Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

[B]Birdman[/B]

Την περίμενα πως και πως και δεν με απογοήτευσε. Τεράστιος Keaton σε μεγάλη επιστροφή με ταινία που θα μπορούσε να είναι βιογραφική. Ο ηθοποιός άλλωστε μετά τα Batman του Burton δεν κατάφερε να επανέλθει ποτέ αφού όλοι τον είχαν ταυτίσει εκείνη την περίοδο σε μεγάλο βαθμό με τον ήρωα της DC. Τουλάχιστον αστείο το ότι η ταινία πήρε οσκαρ και ο ίδιος του όχι. Άξια δίπλα του η Emma Stone στο καλύτερο μέχρι σήμερα ρόλο της. Ο Norton δεν μου άρεσε και τόσο και σαν ερμηνεία και σαν χαρακτήρας.

Πέρα από τον Keaton η ταινία ξεχωρίζει για την φοβερή σκηνοθεσία που σου δίνει την εντύπωση πως είναι ολόκληρη γυρισμένη σε ένα τεράστιο μονοπλανο. Μια πετυχημένη ψευδαίσθηση που ανεβάζει την ταινία πολύ. Σεναριακά είναι τα προβλήματα για μένα, κυρίως στην κάπως ρηχή προσπάθεια να σατιρίσει την βιομηχανία του θεάματος (Hollywod και Broadway). Οι χιουμοριστικές πινελιές είναι το που σώζουν τις περισσότερες φορές.

Kingsmen

Spy movie στο στυλ των ταινιών Bond, Mission Impossible με περισσότερο χιούμορ που είναι και το πιο δυνατό της σημείο. Πιο βρετανικό, αυτοαναφορικό και… σινεφιλ χαρίζει μερικές ωραίες και αστείες σκηνές με τους Colin Firth και Samuel Jackson να το απολαμβάνουν στους ρόλους καλού και κακού της ταινίας. Η δράση είναι πυκνή και ηθελημένα εντελώς υπερβολική. Το κακό είναι πως το βάρος πέφτει κυρίως στην δράση και όχι στο χιούμορ της με αποτέλεσμα όλη αυτή η υπερβολή κάποια στιγμή να γίνεται αφόρητα κουραστική ειδικά στο τελευταίο μισάωρο που γίνεται της τρελής (όπου ακόμα και το χιούμορ γίνεται πιο αμερικάνικο). Συμπαθητική για την μια φορά που την είδα αλλά δύσκολα θα ξαναπαίξει.

Θα συμφώνησω με την άποψή σου σχεδόν εξολοκλήρου. Η ταινία τελικά μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα γιατί είχα ανεβάσει ψηλά τον πήχη λόγω κριτικών που είχα διαβάσει. Προφανώς και ήταν καλή ταινία, αλλά τελικά νομίζω ότι θα μπορούσα να περιμένω και να τη δω σπίτι μου.

Αντίθετα μου άρεσε αρκετά το whiplash το οποίο πρέπει να πάτε σινεμά να το δείτε για να απολαύσετε τον κορυφαίο ήχο. Καλές ερμηνείες, ενδιαφέρον θέμα και ωραίοι διάλογοι. Recommend.

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ταινιάρα μεγάλη το μπερντμαν και ρεσιτάλ inarritu/norton. Αξίζει κάθε εκθειασμό που του έχει γίνει. Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν το αν ο Κήτον έπαιζε τόσο κακά το ρόλο του εσκεμμένα επειδή υποδυόταν έναν “ατάλαντο” μπλοκμπαστερ σταρ δίχως εκφραστικότητα ή αν απλά δεν μπορούσε να παίξει καλύτερα. Αν δεν του κότσαραν μουστάκι στο τέλος να φύγει το φλατνεςς θα έμενε ο ίδιος σε όλη την ταινία :lol:

Σε άλλα νέα, είδα το θηορι οβ εβρηθιν και μνιεεεεεεχ. Αν ήμουν 24αρα κοπελιά με λατρεία στα έντεχνα και εμμονή στα motivational motto με ηλιοβασιλέματα στο φβ θα με άγγιζε.

Καλύτερη κριτική evah. Αλλά να πούμε και ότι αγαπάμε το soundtrack, έτσι;

Για ποιες σκηνές μιλάς; Αν αναφέρεσαι στην ερμηνεία του στις πρόβες στον θεατρικό του ρόλο εμένα μου φάνηκε πως ήταν μια εσκεμμένα κακή ερμηνεία, προφανώς επιλογή Ιναρίτου να παίξει σε αυτές τις σκηνές έτσι ο Keaton. Κατά τα άλλα η ερμηνεία του ήταν κορυφή.

Jurassic World

Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν της σειράς. Κυρίως η πρώτη μου άρεσε, τις άλλες 2 τις βρήκα απλά συμπαθητικές. Αυτή εδώ είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με τα sequel. Σενάριο επιπέδου ταινιών της asylum (κινηματογραφική εταιρία b moviez) απλά με καλύτερους ηθοποιούς και εφέ. Έχει την φάση της, μερικές πολύ εντυπωσιακές σκηνές, λίγο χιουμοράκι και πολύ υπερβολή. Chris Pratt δεν είναι κακός αλλά δεν θα τον θυμόμαστε για αυτόν τον ρόλο του στο μέλλον. Για 2 ώρες σε θερινό με 1-2 μπυρίτσες καλή ήταν. Προσωπικά πάντως δεν πρόκειται να κάτσω να την ξαναδώ ποτέ.

Η τελική μάχη με T-Rex καλή μεν αλλά δεν πιάνει μια μπροστά σε αντίστοιχες μάχες με ερπετοειδή που είδαμε σε King Kong και Godzilla.

το είδα χτες, κοντράρει Tommorowland στην μεγαλύτερη μαλακία που είδα από άποψη blockbuster το 2015…

Από την αρχή έως το τέλος, ενα rollercoaster γελοιοτήτων και ασυναρτησίας… φλατ σενάριο, ιστορία, σκηνοθεσία, εφέ, δράση, τα πάντα… στις σκηνές στο φινάλε με τα ‘‘βλέμματα’’ ψηνόμουν να φύγω από το σινεμά, αλλά μετά είπα δε γαμιέται, πλήρωσα τη μαλακία… :stuck_out_tongue:

πάλι καλά που το είδα στο bfi imax και χάζευα τα εφφε γιατί αν το έβλεπα σε νορμαλ οθόνη θα έκλαιγα τα λεφτά μου και τις ώρες που έχασα. ειδικά άμα σκεφτείς πως έχει ήδη κάνει διπλάσιες εισπράξεις από το μαντ μαξ, είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, γαμημένα 12 εώς 18 αμερικανάκια θα μας καταστρέψετε τον κινηματογράφο.

bryce dallas howard σ αγαπώ από το the village, να το ξέρεις

Εγώ την είδα πρώτος. She’s mine!!

ας παρουμε εμεις το οριτζιναλ πραμα λεπον που ειναι η Τσαστεην λοιπον

All yours :stuck_out_tongue:

Τις βάζουν και μαζί συνέχεια επειδή λέει τις μπερδεύουν.

Όχι πείτε…

η τσαστεην ειναι σαν τραβεστι.-

Ε μα… κάποιος έπρεπε να το πει επιτέλους.

και δεν εχετε δει το lawless πχ;

πειραξε το μαλλι στο πεηντ, ουτε καν στο φοτοσοπ, μονο στο πεην, και βαλε πχ το δικο σου Insteαd

οταν μετα απο μερικα χρονια αποκαλυφθει οτι ηταν αντρας, να δω τι θα λετε μετα

Φοβερή έμπνευση και εκτέλεση. :lol:

Θα μπορούσε να είναι κάτι που βγήκε απ’ το Once More With Feeling.

[B]Terminator Genisys[/B]

Καταρχήν. Οι υπεύθυνοι προώθησης της ταινίας είναι τα μεγαλύτερα ζωντόβολα που έχουν ποτέ δουλέψει στο hollywood. Εντάξει έχουμε δει πολλά trailer τα τελευταία χρόνια που μας δίνουν σχεδόν όλη την ταινία αλλά εδώ το γάμησαν και ψόφησε. Trailer, αφίσες τα πάντα όλα ήταν ένα τεράστιο spoiler. Πίστευα πως κάτι παραπάνω θα είχε η ταινία για αυτό μας έδωσαν τόσα πολλά αλλά όχι. Όλα τα βασικά plot points και οι ανατροπές στην φόρα. Τι ηλίθιοι θεέ μου!!

Από εκεί και πέρα η ταινία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Από νωρίς είχαν πέσει οι προσδοκίες μου βέβαια. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον ήταν λίγο καλύτερο από αυτό που περίμενα. Ούτε για αστείο δεν φτάνει τα 2 πρώτα αριστουργήματα (εννοείται), αλλά είναι σαφώς καλύτερη από τις 2 τελευταίες ταινίες (που από ότι κατάλαβα τις αγνοεί γενικά). Σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει να κάνει και με το nostalgia factor αφού αρκετές σκηνές από την πρώτη ταινία αναδημιουργήθηκαν σχεδόν καρέ καρέ, ενώ δεν λείπουν και οι πολλές αναφορές στην 2η ταινία (ομολογώ μου άρεσαν όλες οι σχετικές σκηνές και πολύ μάλιστα).

Το πρώτο μισό της ταινία το βρήκα απολαυστικό. Από εκεί και πέρα χάνεται λίγο η μπάλα με τα χρονικά παράδοξα, το σενάριο αφήνει αρκετές τρύπες με τα πηγαινελα στον χρόνο αλλά παραμένει διασκεδαστική. Πολλές παρεμβάσεις στην μυθολογία των ταινιών που άλλους θα τους χαλάσουν πολύ, άλλους ίσως όχι και τόσο (ανήκω τους δεύτερους) Αυτό που δεν τους βγήκε και τόσο ήταν το χιουμορ που σε πολλά σημεία ήταν λίγο fail.

Emilia Clarke προσωπικά με έπεισε ως Sarah Conor. Για Αρνι δεν το συζητάμε ήταν απόλαυση. Και 100 χρονών να φτάσει σαν εξολοθρευτής θα πείθει πάντα. Το σεναριακό εύρημα με την ηλικία δούλεψε υπέροχα. Οι πιο όμορφες στιγμές της ταινίας ανήκουν σε αυτούς τους 2.

Από τους υπόλοιπους μόνο ο J.K. Simmons ξεχώρισε σε μικρό ρόλο πάντως.

…όπως και νά’χει…ηθοποιάρα:):!: