Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Είδα κι εγώ WW84

Δεν ξέρω , mixed feelings

Από τη μια μέγιστη αρχιδιά , από την άλλη έχω δει και Captain Marvel . Τουλαχ θα συμφωνήσω ότι το κεντρικό μήνυμα είναι καλό και καθολικό , αφορά όλους και όχι μια μερίδα κόσμου ή σε κάνει να νιώθεις άσχημα που γεννήθηκες λευκός άνδρας S8 σε δυτική κοινωνία . Της το δίνω αυτό

Καλή δεν είναι πάντως για μένα . Καλή σκέψη ναι , ήταν

Επίσης εύχομαι να βρω μια γυναίκα να με αγαπάει όπως η Diana τον Steve . ΚΑι γιατί να περιοριστώ αφού αυτό ήταν και το theme της ταινίας . Εύχομαι αυτή η γυναίκα να είναι η θεά Gal Gadot . Κι ας με αφήσει μετά να πεθάνω για να μην χάσει τις δυνάμεις της . Δεν πειράζει

2 Likes

Αν μια ταινια σε κανει να νιωθεις ασχημα για κατι τετοιο, δεν ειναι προβλημα της ταινιας παντως, αλλα προσωπικο.

A Quiet Place Part II. Επιτέλους.

Άξιος διάδοχος. Ντουέτο Emily Blunt & Cillian Murphy υπέροχο, τα πιτσιρίκια παρομοίως. Ο Krasinski είναι διαβασμένος κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Εισαγωγική σεκάνς για διδασκαλία Sequel 101. Κορυφώσεις τεράστια μπάλα. Σε αίθουσα με άτμος θα αφήναμε τα κόκκαλά μας πίσω. Ω γουέλλ.

Σινεμά φακ γιέα.

7 Likes

Το περιμενω εδω και πανω απο χρονο… δεν θα το δω σινεμα ομως.
Αν ειναι σωστο αυτο που βρηκα, ας πουμε οτι θα το εχω σε κανα τεταρτο…
Το πρωτο το ειχα απλα λατρεψει.

Καλα σε θερινο ουτε με σφαιρες δε θα με πηγαιναν να το δω αυτο.
Αν και γενικα σιχαινομαι την εμπειρια θερινο σινεμα.

Εφυγε δυστυχως και ο μπαρμπα Σινέ Παλάς :frowning:
Τελος εποχης ενος ιστορικου σινεμα, μιας και ο κ. Ματθαίος Πόταγας ηταν μεγαλη φιγουρα των ελληνικων παραδοσιακων σινεμα, αλλα και του Παγκρατιου.
Ως Παγκρατιωτης εχω πολυ ωραιες αναμνησεις σε αυτο το σινεμα - θυμαμαι σιγουρα να βλεπω εκει το Lion King πιτσιρικας και το Braveheart - αλλα και φυσικα το θερινο του.
Ελπιζω να συνεχισει τη παραδοση η οικογενεια, αν και κατι ακουσα οτι χλωμο μιας και το τετραγωνο που τους ανηκει ειναι φιλετο φιλετων, σε ενα σημειο που στα 90ς / early 00s ηταν πολυ κεντρικο με πολυ κινηση αλλα τωρα λιγο υποβαθμισμενο (η κινηση του Παγκρατιου ειναι πλεον Βαρναβα, Αρχελαου, Πλαστηρα).

9 Likes

Θερινός μετά από δύο χρόνια και παρα πολύ ωραίο το δανέζικο another round (άσπρο πάτο στα ελληνικά)

1 Like

Θα μείνει για πάντα η απορία γιατί πήρε δέκα+ χρόνια μέχρι τη δική της ταινία. Όχι ότι φημίζεται για τη λογική του το χόλλυγουντ, κουβέντα να γίνεται.

Η ScarJo αναμενόμενα σουπερστάρ. Ματσάρισμα με Florence Pugh κα-τα-πλη-κτι-κό. Δέσιμο με MCU ωραιότατο. Βουδαπέστη καρδούλες. Επίσης, Rachel Weisz.

Όσοι βαριούνται γυαλισμένη PG δράση παρακαλούνται να κλείσουν.

Ποπκόρν και μπύρες και hero pose στο πανί, μπίτσεζ.

Here we are now, entertain us.

Φέρτε και Wrath Of Man βρε τρωγλοδύτες.

2 Likes

Σε κανα δυο σκηνές είχα την αίσθηση πως θα φιληθούνε στο στόμα, αλλά το ξανασκέφτηκαν και συνεχίστηκε κανονικά το γύρισμα.

Να πω την ακυρίλα μου ποτέ δεν μου άρεσαν τα “αργά” κόβερ του teen spirit :sweat_smile: :sweat_smile:

Στα της ταινίας πέρασα καλά κυρίως γιατί δεν είχα πολλές απαιτήσεις (Και ούτε έχω για ταινάι του mcu μέχρι το 2ο Dr Strange). Κλασικό χιούμορ και δράση mcu γενικά νεράκι βλέπεται. Η Florence Pugh εκπληκτική επισκίασε και την πρωταγωνίστρια. Επίσης David Harbour λατρεία

1 Like

Digger: Directed by Georgis Grigorakis. With Vangelis Mourikis, Argyris Pandazaras, Sofia Kokkali, Theo Alexander. A father and a son long lost. Love and hate. Digging deep into mud to find their roots. Revenge and Redemption. A Western, revisited.

Χθες είχα όρεξη για θερινό κινηματογράφο. Η επιλογή μου να πάω σε ελληνική ταινία αυτή την φορά με δικαίωσε και με το παραπάνω.
Άρτια καλλιτεχνικά και με δυνατές ερμηνείες, σπουδαίος ο Μουρικης, δεν είναι τυχαίο ότι σάρωσε στα ελληνικά βραβεία. Με μια σκηνή ανθολογίας προς το τέλος, απ’όπου πήρε και το όνομά της η ταινία. Με ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ διαλόγους, αυτό το τονίζω διότι είναι και το πρόβλημα που έχω με τις ελληνικές παραγωγές. Τέλος με αρκετό χιούμορ, για τόσο σοβαρή υπόθεση.
Καθότι πρεμιέρα εχθές στη Θεσσαλονίκη, μετά την ταινία είχαμε την ευχαρίστηση να ακουσουμε τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή από κοντά. Δυστυχώς οι επίμονες ερωτήσεις του κοινού ειχαν να κανουν κυρίως με το θέμα της ταινίας σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα κάτι που κούρασε, αν και κάπως κατανοητό βάση της εγγύτητας και της εντοπιότητας.
Πολύ καλή ταινία λοιπόν, την προτείνω ανεπιφύλακτα.

8 Likes

image

Βασισμένη σε ένα ποίημα του 14ου αιώνα -’‘Sir Gawan and the Green Knight’’-, η ταινία ακολουθεί τον νεαρό ανιψιό του Αρθούρου Gawain σε ένα οδοιπορικό στην μεσαιωνική αγγλική ύπαιθρο, καθώς φεύγει από το Camelot για να συναντήσει σε ένα μοναστήρι τον λεγόμενο Πράσινο Ιππότη, για να ολοκληρώσει ένα ‘‘παιχνίδι’’ που ξεκίνησαν οι 2 τους ένα χρόνο πριν…

Καταρχάς να πω ότι το πρωτότυπο ποίημα είναι καταπληκτικό για όποιον έχει κάποιο ενδιαφέρον να διαβάσει αγγλική ποίηση βασισμένη στον Αρθουριανό Μύθο, καθώς οι διάφορες ερμηνείες και τα μοτίβα του ποιήματος έχουν πολύ ενδιαφέρον και επηρέασαν και σημαντικούς συγγραφείς όπως ο Tolkien πχ που νομίζω είχε ασχοληθεί και με την μετάφρασή του…

Η ταινία δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε τόσο όσο θα ήθελα ή περίμενα από το trailer και το Α24 από πίσω της σαν εγγύηση, χωρίς να την θεωρώ και κακή όμως…ίσως μια χαμένη ευκαιρία, που χαντακώθηκε από το πολύ μέτριο σενάριό της και εν μέρη από την σκηνοθεσία και το ύφος του Lowrey -ο οποίος δεν μου είναι ιδιαίτερα ελκυστικός σαν σκηνοθέτης-, αλλά στη συνέχεια σώθηκε από τον οπτικό της πλούτο, τις ερμηνείες και την μουσική…
Tο ύφος και η σκηνοθεσία του Lowrey είναι θεωρώ δίκοπο μαχαίρι για την ταινία: Eνώ έχει πολύ ενδιαφέρον το στυλιστικό και υφολογικό κομμάτι της ιστορίας που παραπέμπει ναι, σε άλλες δεκαετίες και fantasy τύπου ‘‘Legend’’ -το παλιό δηλαδή, το καλό, το ορθόδοξο-, το ‘‘art-house’’ ύφος που υιοθετεί στην σκηνοθεσία του, άλλες φορές κάνουν την ταινία πολύ βαρετή, επιτηδευμένα και αναίτια αργή, ενώ άλλες φορές εκτιμάς αυτό το μεταμοντέρνο του μάτι σε ένα μυθικό κόσμο γεμάτο μάγισσες, γίγαντες και υπερφυσικά όντα… το σενάριο ενώ δίνει τα credits του στο πρωτότυπο κείμενο, αγνοεί λανθασμένα κατ’ εμέ μερικά πολύ βασικά key points του και εξαιτίας αυτού, σκηνές όπως αυτή στο κάστρο του Edgerton δείχνουν χωρίς ιδιαίτερο νόημα, μπερδεμένες που νιώθεις σαν να θέλουν κάτι να πουν αλλά δεν λένε τίποτα…
btw στο πρωτότυπο κείμενο, ο Edgerton είναι ο Πράσινος Ιππότης μεταμφιεσμένος και η γριά η μάνα του Gewen η μάγισσα Morgause. Αυτή η διευκρίνηση δεν γίνεται εδώ, αφήνοντας πχ την σκηνή ως μια περίεργη παρέμβαση που δεν βγάζει και ιδιαίτερο νόημα στην κεντρική ιστορία - ή μάλλον καλύτερα, δεν την βοηθάει -και μιλάμε για βασική σκηνή της ταινίας-…

Κατά τα άλλα, αν αφήσω πίσω και την σύγκριση με το πρωτότυπο ποίημα -που δεν έχει και σημασία ουσιαστική στο κάτω κάτω-, τα ‘‘μηνύματα’’ και οι αλληγορίες της ταινίας, είναι αρκετά απλοϊκά για αυτό που θα ήθελε να είναι ή προσπαθεί να είναι, δεν ξέρω… όχι κάτι που ενοχλεί αλλά σίγουρα για μένα το λίγο ‘‘κούφιο’’ σενάριο δεν ανταποκρίνεται στο γενικότερο ύφος και σοβαρότητα της ιστορίας, όπως την αντιμετωπίζει ο Lowrey…

Ερμηνείες εξαιρετικές από όλο το cast με πρωτεργάτη τον Patel, τρομερός στο ρόλο του όπως του ζητήθηκε να τον αποδώσει…τα οπτικά όμως κλέβουν για πλάκα την παράσταση και αξίζει να ειδωθεί σε μεγάλη οθόνη για να την απολαύσει κανείς όπως της αξίζει. Και αυτά βέβαια σταδιακά κουράζουν ελέω των ρυθμών αλλά σίγουρα είναι το νο1 selling point της ταινίας

Δεν ξέρω αν θα το ξαναέβλεπα, ήταν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική προσθήκη στο σινεμά του Φανταστικού στα χνάρια των Legend, Willow και σία αλλά με όπως είπα μια πολύ περισσότερο art house διεύθυνση στην σκηνοθεσία/ύφος που δεν με κέρδισε όπως περίμενα, ούτε όμως μου φάνηκε κάτι κακό ή άσχημο. Θέλησε να παίξει με το είδος και να το αναθεωρήσει, τα καταφέρνει σε ένα βαθμό αλλά χάνει αρκετά σε πολλά βασικά κατ’ εμέ, πράγμα που με εμπόδισε από το να το απολαύσω…

Θα δω όμως σίγουρα το Excalibur για να στανιάρω αύριο :stuck_out_tongue:

8 Likes

Σε αυτό το σημείο της ταινίας ακριβώς βγήκα off εγώ. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τον σκοπό της σκηνής, τι σκατά ήθελε να σου πει τελικά. Εδώ είναι που χάθηκα και έχασα σε μεγάλο βαθμό το όποιο ενδιαφέρον μου είχε δημιουργηθεί αρχικά.

3 Likes

Κανονικότητα, (Η)
Πας θερινό κινηματογράφο. Με τον σινέ φίλο σου.
Μεταμεσονύχτια πρώτη προβολή James Bond.
Παραλία Φλοίσβου.
Τσίπουρα & Νάτσος.
Και βλέπεις ένα πρώτο μισό James
Κι ένα δεύτερο μισό Uncharted & Avengers Endgame.
Και γαμώ.
Μόνη παραφωνία ο “κακός” Ράμι Μάλεκ που εξακολουθεί να παίζει με τη φάτσα του και να μην υποκρίνεται ως ένας καλός ηθοποιός.
Αν’ αυτού θα έβαζα πολύ εύκολα Μαρκ Στρονγκ.
Να πάτε να το δείτε
8/10

3 Likes

Σου έβαλα καρδούλα αλλά δεν ξέρω τι εννοείς εδώ, όλοι οι ηθοποιοί με τις φάτσες τους παίζουν :stuck_out_tongue: , και στο Mr. Robot αξίζει έως και 580 Χρυσές Σφαίρες

1 Like

Δεν αντιλέγω. Έχει παρέλθει προ πολλού όμως ο χρόνος που έπρεπε ν αλλάξει λίγο φάτσα και να μη μείνει προσκολλημένος σ αυτήν του Ρόμποτ και στις υπόλοιπες ταινίες του. Δεν είμαι σίγουρος αν προλαβαίνει πια. Μέχρι κι ο Χάρι Πότερ άλλαξε κι έγινε έστω και λίγο συμπαθής.

Ερωτώ: Είναι ο Edgar Wright στους πιο αφανείς ήρωες του overground κινηματογράφου των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων; Και απαντώ: Ναι, είναι.

Χρώματα, κινήσεις, μουσικές, πραγματικά δε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρεθεί άνθρωπος που θα πει ότι αυτή η ταινία είναι έστω απλά καλή καλλιτεχνικά.

Ούτε για το στήσιμο και την αφήγηση θέλω βασικά, αλλά εκεί είναι πιο υποκειμενική η κατάσταση οπότε σεβαστές όλες οι απόψεις. Και οι λάθος. :yum:

Τo επαναλαμβανόμενο ‘it can be a lot’ το ένιωσα. Στην πρώτη βραδιά και κυρίως στον πρώτο χορό οριακά δεν έφυγαν τσιρίδες μέσα στον κινηματογράφο.

Με το καλό να μείνουν ανοιχτές οι αίθουσες, να το φέρουν και κανονικά, να το ξαναχαρούμε όπως πρέπει.

Ελαφρώς έγκλημα που δε χρησιμοποίησαν για πόστερ το εξώφυλλο του score.

4 Likes

Περιμένω πάντα με προσμονή και ανυπομονησία κάθε νέο πόνημα του Wright. Μόνο καρδούλες, έστω προκαταβολικά!

1 Like

Το ντοκιμαντέρ του για τους sparks επίσης πολυ καλό. Με έκανε με την μια οπαδό τους.

1 Like

Dune - Ωραίο αλλά βαρετό σε ρυθμό και κόβεται στη μέση. Μ έκανε σχεδόν να εκτιμήσω την ελαφρώς κιτς πολυχρωμία του Λίντς παρότι πήγαινε τραίνο. Αμα δε βγεί και στα φράγκα, ελέω κοβιντάς, βλέπω να μην τελειώνει καν σίκουελ.
No Time To Die - Αίσχος. Αν και γενικά αρτιο τεχνικά είναι αργό (και καλά για να παίξει με ψυχολογία παίρνει 30-40 λεπτά) με σεναριακά κενα και λογικά άλματα που δεν είχαν τα χειρότερα παλαιά (είχαν ενα απλό αίτιο-αιτιατό) και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (αντικλιμακτικό) τέλος που με το ζόρι γίνεται οτι γίνεται. Θα φάμε βιγκαν μαύρη σεξουαλικά αμφίρροπη γυναίκα στο ρόλο - το οσφρίζομαι και οι δηλώσεις το προλειαίνουν - εκτος αμα φάνε ΚΡΑ μπορεί και να κάνουν σόφτ ριμπούτ. Κι ενώ δεν έχω πρόβλημα με τπτ απο τα παραπάνω, ε είναι σαν να μου πείς οτι θα κάνεις ταινία για τον μαικ τζορνταν ξέρω γω και θα πρωταγωνιστεί σαν τζορνταν, η πάρις χίλτον. Καλό είναι να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες και μυαλό, αλλά όταν έχεις ένα λογοτεχνικό ή άλλο στερεότυπο, μην του μαμάς τα πρέκια γιατί μπορείς. Αν θες ντε και καλά να κάνεις λχ ενα μακμπέθ με μαύρο κάστ (που κάνουν αλλά Α/Μ) - καν το όλο. Γιατί αλλιώς ξέρω γω, γιατί δεν έχει Κινέζους και Λάπωνες και Ινδιάνους και Μαορί? Α ναι και το να λες για εμβολιασμούς που αλλάζουν το DNA με σενάριο του 2017 ? Κριντζιά ή απλα το κοτσάρανε μετά για να είναι μέσα στα πράγματα ?
Τα παλαιά μποντ ήταν ωραία γιατί ήταν μπαμ μπούμ που δεν έπαιρνε τον εαυτό του πολύ σοβαρά.
What If… παρότι δεν είμαι μεγάλος φαν των κομιξ movies, έχει την πλάκα του σαν σειρά εφόσον ήξερες τα βασικά στόριζ που τους “αλλάζει τα φώτα”…
Venom 2 : Τυπικό μεν, αλλά πράττει τα δέοντα. Το καλό ορθόδοξο Ποπκορν.
Last Night In Soho : Φανταστικό (trailer).

Είδα Dune.

Dune: Part 1 όπως εμφανίζεται ο τίτλος στην αρχή της ταινίας.

Εντυπωσιακό, φιλόδοξο, επικό και μεγαλύτερο από όλες τις ταινίες του Βιλνεβ μέχρι σήμερα, κάνει ακόμα και το Bladerunner να φαίνεται indie παραγωγή συγκριτικά. Θυμίζει αρκετά και τις 2 προηγούμενες sci-fi ταινίες του σε ύφος. Από όσο μπορώ να θυμηθώ μένει πιστό, με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια, στις σελίδες του βιβλίου. 1-2 μικροαλλαγές εντόπισα αλλά ίσως να μου έχει διαφύγει και κάτι. Από χαρακτήρες, Paul Atreides και Lady Jessica πέρασαν ωραία στην οθόνη, Rebecca Ferguson κλέβει εύκολα τις εντυπώσεις για μένα από όλο το cast, οι υπόλοιποι απλά οκ.

Ωστόσο αυτή μάλλον είναι η πιο αδύναμη ταινία του Βιλνεβ. Καταρχήν πολύ μουντίλα ρε παιδί μου. Και ναι δεν λέω και στα trailer μας είχαν προϊδεάσει αρκετά (και εκεί δεν μου είχε φανεί απαραίτητα αρνητικό), το βιβλίο άλλωστε μου έβγαζε μια ανάλογη διάθεση, αλλά εδώ σαν να παράγινε το κακό. Δεν το περίμενα ΤΟΣΟ πολύ, σχεδόν ασπρόμαυρη μου φάνηκε, ομολογώ με κούρασε αρκετά κάτι που δεν το περίμενα ακόμα και μετά τα trailer.

Αφηγηματικά είχε τα θεματάκια του για μένα, σε άλλα σημεία η πλοκή έτρεχε κάπως αλλού ο ρυθμός έπεφτε δραματικά. Είναι φανερό πως δεν ήθελε να αφήσει εκτός σεναρίου και πολλά και πάλευε να μείνει όσο πιο πιστός γίνεται στο βιβλίο. Αρκετά πραγματάκια ωστόσο δεν λειτούργησαν και τόσο κινηματογραφικά όταν άρχισαν να πέφτουν οι ροχάλες για παράδειγμα σχεδόν σαν παρωδία μου φάνηκε.

Το άλλο θέμα, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα, είναι το κόψιμο της ταινία στα 2. Είναι δύσκολο να κρίνεις αυτό το πρώτο μισό αφού μοιάζει, περισσότερο από κάθε άλλη ταινία ίσως, ακριβώς σαν μέρος μιας ταινίας και όχι ως ολοκληρωμένο έργο. Τα πάντα έχουν μείνει στην μέση. Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου είναι πάρα πολύ έντονη και στους χαρακτήρες και στην ιστορία και σε όλα. Αν μείνει εδώ και δεν μπορέσουν να γυρίσουν sequel βλέπω να την ξεχνάμε πολύ γρήγορα δυστυχώς.

Έτσι όπως έχει είναι σίγουρα η πιο αδύναμη ταινία του. Είναι δύσκολο να κριθεί πάντως αν δεν την δούμε ολοκληρωμένη, και ποιος ξέρει πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε αν τελικά πάρει το οκ. Ούτε καν στα Hobbit δεν μου είχε φανεί τόσο άγαρμπο το κόψιμο των ταινιών. Μέχρι να δω λοιπόν αυτό το Dune ολόκληρο και όχι μισό δεν μπορώ να δηλώσω και πολύ εντυπωσιασμένος. Ελπίζω να καταφέρει να γυρίσει και το δεύτερο μέρος σύντομα.

4 Likes