Καταπληκτική ταινία, ένιωσα καλύτερος άνθρωπος…
Παω για Django και εγω αυριο!
Και το Life of Pi πολύ ωραίο. Αλλά σε κάποιες ελάχιστες φάσεις ψιλοβαριόσουν (κάτι που δεν συνέβαινε ούτε για ένα λεπτό στο Django).
Αστείο ποστ
όχι τόσο αστείο του να θεωρεί κάποιος άνω των 18 μια ταινία ‘Ταινια’ και ‘ολοκληρωμένη από κάθε άποψη’ ή να νιώθει ‘κάθαρση’ στο τέλος, η οποία είναι ένας μαύρος εκδικητής εναντίων του κόζμου όλου με μοναδική ‘εγκεφαλική’-νοηματική προέκταση το ασπρο εναντίον μαύρου και το δραματικό στοιχείο εφάμιλλο ενός β διαλογής κόμικ -γτ μιλάμε για καρικατούρες και μόνο-, αλλά μιας και είσαι κοντά ηλικιακά στο όριο πάω πάσο
επίσης μιας και πριν 2 μέρες στο αντίστοιχο τοπικ του Ταραντίνο τα ξαναείπαμε και κατέληξες στο
και σήμερα, 2 μέρες μετά ξεθάβεις το αποπάνω σχόλιο απλά για να με τσιγλίσεις προφανέστατα, λόγω και πάλι του πρώτου μου σχολιου παραπάνω και το ηλικιακό της υπόθεσης δεν θα πώ ‘τραβα μια παχιά και σύ να ξεκαυλώσεις τώρα’ αλλά θα αρκεστώ ξανά στο να πάω πάσο
Θα αντιστρέψω ένα προσφιλές επιχείρημα των φανατικών του Ταραντίνο και θα ρωτήσω: είναι δυνατό να περιμένει κανείς σοβαρούς χαρακτήρες σε ταινία του Ταραντίνο; ΜΑ ΤΟΥ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ; Ρε, δεν έχω δει ποτέ ταινία του που να έχει πραγματικούς χαρακτήρες, με βάθος, με ανάπτυξη, με εξέλιξη, με κάτι διάολε. Ακόμα και οι ταινίες του που μ’ αρέσουν πολύ (βλέπε: οι πρώτες) ουσιαστικά ούτε αυτές δεν μπορώ να πω ότι έχουν “χαρακτήρες”. Ακόμα κι όταν οι ερμηνείες είναι καλές (ή και ΓΑΜΑΤΕΣ) το μόνο που παίρνεις είναι κουλ φάτσες (από ηθοποιάρες ως επί το πλείστον βέβαια) που κατά βάση απαγγέλλουν, σε ακόμα πιο κουλ ύφος, τις ατάκες που έρχονται στο κεφάλι του Ταραντίνο. Αυτό. Πείτε μου έναν (1) σοβαρό χαρακτήρα που έχει βγάλει ο Ταραντίνο. Που η όλη παρουσία του να αποτελείται από τις αναγκαίες αντιθέσεις που συνδιαλεγόμενες να συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο δραματικό ή έστω και κωμικό πορτρέτο ανθρώπου, αυτό δηλαδή που στην τέχνη της δραματουργίας καλείται ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Όλα αυτά φυσικά, ξαναλέω, δε σημαίνουν ότι μια ταινία που δεν έχει χαρακτήρες δεν είναι και καλή. Μπορεί μάλιστα να είναι και γαμάτη. Αλλά μην αντιστρέφουμε και την πραγματικότητα.
Από κει και πέρα, το να επισημαίνει κανείς ότι η Χ ταινία του Ταραντίνο δεν έχει χαρακτήρες, αν και για μένα πλεονασμός για όλους τους παραπάνω λόγους, προφανώς δεν είναι λάθος. Αυτονόητο, αλλά και σωστό.
Το να τη λέει όμως κάποιος σε κάποιον άλλο επειδή είπε το παραπάνω αυτονόητο…
Ε, αυτό πια…
Μαν ξεκόλλα με το ηλικιακό σοβαρά. Δεν περίμενα ότι θα χες τέτοια επιχειρήματα. Στην τελική το να έχεις δει μία ταινία 4 φορές μέσα σε 20 μέρες και να την κράζεις είναι συμπεριφορά 15χρονου που θέλει να το παίξει ντε και καλά αντιδραστικός και σας γαμάω όλους, και παρτε πουλο τα ξερω ολα.
Πρώτον το να παραπέμπεις κάποιον να πάει να κατεβάσει τη συγκεκριμένη ταινία αντί να πάει να τη δει στον κινηματογράφο σε κάνει false εξαρχής. Και όχι για το ότι πρόκειται για μεγάλη ταινία, ούτε για το ότι αγαπάς τον κινηματοφράφο, αλλά γιατί εκεί πέρα είναι το αληθινό φαν με όλα στο μάξιμουμ. Δεύτερον οκ σενάριο ποδαριού, χεριού, καυλιού? Μαν κούλαρε. Υποστηρίζεις ότι το deathproof ήταν σενάριο μυαλού? Στην τελική όταν εκθειάζεις ταινίες τύπου Attack The Block την οποία είδα επειδή πρότεινες μην έχεις και πολλές απαιτήσεις για σενάριο (Α! η ταινία ήταν μούφα). Επίσης θύμησε μου στους Expendables σε ποιον χαρακτήρα υπήρξε εμβάθυνση? Τέλος την ταινία δε την βρήκα μόνο Pure fan. Σε κάποια φάση ήταν πραγματικά σκληρή και αυτά που πρόβαλε (όχι οι εικόνες απαραίτητα, αλλά οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές) προσωπικά με ώθησαν στα άκρα. Ναι ήταν [B]και[/B] fan.
Αυτά μαν. Απάντησα σε κάθε μέρος του αστείου ποστ σου. Απάντησα με παραδείγματα όχι γιατι το φιλμ υστερούσε στα σημεία που επισημαίνεις αλλά για να σου αποδείξω ότι είσαι αντιδραστικός με τον εν λόγω σκηνοθέτη (που δεν είναι καν ο αγαπημένος μου!) σε υπερβολικό βαθμό.
Μεταξύ τον ταινιάρων που μπορεί να προτείνεις, προτείνεις και γουστάρεις με άλλες τόσες σαβουράκλες που δε μπορώ να δεχτω τόσο επικιριτικά σχόλια για τέτοια ταίνια.
Και ξεκολλα με το ηλικιακο. Είμαστε ίσοι.
στ’ αρχίδια μου το να σε τσιγκλίσω. Απλά στη αρχή βαριόμουν να διαφωνήσω
Ζηλεύει τα νιάτα και την ομορφιά σου.
πήγα κατευθείας στο ‘βαριόμουνα να διαφωνήσω’ το οποίο ακυρώνει για μένα όλο το αποπάνω ποστ αλλά και την όποια προσπάθεια έκανα να απαντήσω ή και από δω και πέρα να πετύχω ποστ σου και να το πάρω στα σοβαρά…
με τον Dead, Jiopa κτλ ανα διαστήματα σφαζόμαστε με τα κολλήματά μας αλλά ατάκες και εξυπνίστικα σχολιάκια τύπου 'αστεία ‘αποψη’ δεν νομίζω ποτέ πως ανταλλάξαμε ή υπονοήσαμε… οπώτε ξανακαταλήγω στο ότι είσαι ένα πιτσιρίκι με το κλασσικό σύνδρομο της αμοιβάδας και αναμενόμενα τα σχόλια και η επιμονή για κράξιμο και καυγά…
οπώτε μετά λέω δε γαμιέται, διάβασα την για το πούτσο επιχειρηματολογία σου και επειδή και γώ βαριέμαι να διαφωνήσω -άρα από δω και πέρα μην με παίρνεις στα σοβαρά-, μην τραβήξεις καμιά παχιά να ηρεμήσεις αλλά σάλτα και γαμήσου να στανιάρεις
Εγω που λετε ειδα χθες Django και ενω περιμενα κατι ουαο που να με βαλει κατω για 2.5 ωρες, ειδα μια αρκετα καλη ταινια. Ναι, μου αρεσε, ειχε μερικες γαματες σκηνες-ατακες, αλλα δεν ηταν το κατι παραπανω που περιμενα.
Ωραιος τυπος παντως ο Django, αλανι
ποιός μινάρας έσβησε το ποστ μου?
τεσπά, worst enemy, μιας και συ βαριέσαι βαριέμαι και γώ να απαντήσω σοβαρά, οταν περάσουν μερικά χρόνια και πήξει λίγο ο μπετός τα ξαναλέμε…
εγω παλι που την ειδα πριν 3 μερες περιμενα κατι που θα με καθηλωσει για 2μιση ωρες aaand i got it
ποοο μαν είσαι για τον πούτσο. Κρίμα γιατί σε εκτιμούσα λίγο,
έλα άντε μπάι τώρα
εντάξει μην φρικάρεις, εγω πάλι ανέκαθεν καθόλου οπώτε τσάοζ
να σου πω, να βλέπεις όμως και καμιά τσόντα ανάμεσα στα 100 εβδομαδιαία φίλμ
ξέρεις, ντάξει μεγάλωσες λίγο, γεροπαράξενος έγινες, αλλά την παχιά που λέγαμε να μη την ξεχνάς
τώρα θες να συνεχίσουμε με μπινελικια, αλήθεια όμως?
12 χρονών?
Lupin και worst enemy παρακαλείσθε να συμμορφωθείτε με τους κανόνες και να μην υποβιβάζετε το υψηλό επίπεδο του φόρουμ. Έκανα report :!:
[SPOILER]Σιγά μην κάνω report, ήταν απολαυστική η στιχομυθία…
Ρε τραμπάκουλες, σοβαρευτείτε λίγο όμως. Μεγάλα παιδιά είστε ναπουμε, τι μαλακίες είναι αυτές ? Χαλαρώστε λίγο με τις εκφράσεις και μην τα παίρνετε όλα τόσο πατριωτικά.[/SPOILER]
For the record, να σημειώσω ότι συντάσσομαι με worst enemy περί Django.
Απολαυστικότατη ταινία, την ευχαριστήθηκα, γέλασα, πέρασα καλά.
Ανάμεσα στο ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ που προβάλλεται μαζικά, αυτή την ταινία θα γούσταρα να την είχα δει σε σινεμά.
Γιατί έτσι το θέλω το blockbuster μου !
Και ναι συμφωνώ επίσης ότι δεν χρειάζονται υπερανάλυση τέτοιου είδους ταινίες. For fuck’s sake, απλά θέλω να διασκεδάσω όταν βλέπω το Django και κάθε Django. Ούτε περιμένω να συγκινηθώ, ούτε να βρω κανα κρυφό νόημα.
Πάντως δεν ξέρω αν τον ανακάλυψε ο Tarantino αυτό τον Christoph Waltz, πάντως όποιος το έκανε του είμαστε ευγνώμονες. Εξελίσσεται σε μορφή.
Και για bonus, [U]an interview gone wrong…[/U]
Πόση κόκα έχει πάρει ο μαλάκας ο Ταραντίνο;
Μη γίνεστε μαλάκες πραγματικά και υπεραναλύετε με ύφος 800 καρδιναλίων για μια ταίνια, και μας τα κάνετε τσουρέκια! Είτε σας άρεσε, είτε δεν σας άρεσε. Τα υπόλοιπα απλά περιττά και βαρετά.
[SPOILER]Και ο Django γαμάει ρε 8) :p[/SPOILER]