Ο τιτάνας Hawke επιστρέφει στο κομμάτι του horror, μετά το φοβερό Sinister.Μεταξύ των ταινιών δεν υπάρχουν και πολλές ομοιότητες αλλά έχει ενδιαφέρον ότι ψάχνεται για τέτοια σενάρια.Εδώ κάνει έναν παρανοικό serial killer (με υπόνοιες και για σεξουαλικά θέματα που δε γίνονται τελείως ξεκάθαρα αλλιώς δε θα πήγαινε κανείς να δει την ταινία) που απαγάγει και τρομοκρατεί παιδάκια για να ΄παίξουν’ μαζί του.
Γενικά είναι ένα φιλμ που δεν παίζει με την νοσταλγία των 80ς αποφεύγοντας τις συγκρίσεις με το Stranger Things, ,και κρατάει χωριστά το ρεαλιστικό με το υπερφυσικό κομμάτι.Προέρχεται από διήγημα του γιου του Stephen King, κάτι που καταλαβαίνεις σχετικά εύκολα, αφού και ο μικρός ασχολείται με θέματα που έχει πιάσει κατά καιρούς ο πατέρας του (bullying, ενδοοικογενειακή βία, μικρή πόλη που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, αλκοολισμός).Τα παιδάκια παίζουν μια χαρά, τα jump scares είναι τίμια, και οι β χαρακτήρες ένας και ένας.Αν υπάρχει ένα μικρό παράπονο είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν εκμεταλευτεί το υπερόπλο Hawke λίγο παραπάνω σαν Grabber.Ήταν αρκετά ανατριχιαστικός αλλά δεν το απογείωσε ενώ θα μπορούσε.Επίσης η κεντρική ιδέα με το τηλέφωνο από το υπερπέραν ήταν έξυπνη, και προσωπικά το αγαπημένο μου σημείο στην ταινία ήταν το τι κρατάς και τι αφήνεις στο ταξίδι…beyond.
Το πρωτο δεν ετυχε να το δω μεγαλωνοντας και το ειδα πριν κανα μηνα. Ηλιου φαεινοτερο οτι προφανως ειναι αποτελεσμα της εποχης του και αλλη αξια να το δει καποιος σε μικροτερη ηλικια, αλλα μου φανηκε αρκετα μέτρια, με αντιπαθεστατο κεντρικο χαρακτηρα και πλοκη που στην ουσία είναι παρακολουθηση σχολή οδηγων - μηδεν στεηκς και επρεπε να μου θυμισει καποιος οτι εμφανιζονται τα μιγκ στο τελος - αερομαχια που επισης ειναι παρα πολυ δυσκολη να την παρακολουθησεις και να καταλαβεις τι γινεται.
Το Μαβερικ ομως ειναι άριστο μπλοκμπαστερ.
Summary
Εννοειται παταει ομορφα στο οριτζιναλ, αλλα πανεξυπνη σεναριακη αλλαγη του “προετοιμαζομαστε για μια πολυ πολυ πολυ συγκεκριμενη αποστολη” που στην κανουν λιανα για το πρωτο μισο της ταινιας ωστε να πιασεις ακριβως τι γινεται οταν χρειαζται (και οταν τα πραματα πανε στραβα)
Μαηλς Τερνερ πολυ καλος - κριμα που η καριερα του πηρε την αντιθετη κατευθυνση απο αυτη που επρεπε μετα το Whiplash, αλλα νομιζω μετα απο αυτο θα παρει τα πανω του.
Κρουζ - περα απο το γεγονος οτι δεν ειναι πραγματικος ανθρωπος - τα δινει ολα για τις ταινιες του και γιαυτο θα μου ειναι για παντα συμπαθης, μεχρι να σβησουν οι καμερες.
Κοιταω να κλεισω επαναπροβολη σε 4DX αιθουσα, να με τιναζουν περα δωθες στα 17g
σημερα σε ενα ποντκαστ που ακουγα με ενημερωσαν πως ο αγαπουλης μου απο το Good Place Manny Jacinto ειχε ρολο στο Top Gun και δεν ειχε ουτε μιση γραμμη
Μια απλή παρωδία που δεν έχει να προσφέρει πολλά εκτός από διασκέδαση . Εκπληκτικός Christian Bale και ωραίο το τέλος της ταινίας
Το χιούμορ στο οποίο συμμετέχει / εμπλέκεται ο Chris Hemsworth ως επί το πλείστον αρκετά καλό ειδικά με το σφυρί . Το υπόλοιπο χιούμορ πολύ κακό - εκτός του γούστου μου
Δεν βλέπω τι έχει να προσφέρει συνολικά στο mcu . Μάλλον τίποτα, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Απλά βλέπω ότι το επόμενο major threat είναι πολύ μακριά ακόμα
Θεωρώ ότι έχουν νόημα και πολύ σοβαρό μάλιστα, το οποίο δίνεται μάλιστα αλληγορικά και με χιουμοριστικό τόνο. Βασικά αν να είναι κάτι που λάτρεψα στο Ragnarok είναι ότι ενώ είχε σοβαρη πλοκή με δεμένη ιστορία, δεν παίρνει τον εαυτο του παρά πολύ σοβαρά, σε αντίθεση με ένα σωρό άλλες μαρβελιες.
Οπότε ναι, ανυπομονώ. Λογικά θα μου αρέσει κι αυτό όπως μου άρεσε και το Ragnarok.
Εδώ πρέπει να κάνω υποχρεωτικό biased disclaimer πως περίμενα πως και πως την ταινία γιατί είχα αγοράσει το run των Aaron - Ribic όταν είχε βγει (και που ίσως πρέπει να σκεφτώ να πουλήσω τώρα που βλέπω να έχει εκτιναχθεί η τιμή) και θεωρώ το arc του Gorr ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Marvel εδώ και πολλά χρόνια.
Από κοντά, σε μικρότερο βαθμό, αυτό της Mighty Thor.
Φυσικά, ταινία MCU και Waititi σημαίνει σκουπίδια όλα αυτά, και γενικά, επειδή μου άρεσε και το Ragnarok, δεν ήμουν απαραίτητα αρνητικά προκατειλημμένος, αλλά ήθελα να δω πως θα τα χωρέσει όλα σε 2 ώρες παρά κάτι.
Για να μην πολυλογώ, θα συμφωνήσω 100% με τον @Rebel και στα σχόλιά του. Η ταινία φαντάζει στον αυτόματο, ξεχειλώνοντας όλα τα καλά σημεία του Ragnarok, με το χιούμορ να είναι ακόμη πιο χαζό, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα είναι πως συγκρούεται άτσαλα, και με μέτριο σενάριο, με τις σκηνές που ήθελαν να δημιουργήσουν συγκίνηση και να δώσουν κάποιο βάρος στην πλοκή, ώστε να μετράει, έστω και ελάχιστα, οτιδήποτε έγινε εκεί.
Πολλά καρπούζια και δύο χέρια. Οπότε, ενώ η χημεία όλων είναι εξαιρετική, και ο Bale κάνει πολλά με λίγα, όντας φανταστικός, ποτέ δεν νιώθεις την παραμικρή σημασία, νόημα, απειλή ή συγκίνηση, παρά μόνο για λίγο, μέχρι να διακοπεί από ένα, κακό για τα γούστα μου, αστείο.
Και, δεδομένων των πολλών θεμάτων που ανοίγει η ταινία, το pacing είναι καλό, αλλά πραγματικά στέκει ως μια φθηνή και επιφανειακή αποδόμηση του ύφους του genre, που μάλλον δεν είναι όσο έξυπνη όσο θα ήθελε, αλλά αρκετά προχειρογραμμένη.
Εν τέλει, και γέλιο, και καλές μουσικές είχε, και μερικά έξυπνα σημεία με κάτι γίδια, αλλά αν εξαιρέσεις το cinematography και τα aesthetics (αστερίσκος για κάποτε) τότε δεν είναι παρά μια φούσκα, που γίνεται και ενοχλητικά διδακτική ακριβώς επειδή δεν χτίζει τίποτα αρκετά και ποτέ.
Δεν θα πω waste of villain, θα πω όμως πως με 5-10 λεπτά παραπάνω screentime του Gorr (κατά προτίμηση μακελειό) και με μια συνέχεια ως προς μερικά επιμέρους, θα ήταν ένα αξιοπρεπέστατο blockbuster. Τώρα απλά μια σαχλαμαρίτσα, ένα Ragnarok 2, same, but worse. Αλλά, μάλλον αυτό ήθελε να είναι, οπότε δείτε το, χαχ!
Εδώ να πω πως το film είχε την ευκαιρία να μεγαλουργήσει με διάφορα Multiverse και timelines, εξαιτίας όσων έχουν στρωθεί από πρόσφατες ταινίες της Marvel, και θα απογείωνε την πλοκή σε dumb big epic saga για κοακόλες και ποπκόρν (και με χιούμορ Waititi μέσα, που ξαναλέω, από μόνο του δεν είναι ενοχλητικό) αλλά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όπως και στο Dr. Strange 2, που μου φάνηκε κακό, ούτε καν ευχάριστο.
Κυριακή, Thor Love and Thunder, γιατί δεν είχα κέφι να πάω θάλασσα λόγω κούρασης (δεν είχα πάει Μέιντεν, δούλευα βράδυ) και επέμενη η γυναίκα.
Μου άρεσε το Ragnarok, ενώ αντίθετα τα Θορ 1 και 2 (ειδικά το 2) τα βρήκα χάλια. Το ίδιο και το 4, ένας βαρετό τίποτα.
Το ξεφτύλισαν με τα ηλίθια αστεία και τους χαζοχαρούμενους χαρακτήρες, και δεν ήμουν ο μόνος που είχε βαρεθεί, πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να έχει βγάλει τα κινητά και να χαζεύει (πάντα κάθομαι όσο πιο πισω γίνεται οπότε το παρατηρώ συχνά) αντί να παρακολουθεί την ταινία.
H μάχη στο κόσμο των σκιών είχε λίγο ενδιαφέρον όπως και η τελευταία σκηνή, αλλά το υπόλοιπο, τίποτα. Χειρότερο και από το Dr. Strange 2.
Ελπίζω Λόκι σεζόν 2 να μην το χαλάσουν, γιατί η σειρά είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Μάρβελ.
Κάτι μεταξύ ταινιών Guy Ritchie και Tarantino, εντελώς wanna be φάση.
Μέχρι τα πρώτα 45’ ήταν μιαχ, καθώς η επιλογή των δεύτερων ρόλων δεν τράβαγε. Ικανοποιητικό σπλατερ με ατάκες που άλλοτε έβγαζαν γέλιο και άλλοτε όχι. Μπραντ Πιτ φοβερός, θα ήθελα Michael Shannon για περισσότερη ώρα. Εν τέλει, ευχάριστο για θερινό σινεμά με μπύρες 2.5 ευρώ. Μέγιστη μουφα το γεγονός ότι ένας χαρτοφύλακας με εκατομμύρια δολλάρια φυλάσσεται ( απλά με τις υπόλοιπες αποσκευές.
Ειδα στο αεροπλανο της επιστροφης, χωρις να εχω δει ακομα το Crimes of Grindelwald, το Fantastic Beasts and the Secrets Of Dumbledore και τωρα βαζω να δω και το 2 δηλαδη, γιατι η φαση ηταν αψογη.
Βαριεμαι να σκρολαρω και να βρω σχολια για το 3, και ακομα πιο σημαντικο, δε με ενδιαφερουν καν. Η ταινια ηταν απλα φανταστικη, με πολυ στρωτη και προβλεψιμη μεν, ενδιαφερουσα δε, πλοκη και καταπληκτικες ερμηνειες. Να ναι καλα κυριως ο Jude Law, αλλα και οι Eddie Redmayne, Mads Mikkelsen, Ezra Miller στους πρωταγωνιστικους ρολους, οπως επισης και οι (πιο δευτεροι ως χαρακτηρες) Jessica Williams, Alison Sudol και Victoria Yeates στους γυναικειους ρολους.
Περαν των κλασικα υπεροχων εφφε και της πλουραλιστικης σκηνοθεσιας του Yates που για μια ακομα φορα (ευτυχως) βασιζεται σε σεναριο του Steve Kloves, η ταινια εχει και πολυ ωραια μηνυματα, τα οποια περναει με εξυπνο τροπο και ειναι πολυ επικαιρα με την κοινωνικοπολιτικη κατασταση στον κοσμο μας αυτην την εποχη.
Ομολογω οτι δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος θα μπορουσε να εχει μια παθιασμενα αρνητικη κριτικη για τετοιες ταινιες, κατι που θυμαμαι και για την 2η ταινια Fantastic Beasts δηλαδη. Αν βλεπεις μια ταινια με μαγους, τερατακια, ξορκια και εφηβους και καθεσαι να βρισκεις αρνητικα, κατι δεν παει καλα
Μακαρι η Warner Bros να δωσει το πρασινο φως και για τις 2 τελευταιες ταινιες που εχει ως οραμα η Rowling με τους συνεργατες της παρα το μετριο box office, γιατι ως τωρα πολυ λιγα franchises νομιζω εχουν να δωσουν την ποιοτητα του Wizarding World στο ευρυτερο φασμα του fantasy, sci-fi, superhero genre.
Εχω δει το μισο 2ο, θα το τελειωσω τωρα (με γαμησε το jetlag κι επρεπε να πεσω για 2 ωρες υπνου ακομα), αλλα προς το παρον ψιλοσυμφωνω, χωρις να με χαλαει αυτο που βλεπω
Ειναι πολυ πιο ευκολο απο οτι οταν πας Ελλαδα, αλλα ημουν ξυπνιος για 24 ωρες σερι, αυτα καλο ειναι να μη γινονται ποτε πλεον… ουτε καν φλωρος με τον υπνο και το ξερεις, απλα το χθεσινο ηταν Οδυσσεια
Ενταξει, το “ταινια του” ειναι λιγο υπερβολικο, τριτοδευτερος ρολος (αν και σημαντικος για την πλοκη), αλλα ναι μιλαμε για πολυ προβληματικο ατομο δυστυχως… και λεω δυστυχως, γιατι ειναι φανταστικος ηθοποιος. Αν καποια απο αυτα που εχουν γραφτει για αυτον ειναι αληθεια (και συγκεκριμενα αυτα περι grooming εφηβων και ισως και σεξουαλικη παρενοχληση) τοτε cancel διχως οριο. Αυτα που εχουν να κανουν με βια και σαματαδες σε μπαρ και βενζιναδικα κτλ μπορουμε ισως να τα συγχωρεσουμε νομιζω, αλλα κατι μου λεει οτι θα δουμε πιο ακραιες μαλακιες απο αυτον τον τυπο στο μελλον.
Το έγραψα έτσι για να αποφύγω να ξαναγράψω τον τίτλο, γιατί κουράζομαι… Ναι, δυστυχώς, έτσι είναι. Και γω τον είχα σε εκτίμηση και πριν μια δεκαετία θυμάμαι πόσο πολλά υποσχόμενο(ς) θεωρούνταν.Κρίμα.