ζημιά στο είδος δεν έχει κάνει το BvS, ισα ισα που παρότι σκουπιδοταινία και αυτό, τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό, στο ύφος των παλιών χμεν του σίνγκερ, των μπάτμαν του νόλαν κτλ κάτι πιο ενήλικο αλλά παράλληλα αρκετά comic με πιο σοβαροφανείς προβληματισμούς κτλ…
προφανώς δε πέτυχε και βγήκε αυτό το κουραδι μεγατόνων μαζί με το χαμένο του αδερφάκι το Suicide squad και το γύρισαν στην marvel συνταγή με το WW μπας και… αλλά σίγουρα αν δίνω κάτι στη DC είναι ότι δεν ήθελε να γίνει Marvel…δεν βρήκε τον τρόπο να το κάνει (παρότι υπάρχει) γιατί έμπλεξε με στόκους executives και παραγωγούς κτλ αλλά δε μπορείς να πείς ότι δεν προσπάθησε για κάτι διαφορετικό…
ζημιά στο είδος έχει κάνει η ίδια η Marvel που έχει τυποποιήσει έτσι όλα της τα προιόντα -γτ ταινίες δε τα λές - ώστε να χέζεται στα λεφτά από αυτά χωρίς προσπάθεια, πιάνοντας ένα safe κοινό που δεν έχει απαιτήσεις και έτσι παράλληλα έχει βάλει τα απανταχού μεγάλα στούντιο να σκέφτονται την λέξη franchise + συνταγή Marvel πριν δώσουν το πράσινο φως για μια νέα μπλοκμπαστεριά παρά το σενάριο, ποιός σκηνοθετεί κτλ κτλ κτλ…
η διαφορά ποιότητας σε κομιξοταινίες προ iron man το 2008 και μετά είναι χαοτική, με τα batman begins, xmen 1-2, dark knight, spiderman 1-2 να καταπίνουν αμάσητα ακόμα και τα winter soldier πχ ή avengers -που είναι ομολογουμένως οι πιο δυνατές ταινίες της marvel-…
βτς λοιπόν, σχεδόν back to back σε 3 μέρες είδα τα παρακάτω και γώ
https://static.rogerebert.com/uploads/movie/movie_poster/the-killing-of-a-sacred-deer-2017/large_MV5BNTNkZDUyZDEtZDljYS00YmJmLTljOGUtNjdkM2IyYmYwNTg2XkEyXkFqcGdeQXVyNTAzMTY4MDA_.V1_SY1000_CR0_0_675_1000_AL.jpg
Δεν ήμουν ιδιαίτερος φάν του Κυνόδοντα -ούτε ακόμα αν και έχει πολλές αρετές σα ταινία-, όμως είμαι φαν των Άλπεων και ο Αστακός στο μεγαλύτερο μέρος του μου άρεσε πάρα πολύ -απλά λίγο στο 2ο μέρος νομίζω ότι έριξε τόνους-…γενικότερα δεν εκτιμάω πολύ το σινεμά των αλληγοριών και των συμβολισμών, είμαι της σχολής Ταρκοφσκυ οπου η βροχή δεν συμβολίζει κάτι, είναι απλά βροχή -που τυγχάνει να είναι ιδιαίτερη για τον ήρωα εκείνη τη στιγμή για τους δικούς του λόγους-
Στα ίδια πλαίσια που κινήθηκε και στις προηγούμενες του ταινίες λοιπόν και εδώ, μια μισό παραβολή της Ιφιγένειας, πυρηνική οικογένεια, λίγος χάνακε, λίγος τρίερ, ΠΟΛΥ κιούμπρικ, συνοπτικά το ελάφι ήταν στα ίδια κυβικά με αστακό, αρκετά καλό με εξαιρετικό σενάριο και εντυπωσιακή σκηνοθεσία-έχει κάνει τεράστια άλματα εδώ ο Λάνθιμος-, πολύ καλές ερμηνείες και τρομερή φωτογραφία…γενικότερα, αν είστε φαν του Λάνθιμου, επενδύστε ελέυθερα…εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κλονιστώ ακόμα μιας και δεν είμαι τόσο φαν του σινεμά που υπηρετεί αλλά σίγουρα μια ταινία που θα σοκάρει, προβληματίσει και θα υπνωτίσει το κοινό της με χαρακτηριστική ευκολία…
στα καπάκια σχεδόν, γιατί έπαιξε και στο σπίτι το Zergalo του Ταρκόφσκυ την επομένη-γτ έτσι - η φάση ζητούσε πλοκμπαστερ και καταλήξαμε εδώ και εμείς
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjMyNDkzMzI1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODcxODg5MjI@.V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL.jpg
Eξαιρετικό σκουπίδι-μπαράζ κακού χιούμορ, κακής cgi δράσης και μηδενικών χαρακτήρων, με μόνα + τη μουσική (κάτι ωραία μπιτάκια) + την βανδή μπλάνσετ που οκ, κόμματος + το σινεμά που ήταν τέζα και μιλούσαν όλοι δυνατά οπότε πέσαν κάτι καλές μλκιες και γελάσαμε