Τι ταινία είδατε σήμερα στο cinema?

Όταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξε στην ταινία ήταν αυτό

…λέω φίλε, θα το δεις όλο. Οκ, υπάρχουν πολλά θέματα και προφανώς η ταινία θα διχάσει, το χει ήδη κάνει δλδ. Επιτηδευμένη δεν τη λέω κι αυτό γιατί έχω δει κάμποσες τέτοιες που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα κι αυτή δεν το κάνει. Πέρα από την προφανή σχέση της με Crash/Κρόνενμπεργκ, την τοποθετώ σημειολογικά και όχι εικαστικά δίπλα στον Αντίχριστο/Φον Τρίερ.

Εικαστικά έχει τα δικά της προτερήματα, όπως η χρήση του έντονου λευκού φωτός και των καθρεφτών που προφανώς έχουν λόγο ύπαρξης σύμφωνα με αυτά που έχει στο κεφάλι της η δημιουργός.

Εκεί που θα σταθώ είναι στις τεράστιες ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών. Αν ήταν έστω κι ελάχιστα κατώτερες των προσδοκιών της σκηνοθέτιδας, θα μιλάγαμε για επικό φέηλ. Δεν είναι πως σώνουν την ίδια και την ταινία, όχι. Είναι πως κατάφεραν μαζί της να αποτυπώσουν στη μεγάλη οθόνη ένα μεγάλο μέρος -φαντάζομαι- από το όραμα της δημιουργού κι αυτό είναι κάτι που το σέβομαι απεριόριστα, άσχετα με το αν γίνει καθολικά αποδεκτό/μη αποδεκτό από το κοινό.

Έχει τις μαύρες τρύπες της η ταινία, αλλά δε μέτρησαν τελικά τόσο αρνητικά. Το ξαναβλέπω εύκολα, αφού όμως πρώτα στανιάρω με 3-4 παραδοσιακά σκουπιδαριά.

1 Like

Διάβασα κριτικές μήπως καταλάβω τι προσπάθησε να πει με την ταινία, το θέμα είναι πως δεν αντιλήφθηκα το παραμικρό όσο την παρακολουθούσα και οκ, δεν με ψήνει να την ξαναδώ για να διαπιστώσω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά. Συμφωνώ για τις ερμηνείες όσο και για το εικαστικό κομμάτι πάντως…

Αnyway, κουβέντα να γίνεται, μια ταινία είναι άπλα…αλλά ρε ο φίλε και ο Gaspar Noe γυρίζει καμμενίες, μόνο που τις δίκες του τις λατρεύω!

Είδα επιτέλους το Dune.

Δεν υπάρχει νόημα για εκτενή ανάλυση. Αψεγάδιαστο απλά.

Βιλνέβ μόνο. Η ταινία είναι οπτικοακουστικό αριστούργημα και έχει και πλοκή και σενάριο και τα πάντα όλα. Δεν βρήκα ούτε ένα αρνητικό.

Ελπίζω να δούμε διακόσα σηκουελς

8 Likes

8 Likes

gt mono 2 asterakia sto last night in soho mwre akardoi* tzampa perimenw toso kairo

*ennow to athinorama

2

Θα θελα και δε θα θελα να διαβάσω τι αρλούμπες έγραψαν για να καταλήξουν σε τέτοια ετυμηγορία.

Αν διάβασες υπόθεση/είδες τρέιλερ/άκουσες σάουντρακ/αγαπάς Wright κι έχεις ψηθεί, επιβάλλεται κινηματογράφος.-

3 Likes

Δεν είναι να τα παίρνεις και τοις μετρητοίς αυτά. Είμαι hyped as fuck για το συγκεκριμένο, έχω πίστη πως δεν θα απογοητευτώ. Είδα trailer χθες στο σινεμά και μου έτρεξαν σαλάκια. Αγαπώ και Wright βέβαια.

2 Likes

Εντελώς σεημ και εννοείται δεν το χάνω γ αυτόν τον λόγο, έχω μάθει να μην κοιτάω κριτικές και βαθμολογίες αλλά μπήκα με μια χαρά να δω πού πότε κλπ και έμεινα με το wtf

2 Likes

Ε ο Μήτσης ποτέ δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με το mainstream. Δεν είναι και ο πρώτος κριτικός που πρέπει να ψάξει κανείς για τέτοιες ταινίες. Με εξαίρεση Pixar που φαίνεται να λατρεύει, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες mainstream παραγωγές μέχρι 2,5 αστεράκια παίρνουν και ανάλογα τυπικό κείμενο.

3 Likes

Αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα φιλοδοξώ να δω Last Duel (που ευτυχώς παίζει ακόμα), Παράλληλες Μητέρες, Last Night in Soho και Titane. Δεν ξέρω αν θα βγει γιατί τρέχω σαν τον Βέγγο αυτόν τον καιρό, ίσως πάρει μετάθεση ο Αλμοδοβάρ για πιο μετά. Last Duel όμως και Titane θέλω να τα προλάβω και παίζουν ήδη κάποιον καιρό, έχουν προτεραιότητα. First world problems, ναι :stuck_out_tongue:

Ειρήσθω εν παρόδω, ας μιλήσω για το νέο Halloween γιατί πολύ κράξιμο έχει φάει και το θεωρώ άδικο.

Halloween Kills λοιπόν. Ας ξεκαθαρίσω πως το προηγούμενο μου είχε αρέσει πάρα πολύ (χαλαρά στα καλύτερα horror της δεκαετίας) και το ξαναείδα μάλιστα το Σ/Κ που μας πέρασε και δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο η άποψή μου. Πήγα λίγο σκεπτικός στο Halloween Kills δεδομένου πως δεν άκουγα και τα καλύτερα για αυτό, αλλά εκτιμώ πως το είδα ανεπηρέαστος.

Πριν μπω στο ψητό, να πως επίσης πως με τα sequels ειδικά σε horror ταινίες δεν έχω καλή σχέση. Έχω δει ελάχιστα, δεν έχω ασχοληθεί με γνωστά franchises (π.χ. Halloween πριν το reboot είχα δει μόνο το πρώτο) και όλο αυτό γιατί νιώθω πως είναι περισσότερο ξεζούμισμα η λογική τους και πως δεν θα έχουν κάτι ουσιώδες να μου δώσουν. Πάνω σε αυτό, έχω να πω πως το Halloween Kills προσπαθεί να κάνει κάτι λίγο διαφορετικό και είναι μια απόφαση που κατανοώ και σέβομαι απολύτως. Δεν θα είχε νόημα, για εμένα, να δω δεύτερη φορά την ίδια ταινία, περιμένω να παρακολουθήσω και κάτι φρέσκο, μια νέα προσέγγιση.

Η νέα προσέγγιση, λοιπόν, που ακολουθεί το Halloween Kills έχει ενδιαφέρον και ουσία κατ’εμέ. Βλέπουμε έναν Myers που έχει σαφώς πιο έντονη μεταφυσική αύρα, ένα στοιχείο που ναι μεν περικύκλωνε ανέκαθεν τον χαρακτήρα του, εδώ όμως έχει πολύ πιο άμεση και σαφή παρουσία και που είναι απολύτως ταιριαστό αν λάβουμε υπόψη πως πρακτικά ο Myers αντιπροσωπεύει και ενσαρκώνει το απόλυτο, αγνό Κακό. Δεν θα πω παραπάνω ούτε σε spoiler για αυτό το κομμάτι, είναι κάτι που ίσως ξενίσει κόσμο, αλλά εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον, ενίσχυσε την εικόνα του Myers ως ενός άτρωτου εχθρού και προετοιμάζει ιδανικά το έδαφος για ένα φανταστικό showdown στην τρίτη και τελευταία ταινία.

Λίγο πιο συγκεκριμένα τώρα στα της ταινίας. Ένα πράγμα που γίνεται ευθύς αμέσως αντιληπτό είναι πως και η συμπεριφορά του Myers έχει αλλάξει. Υπάρχουν παραδοσιακά kills αλλά θα δείτε και σκηνές που ο Michael έρχεται αντιμέτωπος με ομάδες ανθρώπων, και αυτό γιατί σε αυτή την ταινία (η οποία διαδραματίζεται το ίδιο βράδυ, ακριβώς αφού τελειώσει η πρώτη) όλη η πόλη εξεγείρεται και ξεκινάει ένα άνευ προηγουμένου manhunt εναντίον του Myers. Μην φανταστείτε τρελά σκηνικά, ξυλίκι λες και βλέπεις Commando και καταδιώξεις, όλα είναι πιο down to earth και ακόμα και οι σκηνές που τον βλέπεις να αντιμετωπίζει περισσότερους ανθρώπους ενώ είναι κάτι ασυνήθιστο για Halloween, λειτουργούν ή αν μη τι άλλο δεν σπάνε το immersion. Κατά τ’άλλα, η ταινία είναι θεοσκότεινη, 100% σοβαρή, πάρα πολύ βίαια, με βαριά ατμόσφαιρα που σε έχει στην τσίτα για 1.5 ώρα. Είναι αξιοσημείωτο πόσο καλά το έχουν πετύχει αυτό, είναι από τις ελάχιστες φορές που ένιωσα μαγκωμένος σε slasher ταινία, ακόμα και όταν βλέπεις τον θάνατο να έρχεται. Το γεγονός πως ο Myers δείχνει όλο και περισσότερο άτρωτος, καθιστά το έργο ακόμα πιο τρομακτικό φυσικά, ενώ το ότι πραγματικά δείχνει να πετσοκόβει δίχως το παραμικρό πλάνο αλλά και δίχως την παραμικρή αμφιβολία πως δεν θα τον εξουδετερώσει κανείς, τον κάνει να φαίνεται οριακά σαν force of nature.

Στα αρνητικά της ταινίας θα έβαζα αφενός πως αισθάνομαι πως είδα ένα κάπως διαφοροποιημένο Halloween reboot, ήταν ένα μικρό deja vu. Οκ, τραβάει το δρόμο του αλλά εδώ δρα η κατάρα των sequels και το πως τα βλέπω που έγραφα και πιο πάνω. Αφετέρου, και κυρίως, έχω την αίσθηση πως κάνει μια μικρή κοιλίτσα. Όλη η σεκάνς με τον όχλο στο νοσοκομείο, ενώ αποτελεί ένα ενδιαφέρον κοινωνικό σχόλιο και βρωμάει Carpenter από χιλιόμετρα, θεωρώ πως κράτησε λίγο παραπάνω και κάπου χάθηκε το focus, δηλαδή σε κάποια φάση έμοιαζε οριακά με spin off. Οκ, δεν είναι κάτι δραματικό και ήταν ενδιαφέρουσα πινελιά και πιθανώς να μπορούσε κανείς να το δει και από άλλη σκοπιά (το πόσο παρανοϊκούς έχει κάνει τους πολίτες της πόλης η φιγούρα και ο μύθος του MM), ήθελε λίγο τριμάρισμα όμως γιατί σπάει το momentum της ταινίας. Δεν είναι out of place αλλά ίσως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αλλιώς/καλύτερα.

Συνολικά νομίζω πως χάνει σε σύγκριση με το πρώτο (reboot) Halloween αλλά παραμένει μια τίμια, ενδιαφέρουσα, καλή πρόταση ειδικά για fans του franchise και του genre.

6 Likes

Τα πες όλα για Halloween Kills, συμφωνώ στα πάντα!

Soho παίδες, πάτε με λίγο ριγμένο hype κ θα το απολαύσετε περισσότερο :stuck_out_tongue:

Μια χαρά ήταν αλλά, για να μην πω πολλά μιας και το είδα χτες αλλά τώρα είμαι από κινητό, το μεγάλο του «μείον» είναι ότι κάνει μπαμ ότι η ταινία είναι πολύ προσωπική για τον σκηνοθέτη και έχει βάλει τις καλύτερες του προθέσεις για να ενσωματώσει όλες τις αναφορές και επιρροές του, ξεχνώντας όμως στο τέλος ότι είναι και δική του ταινία πρωτίστως πάνω από όλα… αυτό οδηγεί σε μια ταινία που μένει σχετικά στην επιφάνεια και δεν έχει το βάθος που θα έπρεπε να έχει. Ανοίγει πολλές ενδιαφέρουσες θεματικές υποενότητες αλλά δεν τις πάει παρακάτω, τις αφήνει λίγο αιωρούμενες και τις «κλείνει» με κάποια κλισέ και βολικές λύσεις.

Αλλά αυτό είναι το μείον της, έχει πολλά καλά και εννοείται δείτε την σινεμά, ειδικά αν είστε φίλοι του σκηνοθέτη, δεν είναι επουδενί κακή δηλαδή και μια χαρά βλέπεται στην μεγάλη οθόνη παρά τη μικρή! Είναι ακραία fun ταινία όπως όλες του δηλαδή!

Αλλά και εμένα η συγκεκριμένη λίγο λιγουλάκι δεν με κέρδισε 100%…

3 Likes

Το halloween kills ήταν οκ για το φαν της υπόθεσης αλλά δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση το προηγούμενο.Για το μεταφυσικό στοιχείο στον Michael ήμασταν προετοιμασμένοι και ήταν γενικά εντάξει, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η επιλογή της ξαπλωμένης στο νεκροκρέβατο Laurie σε όλη την ταινία, ούτε το ότι σε μεγάλο μέρος του φιλμ, εχμ ο κακός της υπόθεσης δεν ήταν ο Myers αλλά ο κόσμος.Καταλαβαίνω τι ήθελαν να πουν και όλα αυτά, όμως σε μια ταινία με τον Michael Myers καλό είναι ο villain να είναι όντως εκείνος.

2 Likes

(βάζω και αυτή την αφίσα γιατί μου άρεσε :stuck_out_tongue: )

Μου άρεσε αρκετά το Raw + τα Cronenberg vibes ήταν πολύ δυνατά εδώ για να το αγνοήσω, όπως επιπλέον το μεγάλο βραβείο των Καννών αυτομάτως την εκτόξευσε σχετικά στις λίστες με τα must watch της σεζόν

Δεν αναφέρω ξανά την υπόθεση, την περιέγραψε ο @Old_Boy παραπάνω ακριβώς ως έχει.

Σε γενικές γραμμές, δεν μου έκανε ούτε εμένα το κλικ που θα ήθελα -και θα ήθελε και η ταινία υποθέτω-, αν και βρήκα κάποιες αρετές οι οποίες όμως νομίζω πνίγηκαν στο γενικότερο σύνολο της ταινίας ή έμειναν απλά σε πολύ βασικό επίπεδο.
.
Προσπαθεί να γίνει μια εμπειρία μελέτης της έμφυλης ταυτότητας, της macho αρρενωπότητας και της alpha male-ίτηδας :stuck_out_tongue:, της σεξουαλικότητας προφανώς και της ρευστότητας των φύλλων anyway μέσες άκρες, μέσα από την σχολή body horror και ψυχοσεξουαλικού άγχους που κορυφώθηκε στο σινεμά του Cronenberg, αλλά να πω την αλήθεια, μου έλειψε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου η ‘‘πραγματική’’ πρόκληση. Όχι η πρόκληση της εικόνας δηλαδή -που είναι το μόνο εύκολο- αλλά η πραγματικά πνευματική πρόκληση, το να μετουσιώσει όλο αυτό τον αχταρμά με τις άπειρες θεματικές και την ακραία προκλητική εικονογραφία σε κάτι πιο ουσιαστικό που θα με ιντριγκάρει και θα με προκαλέσει πραγματικά να ανοίξω το μυαλό μου, όπως έκανε και με το Crash ο σπουδαίος Καναδός πχ 26 χρόνια πριν…

Το πρώτο 20λέπτο-μισάωρο, ήταν πολύ πιο κοντά στον μυαλό του Cronenberg και το εικαστικό σινεμά του Tarantino αλλά και πάλι έλειπαν πολλά πράγματα όπως γενικότερα ένα background για την κεντρική ηρωίδα ώστε να την νιώσω παραπάνω και να ξεφύγει από μια καρικατούρα ‘‘που είναι μόνη εναντίων όλων’’… κάπου εκεί σαν να γυρίζει σελίδα η ταινία και γίνεται κάτι άλλο, το οποίο ισορροπεί ανάμεσα σε… κάτι ενδιαφέρον (?) αλλά πολύ αόριστο ή ελλιπές και… μια μαλακιάρα :stuck_out_tongue: , με κοινό παρονομαστή την αρρωστημένη αισθητική και το γκροτέσκο…

Θα κρατήσω από το β’ μέρος την σκηνή του χορού με τους πυροσβέστες γιατί ήταν μια πολύ επιτυχημένη μούτζα στην και καλά ματσίλα και το στερεότυπο του alpha male.

Σε γενικές γραμμές, επιτηδευμένο δεν το βρήκα προσωπικά στο 100% του -όπως λέει και ο @potofgold , έχω δει άλλες κι άλλες ταινίες που κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι επιτηδευμένες- , νομίζω η Ducournau σε πολλά σημεία ναι προκαλεί για να προκαλέσει αλλά έχει σίγουρα κάποιες θεματικές -έστω σε πολύ βασικό επίπεδο- που καταλαβαίνω ότι θέλει να θίξει ή να επεκταθεί… όμως χάνεται σχεδόν ολοκληρωτικά από ένα σημείο και μετά στο κατασκευαστικό κομμάτι της ταινίας, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα που έχουν πραγματική σημασία και αδιαφορώντας να δώσει κάτι πιο ουσιαστικό και πραγματικά ιντριγκαδόρικο -γιατί το είπα και παραπάνω, το να κάνει κάποιος σήμερα μια οπτικά προκλητική ταινία είναι το μόνο εύκολο. Η πραγματική όμως και ουσιαστική πρόκληση έρχεται με κάποιες ιδέες και θεματικές που ενσωματώνονται στο οπτικό κομμάτι, δίνοντάς του και ουσία. Και αυτές οι ιδέες εδώ ήταν ανεπαρκής θεωρώ, σε πολύ βασικό επίπεδο και όχι πάντα και πετυχημένες ακόμα και έτσι-…

Να πω και εγώ ότι όταν βγήκα από το σινεμά ήθελα να κάνω ένα μπάνιο επειγόντως :stuck_out_tongue: λέγοντας τί πίπα ήταν αυτό που είδα :stuck_out_tongue: , μετά λίγο τσίλαρα, τώρα που πέρασαν μερικές μέρες οκ δεν έχω καμία διάθεση να το ξαναδώ αλλά ίσως σε κάμποσους μήνες, κάνα χρόνο, του ρίξω μια ματιά πάλι… αλλά και πάλι, δεν θα αλλάξουν πολλά θεωρώ

Πάντως ναι, overall δεν άξιζε ούτε το hype/buzz ούτε την τόση προβολή…

υγ. Ερμηνειάρες από πρωταγωνιστικό δίδυμο hands down ομως.-

6 Likes

Απορία : Όσα γράφεις και τα οποία βοηθούν να κατανοήσω κάπως καλύτερα αυτό που είδα, τα διέκρινες την ώρα που παρακολουθούσες την ταινία ή είναι προϊόν σκέψης και πιθανότατα ψαξίματος και διαβάσματος στο Internet.

Ρωτάω γιατί προσωπικά συνήθως δυσκολεύομαι να αναζητήσω και να επεξεργαστώ τι θέλει να πει ο δημιουργός/σκηνοθέτης κατά την παρακολούθηση ενός έργου και νιώθω κάπως βλάκας…ειδικά αν απαντήσεις “ναι” .

Btw, γράφεις κάπου εξειδικευμένα για ταινίες ή απλά το έχεις μεράκι και το εκφράζεις στο forum;

3 Likes

Κι εγώ τέτοιος είμαι

2 Likes

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως ούτε μετά τις αναλύσεις μπορώ να επεξεργαστώ ό,τι ακούω ή βλέπω…

2 Likes

Χαχα, δεν τα διάβασα κάπου, αλλά να σου πω την αλήθεια, αν εξαιρέσεις κάποια σημεία που θεωρώ ότι ο όποιος συμβολισμός ή το όποιο σχόλιο ήταν αρκετά προφανής/ές -όπως την σκηνή που ανέφερα με τον χορό του γιού/κόρης (το οποίο και πάλι πιστεύω μπορεί να περάσει στο ντούκου, αν η ταινία σε έχει πετάξει ήδη εκτός μέχρι εκείνο το σημείο, πράγμα αρκετά πιθανό η συγκεκριμένη :stuck_out_tongue: -, οι γενικότερες θεματικές που διέκρινα στη ταινία ήρθαν μετά που το συζητούσα με την -ατυχέστατη εκείνο το βράδυ γιατί ήθελαν Bond κ εγώ επέμεινα και τους έπρηξα για Titane- παρέα μου…

Επίσης έχοντας διαβάσει μερικές απόψεις εδώ + κάποια όχι ιδιαίτερα αναλυτικά reviews παρά μόνο επιγραμματικά 2-3 προτάσεις, όλοι/όλα ανέφεραν τον Cronenberg και το Crash σαν βασική επιρροή οπότε εσκεμμένα και εγώ μάλλον άρχισα να βλέπω την ταινία έχοντας στο νου τα ψυχοσεξουαλικά του Cronenberg περιμένοντας να δω κάτι που θα πραγματεύεται παρόμοια θέματα κοκ…

Αλλά ναι, κυρίως οι όποιες θεματικές διέκρινα στο εν λόγω έργο, ήρθαν μετά από κουβέντα με την παρέα μου όταν τελείωσε η ταινία… εξ’ άλλου είναι και το βασικό μου θέμα με την ταινία, ότι πες οκ άντε να εντοπίσεις κάποιες υπόνοιες εδώ και εκεί περί των παραπάνω θεματικών για την σεξουαλική ταυτότητα κτλ. Όμως και αυτές, ούτε αναλύονται ιδιαίτερα, ούτε έχουν κάποιο ειδικό βάρος ούτε εν πάση περιπτώση είναι ιδέες που θα με ιντριγκάρουν εκείνη τη στιγμή να τους δώσω την δέουσα προσοχή.
Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν μπορώ να τα ερμηνεύσω -την φετιχοποίηση πχ της λαμαρίνας και το παιδί-σκαραβαίο :stuck_out_tongue: κτλ- ή τι ήθελε τέλος πάντων να πει η μαντάμ γιατί… ε δεν τα έπιασα υποθέτω έτσι όπως ήταν η ταινία -αν υπήρχε και κάτι να πιάσω στο κάτω κάτω βέβαια-.

Οπότε δεν απαντώ ‘‘ναι’’ :stuck_out_tongue: , πιθανότατα αν το είχα δει μόνος μου δεν θα κάναμε καν αυτή τη κουβέντα γιατί δεν θα είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ταινία πλην των πολύ προφανών, ούτε θα την είχα συζητήσει για να βγάλω μια άκρη μπας και δικαιολογούσα τις 2 ώρες, τα 7 euro μου και τα κακά χάλια του στομαχιού μου όταν τελείωσε :stuck_out_tongue:

υγ. Έγραφα παλαιότερα για αρκετά χρόνια σε διάφορα sites και ελάχιστα μια περίοδο σε έντυπο τύπο. Ψιλό-σταμάτησα γιατί δεν έβγαινε χρονικά λόγω δουλειάς αλλά και λόγω του ότι ήθελε και θέλει και καλή διάθεση πέραν του καθαρού μυαλού και λίγης συστηματικής μελέτης, για να ασχοληθείς με κάτι το οποίο -εγώ τουλάχιστον, ακόμα και σαν ερασιτέχνης και όχι ‘‘κριτικός’’ το έβλεπα έτσι- απευθύνεται σε κόσμο που επιλέγοντας να διαβάσει την άποψή σου, αυτομάτως δημιουργεί και μια ευθύνη εκ μέρους σου απέναντί του.

Ε καλή διάθεση, χρόνος και όρεξη για παράπλευρη μελέτη άρχισε σιγά σιγά να χαιρετάει λόγω δουλειάς, ωραρίων και πίεσης, οπότε κοινώς, παρά να γράφω μαλακίες :stuck_out_tongue: απλά για να τις γράψω και να συντηρώ μια χ ψ στήλη σε ένα site που δεν έχει να πει και τίποτα στο φινάλε φινάλε, είπα να μην το συνεχίσω και να τις γράφω στο forum που η μαλακία και συγχωρείται και μπορεί να ανεχτεί αλλά και περιστασιακά ακόμα και να αγαπηθεί :stuck_out_tongue:

Αλλά οκ, το forum μας σε γενικές γραμμές -σε όλα τα sections, όχι μόνο στο κινηματογραφικό- έχει πολύ καλό επίπεδο χρηστών και μου αρέσει που γίνονται ουσιαστικές κουβέντες τις περισσότερες φορές και σχεδόν όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι (η ουσία δηλαδή του ίδιου του μέσου).

υγ2. Συνεχίζω πάντως να σπάω μπάλες live σε δικούς μου ανθρώπους, σε πολύ χειρότερο βαθμό από εδώ :stuck_out_tongue:

8 Likes

Είδα και εγώ το Titane και την έφαγα την κρυάδα μου. Η άποψη μου είναι κάπου μεταξύ @Old_Boy και @Lupin . Εκτίμησα όλο αυτό που πήγε να κάνει η ταινία, αλλά νομίζω δεν εμβαθύνει πουθενά. Πιάνει πολλά θέματα και προσπαθεί να τα εντάξει όλα μέσα σε 100 λεπτά και αυτό δεν γίνεται επαρκώς. Στο τέλος και εγώ και η κοπέλα μου φύγαμε περισσότερο μπερδεμένοι από την αίθουσα. Ενώ ψιλοκαταλάβαμε κάποια πράγματα (αιχμές σε toxic masculinity, αναζήτηση ταυτότητας, ερωτήματα πάνω στο φύλο και η ρευστότητα μεταξύ θηλυκού/αρσενικού και όλα αυτά στο περίπου ε και χωρίς καμία σιγουριά, εικασίες κάνω που εκτιμώ πως ψιλοστέκουν), ε στο φινάλε δεν ένιωσα πως υπήρξε κάποια κατάληξη, κάποιο νόημα, πως ήθελε πραγματικά να πει κάτι. Ή βασικά κάτι ήθελε να πει αλλά κάπου χάθηκε η μπάλα και το τέλος μου φάνηκε πως με άφησε κάπως μετέωρο, δεν υπήρχε χρόνος να “αναπνεύσει” η ταινία και δεν αναπτύχθηκε κάποια θεματική επαρκώς. Και εκτός από αυτά, σε γενικές γραμμές δεν με πολυτράβηξε η ταινία, κάπου κουράστηκα, κάπου δεν μπόρεσα να μπω στο κλίμα. Γενικά δεν, λίγα πράγματα και κρίμα γιατί το περίμενα με ενδιαφέρον. Οι ερμηνείες πάντως τοπ, συμφωνώ.

4 Likes

Ειδα το Eternals χθες λογω παρεας και ειναι δυστυχως απαραδεκτο…
Ενα συνονθυλευμα political correctness, pop culture references και ψιλοαπογοητευτικο τελος.
Κριμα γιατι η ιστορια εχει ενα ενδιαφερον και δε με χαλασε που πηγαμε να το δουμε, αλλα η εξελιξη ηταν πολυ κακη.
2:30 ωρες που θα μπορουσαν να ειναι ευκολα 1:30 γιατι κακα τα ψεματα ειναι βαρετη η ταινια λιγο.
Ειναι ουσιαστικα η μονη Χολιγουντιανη Μαρβελ ταινια νομιζω που δεν εχει πολυ σχεση με το MC Universe προς το παρον αλλα θετει βασεις για περισσοτερες ταινιες οπως δειχνουν οι 2 εξτρα σκηνες στο τελος

3 Likes

Την ειδα και εγω χθες(titane)…

Για αρχή περα απο αυτα που γράψατε εδω δεν ειχα δει τιποτα αλλο για την ταινια απλα αυτο που ακούγονταν οτι ειναι ποιο σκληρο απο το raw( που προσωπικά το αγαπω). Δεν έπαθα το σοκ που ειχα παθει στο raw ως προς το gore της ταινίας (το martyrs κατέχει ακομα την κορυφή απ οσα εχω δει(παλι καλα να λεμε)

Οταν βγήκα απο τον κινηματογράφο ημουν σε φαση wtf. Γενικα δεν με πειράζει να μη καταλαβαίνω μια ταινια και να πρεπει να κανω αναδρομή στο μυαλο μου για το τι ειδα αρκει παντα να εχει ενα νοημα το ολο fucked up. Στην διαδρομή απο τον Δαναο στο σπιτι καμια 20ρια λεπτα μπόρεσα να βαλω σε μια τάξη του τι ήθελε να πει η ταινία και που το πήγε. Η ταινια εχει 0 exposition αρα για να καταφερa να βάλω κάποια συνοχή του τι εβλεπα για τον ψυχισμό της πρωταγωνίστριας που ουτε μια σελίδα ατακες δεν ειχε και ηταν κατα βαση μονο πλανα ειναι ενα achievement.
Γενικά αλλο περίμενα να δω αλλο ειδα…καλο? χμ ναι… εξαιρετικο? οχι(ακόμα)… *Το Raw ηταν καλύτερο.

Σε αυτο που θελω λιγο ξεκαθάρισμα ειναι στο οτι δεν ηταν έγκυος απο τον οπτιμους αλλα ολο αυτο εχει 2 συμβολισμούς σωστα? 1 την απελευθέρωση της στον πρωτο φονο που έβγαλε τα πραγματικά της ένστικτα του serial killer και 2 στο τελος που ηρθε η αναγεννήσει της με την αποδοχή του 2ου πατερα της για αυτο που ειναι οπως ειναι χωρις να τον νοιαζει τιποτα σε σχεση με τον κανονικο της που δεν την αγαπούσε? σωστα ή αλλα αντ αλλων καταλαβα πανω σε αυτο το κομματι? που βασικα ειναι ολη η ταινια απλα βαριεμαι να μπω στον κοπω να ψαχνω αναλυσεις. Η ταινια ειναι οτι καταλαβα και ας τα καταλαβα λαθος :rofl::rofl:

Επίσης θεωρώ πολυ δύσκολο να εχεις εναν τετοιο πρωταγωνιστή που να μη μπορείς να δεθείς πουθενά μαζι του και παρ’ολα αυτα η ταινια να σε κραταει.

BTW σημερα ειδα το trailer και ειναι εξαιρετικο το πως δείχνει το κάψιμο της ταινιας σε 2 διαφορετικά μέρη χωρις να λεει τιποτα. αυτα ειναι trailer…

3 Likes