Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

δε καταλαβες αυτο που θελω να πω…λεω οτι οποιος εχει δει το οριτζιναλ η εχει διαβασει το βιβλιο,μια ζωη λεει,οτι ειναι κατωτερο του οριτζιναλ και και και…

δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να ναι εξισου ωραιο η καλυτερο?

κανει ο αλλος ριμεικ ταινιας του 1960,εν ετη 2011 και γραφει ο αλλος οτι δεν φτανει ουτε το μισο του οριτζιναλ, ε γαμησε μας δηλαδη:lol::lol:

ken μου χάρισες το πιο δυνατό γέλιο εδω και μέρες…ευχαριστώ ρε φίλε…αυτός είναι συγχρονισμός :smiley:

Παρακαλω φιλαρακι crimson.Και εγω τωρα που σκεφτομαι το timing που το εγραψα χωρις να διαβασω τι εχει προηγηθει γελαω μονος μου!!!

Αχ βρε Παοκτζή, αν το θεωρείς τόσο δεδομένο ότι όσο περνάνε τα χρόνια οι ταινίες γίνονται καλύτερες, ή έχεις πάαααααρα πολλά να μάθεις από σινεμά, ή εμείς είμαστε που γερνάμε…

Kαι σα να μην έφταναν όλα αυτά σου έρχονται και κάτι τέτοια:

http://www.cosmo.gr/Entertainment/Cinema/opionion-cimema/sto-myalo-toy-david-fincher.1575713.html

Στην τελική όμως αυτό που μετράει είναι να ακούγεσαι, και να μιλάνε όλοι για τη δουλειά σου έτσι;

Και παραλληλισμούς με Κιούμπρικ έχει το μενού, και φυσικά σε ότι αφορά το Κορίτσι τον Φίντσερ τον προτείνανε για το όραμά του και για την τέχνη φυσικά γιατί δεν είναι όλα νούμερα και κέρδη.

Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνει remake τόσο γρήγορα…από ό,τι πήρε το μάτι μου πιο πολύ για το Αμέρικα έγινε αφού τα εκεί δίποδα δεν βλέπουν ταινίες με υπότιτλους
Θα την τσεκάρω(όχι σινεμά) μιας και την έχω δει πρόσφατα την Σουηδική τριλογία

Συμφωνώ
Κυρίως γιατί εστιάζει στο στόρυ της χαμένης αδερφής ενώ οι επόμενες 2 επικεντρώνονται αποκλειστικά στην Λίζμπετ, το παρελθόν της κ.λ.π

Γιατι δεν επιτρεπεται στις καλες ταινιες να μιλανε αλλες γλωσσες. ΠΡΕΠΕΙ να ειναι Αγγλικα.

ναι καταλαβαίνω, αλλά δεν έχουν σχέση. Αυτός που λέει ότι το βιβλίο είναι καλύτερο συγκρίνει απλά μανταρίνια με αχλάδια. Η κριτική σ αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνει στην ποιότητα της μεταφοράς. Από την άλλη, η σύγκριση ριμέικς με ορίτζιναλς είναι απολύτως φυσιολογική και σαφώς και υπάρχει περίπτωση το ριμέικ να είναι καλύτερο, αλλά όπως και να το κάνουμε κατά 95% το ορίτζιναλ υπερέχει. Είναι πολύ δύσκολο να ξανακάνεις μια ταινία που έχει ήδη γυριστεί καλύτερη. Το πολύ να την κάνεις καλύτερη τεχνικά. Δεν είναι ούτε θέμα απαξίωσης από του παλιούς, τους πσαγμένους, τους δήθεν ή όπως θες πες τους, είναι η πραγματικότητα.

ισχύει και όχι μόνο για το girl with the dragon tattoo
το γερμανικό [B]das experiment [/B]του 2001 έγινε the experiment το 2010
το σουηδικό[B] Låt den rätte komma in(άσε το κακό να μπεί)[/B] του 2008 έγινε Let it in το 2010
επίσης το the tourist είναι remake γαλλικής ταινίας των 00ς αν θυμάμαι καλά και αν το ψάξω είμαι σίγουρος ότι θα βρώ αρκετές ακόμα

ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι λόγω οικονομικών συγκυριών ψάχουνε safe επιλογές,όπως βγάζουμε και εμείς σειρές βασισμένες σε επιτυχημένες αργεντίνικες σαπουνόπερες.
βασίζονται στο ότι τις ξένες επιτυχημένες ταινίες θα τις έχουνε δει λίγοι σίνεφιλ και οι ντόποιοι (σουηδοί/γερμανοί κτλ) άρα θα καρπωθεί τον ντόρο που δεν έκανε λόγω έλλειψης διαφήμησης η άλλη ταινία, συν ότι η νέα ταινία ίσως είναι πιο εύπεπτη και χολυγουντιανή (βλ. γκόμενα χωρίς τρίχες στη μασχάλη που αναφέρθηκε :p,καμιά δυό περισσότερες εκρήξεις κτλ) άρα θα πιάσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό…

για τον φίντσερ είχα διαβάσει και στο θρεντ fincher vs nolan κάποια σωστά σχόλια που δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον καιρό…
ελπίζω σε επανάκαμψη κάποια στιγμή αν και δε είμαι πολύ αισιόδοξος

Οι μισοί και βάλε Αμερικάνοι, δεν παίζει να δουν ποτέ τους ταινία με υπότιτλους. Το 40% αυτών γιατί δεν είναι ικανοί να δουν ταινία με υπότιτλους. Safe money είναι αυτές οι ταινίες, πόσο δε όταν κυκλοφορούν πριν προλάβουν να την δουν και όσοι Αμερικάνοι ξέρουν να διαβάζουν…

εχεις δικιο,αλλα σκεψου τι θα εγραφε καποιος που θα εβλεπε πρωτα το ριμεικ και μετα το οριτζιναλ…αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτοι που εχουν δει το πρωτο ειναι παντα προκατειλημενοι αρνητικα προς το ριμεικ,για πολλους και διαφορους λογους που δε θα τους αναλυσω,ωστοσο αυτο επηρεαζει αρνητικα την κριση τους κατα πολυ,αυτο θελω να πω

ισως παιρνουμε πιο “αντικειμενικες”(το βαζω σε εισαγωγικα γιατι αντικειμενικη αποψη δεν υπαρχει) αποψεις απο ατομα που δεν εχουν δει το πρωτο,εκει θελω να καταληξω:wink:

τελευται βλεπω βαρετες ταινιες
δυομιση ωρες κρατησε αυτη

εννοείς πως η διάρκεια δείχνει αν είναι βαρετή μια ταινία?

οχι ηταν βαρετη και η βαρεμαρα κρατησε 2 και μιση ωρες

Τόσο χάλια το remake ρε παιδιά?
:stuck_out_tongue:

είδα το επικίνδυνες αποστολές. συμπαθητική ταινία, όπως επίσης και η paul patton :-s

Σήμερα είδα κι εγώ το Κορίτσι με το Τατουάζ.
:-s:-k με σκηνοθέτη τον David Fincher και στυλάκι Seven την λες βαρετή;! Για πες, πού νομίζεις ότι έκανε “κοιλιά” η ταινία και βαρέθηκες;

ειδικα το ‘στυλακι se7en’ εχει εκλιψει απο το 1998…
βαρετη δεν ηταν, μαπα ηταν ομως:p

Όμορφο ταινιάκι. Κοινωνικό δράμα είναι, βέλγικης παραγωγής. Μου άρεσε πολύ. Ωραία έπαιζε ο πιτσιρικάς και ενδιαφέρουσα η θεματολογία. Να το δείτε 8)

Λίγο πιο μεγάλη εικόνα άλλη φορά όμως, δυσκολεύομαι λίγο να διακρίνω τί δείχνει.