Ισχυει! Ηθελα περισσοτερο Quicksilver και Bishop!
πολυ καλη η ταινια απλα ηθελα λιγο πιο γρηγορη την τελευταια σκηνη. Μου φανηκε λιγο σαν να πλατιασε, αλλα μπορει να ειναι και μονο ιδεα μου.
Οντως εδεσε παρα πολυ ωραια με τις προηγουμενες ταινιες.
ΥΓ1: Quicksilver θεουλης
ΥΓ2: Αγαπαμε Jennifer Lawrence
Προσωπικό kickoff στο Ταινιόραμα 2014 και πάμε πάλι για σοβαρές διπλοβάρδιες (πέρυσι είδα μόνο μία όλη κι όλη).
Λοιπόν ναι, αγαπώ Fellini κι ίσως το ξέρετε αλλά εδώ δεν ενθουσιάστηκα. Η αποσπασματική δομή της ταινίας (λόγω και του ότι το έργο του Πετρόνιου διασώζεται αποσπασματικά μόνο) κουράζει κάποια στιγμή. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι ο στόχος του μαέστρου ήταν ακριβώς αυτός: μισοξεκάρφωτες εικόνες και πλάνα, ονειρική δομή, αίσθηση αντί για κατανόηση. Όση ώρα την έβλεπα όμως, δεν μπορούσα παρά να σκέφτομαι όμως πόσο καλύτερα το έκανε ο Ταρκόφσκι στον “Καθρέφτη”. Γενικά αν γουστάρεις φελινικό σινεμά και φυσιογνωμίες αξίζει να το τσεκάρεις, αν όμως θέλεις να έρθεις σε επαφή με τον μεγάλο σκηνοθέτη τότε μακριά κι αλάργα, ο ορισμός του nerd alert.
Επόμενος σταθμός η “Έκλειψη” του Αντονιόνι.
Ότι είπες. Τα έσπασε η ταινία. Την ευχαριστήθηκα τόσο πολύ.
Πόσο γούσταρα Magneto-Fassbender.
days of future past και γω, μιλαμε για την καλυτερη ταινιας της σειρας μεχρι τωρα, δυνατο storyline, πολυ δυνατες ερμηνειες (fassbender τιτανας), με οσο το δυνατον λιγοτερες μπλοκμπαστεροαμερικανοποζεριες…απλα σε μερικα σημεια κουραζε ,μπορουσανε να το κανουνε λιγο πιο γρηγορο
δειτε το σε 3d
[SPOILER]βασικα με την τελευταια σκηνη κανανε λιγο σαλατα τα timelines με τις αλλες ταινιες τωρα που το ξανασκεφτομαι, δηλαδη το last stand εγινε ρε παιδια η δεν εγινε?
εντιτ 2
βασικα δε χρειαζεται καν να ρωτησω, το last stand συμφωνα με το days of future past δεν εγινε
τωρα με το stryker-mystique δεν εχω καταλαβει ακομα τι παιζει[/SPOILER]
Οπως και να το κάνουμε τα xmen ειναι εγγύηση εχουν βγει 7!! και μονο το wolverine 2 (για μενα ηταν μαπα) ολα τα αλλα ηταν εξαιρετικά!(βαζουν κατω ολα τα marvelικα)
Πολυ καλή ταινία χωρίς κάποια “μεγάλη” μάχη…
2 αρνητικά για μενα
[SPOILER]
-
ενω ο Magneto - Fassbender δινει για ακομη μια φορα ρεσιτάλ ο Magneto -McKellen εχει ρολο κομπάρσου με πείραξε που φενοταν φοβισμένος και στη σκια του Xavier…
-
εντάξει πολλα δε στεκουν με αυτο το timetravel αλλα τεσπα ο Logan δηλαδης παραμένει με τα bone claws? οπως και πολλα αλλα…
Τελος στο X-Men: Apocalypse βλέπω το cast απο το first class μονο + Quicksilver και Gambit \μ/ ξερει κανεις τι μπορει να παιζει? ή ειναι πολυυ νωρις για να εχει ακουστεί κατι περι σεναριου?
[/SPOILER]
Aυτο… ουσιαστικα σβησανε το last stand και happy end…
εεεε
[SPOILER]βασικα σβησανε ολοκληρη την πρωτη τριλογία :p. Γενικά το time travel ηταν λιγο για τον πεο (ειδικα το τελευταιο κομματι με αμνησια wolverine#-o#-o). Αν βρω χρονο θα επανερθω πιο αναλυτικα αυριο.[/SPOILER]
Κατα τα λοιπα πολυ καλό και ιδιαιτερα πωρωτικο σε στιγμες
Το είδα σήμερα κι εγώ το Days of Future Past. Τα είπατε σχεδόν όλα, στο τέλος συμφωνώ όντως κάπως μπέρδεψε. Τους παλιούς εκτός απ’το ξεκίνημα δε χρειαζόταν να τους δείξει τόσο, Storm, Colossus, γέρους Magneto και Professor X δηλαδή, τους χορτάσαμε στη πρώτη τριλογία, ας έδειχνε όσο το δυνατόν περισσότερους καινούργιους εδώ. Και για μένα ξεχώρισε ο Quicksilver (όπως φαινόταν και απ’το trailer), παρόλο που έπαιξε λίγο, προσθέτει μία χιουμοριστική νότα απαραίτητη. Αν το συγκρίνω πάντως με το First Class θα έλεγα χάνει, γιατί έχει περισσότερη δράση/εφέ μεν, αλλά λιγότερο συγκεντρωμένη ιστορία δε. Έτσι τουλάχιστον φάνηκε σε μένα, εννοείται θα το ξαναδώ σίγουρα.
Και γω το είδα κι ενω μου άρεσε, κάτι με χάλασε. Θα το ξαναδώ την τετάρτη κ τοτε θα ξανασχολιασω.
το ειδα κι εγω την πεμπτη.πολυ καλη προσθηκη στο franchise περαν απο τις σεναριακες τρυπες.απο οσα ειχαν ειπωθει + τις αποθεωτικες κριτικες πηγα με πολυ υψηλες προσδοκιες και προσγειωθηκα καπως αποτομα.αλλα μου αρεσε αρκετα.προτιμησα ομως νομιζω στο συνολο το first class που ειχα βρεθει προ εκπληξεως.κατα τ’αλλα x-men ειναι εγγυηση γενικως.
GODZILLA
ηηηηητανε καλοκαιρι του 2003 οταν ψαχναμε να δουμε καμια καμένη ταινία να γελάσουμε στο βιντεοκλαμπ και ξαφνικά βλέπουμε godzilla εναντίων καπνοτερατος!! Tη ταινια την καραγουσταραμε και νικιασαμε και κανα 2 ακομα στα καπακια(mothra, mechagodzilla) :’)
Ε πιστεύω στο καινούριο έγινε ενα παρα πολυ ωραιο και χορταστικό tribute των παλιών ταινιών!! Την ευχαριστήθηκα και θελω να βγεις sequel ασαπ!!
το godzilla το ειδα προχτες. εμενα μου φανηκε μαπα τελειως. δηλαδη τρελη απογοητευση.
για μενα καλυτερη η ταινια του 97 χωρις πλακα. αυτο περιμενα να τελειωσει πως κ πως.
χτες πηγα και ειδα x-men για δευτερη φορα. στα θετικα θα πω οτι επιτελους γυρισε ο synger και εχουμε μια καλη παραγωγη στην ταινια. η οποια βεβαια λογω και του συγκεκριμενου στορυ σε μπερδευει λιγο, ειδικα ως προς τον xavier, αλλα γενικα ηταν πολυ καλη. τα sentinels ηταν εκπληκτικα, ειδικα του μελλοντος.
στα αρνητικα της ταινιας, θα πω οτι επρεπε να δειξει λιγο πιο πολυ του τι συμβαινει στο μελλον. για εμενα το περασε λιγο γρηγορα αυτο.
οσο για το τελος, για εμενα δεν ξεκαθαριζει αν αναιρει την 3η ταινια μονο η οχι. καλλιστα θα μπορει να εχει αναιρεσει και τις 3!
γενικα την θεωρω λιγο χειροτερη του first class το οποιο για εμενα ηταν πολυ καλα στημενη ταινια και σε καμια περιπτωση καλυτερη του Χ2.
αγαπαμε jennifer lawrence…
X-Men: Days of Future Past
Το είδα επιτέλους!
Μάλλον το καλύτερο x-men. Σε επίπεδο χαρακτήρων και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις παίζει να είναι και η καλύτερη super hero movie γενικά. Δραματική, αληθινά συγκινητική σε πολλά σημεία, χωρίς να κάνει απλοϊκούς διαχωρισμούς καλώς και κακών (όπως πολύ πετυχημένα το έκαναν και αρκετές από τις προηγούμενες ταινίες του καλύτερου υπερ-ηρωικού franchise για μένα). Το όλο story στο παρελθόν απλά τα σπάει, πραγματικά δεν έχω λόγια. Magneto και Mystic ήταν απόλαυση. Η σκηνή του Xavier που επικοινωνεί με τον μελλοντικό του εαυτό υπέροχη (δεν είναι και τόσο spoiler αφού το δείχνει και στα trailer) και ο Wolverine… είναι απλά ο Wolverine . Κρίμα μόνο που είδαμε τον Quicksilver για τόσο λίγο. Η σκηνή του τα 'σπασε.
Το μόνο που ήθελα παραπάνω είναι το μέλλον όπως είπε και ο samis. Ενώ ξεκινάει πολύ ψαρωτικά με όλο αυτό το σκοτεινό, δυστοπικό μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό πηγαίνουμε σχετικά γρήγορα στο παρελθόν και μένουμε κυρίως εκεί. Η ταινία χρειαζόταν ακόμα ένα μισάωρο νομίζω κυρίως με σκηνές από το μέλλον.
Τώρα στο αν αναιρεί τις προηγούμενες ταινίες (βασικά τις 3 πρώτες). Τουλάχιστον την 3η την αναιρεί σαφώς. Και εδώ που τα λέμε καλά κάνει. Η τρίτη ταινία είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια του τραγικού rattner που αν και είχε ένα καλό story στα χέρια του φρόντισε να το πηδήξει όσο μπορούσε.
τα sentinels του μελλοντος ηταν τρομερα. αλλα οντως επρεπε λιγο παραπανω. απλα περιμεναν την μοιρα τους και τον wolverine. τπτ αλλο. ας εδειχνε πχ καμια μαχη πιο πριν να σκοτωνονται κι αλλοι κτλ. τεσπα γενικα ωραια. καλυτερο x-men σιγουρα οχι για μενα. υστερει απο Χ2 σιγουρα κι ελαχιστα απο first class.
καλυτερη marvel ταινια για φετος παντως δεν ειναι. το captain ηταν ανωτερη ταινια, προσωπικα μιλωντας παντα.
Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από captain america (το οποίο επίσης μου άρεσε πολύ, γενικά καλή χρονιά για υπερ-ήρωες. Βασικά κατάφερα επιτέλους να κάνω λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες με super hero και την συγκεκριμένη την έβαλα αρκετά ψηλά. Την ποστάρω στο άλλο thread έτσι να υπάρχει
Αφού στο παιχνίδι της εθνικής με την κολομβία προκοπή δεν έβλεπα είπα να το ρίξω θερινό σινεμαδάκι
Maleficent
Τα τελευταία χρόνια πολλά κλασικά παραμύθια μεταφέρονται εκ νέου στον κινηματογράφο σε νέες πιο “ενήλικες” εκδοχές σε ταινίες σαφώς επηρεασμένες από Harry Potter και Lord of the Rings.
Red Riding Hood, Snowhite and the Huntsman, Jack the Giant Slayer είναι μερικές από αυτές που χωρίς να αλλάξουν και πολύ το original παραμύθι προσπάθησαν να του δώσουν μια πιο σκοτεινή εκδοχή. Με απόλυτη αποτυχία if you ask me.
Τούτη εδώ αν και φαίνεται να κινείται σε μια παραπλήσια λογική τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα. Καταρχήν εδώ δίνεται μια εκ νέου ανάγνωση της γνωστής ιστορίας της ωραίας κοιμωμένης από την πλευρά της κακίας Maleficent. Το καλό είναι πως κρατάει την παιδική αθωότητα της original δεν προσπαθεί να γίνει με το στανιό πιο “ενήλικη”. Υπάρχουν και οι πιο σκοτεινές στιγμές, κυρίως στην αρχή…
…ειδικά η σκηνή που ο μελλοντικός wanna be βασιλιάς τις κόβει τα φτερά, σκηνή που παραπέμπει ακόμα και σε βιασμό (και όπως είπε η Jolie καθόλου τυχαία)
αλλά στην μεγαλύτερη της διάρκεια είναι μια παιδική ταινία που προσφέρει μια νέα ανάγνωση σε ένα γνωστό παραμύθι (και καλύτερη if you ask me… again ) Απλά εκπληκτική η Jolie στον ομώνυμο ρόλο. Αν είστε φαν των παιδικών παραμυθιών go for it.
…έχει δει κανείς αυτό? The Two Faces of January (2014)
:):!:
Είδαμε χθες το [B]edge of tomorrow[/B].
Εισαγωγή κλεμμένη από Pacific Rim, μέρα της μαρμότας με εισβολή εξωγήινων, πιστολίδι, και Emily Blunt με το σπαθί του Cloud από το Final Fantasy VII.
Ε, τι, γαμώ ήταν \m/
Η Έμιλυ δεν υπάρχει.