Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

thanks, ξεκινάει ψάξιμο

Πάντως το πρώτο μέρος της τριλογίας δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα 2 που ακολούθησαν. Το πρώτο είναι μια ταινία μυστηρίου με σκοτεινή ατμόσφαιρα, ευρηματικό σενάριο και καθηλωτικό ρυθμό, ενώ τα άλλα 2 είναι πολιτικά θρίλερ, ελαφρώς πιο μπερδεμένα που αν και είναι ωραία σαν ταινίες, δεν ακουμπάνε την πρώτη ούτε κατά διάνοια. Εννοείται βέβαια ότι όποιος θέλει να τα δει πρέπει να δει με τη σειρά, αλλά το πρώτο είναι πιο αυτοτελές.

Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη, δεν ξέρω αν υπάρχει και λόγος μιας και εχω δει το original…Θέλω να εστιάσω στο quot-αρισμένο. Οτι γράφει ο Lupin. O άνθρωπος είναι μια μεγάλη πίκρα για το σινεμά. Είναι τόσο μα τόσο ικανός, αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ καλλιτεχνική αντίληψη. Σαν δημιουργός, πλέον αγγίζει το μηδέν, και μου προκαλεί απέχθεια, εκφράζει ότι αντιπαθώ στην τέχνη. Πέραν αυτού, ποιος διάολο λόγος υπάρχει για να γυρίσεις ένα ρημέικ μιας ήδη πολύ πετυχημένης ταινίας, τόσο νωπής στη μνήμη μας μιας και είναι μόλις του …2009! Αφού ξέρεις ότι χάνεις από τα αποδυτήρια! Στην ευτυχέστερη των περιπτώσεων να γυρίσεις μια τέλεια κόπια! Ε και; Ποιο το νόημα; Μηδέν καλλιτεχνική αντίληψη. Γενικά για όλα τα ρημέικ και όλα τα cover songs στη μουσική γιατί το κακό πλέον δεν συμμαζεύεται: καλύτερα να μην υπήρχε τίποτα απόλα αυτά στην τελική, και ας χάνονταν και οι καλές προσπάθειες ρημέικ/τραγουδιών-διασκευών. Τα κακά που προσφέρουν πλέον είναι πολύ περισσότερα από τα καλά. Απόλυτο σαν σκέψη αλλά…you get my point.

αυτο ειναι το Hollywood my friend, ολα προσεγμενα και στη πενα,εστω και αν χανουν σε ρεαλισμο-δλδ ειχες απο τη μια την οριτζιναλ Λισμπεθ, αγριμι με τριχα στη μασχαλι και τρελο βλεμμα και απο την αλλη την κλαψομουνα Λισμπεθ, φτιαγμενη και ραμμενη απο 10 ενδυματολογους για μην χασουμε κανα αμερικανακι φαν που μπορει να μην ταυτιστει με την πρωτοτυπη αλλα να ταυτισει την δηθεν επαναστατικοτητα του με το νεο προιον

Να το κάνεις πάραυτα. Τα βιβλία είναι υπέροχα. Ίσως βέβαια στο πρώτο στην αρχή να υπάρχει μια αρκετά εκτενής ανάλυση του όλου οικονομικού σκανδάλου αλλά παρ’ όλα αυτά εγώ τα λάτρεψα και τα 3.
Έχω δει τις σουηδικές ταινίες τις οποίες επίσης αγάπησα - ειδικά την Noomi Rapace, λες και βγήκε από το κεφάλι μου ο χαρακτήρας που είχα πλάσει ενώ διάβαζα τα βιβλία. Αδύνατη όσο δεν πάει, αντικοινώνα τρελή, πίρσιν παντού, μαύρα ρούχα, μαυρίλα εν γένει. Για το ρημέηκ με το που είδα το τρέηλερ στην τηλεόραση άρχισα να έχω επιφυλάξεις και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το να δω την ταινία. Θέλω από περιέργεια να δω πώς σκατά την έχουν γυρίσει αλλά με το ποστ σου μάλλον μου έφυγε κι αυτή. :stuck_out_tongue:

Είχα περάσει μεγάλη φάση πώρωσης με την τριλογία, δείτε τις σουηδικές όσοι σκέφτεστε να δείτε το ρημέηκ.

Εντάξει καταρχήν νούμερο ένα fail είναι αυτό που λέει και ο amazing_journey. Τι σκατά είχαν στο μυαλό τους και βγάλαν ριμεικ τόσο σύντομα? Γαμω τα ριμεικ δηλαδη. Δεν πρόκειτε να το δω, θα γυρίσω την πλάτη μου στην ηλίθια αντίληψη “άντε να βγάλουμε λεφτά από κάτι που ξέρουμε ήδη ότι πήγε καλά αλλού”. Κ ο Fincher τι παίζει με τη φωτια? Την έκανε την πρόσφατη επιτυχία του πέρυσι. Κάτσε στα αυγά σου ρε άνθρωπε, μη καταπιάνεσαι με ότι κάτσει. Οι αμερικάνοι δηλαδή αυτό περίμεναν για να εκτιμήσουν το ορίτζιναλ? Θα το δω όταν θα έχω ξεχάσει τελείως την αρχική τριλογία (πράγμα δύσκολο εν γένει) έτσι για συγκρίνω τη γενική εικόνα του πρώτου με αυτό εδώ.

Ντάξει η ουσία για τον Φίντσερ είναι ότι μάλλον έχει έρθει η ώρα να του ρίξετε κι εσείς ένα ωραίο Χ και να προχωρήσετε στη ζωή σας…

πριν λίγο καιρό ακουγόταν ότι θα κάνει ταινία το “Ραντεβού με τον Ράμα” και τελικά η επόμενη ταινία του, θα είναι το ριμέικ του 20000 χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα. What went wrong with you David?

εχει κανεις πει οτι καποιο remake ειναι ποτε καλυτερο? νισαφι ποια

καλη ταινια,αλλα δε φτανει το οριτζιναλ
καλη ταινια,αλλα δε φτανει το βιβλιο
καλη ταινια,αλλα δε φτανει τη νουβελα
καλη ταινια,αλλα δε φτανει το ποιημα

εχουμε πλημυρησει απο κουλτουρα:!:

Μπερδεύεσαι μάλλον. άλλο το remake και άλλη η μεταφορά βιβλίου στο σινεμά. Η μεταφορά βιβλίου στην οθόνη διαφέρει, γιατί είναι διαφορετικό το μέσο. Το remake είναι μεταφορά από το ίδιο μέσο

to soundtrack του Trent και του Atticus λειτουργει καλα στην ταινια απο θεμα ατμοσφαιρας τη ελεγε? εχω το soundtrack το εχω αφησει στην ακρη γιατι θελω να δω την ταινια πρωτα/

[SPOILER][/SPOILER]

ναι, το soundtrack ειναι απο τα δυνατα σημεια της ταινιας…Paoktsi, τι δεν καταλαβαινεις?

Πολυ καλυτερο απο το Σουηδικο και αν εξαιρεσεις το τελος οπου το αλλαζει ο σκηνοθετης μοιαζει πολυ με το βιβλιο.Το προτεινω :wink:

:lol::lol::lol:

Γιατι ρε;;;

δες τον χαμο 2 σελιδες πιο πριν.

παντως συμφωνω και εγω με ολα οσα ειπατε.απλα απο την πλευρα μου βλεπω τον φινσερ ως αυτον που θελει και καλα οσκαρ.δεν την ειδα αυτη(και δεν ξερω αν το κανω γιατι την σουηδικη τη λατρευω)αλλα με τις δυο τελευταιες εκει στοχευε.

δεν μπορει να χωρεσει στο μυαλο μου οτι αυτος που εκανε το fight club δεν μπορει να κανει ταινιαρες πια.ισως θελει αλλο πραγμα.

Ναι τωρα το ειδα.Τι να πω εμενα μου αρεσε καλυτερα το ριμεηκ παντως.Γουστα ειναι αυτα :slight_smile:

καλα εννοειται αυτο:)

Ρε κλάην.
Απλά είχε πολλή πλάκα γιατί εδώ και κάμποσες σελίδες σκεφτόμουνα ότι μετά από τόσο κράξιμο το ιδανικό θα είναι να μπει κάποιος και να γράψει απλά ότι γαμάει και είναι καλύτερο από το σουηδικό, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Και όπως έκανα scroll down στο ποστ σου για να δω το σχόλιο μετά την αφίσα, ήμουν τόσο μα τόσο σίγουρος ότι αυτός θα ήσουν εσύ. :stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol: οντως εχεις δικιο.Βλεπω οι fans του Σουηδικου να μου ριχνουν ασταματητα μπινελικια μολις δουν το σχολιο μου :stuck_out_tongue: