το είδα και εγώ το δέρμα που κατοικώ
πολύ καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες!! ανατρεπτικότατο, ο Almodovar είναι από τους πιο περίεργους σκηνοθέτες αλλά και ένας από τους αγαπημένους μου:D:D
[B]The Skin I Live In[/B] κι εδώ.
Έχουμε και λέμε: Μαρίσα ναι (ΘΕΑ), Αντόνιο ναι, μουσική σίγουρα ναι, ενδιαφέρουσα, παράξενη, ανατριχιαστική με τον τρόπο της ταινία. Ωραία δομημένη, στο πρώτο μισάωρο είσαι μαλάκας και προσπαθείς να νιώσεις τι γίνεται (ποια είναι αυτή? γιατί την κρατάει φυλακισμένη? είναι η γυναίκα του?? δεν είναι? ποια είναι αυτή, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΑΑ), τουλάχιστον αυτό έγινε με μένα, και αργότερα όταν επιτέλους παίρνεις πρέφα τι παίζει, αρπάζεις μια φρίκη, ένα σύγκρυο τελοσπάντων, και από πιο πριν, με τα φλάσμπακ του Αντόνιο. Από 'κει και πέρα,
όσοι έχετε δει και την “Κίκα”
[SPOILER]δεν σας ενόχλησε πολύ το ΕΝΤΕΛΩΣ κόπι-πέιστ σκηνικό με τον ούγκαγκα εγκληματία τύπο που βάζει η αφελής-συγγενής του υπηρέτρια στο σπίτι, αλλά αυτός της ρίχνει δυο ξανάστροφες, τη δένει κι αρχίζει να ψειρίζει μέχρι που πέφτει πάνω στην ανυπεράσπιστη γκόμενα και τη βιάζει?!?! Εμένα μου την έδωσε πραγματικά άσχημα! Και ήταν και προς την αρχή, θα είχα ξενερώσει τη ζωή μου αν δεν έπεφτε μετά η αφήγηση της Μαρίλια να με αποσπάσει.
Επίσης στην Κίκα ήταν πολύ πιο καλοφτιαγμένη σαν σκηνή. Ίσως επειδή δεν ήταν τόσο ΣΙΧΑΜΑ ο εκεί τύπος.
[SPOILER]Το μόνο καλύτερο ήταν ότι ο Αντόνιο ΤΟΥ ΤΙΝΑΞΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΨΟΦΟΣ ΚΑΚΟΣ.[/SPOILER][/SPOILER]
Εκτός απ’ αυτό, άπαξ και ξεκαθάρισε η ταυτότητα της τύπισσας, έπαθα αρκετά μεγάλο μπρέιν λαγκ. Θέλω να πω, άκυρο. Ακατανόητο. Ό,τι να 'ναι. Πρέπει να βάλω κι άλλο σπόιλερ
[SPOILER]Ήταν από αυτά τα γεγονότα σε μια ταινία που σε κάνουν να βλέπεις με τελείως άλλο μάτι όλα όσα έχουν προηγηθεί, και θες να πατήσεις ένα rewind για να ξαναδείς, γνωρίζοντας πια, όλη την ταινία. Καθώς αυτό φυσικά δεν έγινε (σινεμάς), μπρέιν λαγκ. Γουάτ δε φακ. Τι σκατά δυναμικές παίζει να έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους πια και όλα αυτά. Εντέλει, από την πλευρά του Αντόνιο έγινε γρήγορα ξεκάθαρο. Αλλά και πάλι προβληματίζεσαι, πώς είναι δυνατόν να ερωτεύτηκε τον βιαστή της κόρης του?? Ερωτεύτηκε βασικά το δημιούργημά του, αλλά και πάλι, τι σκατά ρε Αντόνιο.
Από την πλευρά της “Βέρας” επίσης ξεκαθαρίστηκε, αν και άφησε λίγο χώρο πρώτα για την βολική θεωρία ότι ανέπτυξε ένα ξεγυρισμένο σύνδρομο της Στοκχόλμης (nooot), αλλά εκεί έχω άλλο θέμα. Τους καθάρισε όλους, έφυγε κιουρία[/SPOILER]
Και η ταινία τέλειωσε απότομα. Τα τελευταία, και καθοριστικά, γεγονότα πέσανε μπαμ-μπαμ-μπαμ-τίτλοι τέλους. Ε, ξενέρωσα. Τόση ώρα έχτιζες μια τρομερή ατμόσφαιρα και στόρυ, και μου ξεπετάς έτσι το τέλος?! I felt a sucker.
Εν κατακλείδει, μου άρεσε σαν ταινία, εκτός από αυτά που ανέφερα. Αν δεν ήτανε αυτά τα προβληματάκια, θα την είχα γουστάρει πολύ.
Μολις γυρισα από το Φεστιβαλ Θεσσαλονικης,οποτε ετοιμαστειτε για ??σεντονι??.Κακως,αλλα δεν ειχα ανοιξει thread για το θεμα,οποτε θα αναφερω εδώ τις ταινιες που ειδα. Το φετινο Φεστιβαλ ,αναμεσα σε αλλα φετος εκανε αφιερωματα στους:Kωνσταντινο Γιανναρη,Ole Christian Madsen,Sara Driver και επελεξα να δω ταινιες αυτων των τριων! .
‘’[B]Μan At Sea[/B]’’ του [B]Κωνσταντινου Γιανναρη
[/B]
Το Σαββατο λοιπον στις 17:30 ειδα την ταινια ??Man At Sea?? του K.Γιανναρη.
Ω,του θαυματος προς μεγαλη μας εκπληξη ο Γιανναρης ασχολειται και σε αυτή την ταινια του με τι άλλο,μα με τους μεταναστες φυσικα και δη λαθρομεταναστες!Η ταινια είναι εξ ολοκληρου γυρισμενη πανω σε ένα πλοιο και ουσιαστικα ασχολειται με 30 εφηβους μεταναστες που σωζει ο καπετανιος του πλοιου ,αλλα και την τεταμενη σχεση του με τη συζυγο του λογω του χαμου του γιου τους!!!
Για μενα,επειδη δεν θελω να μακρυγορω,υπαρχουν δυο τροποι να δει κανεις την ταινια: πρωτος είναι να την δει ως σπουδη πανω στο θεμα μεταναστες,σχεσεις μεταξυ αυτων και των γυρω τους,ρατσιμος κλπ.κατι στο οποιο θεωρω ότι μαλλον αποτυγχανει ο Γιανναρης και ο δευτερος τροπος είναι να τη δει σαν ένα action b-movie που αποσκοπει στη διασκεδαση και να περασει τελεια.Ξερω ότι ξαφνιαζει η προσεγγιση μου αρκετους για μια ταινια που προβληθηκε στο Φεστιβαλ Βερολινου,αλλα δεν μπορω να χαρακτηρισω αλλιως ταινια στην οποια υπαρχει κανονικο action,love story του κωλου,καρατε και ξυλο αναμεσα σε μεταναστες και υπαλληλους του καραβιου,καπετανιο Rambo και τελος υπερφυσικα αδυνατο!!!
Οσο κι αν σας φαινεται απιστευτο μου αρεσε!!!Ειμαι Β-Movas,τι να κανουμε?
?[B]?Νοrdkraft[/B]??(2005) του [B]Ole Christian Madsen[/B]
Χθεσινη,μεταμεσονυκτια προβολη με πολύ κοσμο !E,αυτό μαλιστα,αυτή ηταν ταινιαρα!!!Η δευτερη μου επαφη με τον Madsen!
Ιndie crime drama,που διηγειται τρεις ιστοριες τριων ατομων του περιθωριου,που ψαχνουν και ψαχνονται,αλλα παραμενουν δυστυχισμενοι!!!Ναρκωτικα,βια,απογοητευση,junkies,black humour,sex και ενας σπιντατος ρυθμος που δεν σε αφηνει να βαρεθεις ουτε στιγμη!!!Εξαιρετικοι ολοι οι πρωταγωνιστες,παιζουν πολύ αποδοτικα τους ρολους τους και ο σκηνοθετης πραγματικα σε σημεια κανει παπαδες.Η σκηνη που ο πρωταγωνιστης πεταει στη θαλασσα 50 κιλα ηρωινης και όλοι οι luben πανκηδες,μαστουρηδες,pushers κλπ βουτανε στη θαλασσα για να αρπαξουν ότι αρπαζεται είναι φοβερη.
Παιδια η ταινια είναι ακρως ενδιαφερουσα!!!Ψαξτε την!!!
?[B]?Permanent Vacation[/B]??(1980) του [B]Jim Jarmusch[/B]
Η Sara Driver ,σκηνοθετης η ιδια,ηταν η παραγωγος των πρωτων ταινιων του Jarmusch!!!Σημερα λοιπον το μεσημερι,ειδαμε την πρωτη ταινια του Αμερικανου δημιουργου,που ξενισε πολλους στην αιθουσα με τον βαρυ ρυθμο της και την ελλειψη story!!Δεν ξετρελλαθηκα,αλλα μεμονωμενα βρηκα πολλα ενδιαφεροντα στοιχεια και καποιες πολύ επιτυχημενες σκηνες.Εν ολιγοις ενας απαλευτος ηρωας,με μανα στο τρελλαδικο και πατερα εξαφανισμενο, επιδιδεται σε ένα ατερμονο drifting κατά τη διαρκεια του οποιου συναντα περιθωριακους τυπους,βασανισμενους ανθρωπους και γενικως ατομα που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα,όπως και ο ιδιος αλλωστε.Ενα περιστατικο,που δεν καταλαβα αν είναι σκοπιμο η συμπτωματικο,στεκεται η αφορμη για να ετοιμασει ο ηρωας την πολυαναμενομενη φυγη του!
Αρκετα πρωτολειο και όχι για όλα τα γουστα!
Υ.Γ.Αν οι moderators θεωρουν ότι ειμαι off topic,ας μου το πουνε να ανοιξω ένα thread αποκλειστικα για το Festival.
Ευχαριστω!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
τοσο πολυ ο Τεντεν ε ?.. στα υπ’οψην
In Peter Jackson we trust ρε
Ειδα και γω Τεν-Τεν και συμφωνω σε ολα με Λουπιν και ειδικα στον απιστευτο ρυθμο της ταινιας.Πραγματικα το adventure ειδος οπως το αγαπησαμε
Ελπιζω κ σε συνεχεια οπως αφηθηκε να εννοηθει στο τελος.
Ισως θα ηθελα ενα καλυτερο κακο αλλα τη χαρηκα τοσο τη ταινια που δεν ειναι μεγαλο σφαλμα.
Χαντοκ <3
η συνεχεια διαβασα καπου, οτι θα βασιζεται στις '‘επτα κρυσταλλινες σφαιρες’ και στον ‘‘αιχμαλωτο του ηλιου’’, το οποιο δευτερο ειναι απο τα πολυ αγαπημενα μου της σειρας…με σκηνοθετη αυτη τη φορα τον Τζακσον
Να σχολιάσουμε κι εκείνο το μονοπλάνο; Όσοι έχουν δει την ταινία ξέρουν ήδη για ποιό λέω. Για πείτε, είμαι υπερβολικός αν πω ότι είναι από τα καλύτερα μονοπλάνα έβερ;
τρομερη εμπνευση και ταυτοχρονα, ενα tribute σε σλαπστικ κωμωδιες, Ιντιανα Τζοους, πασης φυσεως Looney tοοn-ish κινουμενα σχεδια,ζακ τατι κτλ κτλ…
ωραιο κειμενακι
http://flix.gr/cinema/the-adventures-of-tintin-the-secret-of-the-unicorn.html
=P~
Πλακα πλακα θα κατεβασω και το παλιο τεν τεν το παιδικο γιατι μου χει μεινει απωθημενο.Τα εβαζε σπανια οταν ημουν πιτσιρικας και ενω ηταν απτα αγαπημενα μου δεν το ειχα χορτασει.
Εχει κανει αποψη πανω στις κατηγοριες περι ρατσισμου του κομικ?
Χωρίς να το χω ψάξει και ενδελεχώς, έχω την εντύπωση ότι περισσότερο έχει κατηγορηθεί ο δημιουργός ως ρατσιστής, παρά το έργο ως ρατσιστικό. Ότι δηλαδή δημιουργήθηκε αυτή η εικόνα για το άτομό του συνολικά, όχι μόνο από κάποιες νύξεις στο κόμικ αλλά και από δηλώσεις του και τέτοια. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια. Λουπέν;
Ειδα το Jane Eyre, αν θυμαμαι καλα ειναι η πρωτη μεταφορα του που βλεπω(ποσες εχει αληθεια?). Ειχα διαβασει το βιβλιο μικρη και το χα λατρεψει και το χα ξαναδιαβασει κ.ο.κ. Ο κυριος Ροτζεστερ αλλωστε ηταν ερωτας των προεφηβικων χρονων :oops:
Λογω λοιπον της φορτισης μιας και ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια(και love stories) το βλεπα σε ταινια …μου αρεσε. Αλλα αν το δω λιγο πιο αντικειμενικα, κατι ελειπε. Αλλα σχεδον παντα συμβαινει αυτο με τις μεταφορες βιβλιων σε ταινιες. Απλα ενιωθα σαν να “το τρεχε” λιγο το στορυ, να μην εμβαθυνε αρκετα. Η κοπελιτσα επαιζε ομορφα, ο Michael Fassbender ηταν εξαιρετικα καλη αποδοση του Ροτζεστερ που ειχα πλασει στο μικρο ανηλικο μυαλουδακι μου και η οικονομος η Φερφαξ επαιζε πολυ καλα. Ομορφη σκηνοθεσια. Επισης στην αρχη μου εδωσε μια πιο “σκοτεινη” εικονα σαν ταινια, αλλα η συνεχεια ηταν αρκετα πιο νορμαλ.
Καλύτερο απ του Τζεφιρέλλι?
Μιας και εγω εχω διαβασει το βιβλιο, οντας φαν της συγγραφεως, η πιο σωστη ερωτηση θα ηταν 'ειναι δυνατον να ειναι χειροτερη απο τη ταινια του ‘96?’
adsadf
:razz:
Θαυμάσιο το [B]Tintin[/B], εκπληκτική σκηνοθεσία (ποτέ δεν γούσταρα Spielberg), απίστευτες αλλαγές εικόνων, εξαιρετικό σενάριο και πειστικότατες ερμηνείες.
Η ταινία της χρονιάς;
θα πάω οπωσδήποτε να το δω μια και είμαι τεράστια fan αυτού του είδους των ταινιών!!! θα πρέπει να σου άρεσε και το Pride & Prejudice με την Keira Knightley!!! τη λατρεύω αυτή την ταινία!!! πάντως γενικά φέτος θα βγουν απίστευτες ταινίες!!!
Pride and Prejudice αγαπημενο πολυ και σαν βιβλιο και σαν ταινια.
Ειδα και το The Ides Of March, μ’αρεσε, νταξει Hoffman και Giamatti τετοιους ρολους τους εχουν βουτυρο στο ψωμι, αλλα ο Γκοσλιν ανεβαινει σταθερα στην εκτιμηση μου τελευταια. Ο χαρακτηρας του οπως χτιζοταν στην ταινια ηταν το ολο θεμα της ταινιας εξαλλου. Ειχε καποια μικροπραγματακια που με ενοχλησαν οπως [SPOILER]η τυπισσα η κοκκινομαλλα στο τελος που μαλλον ηθελε να μας δειξει το ποσο αναλωσιμη ηταν η αλλη και πως τα πραγματα συνεχιζονται με τον ιδιο τροπο κ.λ.π. κ.λ.π., νομιζω δεν χρειαζοταν να μας την δειξει με τετοια εμφαση, ψαχνομουν να δω αν σημαινει κατι παραπανω…Η’ το σκηνικο με τον Τομπσον στο παγκακι ενω ειχε απολυθει ηδη ο Γκοσλιν, χμ.[/SPOILER]