Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Είδα λοιπόν και το Captain America. 'Ντάξει, μην έχοντας επαφή με το κόμικ πήγα περιμένοντας να δω ξύλο, εκρήξεις, καμιά ωραία ατάκα γενικά ό,τι θέλει ένας άντρας από τον κινηματογράφο του. Αυτά που περίμενα, η ταινία μου τα έδωσε οπότε θετικό το πρόσημο. Είχε Samuel Jackson και τη Ρόμπιν <3 <3 από το ΗΙΜΥΜ οπότε θετικότερο. Εν αναμονή τώρα για X-Men και Expendables 3 για να βαρύνουν μερικούς τόνους τα καλαμπαλίκια μας.

Το Grand Budapest Hotel. Άλλη μια νοσταλγική ιστορία με μπόλικες στιγμές τρελας από τον υπέροχο Wes Anderson με πλήθος γνωστών ηθοποιών να παρελάζουν όπως πάντα (φυσικά ανάμεσά τους Bill Murray και Owen Wilson). Μάλλον όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση είναι ο πιτσιρικάς Tony Revolori ο οποίος αποτελεί πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Φυσικά και φύγαμε με ένα τεράστιο χαμόγελο απ’ το σινεμα και φυσικά και συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Τρελό Mindfuck κουλτουρο-sci-fi εδώ με αρκτετές “βουβές” σκηνές γυρισμένο στο ήδη “βουβό” τοπίο της Σκωτίας, μια σπαστική μουσική σε σημεία και λίγο γυμνό της Scarlett. η οποία σαν alien εκμεταλεύεται περαστικούς με το αυτοκίνητό της… :?
Παράξενη ταινία… Θέλει περισσότερες από μια προβολές. Περνάει κάποια μυνήματα για την ανθρώπινη φύση αλλά ρε παιδί μου ένα πράμα… Παράξενο… Αν το αντέχεις το ξαναβλέπεις σίγουρα περισσότερες φορές για να “πιάσεις” περισσότερα…

“Χαζούτσικη” Hollywood κωμωδιούλα με Cameron Diaz(η 1η ερωμένη), Leslie Mann (κλασσικά η παραμελημένη-απατημένη σύζυγος), Kate Upton (άλλη ερωμένη), η οποίες γνωρίζονται και κάνουν μια ομάδα εκδίκησης του συζήγου της 2ης…
Νταξ’… Τι να πεις εδώ, περνάει η ώρα ευχάριστα (αλλά δεν είναι ντε και για cinema) γελάς περισσότερο με την Leslie όταν κλαίει και βρίζει με τη γαιδουροφωνάρα της κλπ. κλπ. :lol:

Προτιμήστε αυτό αν βλέπετε Hollywood αλλά, [B]Μην δείτε το τρειλερ[/B]

Νιόπαντρο ζευγάρι με μωρό (παίζει αυτός ο συμπαθητικός-αντιπαθητικός κατά 50-50 Seth Rogen) σε μια κατα τα άλλα ήσυχη γειτονιά, παθαίνει “κρίση” όταν μια αδελφότητα Πανεπιστημίου μετακομίζει στο ακριβώς δίπλα σπίτι. Γκάφες, καψώνια, κάποιες αρκετά αστείες ατάκες από τους μεν προς τους δε και αντιστρόφως, ενώ προσπαθούν να βρούν μια κοινή λύση. Κατά τα άλλα καφρίλες κλπ αμερικάνικης αδελφότητας είναι μέσα στο πρόγραμμα…

τρομερο το νεο captain america.κλασεις ανωτερο απο το 1ο.ωραιος πολυ κι ο winter soldier.περιμενουμε το X-MEN.

χθες godzilla. μέτριο ήταν. πέρναγε κομπλέ η ώρα αλλά τίποτα παραπάνω.

Godzilla

Το είδα και εγώ χθες. Μεγάλη απογοήτευση. Αν βαρεθήκατε με το King Kong του Jackson επειδή έκανε 1 ώρα να μας πάει στο skull island και να μας δείξει King Kong στην τρίωρη ταινία του, εδώ θα χτυπήσετε ενδοφλέβιες.

120 λεπτά ταινία και ουσιαστικά στα πρώτα 100 βλέπουμε το “ανθρώπινο δράμα” που είναι όντως δράμα να εξελίσσεται και τα τέρατα να έχουν cameo εμφανίσεις. Και να πεις άξιζε για τους χαρακτήρες η το story? Χάλι μαύρο ήταν. Ένας τρελός επιστήμονας που το είχε καταλάβει από την αρχή αλλά κανείς δεν τον άκουγε, ένα άλλος επιστήμονας που υποτίθεται παρακολουθεί το τέρας εδώ και χρόνια αλλά δεν ξέρει την τύφλα του και απλά πετάγεται σαν την πούτσα μια στο τόσο να πετάξει μια παπαριά. Και ο γιος του πρώτου επιστήμονα με την γυναίκα του σε πρώτο πλάνο προσπαθούν να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον εις μάτην. Σενάριο μηδέν!!

Τα τελευταία 20 λεπτά πάλι κάτι πάνε να κάνουν. Η μουντή φωτογραφία και τα τέρατα να μάχονται προσπαθούν να σε αποζημιώσουν για την υπομονή που χρειάστηκε να κάνεις μέχρι εκείνο το σημείο. Και για λίγο τα καταφέρνουν μέχρι που…

…έρχεται το φινάλε όπου ο Godzilla βγαίνει ο ήρωας, σωτήρας της ανθρωπότητας με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει στο πέρασμα του και απλά αρχίζεις να μουτζώνεις την οθόνη πριν αποχωρήσεις.

Pacific Rim και πάλι Pacific Rim!!!

Έλα ρε γαμώ, και την περίμενα πως και πως. :frowning:

δεν άντεξα και άνοιξα και το σπόιλερ, εντάξει, Λ Ο Λ

Πάνε μετά την πρώτη ώρα ξερω γω. Έτσι και αλλιώς δεν θα χάσεις κάτι. Πάντως η τελική μάχη είναι πολύ εντυπωσιακή και αν την δεις σε μια καλή αίθουσα με μεγάλη οθόνη και καλό ήχο θα γουστάρεις κάργα. Αλλά μόνο αυτό. Τις υπόλοιπες σκηνές δράσης και καταστροφής τις έχουμε δει στα trailer.

βασικα ο γκοτζιλας γαμησε κατα την ταπεινη μου αποψη. Οι απαιτησεις μου απο τα τρειλερ ηταν τεραστιες και η ταινια με ικανοποιησε πληρως. Το στορυ δεν ειναι τρελο αλλα ειναι επαρκες. Η σκηνοθεσια, τα εφε και η ατμοσφαιρα ειναι α-πι-στευ-τα. Απλα. Το οτι αργησε να φανει ο γκοτζιλας το θεωρω ‘‘συν’’, καθως το εστησαν επιβλητικα και απλα ανατριχιασα οταν τον εδειξε σε ολο του το μεγαλειο. Αλλωστε ειναι η 1η ταινια, δεν επρεπε να πιανει ολο το μερος της, θα ηταν κακο να εμφανιστει νωριτερα, ο δρομος προς την αποκαλυψη του τερατος ηταν εθιστικος και καλοστημενος. Απο αυτα τα στοιχεια κρινεται υπερανταξιος διαδοχος τον πρωτων ταινιων. Το πασιφικ ριμ διασκεδαστικο αλλα δεν τιθεται θεμα συγκρισης.
Η σκηνη της ελευθερης πτωσης αντικειμενικα ειναι ηδη κλασσικη και θα μνημονευεται, ενω υπαρχουν καποιες εξισου εντυπωσιακες. Οι μαχες οσο επικες και πορωτικες επρεπε (για 1η ταινια και παλι). Οι αφελειες ειναι καλοδεχουμενες, [I][B]kaiju ταινια βλεπετε[/B][/I]. Δεν καταλαβα ποτε περασε 2ωρο γενικα.

για το παραπανω σποιλερ:

[SPOILER]δεν με τρελανε το κλεισιμο, αλλα αντιλαμβανεστε το οτι ο γκοτζιλα ‘‘ειναι με το μερος των ανθρωπων’’ ειναι το βασικοτερο στοιχειο των ταινιων απο τις πρωτες κιολας ετσι?[/SPOILER]

[SPOILER]Στις 2 ταινίες που έχω δει εγώ πάντως δεν ήταν με το μέρος των ανθρώπων. Μιλάω για την ταινία του 1954 και του 1998[/SPOILER]

επεσες σε 2 εξαιρεσεις. στην πλειοψηφια γενικα ετσι ειναι (ειναι και 30+ ταινιες)

εδιτ: πες μου τουλαχιστον οτι το προτιμας απο του '98 :stuck_out_tongue:

Όταν είχα δει για πρώτη φορά την ταινία του '98 στον κινηματογράφο μου είχε αρέσει αρκετά. Σήμερα δεν μπορώ να δω ούτε την μισή. Ναι αυτή είναι καλύτερη. Η τελευταία σκηνή μάχης μόνο φτάνει για να την βγάλεις καλύτερη, Απλά όταν θέλεις να δώσεις τόσο μεγάλη βάση στο ανθρώπινο στοιχείο για τόση ώρα, χρειάζεσαι καλύτερο σενάριο.

Απ’ότι καταλαβαίνω το καινούργιο είναι μέτριο. Δε περίμενα κάτι παραπάνω για να πω την αλήθεια. Άλλο η Αμερική, άλλο η Ασία. Όσες φορές κι αν παίξει αντιγραφή, πάντα θα είναι αποτυχία.

[Spoiler] Για την αποκατάσταση της αλήθειας, στην πλειοψηφία των ταζινιών είναι με το μέρος της ανθρωπότητας όντως. Αναμενόμενο να το πάρει κανείς ως αρνητικό από τη στιγμή που οι περισσότερες ταινίες δε βρίσκονται ή δεν είναι τόσο γνωστές και μένεις με το πρώτο του 54 και τον εμετό του Έμεριχ.[/Spoiler]
Κατά τ’ άλλα, το απόλυτο tribute στον Γκοτζίλα. Η δομή της ταινίας είναι φτυστή με τις γιαπωνέζικες ταινίες μέχρι και στην αναλογία subplot-μάχης. Αν δεις και τα παλιότερα, κανένα δεν είχε αξιοπρεπή δευτερεύουσα πλοκή, οπότε δεν του το καταλογίζω ως σφάλμα. Δεν προσπάθησε να βελτιώσει τη συνταγή, την ακολούθησε με απέραντο σεβασμό. Και ως προς αυτο είναι αντάξιο των προσδοκιών μου. Χώρια που στην πρώτη εμφάνιση επί της οθόνης έκανα τσισάκια απ’ τη χαρά μου και πήγα να βουρκώσω με την τελική μάχη.

Και όμως αυτή του ‘54 που είδα μια χαρά subplot είχε. Βέβαια εκεί ίσως να βοήθησε και η πολύ μικρή διάρκεια. 96’ αλλά νομίζω πως ο χρόνος που είχε on screen ήταν ίδιος με την καινούργια ταινία.

[SPOILER]Όσο για το ότι είναι με το μέρος της ανθρωπότητας εμένα μου φάνηκε κουλό επειδή βλέπεις ένα τέρας που οδηγείται από καθαρό ένστικτό να βοηθάει την ανθρωπότητα, λες και είναι κανένας σκύλος φύλακας σπιτιού ένα πράγμα.[/SPOILER]

Anyway όπως έχω καταλάβει και από σχόλια ανα το διαδίκτυο αλλά και από το τελευταίο του Razoreater η ταινία απευθύνεται κυρίως στους φαν των παλιών ταινιών που έχουν δει τα άπαντα (η σχεδόν τα άπαντα αν όντως υπάρχουν περισσότερες από 30 ταινίες 8O ) και όχι στους πιο περιστασιακούς σαν εμένα.

Πάμε για X-men σε μια βδομάδα που είναι και περισσότερο στο στοιχείο μου :smiley:

απευθυνεται σε φανς των παλιων ταινιων υπο την εννοια του οτι ο δημιουργος του ειναι μεγαλος φαν των ταινιων απο πιτσιρικι και δηλωσε απο την αρχη οτι ηθελε να βαλει ολα τα στοιχεια που εκαναν κλασσικες τις ταινιες, ναι, με μεγαλη επιτυχια μαλιστα. Γενικα φαινοταν σε ολη την ταινια ο σεβασμος που τους τρεφει.

τα κατεστρεψε ολα στο διαβα του και εχουμε ηδη ανακοινωση για 2ο, ας ελπισουμε σε εμφανιση καποιου κλασσικου kaiju αντιπαλου :’]

και γω γουσταρα απεραντα, και εχω δει μονο του 98 (που σαν πιτσιρικας μου αρεσε, αλλα τωρα δεν μπορω να το δω).

Ακολουθουν γενικοτερα σποιλερ και συζητηση. Μην ανοιξεις αν δεν εχεις δει.

[SPOILER]Το sub-plot οντως ηταν λιγακι αδυναμο και θα μπορουσε να ταν πολυ πιο ομορφο αν - οπως διαβασα αλλου - κραταγαν ζωντανο τον Cranston - ηρωα τον οποιο στηριζεις και ακολουθεις απο το πρωτο δεκαλπετο - και το εκαναν σαν bonding story πατερα γιου. Τοχανε στησει τελεια και πηγε απατο.

Το screen time του Godzilla εμενα δε μου φανηκε λιγο. Δηλαδη προφανως και δε θα με πειραζει να δω και αλλο, αλλα ηταν οκ. Μια φορα ‘ξενερωσα’ στο σινεμα, εκει οταν αρχιζει το πλακωμα και το βλεπεις απο την οπτικη της γυναικας και εκει που πανε να πεσουν σφαλιαριδια, κλεινει η πορτα και μενεις με το τσουτσουνι στο χερι. Εκει σιχτιρισα λιγακι.

Γενικα, περασα πανεμορφα και δεν ειχα και ιδιαιτερες απαιτησεις και εφυγα καυλωμενος. Την τελευταια σκηνη μαχης θελω να την βρω σε τζιφακι να τη βλεπω στο ρηπητ ξανα και ξανα και ξανα. Ηταν απο τα πιο πωρωτικα πραματα πουχω δει στην μεγαλη οθονη τελευταια. Σε φαση, ΠΑΡΤΑ. FATALITY.

Η γκρινια η δικια μου με βαση τη πλοκη ειχε να κανει περισσοτερο με το ποσο ‘ενταξει’ ηταν ο κοσμος με την υπαρξη του Godzilla. Δεν εξηγηθηκε ποτε. Εχεις ας πουμε το πολεμικο ναυτικο της υπερδυναμης απλα να το ακολουθει, σα να λεει, αντε, καλωσηρθες, παμε βολτα. Θα περιμενε κανεις να το τρελανουν στις μπομπες. Δεν καταλαβα κατι; Ειχαν και καλα σχεσεις απο παλια (στα πυρηνικα) και ηταν classified; Ηταν ο Γκοτζιλλα γνωστος δηλαδη;

[/SPOILER]

Στεγνο NERDGASM.
TAΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΓΑΜΩ!

Τι να πρωτο πω…
ενα μονο :
ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΗΚΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ!!

Days of Future Past κι εγώ χθες. Γάμησε λιγάκι. Το εν λόγω κόμικ δεν το χω διαβασει, αλλά το στορυ μου φάνηκε καλά δουλεμένο και έδενε πολύ ωραία με τις υπόλοιπες ταινίες. Για το καστ δεν υπάρχουν λόγια, ένας κι ένας όλοι. Ειδικά οι αντιθέσεις των Stewart/ McAvoy και McKellen/ Fassbender απίστευτες. Και πολύ καλά μοιρασμένος ο χρόνος, τόσο ανάμεσα σε παρελθόν και μέλλον, αλλά και στους χαρακτήρες.

Ήταν λίγο ταινία Magneto ε. Ειδικά οι φάσεις με το κράνος του, στο γήπεδο κι εκεί που πετάει την ατάκα “so much for being a survivor”, δάκρυα. Πολύ δυνατή και η σκηνή με το “διάλογο” Mystique και Xavier στο αεροδρόμιο.

Μεγάλο θετικό της ταινίας το χιουμορ, που ακριβώς όπως στις πρώτες δύο και το First Class μου έβγαλε αβίαστα γέλιο, χωρίς να είναι τόσο χτυπητό όσο στις Μαρβελοταινίες.

Και ναι, ο Quicksilver έσπασε τα πάντα.

Διαβάζω παντού αποθεωτικές κριτικές και κοντεύω να σκάσω αφού την ταινία εδώ θα την δούμε στις 5 Ιουνίου. Ειδικά Quicksilver έχουν όλοι προσκυνήσει.