Soundtrackαρα
Λίγο οφτοπικ με το πνεύμα του τόπικ αλλά μιας και κάνουμε παρόποια posts στο φόρουμ, πέρασα να πω ότι σαν σήμερα πριν 25 χρόνια, βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες το Seven του Fincher.
Σιγουρα μια απο τις καλυτερες του ταινιες, αν οχι η καλυτερη. Ισχυρος ανταγωνισμος με The Game και Fight Club. Πρεπει να δω τις 2 τελευταιες του, δεν τις εχω δει…
Εκπληκτικο αν σκεφτεις οτι ηρθε μετα απο το Alien 3, το οποιο ενω γενικα ειχε φοβερη ατμοσφαιρα, πασχει παρα πολυ σε pacing και σκηνοθεσια. Το λατρευω κι ετσι οπως ειναι βεβαια.
WW84. Καλύτερο από το πρώτο. Λίγο αργό. Στεκούμενο. Για να στηθεί όλη η ταινία έχει 1 “μαγικό αντικείμενο”. Έχει μια μεγάλη μουφά/ασυνέπεια, που αεροπλάνο κάνει το μισό γύρο της γης, χωρίς ανεφοδιασμό. Φαντασιά-φαντασία, αλλά στα ρεαλιστικά στοιχεία, κάντε μια προσπάθεια. Αρκετά ηθικοπλαστικά, κοινωνικά ζητήματα, (κακοί άντρες, αν και βάζει και μια γυναίκα έτσι και παράνοια, και φαταουλισμός - που εκεί δεν έχει άδικο που το στηλιτεύει. Ευτυχώς ούτε το παρατραβάει και τα βάζει αρμονικά, σχετικά, μέσα στο στόρι, κι όχι σαν τσιτάτα. Φωτογραφία/χρώμα, πολύ 80ς, που υποθέτω κολλάει. Ευτυχώς δεν έχει άλλους 55άρηδες με χάλια εφέ (βλ πρώτη ταινία) για τέλος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κλείνει είναι σχετικά ανώδυνος, δλδ δεν αφήνει να φανεί η συνέπεια των πράξεων, την οποιά δείχνει κατά τη διάρκεια, επομένως χάνει λίγο. Η δε post credits σκηνή αποτίει φόρο τιμής.
εντερτείνινγκ ινάφ, αν και τπτ απίστευτο και δεν νομίζω να βγάλει μες τον covid αρκετά, ούτε για στραγάλια.
WW84: Μόλις την είδα και εγώ… και δεν ξέρω τι να πω. Συνοπτικά: Good idea, horrible exexution.
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι μου άρεσε πολύ η πρώτη ταινία WW, την είχα δει στον σινεμά και ήλπιζα να δω και αυτή… αλλά ευτυχώς δεεεεεν, διότι αυτή εδώ ήταν… χέσε μέσα. Ενδεχομένως για αυτό έχω νευριάσει, διότι μου άρεσε πολύ η πρώτη.
Το ίδιο περίπου με τον Kingsman, επειδή μου άρεσε πολύ η πρώτη, νευρίασα με τη 2η.
Μετά το αίσχος “bird of prey” τώρα έχουμε και αυτό από την DC.
Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας κοίταζα τον έτερον ήμισυ και έλεγα:
“Ρε Γιώτα μας κοροϊδεύουν; Τι καρακιογκιζιλίκια είναι αυτά;;;;”
Πραγματικά είχα ξεραθεί στα γέλια, δεν πίστευα ότι μπορεί να είναι τόσο χάλια. Ειλικρινά σας μιλάω, ήταν στιγμές που είχα δακρύσει από τα γέλια με τις παπαριές που έβλεπα. Πιστέψτε με, δεν σας κοροϊδεύω, πραγματικά είχα δακρύσει από τα γέλια.
Και ήταν και 2.5 ώρες ταινία, δεν έλεγε να τελειώσει…
Ααααααχ τι να πω, πραγματικά έχω μείνει speechless που λένε και στο χωριό μου.
Edit: Να προσθέσω: Είχα διάθεση και για sex και μέχρι να τελειώσει μου έφυγε… Α στο δίαολο.
Έχει ανοιχτά σινεμά και βλέπετε αυτές τις ταινίες;;;
Την ειδα κι εγω χτες,μετριοτατη ταινια.
Gal Gadot εντελως αταλαντη και ξυλινη,Kristen Wiig θεά και καταπληκτικη ηθοποιος.
Κατά τα άλλα ωραίες οι γκρίνιες σας, σε εκείνη τη φάση που η Diana πετάει ο εντεκάχρονος εαυτός μου χοροπηδούσε γύρω απ’ τον προτζέκτορα.
Επίσης
(α) χωρίς κινηματογράφους δεν πάμε πουθενά
(β) Wiig και Pascal υ-π-έ-ρ-ο-χ-ο-ι
(γ) χρυσή πανοπλία, μπίτσεζ
(δ)
που μπορούμε να την δούμε ;;
Δεν έχω δει την ταινία, αλλά έχει το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς ε
Κατάφερε και ήταν χειρότερη από την πρώτη ταινία. Πόζαρε περισσότερο στην κάμερα και τη βαρέθηκε μέχρι κι ο φακός. Κρατάμε Γουίγκ & Μανταλόριαν μόνο.
Στον θείο μας την είδαμε
Αυτό αναρωτιέμαι… επειδή το νήμα λέει για ταινίες στο cinema
μαλλον κανά disney plus ??
Πιο τεράστια μαλακία από μεγάλο στούντιο δεν πρέπει να έχει βγει τα τελευταία δέκα χρόνια για να μη πω 20, όλες οι ταινίες με superheroes είναι για 10 όσκαρ μπροστά σε αυτό το τερατούργημα…σα να γυρίσαν 50 σκηνές και τις έβαλαν σε ένα random number generator…
Για να στολίζετε έτσι το νέο Wonder Woman, φαντάζομαι πως θα φανεί σε εμένα που το πρώτο (το οποίο γενικά έτυχε θετικής αποδοχής νομίζω) αποτελεί μια απαράδεκτη ταινία σε κάθε επίπεδο. Όχι πως θα έμπαινα στον κόπο να το δω, απλά λέω.
Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, ενδεικτικά action μπλοκμπάστερς της τελευταίας διετίας:
Godzilla: King Of The Monsters
Hobbs & Shaw
Men In Black International
Mortal Engines
Terminator: Dark Fate
Συνεχίστε.
Αν εγώ ενοψλήθηκα με τα κλισέ κ τις γενικεύσεις στην ταινία, δε μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με τους διάφορους πολιτικοκορεκτίλες.
Το αποκορύφωμα του cringe δε, όταν έσωσε τα Αιγυπτιόπουλα. Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο, η καλή Εβραία Γκαλ δεν κάνει διακρίσεις.
Αφού το ρίξαμε στο κράξιμο, μην δείτε Midnight Sky. Μου φάνηκε χειρότερο κι απ’ το Gravity.