Midnight in Paris
Εχοντας διαβασει στο περιπου την περιληψη, δεν περιμενα ακριβως αυτο αλλα κατι πιο συνηθισμενο. Πανεμορφη ταινια,με εντυπωσιακα πλανα και μουσικη:wink:
Ισως το τελος το ηθελα καπως διαφορετικο αλλα εστω.
Midnight in Paris
Εχοντας διαβασει στο περιπου την περιληψη, δεν περιμενα ακριβως αυτο αλλα κατι πιο συνηθισμενο. Πανεμορφη ταινια,με εντυπωσιακα πλανα και μουσικη:wink:
Ισως το τελος το ηθελα καπως διαφορετικο αλλα εστω.
Είδα το The Three Musketeers του Paul ws Anderson. Εντάξει αν δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα να δω 3Δ θα έλεγα ότι ήταν κάτω του μετρίου. Καθαρά λοιπόν σαν ταινία ήταν από το soundtrack μέχρι και το σενάριο μία αντιγραφή (σκληρή έκφραση αλλά δεν βρίσκω πως αλλιώς να το πω) του Pirates of The Caribbean. Βλέπε και τον Orlando Bloom που παίζει και στις δύο. Εντάξει τίμια προσπάθεια δε λέω αλλα στην τελική “μπλουμ” έκανε η ταινία γιατι συν τοις άλλοις αμα δεν είσαι Disney σε κάτι τέτοια καλύτερα μη παλεύεις, σε καταπίνει…
Μακάρι, αλλά ο θείος μάλλον έχει ήδη κλείσει για τον DiCaprio του J. Edgar.
Πάντως ωραία τα λες για το Drive, και θα συμφωνήσω ειδικά για το τέλος. Είναι το πιο εύστοχο κλείσιμο της ταινίας. Ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν αταίριαστο.
Να το δείτε στο σινεμά. Κερδίζει πολύ από την εμπειρία της σκοτεινής αίθουσας. ΜΗΝ το κατεβάσετε.
ΥΓ: Το Grand Theft Auto είναι video game του Play Station.
Α, και το Crazy Stupid Love είναι όπως τα λέει η elfin. Αν είστε της αμερικάνικης κομεντί που να βγάζει γέλιο, αυτή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ταινία σας.
To Grand Theft Αuto ξέρω τι είναι, αλλά μέχρι εκεί.
Θα μπορούσα να την είχα δεί και νωρίτερα αλλά δεν ήμουν στο Mood γιατί νόμιζα πως θα μου πέφτε κάπως βαριά. Όντως δίκιο είχα τελικά. Η πρώτη μία ώρα μου φάνηκε κάπως άχρηστη, όλη η ουσία είναι στη δεύτερη, εκτός άν πούμε ότι η δεύτερη είναι κατά κάποιο τρόπο η εκδίκηση της πρωταγωνίστριας στην αδερφή της και το κόσμο γενικότερα. Όπως και να έχει, θεωρώ το Antichrist καλύτερο, άν και δε ξέρω άν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις τόσο. Άξιζε!
Επιτυχημένη επιστροφή του Woody Allen , μετά από μια σειρά μετριοτήτων (τουλάχιστον) … Περίμενα να είναι περισσότερο μια γνωριμία με το Παρίσι , αλλά τελικά την παράσταση κλέβουν οι “εξέχουσες” προσωπικότητες που περνάνε απ’ την οθόνη … Ε.Ηemingway , G.Stein , P.Picasso , L.Bunuel κλπ… Κατ’ εμέ , αν δεν έχεις καμία επαφή με το έργο τους , χάνεις τη μισή ουσία της ταινίας , γιατί πολλές ατάκες είναι πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις βρήκα αρκετά έξυπνες … Ααα , και η C.Bruni στο λίγο που έπαιξε , μόνο αγγούρι δεν ήταν … Μια χαρά …
Μπερδευτηκα και παρουσιασα ταινια που ειδα σε dvd και οχι καινουρια ταινια εδω και το μετεφερα τωρα το πρωι στο ‘‘Ti DVD/ταινια …’’’.
το είδα και εγώ το Midnight in Paris, δεν τρελάθηκα…εντάξει όμορφο το Παρίσι και εγώ θέλω κάποια στιγμή να μείνω εκεί να γνωρίσω τη μαγεία του…αλλά μέχρι εκεί για αυτή την ταινία…
γενικά δεν συμπαθώ και τον Wilson(ούτε τη Rachel McAdams εδώ που τα λέμε:p:p) και για εμένα ήταν ένα μείον που έπαιζε…
από Woody εγώ λάτρεψα το Match Point και το πολύ παλαιότερο Manhattan
[SPOILER]αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης [/SPOILER]
τώρα για το Midnight απλά συμπαθητικό, ‘‘φοβερό και τρομερό’’ το cast(Marion Cotillard,Adrien Brody…και πολλοί άλλοι γνωστοί), αλλά αυτό δεν είναι το παν σε μια ταινία, η σκηνοθεσία ήταν όμορφη αλλά από άποψη σεναρίου πιστεύω ότι έμπαζε από παντού και δεν έδωσε και μια εξήγηση στο τέλος…
επίσης μου θύμισε λιγάκι το The Purple Rose of Cairo στην όλη τρέλα που κουβαλούσε…
σε αυτό εδώ θα συμφωνήσω πάντως
έχω φάει ένα κόλλημα με αστυνομικά (των τελευταίων δεκαετιών :p) αυτή την εποχή και προσπαθώ με κάποιο τρόπο να “ξεδιαλέγω” το τι θα δω, επειδή ακριβώς υπάρχουν τόσα πολλά. μόλις με έψησες!
Τα είπατε όλα, δεν έχω να πώ κάτι παραπάνω γι’αυτη τη ταινία. Δε μπορούσα να την αποφύγω αφού η Γαλλία είναι μία απ’τις αγαπήμενες μου χώρες (μαζί με Ιαπωνία), και λατρεύω την κουλτούρα της κλπ. Προσωπικά θα την έκανα ελάχιστα πιο “ονειρική” τη ταινία, ειδικά όταν ταξιδεύει στις άλλες εποχές, αλλά κι έτσι μιά χαρά ήταν.
^^O πιο απολαυστικός Woody Allen των τελευταίων χρόνων. Καιρό είχε να με “ταξιδέψει” ταινία. Χαλαρή, feelgood, ευφυής, απλή, με νόημα. Ότι πρέπει.
[SPOILER]Για πες π.χ. τί έλεγε για την Stein. Έκραζε το έργο της “Tender Buttons”; Οι προσωπικότητες αυτές πώς σχετίζονταν με την πλοκή του έργου; Μ’ενδιαφέρει γιατί όλους αυτούς τους είχα διδαχτεί κάποτε σε μάθημα με τίτλο “Americans in Paris” και γάμαγε. Μόνο που δεν πολυπάω τις ταινίες του Γούντι…γι’αυτό δώσε μου λόγους μπας και του δώσω μια 2η ευκαιρία. [/SPOILER]
[SPOILER]Με το “Americans in Paris” ασχολείται και η ταινία … ή μάλλον με το συνολικό κύμα καλλιτεχνών που πέρασαν εκείνη την περίοδο από το Παρίσι … Ως προς τα έργα που σου λέω , το κατάλαβα περισσότερο απ’τους Bunuel , Hemingway και Dali με τους οποίους έχω ασχοληθεί και που η συμπεριφορά τους ήταν πλήρως διαποτισμένη είτε απ’το έργο είτε απ’τη γνωστή τους τρέλα… Ήταν λίγο σαν καρικατούρες των προσωπικοτήτων , αλλά με την καλή έννοια… Mε την G.Stein ή τους Fitzgerald δεν έχω ασχοληθεί , αλλά εσύ σίγουρα θα καταλάβεις περισσότερα… Στην ταινία , τους συναντά ο Ο.Wilson όταν κάνει …ταξίδια πίσω στο χρόνο… Γενικά , κλασσική Woody ταινία είναι , αλλά θεωρώ η πιο εμπνευσμένη του των τελευταίων χρόνων… Ένα αφιέρωμα σε μια αγαπημένη πόλη και σε κάποιους αγαπημένους καλλιτέχνες του μάλλον… [/SPOILER]
Με ψήσατε να τη δώ
Αν και με απογοητεύει ώρες ώρες ο Woody
Το είδα κι εγώ το Midnight In Paris. Όχι ακριβώς στο σινεμά βέβαια, έχει βγει σε DVDRip, αλλά λέω να γράψω εδώ
[SPOILER]Νομίζω ότι πρόκειται για την καλύτερη ταινία του Woody Allen μετά το Match Point. Έχει κάτι το μαγικό. Σε συνεπαίρνει. Ο τρόπος που κινηματογραφεί το Παρίσι είναι σαν να έζησε εκεί όλη του τη ζωή. Θα διαφωνήσω στα περί κενών στο σενάριο. Νομίζω ότι αυτό που θέλει να μεταφέρει η ταινία είναι ότι “nostalgy: the denial of a painful present”, και είναι μια προσπάθεια συμφιλίωσης με αυτό το παρόν. Είναι σαν ένα όνειρο. Οι προσπάθειες εξήγησής του μέσω της λογικής απλά το καταστρέφουν. Και νομίζω ότι ο Owen Wilson ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για το ρόλο, όπως και όλο το καστ είναι εξαιρετικό, κλασικά σε ταινία του Allen. Πανέξυπνη, απολαυστική, μαγευτική ταινία για την καλύτερη πόλη του κόσμου. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή? Έναν ρινόκερο ίσως? Χμμ… Και πάλι! ;p[/SPOILER]
Το αποπάνω φαίνεται ενδιαφέρον. Πού το είδες; 9/12 λέει θα βγει στις ΗΠΑ.
Είδα κι εγώ το Μεσάνυχτα στο Παρίσι <3 Το μόνο που θα σχολιάσω, γιατί έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γύρω από την ταινία, είναι ότι ο Ουίλσον παίζει όπως πρέπει, θα μπορούσε να είναι ο Γούντι Άλεν και
[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=CwsrxJIk0YU :lol: ή εκείνη η σκηνή που πρότεινε στον Μπουνιουελ να γυρίσει τον εξολοθρευτή άγγελο και δεν καταλάβαινε χριστό #-o [/SPOILER]
Ειμαι Αγγλια αυτη τη στιγμη και το παιζουνε εδω και κανα μηνα. Πιθανως επειδη ειναι Αγγλικη παραγωγη!
^ Φαίνεται γαμάτη, αν και το βιβλίο πολύ με είχε μπερδέψει και το είχα αφήσει. Πολλά ονόματα, πολύ μπλέξιμο, γενικά δεν τα αγαπώ και τόσο τα κατασκοπευτικά. Θέλω να το δω παρόλα αυτά.
Α, τις προάλλες είχα δει Fright Night -αυτό το βαμπιροθριλεροειδές με τον Κόλιν Φάρελ ντε- και μετά μας έβριζε όλη η παρέα, αλλά αυτοί φταίγανε γιατί οι μισοί δεν θέλανε το Midnight in Paris, οι μισοί είχαμε δει το Drive και πήγαμε σε άσχετη ώρα. Αν αγαπάτε τον David Tennant όσο η υποφαινόμενη και διαθέτετε κι εκπτωτική κάρτα κοσμόπολις μπορεί να περάσετε καλά! Αλλά είναι τρασιά μεγάλη. Όχι ότι φαίνεται για κάτι άλλο δηλαδή.
Καλα που με το θυμισες!
Αγαπαμε Κολιν Φαρελ ομως και τρασιες μεγαλες.
Ασε που αν εχεις δει στο σινεμα αυτο:
[SPOILER][/SPOILER]
δεν παει πιο κατω