Με εξαίρεση 2-3 εξαιρετικά καλογυρισμένες σκηνές ([I]παραφυσικού περιεχομένου[/I]) στην “αίθουσα”, η λοιπή ταινία είναι για τα πανηγύρια. Χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία για ταινιάρα!!! [B]Κρίμα…[/B]
Κοιτάξτε, από τη στιγμή ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ τόσες ταινίες με θέμα τον εξορκισμό [COLOR=“DimGray”](μερικές εξ αυτών απίστευτα αριστουργηματικές π.χ. Εμιλυ Ρόουζ, Εξορκιστής), [/COLOR]ο πήχυς [I]-για να γυριστεί μια καινούργια ανάλογης θεματικής[/I]- ανέβηκε πολύ και το δύσκολο είναι να ανανεώσεις σενάριο (+ ανατροπές)- οπτική σκηνοθεσίας- φίλινγκ και χαρακτήρες, προκειμένου να κάνεις ένα “μπάμ” όπως έκανε ο Γουίλιαμ Φρίντκιν με τον κλασσικό “Εξορκιστή” του ,τότε στα 70ς’. Ε, λοιπόν, τούτη εδώ δεν τα κατάφερε. Γι αυτό οι θιασώτες τέτοιων ταινιων έφυγαν από τις αίθουσες απογοητευμένοι [I](αφού είχαν υψηλές προσδοκίες λόγω του τρειλερ) [/I], διαπιστώνοντας πως ο σκηνοθέτης αντί να πρωτοτυπήσει, επέλεξε να ακολουθήσει τη γνωστή πεπατημένη του [I]pararnormal activity & Blair Witch Project. [/I] Δεν είναι τυχαίο, ούτε αδικαιολόγητο το κράξιμο που έφαγε. Να τη δεις σε ντιβιντί είναι Ο.Κ., αλλά όχι για να τα σκάσεις να τη δεις σε αίθουσα [COLOR=“Gray”](πλέον η έξοδος για σινεμά ,για πολύ κόσμο ,είναι σχετικά ακριβή διασκέδαση)[/COLOR].
Μιλάμε ο τύπος έχει μεγάλα προσόντα, θα έπρεπε να προταθεί και για κάτι άλλο χρυσό. :roll:
Το μεγάλη ταινία το λέω γιατί το θέμα των σεξουαλικών ψυχώσεων, που έχει διογκωθεί πολύ και έχει καταστεί πολύ επίκαιρο λόγω του ιντερνετικού πορνό, έχει αναλυθεί πάρα πολύ καλά από το σκηνοθέτη, και με ένα τέλος που αφήνεται στη σκέψη και στην κρίση του θεατή.
Εγώ με το ‘‘Shame’’ δεν τρελάθηκα και τόσο. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το θέμα του, από το trailer κιόλας, αλλά στο τέλος με άφησε κάπως απογοητευμένο, σαν να το ‘‘ακούμπησε’’ το θέμα των σεξουαλικών ψυχώσεων πολύ σύντομα και επιφανειακά.
Επίσης (ακολουθεί spoiler):
[SPOILER]ε πλέον δε μου λέει κάτι να ρίχνουν κι ένα θάνατο στο τέλος για να ‘‘ανεβαίνει’’ και καλά η ταινία.[/SPOILER]
Πήγα σινεμά μετά από δεν ξέρω και γω πόσο καιρό, τελευταία φορά είδα το Doctor Parnassus.
Καλή μαγκιά στο Cosmos, αντί για το κανονικό εισιτήριο, σε στέλνανε με 14 ευρά στην αίθουσα του Golden Class με τις γαμάτες πολυθρόνες κτλ, ποπκορν και κόακόλα, κομπλέ8)
Στα της ταινίας, είδα την απίστευτη, ανεπανάληπτη ΜΑΛΑΚΙΑΡΑ το Hunger Games.
Μην το δείτε για κανένα λόγο, περιμέντε δβδ αν καίγεστε
[SIZE=“7”][B]Γιατί[/B][/SIZE] μαλακία?!?! Απαιτώ specifics!!!
Δηλαδή εδώ υπάρχουν και φανς, δεν μπορώ να μην υπερασπιστώ! Σαν μεταφορά ήταν πολύ πιστή, και όταν έχεις διαβάσει (και αγαπήσει) το βιβλίο και συμβαίνει αυτό είναι δύσκολο να μην κωλοχαρείς, αλλά πέραν τούτου είναι καλή ταινία, seriously. Την είδα σήμερα μετά από ανυπομονησία 8 μηνών οπότε οι προσδοκίες μου ήταν ως τον ουρανό και παρόλα αυτά δεν προσγειώθηκα ανώμαλα!
Η πρωταγωνίστρια καταρχήν είναι γαμάτη ηθοποιός και 100% ταιριαστή. Η σκηνοθεσία καθεαυτή ίσως μπορούσε να 'ναι λίγο καλύτερη αλλά εγώ ας πούμε ήξερα ό,τι γινόταν και πάλι αγχωνόμουν -wtf-. Γενικά, κι αν πας απλώς για να δεις ευχάριστα μια ταινία, θεωρώ ότι δεν θα χάσεις.
Επίσης, έχω να πω ότι κι αν φάνηκε κάπως απλοϊκή, teen romance κι έτσι, στις επόμενες δύο της τριλογίας αυτό ανατρέπεται και διευρύνεται σιγά σιγά πολύ περισσότερο το στόρυ και τα γεγονότα και είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό.
Και teen romance χαίρω πολύ, ναι, έχει, μ αρέσουν τα ρομάντζα και δεν το κρύβω:| Μετά το τουάιλάιτ έγιναν ένοχα (σημειωτέον- οι μεταξύ τους συγκρίσεις τελείως άκυρες και βλακώδεις) αλλά fuck dat shit (╯°□°)╯︵ ┻━┻
^Διευκρίνηση σχετικά με αυτό (κυρίως για όσους έχουν δει την ταινία, αλλά ίσως good to know και πριν τη δείτε)
[SPOILER]Το ρομάντζο όπως εξελίσσεται μέσα στους αγώνες είναι στεγνά show για εξασφάλιση δημοφιλίας και χορηγών=> αγαθών. Τουλάχιστον από τη μεριά του ενός.
Πωπω τι ωραία που τα λέω, υπαινικτικά, κανείς δεν κατάλαβε.[/SPOILER]
[SPOILER]Ναι ΟΚ, και ποιος δεν το κατάλαβε αυτό για τους χορηγούς και το ηλίθιο τιν ροματζο.
Δηλαδή και να μην έχεις διαβάσει το βιβλίο, πάλι ξες 90% τι θα γίνει και πότε. Ε τέτοιου είδους ταινίες με 0 αίσθηση αγωνίας, για μένα είναι πίπες[/SPOILER]
Δεν έχω γνώμη για τα υπόλοιπα 2, αλλά αυτή μου φάνηκε απίστευτα επιτηδευμένη
Lol. Καλά, προφανώς καθένας ό,τι γουστάρει κάνει, αλλά ας αφήσουμε τις συγκρίσεις και το labeling στην άκρη. Άμα κάποιου απλά του βγάζει άρνηση αυτή η ταινία και δεν θέλει να τη δει cool, κι εγώ το έχω κάνει με άλλες. Και σχετικά με αυτό που λέει ο ιγκνο (αν κατάλαβα καλά?) έχει ένα δίκιο, απέδωσαν καταστάσεις (πχ τους Αγώνες) και τους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους αρκετά επιφανειακά και αυτό έχει αντίκτυπο στο συνολικό αποτέλεσμα, αν και εγώ δεν τους κατηγορώ και τόσο. Για να πέσει και το κλασικό, φρικαλέο κλισέ [SPOILER]το βιβλίο ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο[/SPOILER] και αυτός είναι βασικά ο λόγος που κόπτομαι τόσο πολύ να υποστηρίξω. Τα βιβλία αξίζουν πραγματικά, και λυπάμαι λίγο ως φανμπόισσα να βλέπω να δημιουργείται τώρα ένας τέτοιος θόρυβος/κοινή γνώμη που είναι πολύ μακριά από αυτό που είναι εκείνα. Τέλος πάντων, πραγματικά τρέφω ελπίδες ότι οι επόμενες 2 θα είναι καλύτερες -όπως συμβαίνει με τα βιβλία- και θα “φτιάξει το όνομά” τους.
Το ειδα σήμερα το Hunger Games και δεν θα ντραπω να το πω: ειναι πιο πληρες απο το Battle Royal.8)
Μια χαρα αξιοπρεπεστατη ταινία είναι, δειτε το πρωτα και μετά θάβετε.
(και Battle Royal και Hunger Games εχω δει μονο τις ταινιες και για αυτες μιλαω)
Άμα είναι να μιλήσουμε για ασιατικές μπρουταλιές κάνα oldboy δείτε λέω εγώ καλύτερα.
Τεσπα, προς otinanai: είναι ένας χαιρετισμός προς αγαπημένο πρόσωπο με την έννοια “αντίο και να προσέχεις” περίπου. Είναι “λαογραφικό στοιχείο” σα να λέμε, το κάνουν οι άνθρωποι από τις Περιοχές όχι οι πρωτευουσιάνοι, γι’ αυτό και εξελίσσεται σε σύμβολο δικό τους, όπως φάνηκε ήδη απ’ την ταινία.
αρκετα καλη ταινια το hunger games. ενταξει ειναι αμερικανια, αλλα το βιβλιο οσο μπορουσε το ακολουθησε οπως εμαθα. και θα εχει και συνεχεια.
για το κοριτσακι πολυ στεναχωρια ομως…
είδα και εγώ το hunger games και μου φάνηκε ένας συνδυασμός Battle Royale-Truman Show-Twilight(νταξ το χεσα…:p:p)…
δεν τρελάθηκα πάντως,τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει
[SPOILER]το Battle Royale είναι σαφώς καλύτερο! χωρίς βοήθειες,χορηγούς και βλακείες![/SPOILER]