Aν δεν κανω λαθος τη χρονια του Forrest Gump βγηκε και το Shawshank Redemption. Ταινιαρες και οι 2 αλλα S.R. η καλυτερη ταινια ολων των εποχων μακραν !!!
πολυ δυσκολη επιλογη…τις θεωρω και τις 2 καταπληκτικες!αν μπορουσαν να μοιραστουν το βραβειο θα ηταν το πιο δικαιο…
Για καλυτερη ταινια ολων των εποχων απλα διαφωνω καθετα καθως δεν γινεται απο χιλιαδες ταινιες να ειναι ΜΙΑ η καλυτερη ολων. Αλλα ας πουμε πως ναι μπορει να ειναι στην 20αδα των καλυτερων ταινιων που εχουν βγει, οκ. Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως το Forrest Gump ειναι ταινιαρα, ασχετα αν ισως επρεπε να παρει το βραβειο το S. R. στην θεση του. Μικρη σημασια εχει, μηπως θα ηταν πιο σωστο να βραβευτουν και οι δυο καλυτερα?
Κατα τα αλλα, η τεχνη μιμειται την ζωη, αν και σε αυτο το φορουμ μαθαινουμε οτι ο Μπενινι ειναι γελοιος που εκφυλιζει ετσι ενα σοβαρο θεμα οπως αυτο της γενοκτονιας των Εβραιων στον Β’ Παγκοσμιο Πολεμο.
Η μια ειναι πραγματικη ειδηση οντως, το αλλο αυτιστικη μυθοπλασια πανω σε ενα φρικτο γεγονος οντως. Κατα τα αλλα η ζωη συνεχιζεται, προχωραμε
Εγώ πάντως είδα χθες το Jojo Rabbit και μου άρεσε Δεν είναι η ταινία της χρονιάς ή κάποια ταινία που θα μείνει στην ιστορία ή που θα χωρούσε στο τοπ 10 μου για το 2019, αλλά θεωρώ πως είναι στο ύφος που περίμενα από τον Waititi (δε θυμάμαι ποιο είναι το όνομα του και πώς γράφεται, οπότε έστω Waititi από εδώ και πέρα) και δε με πείραξε τίποτα από όσα είπε ο @Lupin. Δεν είναι μια ταινία που βγήκε για να πει για εκατομμυριοστή φορά το πόσο κακοί ήταν οι Ναζί, αλλά μια ταινία που ο σκοπός της είναι να δει τη ταινία μια ολόκληρη οικογένεια και να μη το μετανιώσουν. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά από ότι είχα ακούσει το βιβλίο είναι αρκετά πιο πικρό, οπότε μπράβο στον Waititi που το έφερε στο ύφος του.
Και για να πάρω θέση στο debate που υπήρξε εδώ μέσα, η ταινία 1000% δεν φασιστίζει (άστοχος χαρακτηρισμός κατ’εμέ) και δε βλέπω το γιατί θα άρεσε σε αντισημίτες όπως ο Άδωνις ή σε κρυφοφασίστες (ακόμη και με το εξαιρετικά χαμηλό iq). Η Γκεστάμπο και το ναζιστικό κόμμα στη ταινία είναι οι -πέρα από κάθε αμφισβήτηση κακοί- και με αυτό ως δεδομένο η ταινία κάνει focus στα υπόλοιπα θέματα (εσωτερική αντίσταση, παιδικότητα σε καιρούς δύσκολους, αντισημιτισμός, προπαγάνδα, αριανισμός, μηδέν σεβασμός στον άνθρωπο, ανηθικότητα, κ.α.). Και ο Rockwell μια χαρά χαρακτήρας ήταν για B’ ρόλος. Στη Ναζιστική Γερμανία δεν ήταν ούτε όλοι οι στρατιωτικοί (Rockwell) ούτε όλοι οι Γερμανοί (Johansson) Ναζί. Για αυτό και οι Ναζί είχαν τη Γκεστάμπο, εξάλλου. Και παρά τον κωμικό της χαρακτήρα η ταινία ήταν ιστορικώς ακριβέστατη σε πολλά background θέματα (πόλεις φρούρια, στράτευση γυναικόπαιδων, Γκεστάμπο, ευγονισμός, αντίσταση, κ.α.).
Για μένα καλοδεχούμενη προσθήκη στις ταινίες που μπορεί να δει μια οικογένεια, σε εποχές που οι αντισημίτισμός επανέρχεται και πρέπει να συζητηθεί η μαλακία που δέρνει τους αντισημίτες (βλ. μασκαράδες στο Βέλγιο, θεωρίες συνομωσίας για τον Σώρο, επιθέσεις σε συναγωγές τελευταίο χρόνο, ζημιές στη Θεσσαλονίκη, κλπ)
Θα σου γραψω εναν κολαφο αληθειας σε spoiler μολις βρω λιγο χρονο παραπανω
Εκανε reboot το mindset της κινηματογραφικης μου εμπειριας σε αιθουσα.-
You 're tearing me apart, Lisa!
Οι ταινίες (+ ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, Panel discussions) των φετινών φεστιβάλ Κανών και Sundance θα προβληθούν δωρεαν στο YouTube
Νταμπλ αλλά δεν πειράζει, θέλω το πάνω να μείνει άθικτο. ;p
Αύριο εν ολίγοις, μεταξύ άλλων παίζονται τις ίδιες ώρες και με ελεύθερη είσοδο τα Jackie Brown, Aσανσέρ για Δολοφόνους και Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη. \m/
Kαι μέσα στην εβδομάδα έχει την Έκλειψη, το Badlands, το A Fish Called Wanda και το ανυπέρβλητο Don’t Look Now.
Μύρισε ξαφνικά καλοκαίρι…
Τζούλι Κρίστι
Καιρό είχα να θέλω να δω τόσα πολλά στο σινεμά. Θα αρχίσουν υπολογισμοί με το τι βγήκε τώρα, τι νομίζω οτι δεν θα παίζει την επόμενη εβδομάδα (άρα καλό θα ήταν να το δω σύντομα) και φυσικά το πότε να δω κάθετι ώστε και να τα προλάβω όλα και να δώσω λιγότερα λεφτά εκμεταλλευόμενος τυχόν προσφορές.
Θέλω πολύ να δω The Producers, A Fish Called Wanda, Don’t Look Now, θα έψηνα ίσως την Έκλειψη, ενώ θα με ενδιέφερε να δω τον Νεντ Κέλι αλλά και τους Μεταφραστές από καινούρια. Ένας θεός ξέρει τι θα δω από όλα αυτά.
Αφού διακοπές δεν θα πάμε, ας κάνουμε κινηματογραφικό πρόγραμμα τουλάχιστον.
Fish κ Dont look now α-χ-α-σ-τ-α παντως κ κοψε τα πολλα midnight express
Αχαστα indeed, ειδικα Fish ειναι χαλαρα top5 κωμωδιες μου, δεν χανεται με καμια δυναμη. Don’t Look Now εχω δει μονο μια φορα και επιβαλλεται να το ξαναδω, αφενος γιατι γαμαει, αφετερου γιατι θελει φρεσκαρισμα η μνημη μου.
Το Express δεν εμποδιζει σε κατι, καρτα εχω, αργα ειναι, μια χαρα αφηνει χωρο για τα υπολοιπα. Επισης, Badlands στη μεγαλη οθονη=ινσταντ κλαμα, το περιμενω πως και πως, να το πω και αυτο.
Πεθαίνω για το fish, το έχω δει καμιά δεκαριά φορές στην ξεφτίλα. Και εννοείται, ποτέ δεν είναι αρκετό. Don’t Look Now δύο, μία σε οθόνη και πάλι εννοείται, είναι άχαστο.
Για πες και για εμάς τους πληβείους εάν ξέρεις, πώς παίρνουμε εισιτήρια σε καιρούς κοβιντ?
Εισιτήρια για εξπρές είτε πας νωρίτερα ριβιέρα (νομίζω από σήμερα) είτε πας νωρίτερα το βράδυ της προβολής είτε μέσω viva (βρίσκεις το σινεμά και ψάχνεις τι θες να κλείσεις). Perfect Blue έγινε της μουρλής, το προηγούμενο Σάββατο στο Commando ήμασταν αρκετοί αλλά λιγότεροι.
Ελα ρε, εδειξε το ΚΟΜΜΑΝΤΟ;
Πέσαν τα τσιμέντα!
K blade runner κουφαλες το αλλο σαββατο που φευγωδιακοπεσγτχμ