Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Γαμώτο.
Διαβάζοντας το αποπάνω ποστ για μια στιγμή νόμιζα ότι λέμε γενικά για ελληνικές ταινίες και χάρηκα και ήμουν έτοιμος να πεταχτώ σαν την πούτσα να πω το δικό μου, αλλά στο post reply κατάλαβα ότι λέει για νεονουάρ ελληνικού τύπου ειδικά. Ξενέρωσα. :frowning:

Ο Μουρίκης πρωταγωνιστεί και σε τρεις σπουδαίες ταινίες του Νίκου Γραμματικού
Οι απόντες ,ο Βασιλιάς και η Αγρύπνια
Από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες

γιατί μάνα μου?

Μαλάκας.

Γρακ πετάξου σαν πούτσα, εγώ δεν έλεγα για νεονουάρ, γενικά μίλαγα. Δεν το λες και νουάρ το Ας Περιμένουν οι Γυναίκες :lol:

Ναι ρε μαλάκα έχεις δίκιο, αν είναι δυνατόν :lol: #-o

Όχι προς το παρόν θα πω το εξής, επειδή έβαλες και κάμποσο Νικολαΐδη: εγώ εξακολουθώ και σήμερα να είμαι της άποψης ότι η Πρωινή Περίπολος είναι ό,τι καλύτερο έκανε ποτέ.

Τα “Φτηνά Τσιγάρα” είναι αρκετά κλικ πιο κάτω από τα υπόλοιπα που αναφέρεις Nameless. Επίσης το “Ψυχή στο Στόμα” δεν το χω δει αλλά αν είναι σαν το “Σπιρτόκουτο” που είχε potential αλλά για μένα απέτυχε παταγωδώς μάλλον δεν χρειάζεται να το προσπαθήσω.

Οι τρεις ταινίες του Γραμματικού που αναφέρει ο chemist είναι must, με τον “Βασιλιά” να πιάνει απάτητες κορυφές.

Οι φανς του Νικολαΐδη είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσουν και την “Εποχή Των Δολοφόνων”. Χωρίς να πρόκειται για αριστούργημα, το μποέμικο/outcast ύφος της είναι δυνατός μαγνήτης.

Αγνοώντας τη γελοιότητα του ατόμου και αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για προσωπικό κόλλημα έχω αρκετά ψηλά τα Φτηνά Τσιγάρα.

Γρακ πολλοί συμμερίζονται την άποψη σου - κάποιοι από αυτούς diehard fans. Νομίζω κι ο ίδιος αυτό πίστευε. Για μένα η πλέον αγαπημένη ταινία του είναι Τα Κουρέλια, όταν όμως μιλάμε για τέτοιο επίπεδο εμπλοκής με εμμονές, η “αγαπημένη” και η “καλύτερη” ταινία είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις.

Επειδή ο μόνος τίτλος που ξέρω είναι τα “Φτηνά Τσιγάρα” και επειδή για να συμφωνείτε όοολοι ότι είναι ταινιάρες μάλλον έτσι θα είναι και επειδή αισθάνομαι άσκημα να μην έχω ιδέα, υπάρχει κανένα σχετικο τζιοποθρεντ να πάω να βρω entry level προτάσεις για να μην βγαίνουμε πολύ οφ-τόπικ εδώ?

Θα τσεκάρω μερικές απ’ αυτές που προτείνει ο nameless πάντως.

Υπάρχει αυτό εδώ:

Ελληνικές Ταινίες

Θα κάνω μια λίστα από το τι θεωρώ must-see για ελληνικό ποστ-80ς σινεμά χωρίς φυσικά να έχω αρκετή γνώση ώστε να συμπεριλάβω όλα όσα πρέπει.

captain america 2 χτες. γενικα πολυ καλο στορυ, ωραιοι χαρακτηρες, οχι πολλα πολλα τρελα εφε οποτε αφησε χωρο να εξελιχθει σωστα το στορυ. απλα σε καποια στιγμη ηταν λιγο παραπανω απο υπερβολικη αν και δικαιολογειται αφου μιλαμε για ταινια μεταφορα απο κομικ. παντως την ηθελα και την περιμενα λιγο καλυτερη.
ανωτερη των thor 2, iron man 3, αλλα κατωτερη του avengers. παντως το budget ηταν μεγαλο και φαινεται. παρα πολυ καλος ο winter soldier by the way.
η ταινια δεν εχει τρελη προπαγανδα περι αμερικης κτλ. ισα ισα αυτο ειναι σχεδον αφαντο στην ταινια.

Τα φτερά του Φάλκον τα θέλω… :smiley:

Noah

Πήγα με μάλλον χαμηλές προσδοκίες και περιμένοντας το πρώτο μεγάλο στραβοπάτημα Aronofsky. Ε λοιπόν ούτε εδώ μας απογοητεύει ο τύπος. Χωρίς να ξεφεύγει και πολύ από την ιστορία όπως έχει μείνει γνωστή, κάνει όσες αλλαγές χρειάζεται ώστε να δώσει κάτι παραπάνω από μια μονοδιάστατη μάχη καλού κακού. Δεν ενδιαφέρεται να βγάλει κάποια μεγάλη παραβολή, αλλά δεν κάνει και μια ταινία αναζήτησης του θεού. αλλά περισσότερο ένα πετυχημένο σχόλιο πάνω στην ίδια την δύναμη της πίστη. Κάποιες φορές με ένα λιγάκι απλοϊκό τρόπο μεν (τον κάπως μονοκόμματο χαρακτήρα του απογόνου του Καιν) αλλά στο τέλος αρκετά πειστικό. Η ταινία έχει αρκετές σκηνές που μετράνε πολύ, ειδικά από την στιγμή που ξεκινάει ο κατακλυσμός που δεν τις περιμένεις καθόλου (οι αλλαγές που λέγαμε), αλλά και εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Εδώ να πω ότι επιτέλους ο κινηματογράφος της πόλης μου όπως όλα δείχνουν εφοδιάστηκε και νέο μηχάνημα ψηφιακής προβολής με εμφανή αποτελέσματα. :smiley:

Το Watson παίζει καλά ή μόνο η Connelly σώζει τις γυναίκες ηθοποιούς στην ταινία? :stuck_out_tongue:

Καλή είναι μωρέ, και μόνο που δεν μου θύμισε την Ερμιόνη εγώ το βάζω στα θετικά. Η Connely και ο Crowe ξεχωρίζουν με μεγάλη άνεση βέβαια. Αν και βέβαια ο Crowe έχει ένα πολύ καλογραμμένο και ενδιαφέρον χαρακτήρα στα χέρια του (που είναι και από τα πολύ δυνατά χαρτιά της ταινίας) που ξεφεύγει αρκετά από το “ο αγαθός και τίμιος Νωε” της βίβλου. Απλά να πω ότι στα trailer οι παραγωγοί πολύ σοφά επέλεξαν να μην αποκαλύψουν σχεδόν τίποτα. Αν τα trailer δεν σας έπεισαν (όπως και εμένα) μην αγνοήσετε την ταινία μόνο και μόνο για αυτό.

Για το soundtrack του Noah διάβασα αμφιλεγόμενα πράγματα.
Το άκουσε κανείς?

Δεν το άκουσα, εννοώ ξεχωριστά από την ταινία. Αλλά όταν είδα το Noah σινεμά στο τέλος διαπίστωσα ότι αυτή ήταν η πρώτη ταινία του Αρονοφσκι που δεν πρόσεξα καθόλου την μουσική. Σαν να μην υπήρχε.

[B]Captain America: The Winter Soldier[/B]

Πολύ ωραίος και ο 2ος Cap. Αρκετά old school action σκηνές με κυνηγητά στους δρόμους να φέρνουν λίγο σε Bourne. Αρκετά στην τσίτα η ταινία αλλά δεν νομίζω να χαλάσει αυτό κανέναν :stuck_out_tongue: Πιο ενδιαφέρουσα πλοκή που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό κατασκοπευτικές ταινίες των '70s, καλοδουλεμένοι χαρακτήρες, αρκετά πιο ενδιαφέρον κακός (τομέας που η marvel έχει πρόβλημα στις περισσότερες ταινίες), γενικά όλα μια χαρά δύσκολα μπορείς να έχεις παράπονο από την ταινία.

Οι 2 ταινίες Cap είναι μάλλον οι καλύτερες στην σειρά Avengers (μετά φυσικά από την ίδια την ταινία των Avengers).

Δυστυχώς ούτε και τώρα μας άφησε ο αιθουσάρχης να δούμε τις σκηνές μετά τους τίτλους αν και στην αρχή μου έδωσε ελπίδες αφού άργησε να ανάψει τα φώτα. Και όχι τίποτα άλλο αλλά από ότι διάβασα έχει 2 σκηνές που προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο Avengers.

[SPOILER]Στα περί προπαγάνδας που έχω διαβάσει (όχι εδώ μέσα) απλά γελάω. Η ταινία ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζει απόλυτα τις πρακτικές “εναντίον της τρομοκρατίας” των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια με τους ναζιστές (HYRDA). Αρκετά γενναίο για blockbuster μαζικής κατανάλωσης θα έλεγα.[/SPOILER]

κλίνεται ρε μάγκα το “ενδιαφέρον”, έλεος

κάποιος δεν ήπιε καφέ το πρωί

Μια χαρά ενδιαφέρον ήταν ο φραπές μου.

Ο φραπές φέρνει νεύρα όμως να ξέρεις.