Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Βασικά το ανάμεσα σε 2 κόσμους πρέπει να έχει διαρρεύσει και μάλιστα σε πολύ καλή ποιότητα.

Το βιβλίο το είχα ψιλοαγαπήσει στο Λύκειο αλλά όταν έμαθα πριν κάτι χρόνια ότι ο Ζενέ της Πόλης των Χαμένων παιδιών, Ντελικατέσεν, Αμελί κτλ ήταν υποψήφιος και επιδίωκε να το γυρίσει σε ταινία, είχα όχι απλά χεστεί πάνω μου από τη χαρά, αλλά έκατσα και το ξαναδιάβασα 1-2 φορές ακόμα προβάλλοντας ήδη εικόνες στο μυαλό μου για το πως θα μπορούσε να ήταν…

Το σχέδιο ναυάγησε, ξενέρωσα τη ζωή μου και ξαφνικά πέρσυ σκάει το νέο ξανά, αλλά με τον Ανγκ Λή πίσω από τη κάμερα…

Ο Ανγκ Λή λοιπόν είναι από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες επί γής για μένα… πρό Τίγρη και Δράκου βέβαια, αφού από κει και μετά, μαρέσαν κάποιες ταινίες του πολύ, άλλες όχι και τόσο αλλά γενικά δεν άγγιζε αυτό που είχε προ 2000 δλδ…Λογική και Ευαισθησία, Wedding Banquet, Παγοθύελλα (εκ των κορυφαίων των 90ς γενικά, american beauty suck my balls κ ετσ) αλλά και το κάργα υποτιμημένο Ride with the devil…ε και μέχρι τον Τιγρη και Δρακο, ταινία που έφτιαξε σχολή (και επιπλέον διακρίνεται και για έναν αλλο λόγο επίσης, το ότι ναι, έφτιαξε σχολή και αξιοπεριέργως, όλες οι επόμενες τέτοιου τύπου μέχρι σήμερα, Ηρωες, Στιλετα κτλ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ!), ο Λη κεντούσε…

Τεσπά, εγώ κώλωσα γιατί ναι, ο Λη είναι μπροστά γενικά αλλά δεν μπορούσα για κανένα λόγω να φανταστώ τον Pi με σκηνοθεσία και γενικότερα, άποψη δική του… το πρώτο τρέηλερ μου φάνηκε ψιλομάπα αλλά ήμουν βέβαια και αρκετά αρνητικά προκατειλημένος διότι οκ, αυτό το βιβλίο φώναζε Ζενέ πρωτού καλά καλά κυκλοφορήσει…

Σήμερα γύρισα κομμάτια από γραφείο, Δαναός δίπλα, 22.30 προβολή, σόλο έξοδος για σινεμά λέω δε γαμιέται, ας πάω και ότι βγεί…

Εικαστικά η ταινία είναι πάρα πολύ δυνατή… δεν είμαι φαν των γεμάτων εφέ ταινιών τύπου Άβαταρ κτλ και εδώ, σε κάποιες στιγμές λίγο με έχασε, αλλά μαλακίες, αυτές ήταν ελάχιστες…αισθητικά ήταν τα πάντα πανέμορφα και πολύ αληθοφανή, ενώ είναι από τις λίγες, απειροελάχιστες ταινίες που δικαιολόγησαν το 3D τους για μένα…εν τέλει καταφέρνει να εντάξει άψογα την εικόνα στο γενικότερο αφηγηματικό πλαίσιο της ιστορίας…

Σαν περιεχόμενο τώρα, ξανά στα χνάρια του βιβλίου, μπλέκει πανέμορφα το παιδικό, οικογενειακό παραμύθι με μια ζόρικη ιστορία ενηλικίωσης και πίστης σε κάτι ανώτερο και πιο ουμανιστικό το οποίο δημιουργείται ουσιαστικά από τα βιώματά μας…εξαιρετική αλληγορία δίχως διδακτισμούς και με ένα πολύ δυνατό και απρόσμενο φινάλε, έπιασε από τα μαλλιά την ουσία του βιβλίου και το παρέδωσε όπως ακριβώς είναι ανοίγοντας παράλληλα πολλά μέτωπα ερμηνείας της ιστορίας που θέλει να πεί…

Τρομερή ερμηνεία του πιτσιρικά όπως και τρομερός ο ρυθμός που δεν σε αφήνει να βαρεθείς λεπτό, αν και ουσιαστικά τα 2/3 είναι ένα αγόρι και μια τίγρη σε μια βάρκα… λίγο στην αρχή που είναι αρκετά πιο παιδικό και family friendly με έχασε, αλλά από το ναυάγιο και μετά η ταινία ανεβάζει στροφές επικίνδυνα, μην έχοντας ουτέ μια περιττή σκηνή ή παγαποντιά…

On the bottom line, μια ταινία που πρέπει να ειδωθεί στο σινεμά και μόνο…και 3D!

δεν το περίμενα, πήγα γιατί βαριόμουν, από τις πιο δυνατές της χρονιάς…

Παράξενο, γιατί ειδικά εκεί είναι έντονα όμοιο με το στιλ του Αμελί… :-k

όχι

.-

σκεφτομασταν με την κοπελα μου να παμε να δουμε το the impossible

πηγε κανεις να το δει; πως του φανηκε; ευελπιστω σε ερμηνειαρες μακγκρεγκορ και ουοτς :slight_smile:

λουπιν το σημειο που λεει ο βικ βεγκα και ειδικα στη φαση με το σχολείο και τα σκηνικά με το “Piscine” όντως βγάζουν κάτι από αμελί-κλπ

τουλαχιστον εγω θα συμφωνησω

ασχετο
αλλα πως γινεται και καποια εργα διαρρεουν ετσι γρηγορα?

επισης κανα κριτηριο για το ποιο φορματ ειναι καλυτερο περα του 1080?
μιλαω δηλαδη για επιλογες μεταξυ 720p, bluray, bdrip και hdrip!!!
δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα του καθενος και γιατι εχουν τοσο διαφορετικα μεγεθη!ακομα και αναμεσα στο ιδιο φορματ!

δεν ξερω αν εχουμε κανενα θρεντ που να τα λεμε αυτα

αλλα και παλι αν θελει κανεις να μου απαντησει ας μου στειλει pm.

Χοντρικα: το 720p σημαινει 720 pixels στην καθοδο (proggressive scan)Το 1080 οπως καταλαβαινεις 1080. Το blu ray ειναι 1080p απλα η διαφορα απο ενα αρχειο σε mkv ειναι οτι στο δευτερο παιζει σοβαρη συμπιεση. Γι αυτο μια ταινια φτανει απο 40,50 gb που μπορει να ειναι στο blu ray να γινει 5gb στο mkv. Για να δεις ταινια 1080p χρειαζεσαι τηλεοραση που να το υποστηριζει (full hd). Αλλιως γινεται downscale η εικονα

Βασικά αυτό το πράγμα με τις διαρροές ταινιών μόνο φέτος πρέπει να έχει γίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μιλάμε πως ότι ταινία πήγε σε screener στα μέλη της ακαδημίας υπάρχει ήδη στο internet. Πάντα ξέφευγαν μερικές αλλά φέτος έγινε σφαγή. Θα ακούσομε καμιά από τις επόμενες μέρες “μέλος της ακαδημίας συνελήφθη για πειρατεία” :lol::lol:

crabsody thanks
απλα αναφερομουν περισσοτερο
στα φορματς που συναντας σε διαφορα τορενταδικα

3945…9

Μπορεί η ανάλυση να είναι η ίδια, 1280Χ720 για παράδειγμα, αλλά αυτό που μετράει (όπως και στη μουσική) είναι το [U]bitrate[/U]

καλα, δεν ηταν σινεμα, αλλα παιζεται ακομα νομιζω. τεσπα, σκρηνερ.

7 Psychopaths. πλακα ειχε, λιγο χαζο, επιτδευμενο οτιναναι σεναριο. βλεποταν ευχαριστα.

ειδα το the impossible.
Καλη ηταν αλλα δεν ξετρελαθηκα.Πολλες στο τελος εριξαν κλαμα παντως.

[U][B]Beyond The Hills [/B][/U]

Aπ’ τον σκηνοθέτη του “4 Μήνες , 3 Εβδομάδες , 2 Μέρες” , Christian Mungiu…Eίναι και στην 9άδα νομίζω για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας (μικρή σημασία έχει). Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ ένα μοναστήρι στη Ρουμανία , όπου η φίλη μιας απ’τις νέες μοναχές της ζητάει να φύγουν μαζί για τη Γερμανία. Δεν είναι ΤΟΣΟ αντι-θρησκευτική/αντι-χριστιανική όσο θα περιμένε ίσως κάποιος, αφήνει τους χαρακτήρες και τις συνήθειες των μοναχών να ξεδιπλωθούν. Ασκείται φυσικά η κριτική στο πως αντιμετωπίζει η θρησκεία τον ανθρώπινο πόνο και τα προβλήματα και τον θάνατο, αλλά το ίδιο κάνει και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες(γιατρούς , αστυνομικούς , οι οποίοι άνετα γίνονταν μέρος και ελληνικής ταινίας ). Προτείνεται . :slight_smile:

και εγω πηγα και το ειδα χθες!

αλλα εγω παλι ξετρελαθηκα

φοβερες ερμηνειες, αρτιο σεναριο και απιστευτη σκηνοθεσια και φωτογραφια

ο μεγαλος γιος εσκισε παντως σε ερμηνεια

‘’[B]The Life Of Pi[/B]’’(2012) του [B] Αng Lee[/B]

Xαμος το τελευταιο διαστημα με την κινηματογραφικη μεταφορα του βιβλιου του [B]Yann Martel[/B] και γοητευμενος ων απο το ‘’[B]Icestorm[/B]’’ και απο το ‘’[B]Crouching Tiger, Hidden Dragon[/B]’’ του [B]Αng Lee[/B],ειπα να του δωσω ενα βλεφαρο και φυσικα αξιζε τον κοπο και με το παραπανω.
Θα ξεκινησω αντιστροφα,δλδ απο το τελος.Το 50% της αξιας της ταινιας νομιζω οτι ειναι το food for thought που προσφερει η ταινια στο τελος.Σε βαζει αντιμετωπο με δυο ενδεχομενα,εσυ σκεφτεσαι τι απο τα δυο εχει συμβει και για ποιο λογο.Κατα τα αλλα τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα παρουσιασε σε προηγουμενο post ο [B]Lupin[/B].Family αισθητικη στην αρχη με αφηγηση,σχολεια,πλακιτσες και τρα λα λα,αλλα μετα το ναυαγιο το εργο αποκτα πιο αποκρυσταλλωμενη ταυτοτητα,αγγιζει τα ακρα της επιβιωσης,βαζει στο κεντρο την πιστη και τον [B]Θεο[/B] και τριγυριζει γυρω απο αυτα τα θεματα.Πολυ εντυπωσιακες εικονες,σε σημειο νομιζω οτι ο σκηνοθετης γινεται shredder της καμερας και προσφερει εντυπωσιακοτατα πλανα,αναγει σε μικροκοσμο την βαρκα,την κανει συμβολικα μια μικρη κιβωτο και κανει το θεμα αλληγορια και συμβολισμος επαγγελμα.
Δεν λεω περισσοτερα,η ταινια ειναι πολυ δυνατη,πραγματικα λεει πολλα και σε βαζει να σκεφτεις.Προσωπικα το θεμα ‘’[B]Θεος[/B] και θρησκεια’’ το εχω διωξει παντελως απο τη ζωη μου,αλλα εδω φαινεται πολυ ξεκαθαρα απο τη μια τι σημαινει προσκολληση στη θρησκεια και στα πρεπει της κι απο την αλλη τι νοημα εχει το να βαπτιζεις πιστη την αναγκη για επιβιωση.

Jiopa μπορεί να μην τον αντέχεις, αλλα άκου και παράλληλα διάβαζε τους στίχους από το παρακάτω…

όλη σχεδόν η ταινία…γιαυτό και η κρητική μουσική ήταν πάντα μπροστά :smiley:

(δεν κάνω πλάκα, άκου προσεκτικά και διάβασε στίχους!)

https://www.youtube.com/watch?v=mzRskm-J2BI

εμένα δεν με άγγιξε τόσο το θέμα θρησκεία-θεός (όχι δλδ στον βαθμό που άγγιξε τους περισσότερους), παρά αυτό που περιγράφει και το τραγούδι και αποτελεί και την απαρχή όλης της ουσίας της ταινίας για μένα…

η χειρότερη στιγμή της ταινίας ήταν ο νερόβραστος-τραγουδιστής των coldplay-υποτιθέμενος συγγραφέας. Δεν ξέρω πως παρουσίαζεται στο βιβλίο, αλλά στην ταινία ήταν τελείως άκυρος. Εγώ ήθελα κανά μπεκρή, αποτυχημένο ποιητή του δρόμου, να τα χει κάνει όλα πουτάνα στη ζωή του, και να του ανοίξει το τρίτο μάτι με την ιστορία