Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

με σκοτώνεις…

Να φανταστώ δεν έχει δεις την ταινία και απλά σε απογοήτευσα. Η την έχεις δει και απλά διαφωνείς;

Πάντως δεν φταίω εγώ, ο κυρ σκηνοθέτης φταίει. :stuck_out_tongue: Δεν γίνεται να έχεις ολόκληρο Murray και του δίνεις 2-3 μέτριες σκηνές.

Εγώ πάντως Dead μια χαρά τον θυμόμουν. Ίσως επειδή περίμενα να δω την ερμηνεία του και πρόσεχα τις σκηνές που έπαιζε.

Για την ταινία τα 'πα και παραπάνω, δίκιο έχεις.

δεν την έχω δει και υπεραγαπω μπιλ…κριμας

πριν μια βδομάδα λαρισα με την παρουσία του σκηνοθέτη όπου έγινε και ωραία κουβέντα στο τέλος…

[B]MISS VIOLENCE
[/B]
Η αγγελική γιορτάζει τα ενδέκατα γενέθλια της μαζί με όλη την οικογένεια . Μουσική, χορός, τούρτα, φωτογραφίες για όλους. Ώσπου πηδάει από το μπαλκόνι στο κενό. Οι επόμενες μέρες περνάνε με δηλώσεις στην αστυνομία, και έλεγχο από κοινωνικούς λειτουργούς στην οικογένεια. Μια οικογένεια που λέει πως η πτώση της αγγελικής ήταν ένα ατύχημα, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα μέλη της , αντιμετωπίζουν τον χαμό της μικρής και την συνέχεια στην ζωή τους με περίεργο τρόπο.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς παρουσιάζει μια άρτια ελληνική δραματική ταινία , που είχε αρκετές διακρίσεις στο φεστιβάλ της βενετίας και αλλού. Καταπιάνεται με μια ιστορία που όσο ακραία και να μοιάζει, είναι πέρα για πέρα αληθινή και ίσως λιγότερο σπάνια από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Ο σκηνοθέτης έχει κάνει κάμποσες επιλογές στην ταινία.
Έχει επιλέξει να παρουσιάσει τις ιδιότητες κάθε μέλους της οικογένειας με παρόμοιο τρόπο όπως του asghar farhadi στο εξαιρετικό Le passe(the past) . Βέβαια εδώ η λογική αυτή έχει να κάνει και με την εξέλιξη της ιστορίας.
Επιλέγει επίσης στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας να μην δείξει το ίδιο το κακό που υπάρχει τριγύρω, αλλά να το υπαινιχθεί μέχρι να φανεί το πραγματικό πρόσωπο όλων.

Η κακοποίηση, όποια και αν είναι αυτή, είναι πολύ πιο κοντά μας από οτι νομίζουμε. Μπορεί η αληθινή ιστορία να έρχεται από το εξωτερικό, αλλά αν είμαστε λίγο ειλικρινείς, μπορούμε να παραδεχθούμε πως ίδιας, ίσως και περισσότερης βιαιότητας περιπτώσεις υπάρχουν και στην χώρα μας. Οτι φαίνεται ακραίο και απίστευτο, έχει συμβεί και θα ξανασυμβεί. Απλά πρέπει να κοιτάξεις πραγματικά. Κάτι που λίγοι κάνουν, ακόμη και δημόσιοι λειτουργοί που αυτή είναι η δουλειά τους. Κοιτούν αλλά δεν βλέπουν.

Με την κάμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας να είναι μέσα στο σπίτι, ο Αβρανάς παρουσιάζει οχι την ίδια την κακοποίηση για μεγάλο μέρος της ταινίας, αλλά τις διάφορες πρακτικές συντήρησης της και την αδυναμία του ανθρώπου να αντιδράσει. Που φτάνει στο σημείο να μην μπορεί χωρίς αυτήν. Που κάποια στιγμή στην πορεία έχει γίνει ένα…
Μια κλειδωμένη πόρτα ή η απουσία αυτής, η απαγόρευση του φαγητού, η επιβράβευση μιας άρρωστης πράξης, η άδικη επίρριψη ευθυνών και άλλα, είναι μέρος μια τακτικής ανθρώπου που έχει δέσει στην άρρωστη αντίληψη του τους πάντες και τους κινεί ανάλογα με το πως θέλει να τους διαχειριστεί. Αυτά τα σημεία στην ταινία του αβρανά φωνάζουν περισσότερο από τις σκηνές της ίδιας της βίας.

Όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά, με μπροστάρη τον Θέμη Πάνου που παίζει τον επιβλητικό παππού της οικογένειας, ερμηνεία που βραβεύτηκε και στο φεστιβάλ της βενετίας. Θύτες, θύματα, εγκλωβισμένοι, και ψυχικά χαλασμένοι χαρακτήρες όλοι αποδίδονται πανέμορφα.

*μα γιατί μιλάς έτσι??

Μολις γυρισα απο το Grand Budapest Hotel! Ειμουν τυχαιρος και το ειδα σε εκδηλωση του Secret Cinema :slight_smile:
Η μιση ταινια ειναι ο Fiennes… απλα καταπληκτικος. Υπαρχουν απειροι χαρακτηρες και πολλα guestιλικια το οποιο μπορει και να κουρασει λιγο αλλα το αγνοεις. Ενα οπτικο υπερθεαμα με WesAndersoνικες πινελιες παντου και γενικα ενα Production Design απιαστο. Μπορει και η μεγαλυτερη και πιο πολυ επιπεδη ταινια του.

ζήλεια=P~

[B]300 Rise Of An Empire[/B]

Το είδα χθες σε μια σχεδόν κατάμεστη αίθουσα, σπάνιο γεγονός για την πόλη. Anyway η ταινία ήταν μια χαρά, στο ίδιο στυλ με την πρώτη. Αυτή εδώ είναι πολύ πιο βίαιη, το ψηφιακό αίμα ρέει άφθονο και πολλά κεφάλια ανοίγουν στα δύο. Οι chessy ατάκες πετάγονται κάθε τρεις και λίγο στην διάρκεια των εντυπωσιακών μαχών και οι ερμηνείες είναι μέσα στην υπερβολή, με εξαίρεση τον πολύ καλό ηθοποιό που παίζει τον Themistokles που είναι αρκετά πιο συγκρατημένος από όλους τους υπόλοιπους.

Η πετυχημένη κομικ αισθητική όμως τα κάνει όλα αυτά να φαίνονται αρκετά cool και διασκεδαστικά. Κανονικά θα έπρεπε να θάψω λίγο στην ερωτική σκηνή της ταινίας αλλά τα βυζιά της Eva Green που αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο με αποτρέπει :smiley: Προτείνεται αλλά μόνο με την ανάλογη διάθεση.

Ψιλοαισχος η ερωτικη σκηνη. Ουτε για τα βυζα αξιζει, αμα θελω να δω τσοντα ξερω που να βρω…

Πριν λιγο την ειδα… Λαρισα… Λοιπον Λαρισα+300+βυζια=Pure γιδοβοσκιλα.

[U]Παρακατω ακολουθει η κριτικη της ταινιας[/U]

Ενας πανηλιθιος διμετρος ερχεται και καθεται ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα μου ενω ολη η σειρα ηταν αδεια… Αλλαζω θεση, αλλαζει και ο τσοπανης, ξαναλλαζω και επιτελους μπορουσα να δω! Οχι για πολυ ομως καθως ο τσοπανης ειχε εναν αλλον τσοπανη παρεα (πανε δυο-δυο μαλλον) και καθε λιγο και λιγακι ψςςς και ψςςς , ε ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ρε μεγαλε, πηγαινε σε καφετερια!!! Μετα απο λιγο ο δευτερος τσοπανης ακουσε το κινητο του να χτυπα (αμα δεν μπορεις να σκεφτεις να κλεισεις το γαμωκινητο σου μεσα στον κινηματογραφο πρεπει να σου στερηθουν τα πολιτικα δικαιωματα γιατι εισαι λοβοτομημενος, τελος), ψαξε-ψαξε το βρηκε ο λατρεμενος γιδοβοσκος και τι κανει?ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ!!! Δεν περιγραφω αλλο, απλα ηθελα να του σκασω μπουκετο στην καραφλα!
Επισης να μην ξεχασω να ξαναμαναδηλωσω οτι πιστευω ακραδαντα οτι μεγαλη πλειοψηφια των νεοελληνων ειναι [U]ανικανοι[/U] και [U]επικινδυνοι[/U] για να γινουν γονεις. Δεν ξερω πως θα χαρακτηριζατε 2-3 περιεργες που ηρθαν και παρατησαν σε ΑΥΤΗΝ την ταινια (full στο gore και στους ακρωτηριασμους, εστω και ψηφιακοι) 4-5 παιδακια το πολυ 8 χρονων, εγω παντως μανες δεν τις λεω… ΟΥΣΤ τσομπαναραιοι, επρεπε να πληρωσω για να θυμηθω γιατι εχω κοψει κινηματογραφο και θεατρο τα τελευταια πολλα χρονια, ευχαριστω που μου το θυμησατε!

Η ταινια, οσο ειδα, καλη πρεπει να ηταν, θα περιμενω να τη δω με την ησυχια μου.

…:D…ολόσωστος σε όλα που παρατηρείς…ταινίες μπλοκμπάστερ τραβάνε κάτι τέτοιους:):!:

Στα βυζιά θα διαφωνήσω. Α όλα και όλα το Evaκι τα έχει τα προσόντα. :smiley:

Όσο για τα υπόλοιπα ταινίες όπως οι 300 μαζεύουν στις αίθουσες όλα τα ζώα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. Και στην δική μου προβολή εδώ είχα 1 περιστατικό. Ήταν 2 κοπελιές που κάθονταν αρκετά μπροστά μαζί με τους τζόβενους που δυστυχώς τις κουβάλησαν σινεμά. Στο διάλειμμα ήρθαν στην τελευταία σειρά ακριβώς από πίσω μου που ήταν άδεια και ξεκίνησαν το κουτσομπολιό για όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ταινίας. Μαζί με τα ηχητικά εφέ είχα στα αυτιά για καμιά ώρα ένα διαρκές ψου-ψου-ψου. 5-10 λεπτά περίπου πριν τελειώσει η ταινία γύρισαν στις θέσεις τους. Δεν έχει καμιά διαφορά για μερικούς αν έχουν πάει σε club σε σινεμά. Δεν γνωρίζουν την διαφορά.

Για πιτσιρίκα υπήρχαν και εδώ Σερρες 2-3 που τα κουβάλησαν οι πατεράδες τους. Μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες.

To Need for Speed το είδε κανείς ρε μάγκες? Οκ πιο ανέμπνευστο σενάριο πεθαίνεις, αλλά
λέω να το τιμήσω για… συναισθηματικούς λόγους ως

το 1ο μου PC Game ever
(need for speed 2 hot pusuit σε Pentium III :lol: , 333Mhz στο δημοτικό ) :cry:

Ό,τι και να πω θα είναι μάλλον φτωχό. Ταινιάρα-κολοσσός.

μουρικης γαμώ την ευα!!!

*εχω διαβάσει τα καλύτερα και τα χειρότερα…απο δευτερα εγω μάλλον

Γκανγκστερικό-νεο-noir είναι τούτο?

Crimson μη φοβάσαι χάρο. Ειδικά αν γούσταρες Ψυχή στο Στόμα/Μαχαιροβγάλτη.

Πάνο αν και οι ταμπέλες μπορεί να μη λένε και τίποτα, εν γένει ναι, νεο-νουάρ θα το 'λεγες. Αλλά μη φανταστείς καμπαρντίνες, καραμπίνες, φαρμακερές ατάκες και τέτοια ντελίρια. Εδώ είναι Βαλκάνια, το νου σου.

χέσε τις ταμπελες πανο. μουρικης λέμε

Και αυτό επίσης.

το ειδα κ εγω χθες.Η καλυτερη του ταινια.Φοβεροι διαλογοι στο γνωστο υφος του οικονομιδη κ μουρικης φοβερος

Thanks ανώνυμε :slight_smile: Ναι προφανώς δεν λένε τίποτα οι ταμπέλες απλά επειδή με Μουρίκη ειδικά και ελληνικό post-1990 κινηματογράφο γενικά έχω μηδαμινή επαφή (εκτός από κάτι εμπορικές πίπες του στιλ “Bank Bang” που μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που πλήρωσα εισιτήριο) μόνο έτσι θα καταλάβαινα περί τίνος πρόκειται γιατί έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές.

(στα περί νουάρ δεν έχω θέμα, και καλύτερα που δεν είναι καμπαρντινοφάση γιατί θα μύριζε κλισέ)

Μια και το συζητάμε λοιπόν, να προτείνω Νίκο Νικολαΐδη (Θα Σε Δω στην Κόλαση Αγάπη μου, Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, The Zero Years), Φτηνά Τσιγάρα, Ας Περιμένουν οι Γυναίκες, και βέβαια Ψυχή στο Στόμα που είπαμε πιο πριν.

(Λογικά εδώ κάποιος θα προτείνει και τον Βασιλιά, το οποίο όμως δεν έχω δει ακόμα.)

Καμπαρντινοφάση προφανώς δε θα ήταν γιατί δεν είμαστε στα 40’s και ο Μπόγκι πέθανε, απλά ήθελα να πω ότι είναι πολύ ελληνική η ατμόσφαιρα. Εννοώντας βέβαια ότι το όλο κλίμα/τοπίο είναι θανατερά οικείο σε όλους μας,

εντιτ: Όλα Είναι Δρόμος ξέχασες γέρο