Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Παλαιστινιακό ντοκιμαντέρ (με πολύτιμη ισραηλινή συνδρομή) του 2011, που εξιστορεί το χρονικό της αντίστασης - με κάθε μέσο - των κατοίκων του χωριού Μπιλαΐν στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης απέναντι στην ισραηλινή πολιτική του εποικισμού παλαιστινιακών εδαφών, πρακτικά δηλαδή της καταλήστευσης της γης των Παλαιστινίων, και των δραματικών συνεπειών που έχει αυτή για τους τελευταίους, αφού η καλλιέργεια των εν λόγω εδαφών αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικά μέσο επιβίωσης για τους περισσότερους εξ αυτών. Η αφήγηση, που καλύπτει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών, γίνεται με χρονικούς άξονες τις κάμερες που χρησιμοποιεί για την καταγραφή των γεγονότων ο πρωταγωνιστής/σκηνοθέτης/συν-δημιουργός της ταινίας, ο Παλαιστίνιος Εμάντ Μπουρνάτ, τις οποίες ήταν υποχρεωμένος να αντικαθιστά ξανά και ξανά, αφού του τις έσπαγαν είτε ο ισραηλινός στρατός, είτε οι έποικοι - εξ ου και ο τίτλος.

Ό,τι και να πω είναι λίγο.
Ας δει αυτή την ταινία όποιος θέλει να καταλάβει τι σημαίνει λαός ηρωικός, που αντιστέκεται και παλεύει μέχρι τελικής πτώσης, against all odds, τι σημαίνει επίσης κράτος ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ με όλη τη σημασία της λέξης, τι σημαίνει κατοχή, τι σημαίνει γονιός υποδειγματικός, που μέσα σ’ όλα αυτά διαπαιδαγωγεί την οικογένειά του με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα κόντρα στο φόβο που προσπαθεί να σπείρει ο εχθρός, και πάει λέγοντας.

Ταινία - μάθημα ζωής.
Δεν ξέρω, μπορεί να βλέπω πλέον ελάχιστες ‘‘καινούριες’’ ταινίες, μπορεί και να είναι μαλακία μου αυτό, αλλά χαίρομαι τουλάχιστον που δύο απ’ αυτές που έχω δει είναι αυτή εδώ και το “Ομάρ”. Και πολύ αμφιβάλλω αν όλες αυτές που έχω προσπεράσει τα τελευταία χρόνια είχαν να πουν τόσα πολλά όσα αυτές οι δύο.

Το ντοκιμαντέρ υπάρχει ολόκληρο στο youtube με ελληνικούς υπότιτλους. Σοβαρά, πηγαίνετε να το δείτε.

Πηγα και ειδα το The Gift.

Πολυ ωραιο θριλλερακι. Καραγχωμενος εφυγα, οπως πρεπει δηλαδη σε κατι τετοια.

Εντυπωσιακοι ολοι οι συντελεστες και μεγα χειροκροτημα στον Edgerton που εγραψε και σκηνοθετησε και πρωταγωνιστησε. Μεγα κρηπουλο στην ταινια.

Επισης Bateman θεος. Δεν ειναι ευκολο να ξεφυγεις απο τα κωμικα σου στερεοτυπα, εκεινος τοκανε αβιαστα (αλλα βοηθησε και το σεναριο)

Γενικα ολα πολυ ωραια, μεγαλη φετινη εκπληξη.

Τωρα σφιγγω ζωνη να παω να δω Fantastic Four - ξεκαθαρα απλα λογω πληροτητας (και το οτι εχω ετησιο πασσο για σινεμα, γιατι αλλιως με τιποτα)

Και απο βδομαδα, τρου καταστασεις με Straight Outta Compton (και the man from Unkle που επισης ακουω πολυ καλα λογια)

Ωπα ωπα, θα το φέρουν δηλαδη;

edit: 28/8 λέει ο αηεμντιμπις

Χα, ήμουν σίγουρος πως ήταν νωρίτερα. Μάλλον us. Αλλά ναι, εχω δει αφίσες στο cineworld

Sent from my XT1039 using Tapatalk

μετα τον εμετο που μαζευανε στα μπροστινα καθισματα απο το Fantastic Four πηγα και ειδα το

Trainwreck. ψιλομαλακια ηταν, αλλα δε μπορω να πω πως δεν γελασα σε φασεις. Σιγουρα δε χρειαζεται να τη δε σε σινεμα κανεις. Καφρικο χιομουρ και οσο επαιζε ο John Cena επικο, μετα νταξει, το τρεναρουν και κουραζει. Ασε που σφηνωνει και λιγο δραμα που σε ψυχοπλακωνει, που δε χρειαζεται… ενηγουεη.

Χθες ειδα ομως το Paper Towns, που περιμενα να ηταν μια ψυχοπλακωτικη μιζερια (βλεπα Fault In Our Stars), τελικα ηταν συμπαθεστατο και περασα πολυ καλα. Ακρως νοσταλγικη για μερες λυκειου και τετοια, πολυ ωραιο καστ, γενικα ωραιο στορυ και νταξει ,μιλαμε για μια ΓΛΥΚΙΑ ταινια. Ειδικα τυποι που ηταν ψιλοπαραξενοι και σεηφ τυποι στο λυκειο ξερωγω θα κανουν relate σε πολλα σημεια.

Το καστ της ταινιας θα το βλεπουμε συνεχεια μετα, σιγουρα. Ειδικα τον τυπο που εκανε τον Radar. O χαμενος αμερικανος ξαδερφος του Richard Ayoade

…μετά από πολύ καιρό, πήγα σινεμά με την γυναίκα, και μια μικρή ξαδερφούλα μας…και είδαμε και ένα κατάλληλο έργο για την μικρή Paper Towns

…καλό, με κάμποσο εύστοχο χιούμορ, και συγκίνηση Γυμνασίου - Λυκείου, με καλούτσικη ιστορία, και μερικές πολύ ωραίες μούρες

:):!:

[B]Irrational Man[/B]

Νέος Woody Allen. 2η συνεργασία με την Stone και πρώτη με τον Phoenix (αν δεν κάνω λάθος για τον δεύτερο). Εδώ κάνει μια μικρή μίξη κάποιων παλιότερων ταινιών του όπως το Machpoint με το πιο ανάλαφρο ύφος των τελευταίων ταινιών του. Στηριζόμενος σε κλασικό μυθιστόρημα, που κατά διαβολική σύμπτωση έτυχε να διαβάσω αυτό το καλοκαίρι (δεν λέω ποιο αφού αποτελεί spoiler) κάνει μια αρκετά ελεύθερη μεταφορά και το διασκεδάζει όσο και οι ηθοποιοί του. Μου άρεσε, τα 90 λεπτά πέρασαν νεράκι. Σίγουρα καλύτερο από τα 2-3 τελευταία του.

[B]Straight Outta Compton[/B]

H πρωτη ωρα κυλησε ευχαριστα, μετα βαρεθηκα του θανατα

γελαγα αφανταστα με την απεικονιση του Dr. Dre, σαν πριγκιπας της Ντιζνεη ηταν να πουμε. Μα τι καλος!

το είδα και γώ, ψιλομάπα ήτο

επίσης σαν φίλος αυτής της μουσικής στα πιο γυμνασιακολυκειακά μου χρόνια, η όλη ιστορία απέχει μίλια από τη πραγματικότητα και η προσέγγιση είναι τέρμα επιφανειακή και ωραιοποιημένη…

για όσους γουστάρουν τη φάση, ‘‘boyz in the hood’’ και τίποτα άλλο.-

Legend

Tom Hardy κλασικα πολυ καλος, ακομα και στο διπλο του ρολο

Σαν ταινια ομως, μετρια πραματα. Ειχε καποιο comic relief, αλλα το pacing ηταν λαθος, αχρειαστα ultraviolent, κακο κλεισιμο, κακο φοκους στο ρομαντζο και γενικα οι 2 ωρες και 10 λεπτα θα μπορουσαν ναχαν κοπει τουλαχιστον κατα 20’

6/10 του δινω, με χαρντυ ομως τιτανα

Σε ρολους εχει 3/3 φετος, σε ταινιες 1/3

Το Child 44 ηταν απαισιο.

Το νέο Maze Runner μπορείς να το δεις αν δεν έχεις δει το προηγούμενο;

αμα ειχες δει το προηγουμενο δε θα ηθελες να δεις το καινουργιο.

Σε αλλα νεα,

Ειδα το [B]Everest[/B]

ωραια ηταν.

προσωπικα ειναι θεματολογιες ταινιων που δε με κρατανε (ταινιες μποξ πχ). Ε ορειβασια βουνα και τετοια ειναι μια απο αυτες (με εξαιρεση το τιτανιο Cliffhanger), αλλα τουτο δω δε με ενοχλησε.

Ενταξει, εννοειται δε πλησιαζω βουνο και χιονια για την επομενη τριετια, αλλα ηταν μια ομορφη ιστορια με ομορφο καστ και βασισμενο σε αληθινα γεγονοτα, οποτε why not

ομορφο που τα πρωτοκλασατα ονοματα δεν μονοπωλησαν τις σκηνες ενω ειχαν μικρους ρολους, και η μεγαλη διαρκεια της ταινιας δεν κουρασε.

Η φαση ηταν ομως οτι ενιωθες πως [I]εκπαιδευοσουν[/I] απο την ταινια. Ειχε ΠΟΛΥ πληροφορια αλλα δε σε κουραζε.

Ευχαριστο πασατεμπο λοιπον. Δε θα την ξαναβλεπα αλλα ηταν καλη.

ΒΟΥΡ ΓΙΑ MARTIAN ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΜΟΥΝΕΛΕΣ.

γιαυτο παμε κατα διαολου, ακου maze runner

Θα σου απαντήσω κατ ιδίαν εσένα, με γυμνά χέρια και βεντετικό στυλ

Δεν περιμενα πως θα εβλεπα καλυτερη ταινια απο το mad max φετος. Μεγα λαθος.

Καταπληκτικη ταινια.

Φουλ ρηβιου την πεμπτη.

Μην τα λες έτσι απότομα αυτά.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

η αληθεια ειναι πως ειναι μηλα και πορτοκαλια η φαση, μιας και μιλαμε για τελειως διαφορετικα genres.

Και στις 2 ταινιες ημουν στην τσιτα συνεχως και εφυγα απο το σινεμα θελωντας και αλλο, απλα το Martian ειχε περισσοτερα στοιχεια τα οποια γουσταρα, παρ το 2ωρο balls to the wall action του Mad Max (το οποιο προφανως και ηταν καραγαμω).

To Martian σαν ταινια ηταν inspiring (εμπνευστικη;!) και μιλησε καθαρα και ξαστερα στο νερντουλο μηχανικο που την εχει δει αστειος μεσα μου

ridley scott ισοδυναμεί με ΨΟΦΟ 15+ χρόνια τώρα, αλλά σενάριο βλέπω Ντρου Γκοντάρντ οπ’οτε ψήνω και γώ φούλ + indeed τα σχόλια είναι πολύ ενθαρρυντικά ώς τώρα

xαχα και ειδες που πηρε τα πανω του απο το καλο πρεςς και λεει ΠΑΙΔΙΑ, κανω προμηθεα 2, αλλα αυτη τη φορα σιγουρα εχει να κανει με το Αλιεν…

O τύπος είναι πιο τραγικός και από τον Λούκας σε νοοτροπία έμπορα πλέον… ακόμα και την αβάντα του, δλδ την σκηνοθετική μαεστρία την έχει χάσει χρόνια τώρα…

ΑΛΛΑ

μακάρι να είναι όντως καλό το Martian γιατί εμείς δεν επιθυμούμε το κακό κανενός :stuck_out_tongue:

oh wait, μακάρι να του συμβεί κάτι για να μην αγγίξει ποτέ το blade runner ξανά.-
το alien πια κλαιν μαιν, τούχουν γαμήσει που τούχουν γαμήσει τα μάτια, δε σώζεται πια για κανένα λόγο…

εντωμεταξύ οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με Prometheus 2 κτλ, δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα, ο τύπος απλά διαβάζει το script του στούντιο ονλαιν χωρίς να τον νοιάζει κιόλας