το ενενηντάλεπτο τελοσπάντων κυλάει πιο αργά κι από τελευταία ώρα Θρησκευτικά την Παρασκευή. Έπεσα έξω!
Είπα ήδη για τον αγαπητό Ράιαν, τώρα στο δια ταύτα. Δεν ξέρω τι Grand Theft Auto μου λέτε (δεν έχω δει και το τρέιλερ να ξέρω τι εντύπωση δίνει, αν και φαντάζομαι) αλλά it all comes down to expectations, I guess. Αν περιμένατε πιο πολλή δράση μάλλον ήταν λίγο αργή, αλλά για μένα ισορροπούσε ίσα-ίσα στη λεπτή γραμμή μεταξύ δράσης/σασπένς και μούφας (πόσες φορές δεν έχουμε δει τον “απλό καθημερινό τύπο” -aka κούκλος με τούμπανο τρικέφαλους- που κάτι γίνεται στην ήσυχη, μοναχική ζωή του και αρχίζει να θερίζει κόσμο λες κι είναι ο κακός γκάνγκστερ που γεννήθηκε με μια ματσέτα στο χέρι). Δηλαδή, έχει λίγα απ’ τα χολυγουντιανά σασκίνικα (after all, this isn’t european fuckin’ cinema) αλλά το στηρίζει αξιοπρεπώς. Άλλωστε, το παρελθόν του Driver είναι θολό. Μπορεί να 'ταν και hitman for all we know. Η δράση λοιπόν ήταν έξυπνα χρησιμοποιημένη και τοποθετημένη, χωρίς να βγάζει τον ήρωα και τον χαρακτήρα του από το επίκεντρο και χωρίς να κάνει την ταινία ανιαρή ταυτόχρονα. Είχε και αρκετές δόσεις νουάρ όσο να 'ναι. Το κορυφαίο όμως ήταν η ίδια η σκηνοθεσία, ήταν πολύ προσεγμένη και ακριβής, με κέρδισε. Κανένα πλάνο δεν ήταν στην τύχη. Και σχετικά με το σάουντρακ, ήταν όντως υπέροχο όπως έχει ήδη ειπωθεί, ταίριαζε γάντι και στις σκηνές και στην ατμόσφαιρα. [B]–>Fav<–[/B]
Όσο για το τέλος, εμένα μου άρεσε. Ήταν υπαινικτικό μεν, αλλά κι αυτό όπως τα υπόλοιπα συστατικά έξυπνα διαχειρισμένο, και διατηρούσε το mood της ταινίας. Όπως είπε κι αυτός ο τύπος,
[SPOILER]
I was surprised (perhaps pleasantly so) by the ending… for a while my mind simply failed to register that unlike stereotypical Hollywood tragedies this one does not end with a sentimental absolute end to suffering that would only stay with the viewer, but rather with a prolonged sadness that lingers on in the characters of the film even after it’s ended. Death is an abrupt end to an imagination - but living on through this, that’s fucking harder.
Αυτό ακριβώς, αν πέθαινε θα ήταν πολύ καταθλιπτικό. Αλλά και πάλι, μπορεί να πεθαίνει μερικές ώρες αργότερα στο τιμόνι από αιμορραγία ξέρω γω. Αυτή είναι η ομορφιά της ταινίας, μπορείς να υποθέσεις διάφορα. Μπορείς μέχρι και να ελπίσεις ότι 1 χρόνο μετά επιστρέφει ξέρω γω.
Όσο για το να ζούσε κι απλά να επέστρεφε σπίτι, φιλιά στο ηλιοβασίλεμα, και να κέρδιζε και το κορίτσι και τα λεφτά και την ευτυχία ξέρω γω, τι πιο χολυγουντ φεϊκιά. Νο κόμμεντς σε όσους δεν τους άρεσε το τέλος γιατί περίμεναν κάτι τέτοιο.
Και τα λεφτά τα ΦΤΥΝΕΙ ο Driver.:p[/SPOILER]
Πωπω, έγραψα ΠΟΛΛΑ.